רעשי "תקתוק" בphilips 42pfl8404

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
K-a-M-u-Z-u פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום.

יש לי philips 42pfl8404 כבר כ5 שנים ועד כה עבדה ללא בעיות.

לאחרונה התחלתי לשים לב שלעיתים כאשר המסך בהיר יותר, לאחר כעשר דקות מתחילים להשמע מעין רעשי תקתוק מהטלוויזיה, קצת יותר מאיזור המרכז לצד הימני.

הטלוויזיה ממוקמת על קיר כאשר בצד ימין שלה יש חלון.

היום כאשר ניסיתי להסתכל מאיפה הרעש מגיע, שמתי לב כאשר אני מתקרב עם הראש צמוד לקיר הרעשים מפסיקים.

וכשבאתי להסתכל שוב על המסך, אני רואה ששנייה לאחר מכן הא נעשה בהיר יותר ושוב מתחיל הרעש.

מכאן הבנתי שזה קשור כנראה לחיישן התאורה וכאשר אני מצמיד את הראש לקיר, אני מכסה אותו ורמת הבהירות יורדת בהתאם וברגע שאני מזיז את הראש, מגיע שוב אור ורמת הבהירות עולה.

אז בתור ניסיון ביטלתי את חיישן התאורה בהגדרות והרעש הפסיק.

אבל המסך פחות בהיר ופחות נוח לצפייה, אז התחלתי לשחק קצת עם הגדרות הבהירות והרעשית התחילו לחזור ברמה מסויימת:

ניגודיות מעל 79 ובבהירות מעל 70.

האם מישהו נתקל בתופעה? ממה היא נובעת? יש אפשרות לפתור את זה בבית?(אמנם אני לא טכנאי, אך יש לי ניסיון בפירוק והתעסקות במכשירים). או שיש צורך בטכנאי? ובמידה וכן, האם מישהו יכול לשער במה זה כרוך?

תודה.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #2 

אפשרות א שהמסך בהיר האור רב שהאור רק החום עולה הפלסטיק מתרחב ומשמיע קול תקתוק וזה עלול להיות התקיתוק
אפשרות ב שהאור רב הספק כח במאמץ ויש רעש מהסליל של ממיר המתח
אפשרות ג שהאור רב הספק כח במאמץ והכבלים עייפים ורעש מגיע למעגל ההגברה והתיקתוק מגיע מהרמקולים ניתן לבדיקה על ידי חיבור אוזניות או שימוש ביציאת קול דיגיטלית בלבד עם מגבר בעצמה 0
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

K-a-M-u-Z-u פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

בדקתי את אפשרות ג, עדיין יש רעשים.

אפשרות א, אני לא חושב שזה זה.זה רעש תקתות יחסית מהיר, לא חושב שפלסטיק יכול לעשות את זה.גם לא נראה לי שפלסטיק יפסיק את הרעש בדיוק ברגע שמכבים את חיישן האור והבהירות יורדת.

אפשרות ב נראית הכי הגיונית.השאלה אם זה משהו נפוץ? זה משהו בעייתי לתיקון?
Take It Easy.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #4 

לרוב החלפת הקבלים תיפתור את הבעיה כי אז ה DC יהיה נקי יותר ולא יווצר רעש לואי
אם בכל זאת נישאר אחרי החלפת קבלים אז או שתילמד לחיות עם זה או שתחליף סליל
אבל אם זה לא בעיית קבלים (במידה ותחליף) והטלויזיה מתפקדת כהלכה ללא בעיות הדלקה אני חושב שאן מקום לדאגה אבל כמובן זה המכשיר שלך והאחריות שלך לדאוג שיהיה תקין
אם אנך בקיא ומנוסה באלקטרוניקה והלחמות אל תחליף לבד קבלים תפנה לשירות אחרת אתה עלול ליגרום נזק או להתחשמל
תיתכן גם בעיית קבלי סינון למניעת העברת רעשים בן מעגל השליטה על התאורה האחורית למעגל ההגברה
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”