סוף סוף מצאתי קפה שחור לטעמי
אשתי עצרה באבו גוש לקנות ירקות בדוכן, ממול היה שלט של קפה הישאם
בפועל הוא מין פיצוציה, אבל יש לו כמה מיכלי קפה קלוי ושתי מטחנות דיטינג אחת לקפה עם הל.
הוא מוכר תערובת בסיסית בקליה בהירה ומוסיף "חיזוק " בקליה כהה מאוד לפי היחס שמבקשים.
לי התברר בניסוי בבית התאים 200 בהיר ו 50 כהה.
השבוע אשתי לקחה תערובת לאספרסו באותם יחסים. גם כאן קפה מעולה (בהפוך)
מחיר מצחיק של 65 שח לקג
נמצא על הכביש הראשי, כשבאים מכביש 1 עוברים את המסעדה הלבנונית והפארם המקומי משמאל , את אבו שוקרי המקורי מספר 1 מימין ואז אחרי כמאה מטר יש דוכן פירות מצד שמאל, עד השבוע הקפה היה מולו אבל אמר שהוא עובר לחנות 30 מטר אחורה לכיוון ירושליים.
תדעו שפספסתם אם הגעתם לירידה שמאלה לכיון הכנסיה ולכיוון באמת של אבו שוקרי המקורי שסגר כבר (לכיוון מסעדת נאג'י)
* ביום שישי ברבע לאחת היה סגור עקב תפילה , באחת ורבע כשחזרנו היה פתוח
בפועל הוא מין פיצוציה, אבל יש לו כמה מיכלי קפה קלוי ושתי מטחנות דיטינג אחת לקפה עם הל.
הוא מוכר תערובת בסיסית בקליה בהירה ומוסיף "חיזוק " בקליה כהה מאוד לפי היחס שמבקשים.
לי התברר בניסוי בבית התאים 200 בהיר ו 50 כהה.
השבוע אשתי לקחה תערובת לאספרסו באותם יחסים. גם כאן קפה מעולה (בהפוך)
מחיר מצחיק של 65 שח לקג
נמצא על הכביש הראשי, כשבאים מכביש 1 עוברים את המסעדה הלבנונית והפארם המקומי משמאל , את אבו שוקרי המקורי מספר 1 מימין ואז אחרי כמאה מטר יש דוכן פירות מצד שמאל, עד השבוע הקפה היה מולו אבל אמר שהוא עובר לחנות 30 מטר אחורה לכיוון ירושליים.
תדעו שפספסתם אם הגעתם לירידה שמאלה לכיון הכנסיה ולכיוון באמת של אבו שוקרי המקורי שסגר כבר (לכיוון מסעדת נאג'י)
* ביום שישי ברבע לאחת היה סגור עקב תפילה , באחת ורבע כשחזרנו היה פתוח
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם אתה כבר בירושלים אז סנדוקה בעיר העתיקה מצוין
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אף פעם לא הייתי שם, אך אני מניח שזה כאן:
http://www.haaretz.co.il/gallery/1.1299082
למי שקולה לקפה שחור בבית, ממליץ לנסות את אתיופיה דג'ימה לצורך כך
http://www.haaretz.co.il/gallery/1.1299082
למי שקולה לקפה שחור בבית, ממליץ לנסות את אתיופיה דג'ימה לצורך כך
הקפה השחור המועדף עלי הוא קפה הנשיא- מחמים מים בקומקום פלסטיק עד לבעבוע- מחזיקים את הכפתור לחוץ כדי שירתחו כמו שצריך- מוזגים על כפית גדושה של קפה הנשיא בכוסות קלקר- המהדרין ישתמשו בשתי כוסות פלסטיק דקות (עוזר להוציא את הארומה הייחודית)- מערבבים עם כפית פלסטיק היטב ונהנים מטעמים שאף קפה לא מגיע אליהם.
ןעכשיו בקצת רצינות - יש שני סנדוקא - של אותם בעלים עם אותו הקפה.
אחד בהתחלה של סאלאח א דין- "סניף" גדול ויפה אבל יותר סיפור להגיע לשם- לצערי בימינו (אני מדבר על השנים האחרונות) לא כל כך נעים להסתובב ברחוב שם ולהגיע עם רכב זה בעייה. סניף שני נמצא ברחוב בית הבד ברובע המוסלמי בפינת רחוב מעלות אח'נקא.- מדובר בדוכן בשוק של הרובע המוסלמי על גבול הרובע הנוצרי והכי חשוב זה שהוא יושב מעולה על מסלול חומוס קפה קנאפה. - אוכלים חומוס משובח בלינא ברובע הנוצרי- יורדים במורד הרחוב ופונים ימינה מימין יש את הקפה של סנדוקא משם ממשיכים שמאלה מכיוון הירידה עד לג'עפר (מצד שמאל) לאכול קנאפה (תזמינו את הקנאפה בסגנון שכם- נבולסיה/ נעמה שעשויה מסולת זה מה שכולם מזמינים הכנאפה כמו בנצרת של השערות קדאיף לא תפסה אצלינו).
המחיר של הקפה אכן מגוחך מה שכן גם בסנדוקא יש קפה קלוי בהיר וקפה קלוי כהה ( לפי האתר פה הייתי אומר סגנון 15-16:D ) לטעמי לוותר על הכהה אלא אם אתם בעניין של קומזיץ.
ןעכשיו בקצת רצינות - יש שני סנדוקא - של אותם בעלים עם אותו הקפה.
אחד בהתחלה של סאלאח א דין- "סניף" גדול ויפה אבל יותר סיפור להגיע לשם- לצערי בימינו (אני מדבר על השנים האחרונות) לא כל כך נעים להסתובב ברחוב שם ולהגיע עם רכב זה בעייה. סניף שני נמצא ברחוב בית הבד ברובע המוסלמי בפינת רחוב מעלות אח'נקא.- מדובר בדוכן בשוק של הרובע המוסלמי על גבול הרובע הנוצרי והכי חשוב זה שהוא יושב מעולה על מסלול חומוס קפה קנאפה. - אוכלים חומוס משובח בלינא ברובע הנוצרי- יורדים במורד הרחוב ופונים ימינה מימין יש את הקפה של סנדוקא משם ממשיכים שמאלה מכיוון הירידה עד לג'עפר (מצד שמאל) לאכול קנאפה (תזמינו את הקנאפה בסגנון שכם- נבולסיה/ נעמה שעשויה מסולת זה מה שכולם מזמינים הכנאפה כמו בנצרת של השערות קדאיף לא תפסה אצלינו).
המחיר של הקפה אכן מגוחך מה שכן גם בסנדוקא יש קפה קלוי בהיר וקפה קלוי כהה ( לפי האתר פה הייתי אומר סגנון 15-16:D ) לטעמי לוותר על הכהה אלא אם אתם בעניין של קומזיץ.