יש מצב להתרשמות אצל מישהו בסביבת ראשון לציון?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
yanivkin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

הי

אני בשלבי החלטה אחרונים על רכישת מקרן (אופטומה) + מסך (גרנדיו 106) להתקנה בסלון, בנוסף לטלוויזיה 55" הקיימת

אשמח להתרשם מ- setup דומה, אם למישהו יש. המותגים לא קריטיים אלה יותר בכיוון של לחוות את ההבדלים ממסך של 55"...

זה יעזור לי מאוד לקבל את ההחלטה בלב שלם (-:

תודה!

יניב

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

במידה והמותגים זה לא MUST בכל חנות קולנוע ביתי ,שמכבדת את עצמה ,יש חדר הקרנה שבו תוכל להתרשם ממסך גדול.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #3 

יש מצב.
צור קשר בפרטי.

gremlinx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

יכול גם לקפוץ אלי, מקרן HD25E ומסך 90 אינטש ב 16:9.
אני מתל-אביב ויש בגדול חנייה כי לא גר במרכז העיר.
צור קשר בפרטי אם מעוניין.

steveh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 386
שם מלא: סטיב הרדר
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

גם כן לפני רכישת מקרן ומסך

שליחה #5 

סליחה על הכניסה ככה לשירשור הזה אבל באותה נימה, אני כרגע מתחיל את השינויים הכרוכים עבור התקנת מקרן ומסך 130 אינץ בבית
הייתי רוצה לקבל חוות דעת באיזה גובה ומרחק להתקין את המקרן בקיר.

גובה התיקרה הוא 3מ והמרחק למסך יהיה 6מ
אני רוצה לדעת היכן למקם את החשמל עבור המקרן (לא קיימת נקודה למעלה כרגע), האם צריך ממש בקצה ליד התיקרה או יותר נמוך?
האם אני אמור לתלות את המקרן צמוד לתיקרה 3מ או נמוך יותר?

האם 6.3מ מרחק זה לא רחוק מידי למקרן, אם כן זה אומר לתלות על התיקרה קרוב יותר למסך (5מ?) ובעצם לחצוב גם בתקרה לנקודת חשמל.

המקרן שאני רוצה להתקין הוא AE8000 שהבנתי שהוא אכן יכול להקרין ממרחק של 6מ
האתר הנחמד הזה נותן נתונים למרחק צפיה לפי דגם המקרן.
לפי הדגם 8000AE המרחק 6מ זה גבולי, אני צודק?
המסך יהיה פורמט 2:35 130 אינץ

http://www.projectorcentral.com/Panason ... ulator.htm

תודה.

steveh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@yanivkin
·
דרך אגב אני ממליץ לך לבדוק את המסכים של חברת seymourAV
מסכים לא רעים הכלל ומחירים לפי דעתי ללא תחרות.
בדקתי מסך באותו גודל 130 אינץ בארץ, רצו משהו הזוי 24 אלף (ממונע ומתיחה)
מארה"ב כולל משלוח ומיסים עד הבית בפחות מ10 אלץ

http://www.seymourav.com/

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #7 

steveh,

לגבי המקרן אני מבין שהבחירה בו היא בגלל שהוא המקרן שיש לך / זה המקרן היחיד ברמת מחיר סבירה שכולל זכרון עדשה.
אם אני לא טועה אז בכדי לצפות במסך 1:2.35 בגודל של 130" גם בתכני 1:2.35 וגם בתכני 16:9 מרחק ההקרנה צריך להיות 410-619 ס"מ.
ככל שתתקין יותר קרוב כך עצמת ההארה תהיה יותר גבוהה.
אם אפשר לתלות את המקרן במרחק הקרנה של כ-4.5 מ' זה לדעתי המרחק האידיאלי.

התחלת תמונה של מסך 130" בפורמט 1:2.35 צריך להיות בין 40 ל- 80 ס"מ.
אם יש אפשרות בחירה אני הייתי הולך על התחלת תמונה בגובה 50 ס"מ (בכדי שגם תכני ה-16:9 בגודל של 104" לא יהיו נמוכים מידי), אבל יש כאלה שיעדיפו תמונה גבוהה יותר.

תמונה שמתחילה מגובה של 50 ס"מ מסתיימת בגובה של 180 ס"מ.
האם התקנה בגובה של כ-3 מ' תתאים למסך בגובה הזה? אני מעריך שזה גבולי על בסיס אפשרות צידוד העדשה האנכי המשמעותי של המקרן ולכן צריך לבדוק. אם זה לא נורא מבחינתך היית מתקין את המקרן בגובה של 2.5 מ' בכדי לא לקחת סיכון וגם למקרה שבעתיד תרצה לשדרג למקרן עם צידוד עדשה אנכי משמעותי פחות.

steveh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@idan309

עידן תודה על המידע החשוב.

