המלצה לרשת קווית הום פלאג / hpna / coax6

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
OrelAmor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי שיגעתי אותכם כבר בטח עם המליון פוסטים שהעלתי בימים האחרונים אבל אם לא נשאל איך נדע :)

אז ככה לאחר התנתקות מ יס והתחברות לסלקום טיוי ( אגב מאוד מרוצה מכל העיניין הזה ) יש בעיות עם הרשת

הבעיה היא כזו באלחוטי המקסימום שאני מקבל זה 35/40 מגה ( כאשר הם כולם צריכים להתפצל לשני מימירים של סלקום ולעוד שני מחשבים נייחים )
אני מחובר ל 100 מגה ועד עכשיו הייתי מקבל 75 מגבה בחיבור קוי דרך ה hpna של יס
ככה שהוואי פיי היה רק למכשירים סלולרים והמהירות של ה 40 הספיקה לגמרי

השאלה שלי היא כזו
מה עדיף.
לרכוש הום פלאג ובעצם להתחבר דרך רשת החשמל חשוב לציין שאני אצטרך 3 מחברים של הום פלאג כאשר שניים מהם התחברו לסוויץ ויעבירו רשת גם לממיר של סלקום וגם למחשב בחיבור ישר

או לרכוש מתאמי רשת של ה hpna או של ה coax 6 שלדעתי זה אותו דבר ואני פשוט מתבלבל עם משהו אחר וגם לא ממש מצאתי מתאמים כאלו ברשת

כמובן שני הפתרונות התחברו בשני חדרים לסוויץ ואז לממיר ולמחשב נייח
מימיר אחד של סלקום מחובר ישירות לנתב של בזק בחיבור קוי

לאיזו אופציה יש עדיפות..? כמובן גם מבחינות עלות מול תועלת וגם מבחינת איכות הרשת

חשוב לציין שהבית שלי בעל פאזה אחת ככה שההום פלאג אמורים לעבוד סבבה לגמרי

תודה לעוזרים

cobraf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 764
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #2 

זה עד 35-40 לכל מכשיר אלחוטי,זה לא מספיק לך?

OrelAmor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

cobraf כתב:זה עד 35-40 לכל מכשיר אלחוטי,זה לא מספיק לך?
...
·אני משתמש בטורנט המון וכרגע הניחים מחובר דרך רשת קווית ( עד שיגיעו מחברת יס לקחת את הציוד ) אז אני מקבל כרגע 75 מגה במחשבים ואם נגיד שני המחשבים מורידים באותו הזמן אז זה קצת יורד לי לקצב הורדה ( לפי מהירות הביטורנט ) 4 /3.5 מגה לשניה עכשיו אם שני המחשבים יהיו באלחוטי בנוסף הממרים של סלקום טיוי תוסיף על זה מכשירים סלולריים אני בספק אם אצליח להוריד קבצי טורנט ביותר מ 1 מגה לשניה שזה קצת מאכזב.... לכן מעדיף פתרונות לרשת " קווית "

cobraf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 764
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #4 

נראה לי שאתה מפספס את הנקודה,הHPNA לא יעלה לך את המהירות של הקו היוצא לאינטרנט

OrelAmor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

cobraf כתב:נראה לי שאתה מפספס את הנקודה,הHPNA לא יעלה לך את המהירות של הקו היוצא לאינטרנט
...
·כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך או שאני פשוט לא מבין איך דברים עובדים לכן אסביר שנית אם אני טועה תקנו אותי בבקשה..
כרגע יש לי 2 מחשבים נייחים אחד בכל חדר לפ טופ שמסתובב חופשי בבית ( גולש ויפי ) ושלושה ממירים של יס 1 מחובר ישירות לנתב של בזק d-link dsl 6850u ו 2 שמחוברים קווית דרך ה hpna של חברת יס ה hpna מתחבר בכל חדר לסוויץ ונותן רשת קווית למחשבים הנייחים
אני מחובר לתשתית של בזק ולספק בזק בין לאומי בחבילת 100 מגה
לפי בדיקת ספיד טסט אני מקבל ברשת הקווית ( דרך הסוויץ ודרך ה hpna של יס ) 75 מגה רציף ותמידי
בלפטופ ( לא משנה באיזה חדר אני מקבל תמיד ויפי במהירות הורדה של 35/40 בטופ בערב בצהריים מדובר על 30/35 כנראה יש עומסים באיזור שלי )
כרגע התקנתי גם סלקום טיוי ונכון לעכשיו הם מחוברים 2 דרך הסוויץ ו 1 ישירות לנתב

ברגע שחברת יס תגיע ותקח את הציוד אני אצטרך לעבור לרשת אלחוטית אבל באלחוטית אני מקבל רק 35/40 בטופ שזה מתחלק לכל המכשירים כולל המחשבים ובקווית אני אקבל 75 או 100 במידה וזה אפשרי לפי המכשור שיהיה לי

נכון hpna לא מגיל לי את מה שאני מקבל בזק אבל לפחות הוא נותן לי את המקסימום שאני יכול לסחוב מבזק ולכן יש לי עדיפות להשאר עם פתרון כזה או דומה לו מאשר לרדת לקצב הורדה של 35/40 ואם אעמיס על הרשת עם הורדת של ביטורנט ( אגב אני מוריד בקצב יומיומי ) ותוסיף לזה את הפופקון טיים אני מעכשיו מצפה לבעיות גלישה ועומס על הרשת האלחוטית בספק אם הנתב לא יקרוס לי כל רגע..... מקווה שעכשיו הסרתי כמו שצריך למה אני מעדיף את הרשת הקווית או לפחות את הפתרון הקווי

עכשיו לשאלתי מה עדיף hpna על גבי החוטים של יס coax 6 או מתאמי רשת על החשמל

ואם כן אשמח לקבל הצעה למוצר טוב ואמין

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”