האם הטלווזיה שקניתי בארה"ב תעבוד בארץ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Adiri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה

שלום,

קניתי לא מזמן טלוזיה סוני מדגם 60” (diag) W850B Premium LED HDTV ראה קישור למטה:
http://store.sony.com/60-diag-w850b-pre ... ony-HD-TVs

בהתאם למפרט (ניתן להגיע למפרט דרך הקישור הנ"ל, יש צורך לגלול למטה וללחוץ על לשונית ה-specification) נראה שהטלוזיה תומכת ב- 50hz ויכולה לקבל מתח חשמל שבין 110V ל-240V. כך זה רשום במפרט:
Power Consumption (in Standby) : 120V : 0.2W / 240V : 0.3W
Power Requirements (frequency) : 60Hz for UL cUL 50/60Hz for other
Power Requirements (voltage) : AC 120V for UL cUL AC110-240V for other
Power Consumption (in Operation) max. : 190W

לפי הפירוט דלעיל אני חושבת שאיני צריכה לקנות שנאי (קונוורטור) כיוון שהטלוזיה יכול לספוג מתח של 220V אבל הייתי שמחה לדעת מה דעתכם. האם בכל זאת כדי לקנות שנאי? שמעתי שגם אם הטלוזיה "האמריקאית" שקניתי תומכת במתח גבוה יותר המתח עלול לפגוע בתוחלת החיים של הטלווזיה - האם כך?

אשמח גם לאישור שה-HZ אכן מתאים לארץ ובכלל שניתן להשתמש בה בארץ.
הדבר האחרון שאני צריכה הוא שהטלזוויה (שעלתה לא מעט) תיפגם בחיבורה לחשמל בישראל...

כפי שציינתי לעיל אשמח מאוד לשמוע את דעתכם כיוון שבמידה ולא ניתן להשתמש בה בארץ אז אאלץ להחזירה וקנות משהו אחר.

תודה רבה!

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4302

שליחה

בסוני בדרך כלל זה מתאים out of the box
תתחדשי
אפשר פרטים לגבי הקניה? איםה,כמה,למה,עלויות שילוח?

Meishar84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354

שליחה

מבחינת מתח אין שום בעיה, המסך עובד לפי המפרט עד 240V.
צריך רק להחליף כבל חשמל (קרוב לודאי כבל מיקי מאוס או קומקום)
יש לי גם טלוויזיה אמריקאית ואין איתה שום בעיה, וגם פלייסטיישן אמריקאי שעליו רשום 120-240V.
רק לקחת בחשבון שצריך לחבר אותה בחיבורים דיגיטלים (HDMI).
חיבור אנלוגי, SCART וRCA לממיר\ DVD וכל השאר לא יציגו תמונה תקינה (ככה זה היה אצלי לפחות) בגלל שהם מוציאים רק PAL והטלוויזיה NTSC.

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604

שליחה

לפי המפרט נתוני וידאו
Video
Video Signal : 1080/24p (HDMI only); 1080/60i; 1080/60p (HDMI / Component); 480/60i; 480/60p; 720/60p; 1080/30p (HDMI only); 720/30p (HDMI only); 720/24p (HDMI only)
בארץ sd
576i
hd הוט ויס
1080/50i
בקיצור בעיה
חכי לעוד תגובות זה מה שמצאתי גם בחוברת
https://docs.sony.com/release/KDL60W840 ... _EN_FR.pdf

Adiri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

none77 כתב:לפי המפרט נתוני וידאו
Video
Video Signal : 1080/24p (HDMI only); 1080/60i; 1080/60p (HDMI / Component); 480/60i; 480/60p; 720/60p; 1080/30p (HDMI only); 720/30p (HDMI only); 720/24p (HDMI only)
בארץ sd
576i
hd הוט ויס
1080/50i
בקיצור בעיה
...
תודה על ההערה.
אני מבינה שהבעיה היחידה שעלולה להיות היא ש-הוט או יס לא יעבדו עם הטלזויה הזו בגלל שאינם תומכים ב-1080/50i...
אשמח לשמוע עוד תגובות כדי להבין האם זהו אכן המצב.

תודה!