המקרן עוד לא נרכש אבל אתה צודק, זיכרון העדשה ומחיר סביר (מחו"ל) הופך את הרכישה לכדאית.
אז אני מבין שהתקנה במרחק 6מ היא גבולית אבל אפשרית, לא נראה לי שאשתי תסכים למקרן מותקן בגובה 2.5 או אפילו גבוה יותר במרחק 4.5 או 5 בתוך הסלון, מה גם זה לא כזה אסטתי.

אני מעדיף להגביר את ההארה ולהתקין על הקיר האחורי במרחק 6.3 בערך (פחות גודל המקרן) ובגובה 2.5 - 2.7מ כמו שאתה מציע.
נראה לי שגובה 50ס"מ יהיה בסדר למסך, אני אישית תמיד העדפתי קצת יותר נמוך מאשר גבוה.

שבוע הבא מתחילים את העבודות אז תודה רבה על טיפים.
·

steveh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@idan309
·
עוד משהו בנושא, אתה מכיר כבל HDMI עם ראש שניתן לפרק, אני מתלבט אם לקנות עם המקרן מעביר HDMI אלחוטי או פשוט
להשיחל כבל HDMI בקיר עד למקרן (צריך בטח כבל של 15מ) דרך הצינור של הרמקולים האחוריים שמאד קרובים למיקום המקרן.
אני פשוט ימשוך עוד קצת צינור ממיקום הצינור של הרמקול האחורי לכיוון המקרן (עדיין לא מותקן שם רמקול וחוטים לרמקול).

תודה

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #10 

לגבי הכבל אני מאמין שיש פיתרון כזה אבל אני מכיר.

פיתרון של העלאה של עצמת ההארה בגלל המרחק הוא לא בדיוק מומלץ ולפעמים גם לא אפשרי (המקרן מוגבל מבחינת עצמת הארה).
תמונה מכוילת במקרן הזה היא להבנתי מראש לא מוארת יחסית למתחרים (בטח אלה של היום) ולכן לדעתי יהיה לך קשה לקבל תמונה איכותית ומספיק מוארת במרחק הקרנה כזה עם המקרן הזה (אבל מדובר בהערכה בלבד).
אצלי בסוני 50 המנורה תמיד ב-Low בגלל שב-High אמנם התמונה יותר מוארת אבל פחות איכותית.

אני מבין את העניין האסתטי ולכן אם אכן הכוונה היא להתקין על מדף בקיר שמול המסך שנמצא במרחק של 6.3 מ הייתי מתקין על מדף של 60 ס"מ בכדי לפחות להקטין את מרחק ההקרנה ל-5.7 מ'.

לגבי המקרן צריך לזכור שמדובר בדגם בן כ-3 שנים.
אם התקציב מוגבל אז אכן אין אופציה טובה יותר עם זכרון עדשה אבל אם ניתן לעלות משמעותית את התקציב אין לי ספק שה-JVC דגם X500 יהיה שיפור משמעותי (והוא כמובן כולל זכרון עדשה).

steveh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

idan309 כתב:לגבי הכבל אני מאמין שיש פיתרון כזה אבל אני מכיר.

פיתרון של העלאה של עצמת ההארה בגלל המרחק הוא לא בדיוק מומלץ ולפעמים גם לא אפשרי (המקרן מוגבל מבחינת עצמת הארה).
תמונה מכוילת במקרן הזה היא להבנתי מראש לא מוארת יחסית למתחרים (בטח אלה של היום) ולכן לדעתי יהיה לך קשה לקבל תמונה איכותית ומספיק מוארת במרחק הקרנה כזה עם המקרן הזה (אבל מדובר בהערכה בלבד).
אצלי בסוני 50 המנורה תמיד ב-Low בגלל שב-High אמנם התמונה יותר מוארת אבל פחות איכותית.

אני מבין את העניין האסתטי ולכן אם אכן הכוונה היא להתקין על מדף בקיר שמול המסך שנמצא במרחק של 6.3 מ הייתי מתקין על מדף של 60 ס"מ בכדי לפחות להקטין את מרחק ההקרנה ל-5.7 מ'.

לגבי המקרן צריך לזכור שמדובר בדגם בן כ-3 שנים.
אם התקציב מוגבל אז אכן אין אופציה טובה יותר עם זכרון עדשה אבל אם ניתן לעלות משמעותית את התקציב אין לי ספק שה-JVC דגם X500 יהיה שיפור משמעותי (והוא כמובן כולל זכרון עדשה).
...
זו אכן שאלה של תקציב וה X500 הוא פשוט מדהים.
·

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”