התייעצות לגבי תכנון בית חכם בדירת קבלן

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Irus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

לאחר רכישת דירה מקבלן (בשלבי שלד) קיבלתי תוכנית חשמל ואני כרגע לפני הגשת שינויים והורדת התוכנית לביצוע.

במפרט הדירה יש הגדרה לקבלת מערכת ״חשמל חכם״ לתאורה בלבד כולל שליטה על 24 מעגלי מאור.

אני כמובן לקוח שבוי והקבלן הפנה אותי לספק חשמל חכם מורשה מטעמו על מנת לתכנן את המערכת ולשדרג אותה...

לפי הספק, אני מקבל 3 מפסקים חכמים בלבד (8 הפעלות), וכל שאר המפסקים בדירה ״טיפשים״.

הספק טוען שבמידה ואני רוצה לשלוט בנקודות נוספות, אני חייב לשדרג את המפסקים ולרכוש מודולים נוספים.

קיבלתי את ההצעה הבאה:

רכישת כ- 10 מפסקים חכמים נוספים: כ- 1,500 ₪ לכל מפסק.

בקר שולט 8 דימרים: כ- 8,000 ₪.

בקר שולט מנועי וילון: כ- 4,000 ₪.

תוכנת שליטה להתקנה על אייפד (לא כלול): כ- 4,000 ₪.

כבלים ותכנון מערכת: כ- 2,000 ₪.

מערכת מבוססת KNX.

כל המחירים לפני מע״מ...

כמובן שאין לי אפשרות להכניס כל איש מקצוע מטעמי לפני קבלת מפתח (וזה יהיה אחרי עבודות גבס וצבע).

פה נשאלות השאלות הבאות:

האם מחירי המודולים הגיוניים?

כפי שמוזכר, מדובר על מערכת מבוססת KNX, האם יש לי אפשרות לבצע מינימום התקנות ולהמשיך בעתיד עם ספק חיצוני?

מה המינימום הנדרש? על מה אני צריך להתעקש שיותקן בכל חדר/נקודת מאור?

האם אני יכול להזמין מודולים של דימרים ווילונות במחירים זולים יותר?

הספק טוען שאם אין לי מערכת מיזוג VRF אז אין אפשרות לשלוט על מערכות המיזוג (יש 2), האם זה נכון?

אשמח לקבל המלצות נוספות.

תודה לכולם!

עמיחלק
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

החוצפה הזו פשוט מרתיחה...

האם אתה יכול לוותר על חשמל חכם ולבקש תשתית חשמל רגילה?
עמי חלק

פתרונות טכנולוגיים לבית חכם,
www.tsha.co.il
052-7927751

Irus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

אני לא אקבל שום זיכוי על כך, אך אני בהחלט יכול להשאיר את המצב הקיים ולא לשדרג כלום - כלומר 3 מפסקים חכמים (8 הפעלות כל אחד), וכל שאר המפסקים רגילים (מסוג Vimar Neve).

האם אפשר להתבסס על זה?

אכן מרתיח, אני מניח שאתה מדבר על המחירים?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

ידוע שמפסקים של וימאר יקרים (סדרת פלנה למשל עולה כ140 ש"ח לאביזר) אבל 1500 ש"ח למפסק יחיד?????????????????????????????

הספק אני מניח שלמה כהנא נכון?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

yoavidor
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 558
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

כדאי לבקש / לוודא קופסאות מודולריות (מלבניות) כדי שיהי מקום להכניס מודולים אלחוטיים.
בנוסף כדאי לבדוק דגם חדש של קופסאות מודולריות של גוויס רחבות במיוחד (חלל יותר גדול) שמאפשרות חופש תנועה בפנים לאביזרים ולציוד נוסף יותר בקלות.
יואב

Irus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

תודה לעוזרים,

לא רציתי להיכנס לשמות ספציפיים (האם מותר?), אך אכן גם קיבלתי הצעה מ- ABB - יש עוד ספק אך גם שם המחירים בשמיים, לקוח שבוי...

לגבי הקופסאות והאביזרים, אין לי אפשרות לבחור סוג.

מה המחיר הריאלי למודולים האלה?

אם מדובר על מערכת KNX, האם אני יכול להשאיר את הסטנדרט ולשדרג באופן פרטי מאוחר יותר?

ראיתי בשרשורים אחרים אזכור לגבי כבל 0 בכל מפסק, האם אני יכול לבקש דבר כזה מהקבלן?

תודה!

עמיחלק
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

השאלה הראשונה היא האם נושא בית חכם חשוב לך...
מעבר לעובדה לאתה מקבל חלק "במתנה" אתה חייב לזכור שכל שידרוג יעלה המון כסף (כפי שראית כבר)
מה "שווי" השובר שאתה מקבל לבית?
לעיתים עדיף לוותר על ה "מתנה" ובסכום נמוך מסכום השידרוג ניתן לקבל יכולות בית חכם רבות יותר... ראה דוגמאות פה בפורום.

