התקנת גוף תאורה בתקרה - בעיה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

אני מעוניין להחליף את המנורה הפשוטה שבתקרה בגוף תאורה צמוד יותר דקורטיבי, הבעיה שכפי שרואים בתמונות הטיח מסביב ליציאת החוטים שבור וחלקים נוספים ממנו עומדים להישבר עם כל מגע קל (מן הסתם עקב התקנות שהיו שם בעבר ותיקונים למיניהם - זו דירה ישנה). אני חושש לקדוח שם חורים לדיבלים (חוץ מהאחד שקיים כבר) כי נראה שעוד יותר חלקים מהטיח יתפרקו. יש למישהו עצה מה לעשות במקרה כזה?

yoramw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225

שליחה

כמובן להתחיל בהורדת הפקק חשמל ולודא שאין זרם בחוטים

אני הייתי שובר מסביב את האזור הבעיתי ומנקה, משחיל צינור פלסטיק להגן על החוטים ומכין תערובת מלט לבן לחזק את האזור.

התערובת צריכה להיות סמיכה כדי שתחזיק במקום למרות כוח הכבידה. אולי אפילו לתקוע כמה מסמרי בטון ארוכים אופקית בתוך השקע כדי שיתמוך ויחזק את הבטון (רק אם אתה לא מצליח לגרום לא להשאר במקום.
לתת להתקשות בלי לדאוג לגימור מושלם. למחרת חומר שפכטל רגיל לגימור מושלם ולצבוע...
אחר כך, אפשר לשחרר את הצינור שהשחלת לחשוף את חוטי החשמל ולהתקין את הגוף תאורה החדש.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976

שליחה

מחזק את קודמי, אבל אם אתה רוצה לחסוך את העבודה, פשוט תקנה גוף עם טביעת רגל גדולה, שתסתיר את המפגעים בהתקנה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511

שליחה

והעיקר :להתקין מנורה ווינטאז :idea:

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

Shtirlitz כתב:מחזק את קודמי, אבל אם אתה רוצה לחסוך את העבודה, פשוט תקנה גוף עם טביעת רגל גדולה, שתסתיר את המפגעים בהתקנה.
...
זו אפשרות שחשבתי עליה...
·

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”