·

Adiri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

none77 כתב:לפי המפרט נתוני וידאו
Video
בארץ sd
576i
hd הוט ויס
1080/50i
בקיצור בעיה
...
תודה על ההערה.
אני מבינה שהבעיה היחידה שעלולה להיות היא ש-הוט או יס לא יעבדו עם הטלזויה הזו בגלל שאינם תומכים ב-1080/50i...
אשמח לשמוע עוד תגובות כדי להבין האם זהו אכן המצב.

תודה!

·

Adiri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

Mad-Dog כתב:בסוני בדרך כלל זה מתאים out of the box
תתחדשי
...
·בשמחה.
קניתי את הטלווזיה פה בארה"ב והיא עלתה לי $1,400. אנחנו עוד מעט חוזרים לארץ ומביאים איתנו מכולה כך שאני לא יודעת מה עלויות השילוח של הטלוזיה בלבד.

Adiri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

Mad-Dog כתב:בסוני בדרך כלל זה מתאים out of the box
תתחדשי
...
·בשמחה.
קניתי את הטלווזיה פה בארה"ב והיא עלתה לי $1,400. אנחנו עוד מעט חוזרים לארץ ומביאים איתנו מכולה כך שאני לא יודעת מה עלויות השילוח של הטלוזיה בלבד.

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תסתכלי בשירשור מעלייך של השיני מסור רשום שניתן לשנות שם את שיטת השידור בממיר עצמו של הוט, אולי ניתן גם ביס יתכן וזה יפתור את הבעיה, חבל לקנות מפענח נוסף.

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תסתכלי בשירשור מעלייך של השיני מסור רשום שניתן לשנות שם את שיטת השידור בממיר עצמו של הוט, אולי ניתן גם ביס יתכן וזה יפתור את הבעיה, חבל לקנות מפענח נוסף.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

לא, אין שום קשר למה שרשמו בדיון השני בנושא ה deinterlacing. רוב המסכים בארה"ב פשוט לא תומכים בשידורים ב 50Hz, כפי שמקובל באירופה ובארץ. הם תומכים רק בתדר שידור המקומי שלהם שהוא 60Hz, בין אם זה Interlaced ובין אם זה Progressive. גם אין קשר ל- SD או HD.
אם המסך הזה לא תומך, צריך לרכוש ממיר אקטיבי לתדר. אמור לעלות כמה מאות שקלים למשהו סביר. גם אותו, הייתי קונה בארה"ב, בטח יהיה שם גם זול יותר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Adiri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

jacko-il כתב:לא, אין שום קשר למה שרשמו בדיון השני בנושא ה deinterlacing. רוב המסכים בארה"ב פשוט לא תומכים בשידורים ב 50Hz, כפי שמקובל באירופה ובארץ. הם תומכים רק בתדר שידור המקומי שלהם שהוא 60Hz, בין אם זה Interlaced ובין אם זה Progressive. גם אין קשר ל- SD או HD.
אם המסך הזה לא תומך, צריך לרכוש ממיר אקטיבי לתדר. אמור לעלות כמה מאות שקלים למשהו סביר. גם אותו, הייתי קונה בארה"ב, בטח יהיה שם גם זול יותר.
...
·

רשמת שצריך ממיר אקטיבי לתדר. אני מבינה מכך שהממיר ימיר את התדר מ50HZ ל-60HZ האם כך?
האם הדבר פוגע באיכות התמונה? ואם כן האם במידה משמעותית?
בסופו של יום אני רוצה להיות בטוחה שהממיר יעשה את העבודה.
אשמח לשמוע דעתך גם על איזה סוג ממיר כדאי לרכוש.