יש פה סוג של "חתונה קתולית" שלא כל האנשים אוהבים ועליך לקחת בחשבון עובדה זו.

אני הייתי מוותר ומאפשר לעצמי את היכולת לבחור מערכת שאני רוצה, בזמן שאני רוצה ובעיקר בתקציב שאני יכול להשקיע.
כיום יש המון מערכות בשוק המאפשרות התקנה גם אחרי כניסה לבית ולרוב במחירים נמוכים יותר... ורובן בעלות אפשרות התרחבות עם הזמן.

בהצלחה בבחירה,

גילוי נאות: אני בעלים של חברה בתחום הבית החכם ואני מציע ללקוחותי מערכת אלחוטית שמאפשרת התקנה בכל שלב בחיי הבית.
עמי חלק

פתרונות טכנולוגיים לבית חכם,
www.tsha.co.il
052-7927751

Irus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

חשובה לי השליטה על נקודות המאור דרך מפסק בודד (לפי איזורים), כולל שליטה על וילונות, ויכולת לשלוט על תרחישים בסיסיים מחדר השינה והיציאה מהבית (כיבוי כולל, גם למזגן).

שליטה מרחוק (מחוץ לבית) פחות מעניינת אותי (כרגע לפחות...).

לכן אני שוקל להשאיר את המצב הנתון, ולבצע שדרוגים באופן פרטי בשלב מאוחר יותר.

האם זה יהיה זול בהרבה?

האם יש אפשרות להתחבר ולשדרג מוצרים קיימים (מבוססי KNX)?

האם עליי לבקש מהקבלן כבל 0 לכל קופסת מפסק? האם זה מקובל?

תודה

yoavidor
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אני חושב שנכון להיום לא כדאי ללכת על מערכת שמתבססת על בקרים בלוח ראשי אלא על מערכת מודולרית דוגמאת ה Z-Wave כמו בשרשור הגדול.
ישנן עוד חברות שעוסקות ומציעות את המערכות המודולריות כמו :
SwitchBee

Zipato

greenpointsys

תתעניין עם איזה קופסאות עובד הקבלן.
הכנה מראש ותיכנון מוקדם יחסכו לך המון אח"כ.

עריכה: אני תומך בדעה של עמי.

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #10 

לא יאמן החוצפה והמחירים האלו
תגיד לקבלן שיסתכל בלוח השנה. אנחנו ב 2015 לא 2005
פסיכי מי שמשלם את הסכומים האלו
5000 ש״ח אתה עושה את כל הבית חכם עם כל התרחישים והאופציות שאפשר לדמיין ואני לא מדבר רק על חשמל חכם. בית חכם זה כולל גם שליטה על אודיו וידאו מכונת קפה והספריי בשירותים
תגיד לקבלן שאתה לא רוצה כלום ותבקש במקום זה שיביא קו אפס לכל מפסק וישים לך קופסאות מרובעות(היום סטנדרט)
אם הוא לא יסכים להמיר אחד תמורת אחד אתה גם יכול להוציא לו את המיץ. לי היה פעם חשמלאי שחשב שיעשה עלי קופה, שיגעתי אותו, תיכננתי את כל נקודות החשמל כך שאין שתי נקודות על קיר משותף ואמרתי לו חד משמעית שאני מתכנן כך כי אני אוסיף את הנקודות בעצמי או ע״י חשמלאי שאמצא אחרי טופס 4. בסוף הוא הבין שהוא הולך לעבוד קשה אצלי והתפשר איתי על הכל
אל תכניס מערכת שעלות השדרוג דלה כזה גבוה. יש היום המון פתרונות של עד 5000 ש״ח וכמובן יש אפשרויות diy תסתכל בפורום בשרשורים הגדולים של zwave למשל
תחשוב שאתה תלוי בחברה מסויימת מה יקרה אם היא תפשוט רגל ויתקלקל לך בקר?

Irus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

עמי, יואב ולירן,

תודה על ההצעות.

המוצר של SwitchBee נראה מדליק, השאלה מה העלות להפוך את כל המפסקים לחכמים, כולל כמה דימרים ושליטה על תריסים.

אני כנראה אאלץ לחכות להתקנה פרטית לאחר קבלת המפתח.

האם מה שאני מקבל (אין לי זיכוי) יהיה שמיש?

לירן, אתה מדבר על 5,000 ₪ לכל הבית... אני הקצבתי כ- 12,000 ₪ פלוס מינוס ככה שזה נשמע טוב.... (היום רוצים ממני כ- 30,000 ₪).

השאלה אם בסכום שהזכרתי אני יכול לקבל תוצאה טובה מבלי להיכנס לבלגן ולהפוך את כל מערכת החשמל שאני מקבל כסטנדרט.

דרך אגב, כל הזמן אומרים לי שאם המוצר מבוסס KNX אז אני לא תלוי באף אחד, האם זה לא נכון?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #12 

איזה דיון חשוב! יהיה מאוד שמיש למי שיחפש בעתיד.
תודה לכולם על המידע!
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Irus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

יש מצב שהדיון הזה חסך לי כ- 20,000 ₪... (Y)

yoavidor
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

יצא לי להיות בערב הדגמה של SWITCHBEE בנתניה (כל אחד יכול לא רק בעלי מקצוע) הם מדברים על מערכת המורכבת ממוח שאם אני זוכר נכון מתומחר בסביבות ה 1000 ש"ח ויח' קצה שמתקשרות ביניהן ב RF 433 כשמחיר היעד ליח' בסדר גודל של 350 ש"ח.
מערכת מאוד פשוטה ובסיסית גם לבניה כמערכת וגם להתקנה, (קצת מוגבלת ביחס למערכות הנוספות בשוק לטעמי אבל בהחלט יכולה לספק את רוב המתעניינים) שאפשר לבנות בשלבים ולהוסיף מודולים בהתאם לצורך.
כדאי לראות בעיניים.
(גם את המערכות האחרות ראיתי ולכל אחת יתרונות וחסרונות משלה, גם שם תצא עם עודף מ 10,000 ש"ח (על אביזרים)).

Irus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

על איזו מערכת היית ממליץ מאלה שראית?

האם לציוד שאני מקבל כסטנדרט יהיה שימוש, או בכל מקרה לא?

yoavidor
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אני לא חושב שיש לי את האפשרות להמליץ חד משמעית על מערכת אחת, אין לי ניסיון פרקטי של עבודה עם המערכות הללו.
לכל אחד תתאים מערכת אחרת.
מה שכן כולם יושבים באזור השרון.
צור קשר עם החברות ולך לראות, תשמע מה שיש להם להציע ואז תוכל לבחור בצורה יותר מושכלת יותר.
ה ZIPATO זו מערכת זהה ל Z-WAVE אני חושב ששם יש הכי הרבה אינפורמציה של חברי פורום.

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

@Irus
·אין שום בלאגן. 12000 ש״ח יהיה לך מאד קשה לבזבז. אם מדברים על zwave אתה יכול לרכוש יחידה מרכזית בעלות של 700 ש״ח פלוס 20 בקרים וחיישנים בעלות של עוד 5000 בערך ותקבל בית החכם מאד כך שבהפרש תוכל לשדרג את הרסיבר גם
לגבי Switchbee היתרון הגדול שלהם הוא שלא צריך קו אפס בכלל. העניין הוא שהם עדיין לא בשוק כלומר לא זמין לרכישה אבל כנראה שזה עניין של חודשים ספורים. גם שם בכמה אלפי שקלים ומערכת מודולרית שאתה יכול להתקין לבד תהיה לך שליטה על תאורה ותריסים
גילוי נאות - עד לפני כשנה וחצי הייתי שותף במיזם הזה Switchbee

Irus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

תודה לירן,

נשמע מצויין (Y)

יש לי בכל מקרה עוד כשנה עד קבלת מפתח אז אין לחץ... :wink:

אני אבדוק את האופציות של החבר׳ה שמוזכרים פה, ואוכל להתפנק עם טלוויזיה גדולה יותר ורסיבר משוכלל יותר :D

נראה מה הקבלן יגיד על דרישה לכבל אפס לכל מפסק... יש לי בכלל זכות לבקש? מה עלות של דבר כזה?

דרך אגב, בפרוייקט שלי הקבלן עובד לפי מחירון דקל + 15%... ובנוסף על כל שדרוג אצל ספק, משלמים לקבלן 10% מעלות השדרוג... :roll:

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

@Irus
·חוצפן הקבלן שלך. אל תשדרג כלום לפני קבלת מפתח
אתה יכול לבקש קו אפס לכל מפסק. זה לא בעיה בשבילו כי לכל מפסק ממילא מגיע קו מהמנורה ובמנורה יש אפס אז הוא בסך הכל צריך להשחיל עוד חוט והעלות שלו זניחה.
אם הוא ינסה להכניס לך מחיר גבוה על השדרוג הזה תמתין עד לקבלת מפתח ותביא חשמלאי אחר כך שיעשה את השדרוג. תשלם הרבה פחות
לדעתי עד 1000 ש״ח תוספת להעברת קו אפס לכל המפסקים זה סביר
אני לא יודע על מה בדיוק חתמת בחוזה אבל אם אתה יכול לקבוע איפה יהיו המפסקים והשקעים בבית אני ממליץ לך לעבור על השרשורים בנושא zwave ולתכנן בהתאם. תכנון טוב יחסוך לך עוד כסף

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”