תודה!
נערך לאחרונה על ידי Adiri ב 11/02/2015 6:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

Adiri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

none77 כתב:תסתכלי בשירשור מעלייך של השיני מסור רשום שניתן לשנות שם את שיטת השידור בממיר עצמו של הוט, אולי ניתן גם ביס יתכן וזה יפתור את הבעיה, חבל לקנות מפענח נוסף.
...
·

תודה.
היכן רשום שניתן לשנות את שיטת השידור בממיר עצמו? לא מצאתי איפה זה הוזכר בשרשור...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Adiri כתב:
...
...
·

רשמת שצריך ממיר אקטיבי לתדר. אני מבינה מכך שהממיר ימיר את התדר מ50HZ ל-60HZ האם כך?
האם הדבר פוגע באיכות התמונה? ואם כן האם במידה משמעותית?
בסופו של יום אני רוצה להיות בטוחה שהממיר יעשה את העבודה.
אשמח לשמוע דעתך גם על איזה סוג ממיר כדאי לרכוש.

תודה!
...
·

לומר לך את האמת, אין לי נסיון עם שום ממיר אקטיבי או UPSCALER כזה או אחר, מעולם לא הייתי צריך אותם. אך במהלך השנים קראתי לא מעט פוסטים כאן של אנשים שהביאו איתם מסך שהוא לא מולטיסיסטם מחו"ל והתאכזבו לגלות שאין להם אפשרות להתחבר לשידורים בארץ ללא ממיר מאד יקר. אגב, לפי מה שקראתי, גם ממיר מעולה ויקר עדיין יכניס מספר בעיות, כמו Judder (מעין גמגומים כאלה).
אין לי איזה ממיר שאני יכול להמליץ לך עליו, אבל נסי להשתמש בשורת החיפוש כאן בפורום ולמצוא דיונים דומים או כאלה שהביאו מסך מארה"ב ולשאול אותם/בדיון שלהם איך הם פתרו את הבעיה בסוף והאם היא לשביעות רצונם.
הנה מספר דיונים שמצאתי כאן שאולי יתנו לך קצת מידע ויעזרו לך להתחיל:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

http://www.hometheater.co.il/vt107242.html

*נ.ב - הייתי משנה את כותרת הדיון למשהו כמו- "האם סוני 60W850B שנרכשה בארה"ב תעבוד בארץ?". למה? כי אולי זה יקפוץ לעין למישהו שיש לו בדיוק את המסך הזה וגם הוא הביא אותו ארצה וכבר פתר את הבעיה הזו. או מישהו שיש לו היכרות טובה יותר עם הדגם הזה וידע לומר לך בוודאות מה היכולות שלו ומה הפתרון שהכי מומלץ בשבילו.

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

http://www.hometheater.co.il/vt227183.html
בהודעה 8
לפי jacko-il זה לא יעבוד, לי לא ברור למה אשמח להסבר.
במידה והוא באמת משדר באחד מאלה שהטלוויזיה שלך תומכת.
720/24p 720/30p 720/60p
במידה וזה משדר 720/50p, לא תומך.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ההסבר פשוט,
לפי המפרט של המסך הזה (ורבים אחרים בארה"ב) הוא תומך רק באותות שהם ב- 60Hz בין אם הם Interlaced (היינו "i") ובין אם הם Progressive (היינו "p"). להעביר בממיר מ- 1080i ל- 720p לא שייך בכלל לבעיה מפני שאתה למעשה מעביר מ- 1080i 50Hz ל- 720p 50Hz, כלומר אתה עדיין מנסה לשדר למסך אות של 50Hz כשהוא יודע לעבוד רק עם אותות של 60Hz. לכן רשמתי קודם שלדיון ההוא אין שום קשר לבעיה שאנו עוסקים בה כאן.
יש רק שתי אפשרויות בהן המסך שלה יעבוד בארץ, אפשרות ראשונה היא שלמרות שהיצרן לא מצהיר על כך, בפועל יש לו טיונר פנימי שכן יודע להתמודד עם אותות של 50Hz. לא סביר, אך שמעתי כבר על מקרים דומים. (אני בכל אופן לא מוכן להתחייב לא לכאן ולא לכאן מפני שאני לא מכיר את המסך מנסיון.) אפשרות שניה היא להמיר לו את התדר בעזרת טרנסקודר חיצוני אשר יבצע את ההמרה בין שתי שיטות השידור ויגשר בין שיטת השידורים בארץ לשיטת השדור שאיתה המסך יודע לעבוד.

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אוקי תודה,
להבנתי זה מה שרשמתי במידה וזה משדר 720p50 אז אין תמיכה.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”