rega planar 3 ואיך להינות ממנו
-
SharonGendelman
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- שם מלא: Sharon Gendelman
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום
ברשותי הפטיפון הנ"ל עם בעיה "אסתטית" של מכסה שבור ובעיה "תיפעולית" של מהירות נגינה איטית מדי הן ב 45 סל"ד והן ב 33 סל"ד.
כצעד ראשוני הזמנתי רצועה להחלפה מכיוון שהרצועה אכן מאוד רופפת.
אני משתמש במגבר לקולנוע ביתי מסוג Yamaha RX-V473 אליו אני מחבר קדם מגבר שהוכן עבורי במעבדה פרטית לפני לא מעט שנים. רמקולים של יאמהה.
שאלתי היא-בהנחה שזוהי אכן בעיית רצועה שתיפתר ברגע בו הרצועה תוחלף, האם ישנה דרך בה אוכל למקסם את ההאזנה שלי
ע"י החלפת המגבר או קניית קדם מגבר "מקצועי" יותר? אין ברצוני להוציא אלפי שקלים אולם אני מוכן להשקיע סכום מסויים כדי להנות מהאוסף הדי מכובד שיש לי.
תודה
שרון
ברשותי הפטיפון הנ"ל עם בעיה "אסתטית" של מכסה שבור ובעיה "תיפעולית" של מהירות נגינה איטית מדי הן ב 45 סל"ד והן ב 33 סל"ד.
כצעד ראשוני הזמנתי רצועה להחלפה מכיוון שהרצועה אכן מאוד רופפת.
אני משתמש במגבר לקולנוע ביתי מסוג Yamaha RX-V473 אליו אני מחבר קדם מגבר שהוכן עבורי במעבדה פרטית לפני לא מעט שנים. רמקולים של יאמהה.
שאלתי היא-בהנחה שזוהי אכן בעיית רצועה שתיפתר ברגע בו הרצועה תוחלף, האם ישנה דרך בה אוכל למקסם את ההאזנה שלי
ע"י החלפת המגבר או קניית קדם מגבר "מקצועי" יותר? אין ברצוני להוציא אלפי שקלים אולם אני מוכן להשקיע סכום מסויים כדי להנות מהאוסף הדי מכובד שיש לי.
תודה
שרון
הי, ברוך הבא
פרט לפטיפון יש לך מקורות אחרים המחוברים למערכת (CDP, מחשב, כיו"ב)? איך הם נשמעים - יותר/פחות טוב מהפטיפון?
אם כלל המקורות שלך נשמעים "לא משהו" כדאי להתחיל מההגברה והרמקולים (זו תחושת הבטן שלי מהתיאור שלך על המערכת). אם הפטיפון נשמע רע ביחס למקורות האחרים (בלי קשר למהירות הסיבוב כרגע) הפתרון יהיה בראש, קדם מגבר, כיוון וכיו"ב.
כעובדה, הפטיפון שלך יודע להשמע טוב מאוד, כך שלא הייתי מתחיל מהמלצה להחליף פטיפון
בהצלחה!
פרט לפטיפון יש לך מקורות אחרים המחוברים למערכת (CDP, מחשב, כיו"ב)? איך הם נשמעים - יותר/פחות טוב מהפטיפון?
אם כלל המקורות שלך נשמעים "לא משהו" כדאי להתחיל מההגברה והרמקולים (זו תחושת הבטן שלי מהתיאור שלך על המערכת). אם הפטיפון נשמע רע ביחס למקורות האחרים (בלי קשר למהירות הסיבוב כרגע) הפתרון יהיה בראש, קדם מגבר, כיוון וכיו"ב.
כעובדה, הפטיפון שלך יודע להשמע טוב מאוד, כך שלא הייתי מתחיל מהמלצה להחליף פטיפון
בהצלחה!
-
SharonGendelman
- חבר שרק התחיל

סך הכל המקורות האחרים בהם אני משתמש (סטרימר, ממיר) נשמעים בסדר גמור. להערכתי הקדם מגבר שלי בעייתי כי הפטיפון נשמע חלש מאוד וצריך להגביר את הווליום לא מעט.
תודה
שרון
תודה
שרון
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
יכול להיות גם שהפונו סטייג' שלך תואם לראש MM בלבד ואילו על הפטיפון מותקן ראש MC כך שהווליום בהחלט יותר נמוך.
בכל אופן, פטיפון תמיד נשמע חלש יותר ממקור אחר כדוגמת CD או רדיו.
בכל אופן, פטיפון תמיד נשמע חלש יותר ממקור אחר כדוגמת CD או רדיו.
-
SharonGendelman
- חבר שרק התחיל

במגבר כמובן אין יציאת פטחפון לכן אני מחבר את הקדם מגבר ליציאת ה CD. האם יש יציאה אחרת מומלצת יותר? האם קיימים היום מגברים שיכולים לתת פיתרון הן לפטיפונים והן למקורות "מודרניים" יותר כמו ממירים וסטרימרים/נגני DVD/מחשבים? או שצריך להתפשר במידה ולא רוצים לקנות 2 מגברים?
תודה
שרון
תודה
שרון
למגבר יש 'כניסת' CD, כמובן - ולא, אין שום הבדל בין כניסות המקורות השונים (פרט לפטיפון).
תמיד יש הגברה טובה יותר, ותמיד מעורבת פשרה - כמה כסף תרצה/תוכל להשקיע, וכמה איכות הכסף יכול לרכוש.
לגבי הבעיה עצמה, החשד המיידי הוא קדם המגבר, שהוא, כפי שאמרת - מאולתר. אולי הוא לא עשוי באיכות מספקת? אולי הוא רק מגביר ובכלל לא מיישר (אפשרות מאוד סבירה)?
נסה לחבר קדם אחר (לא מאולתר) במקומו, וספר לנו מה התוצאה. שווה לנסות לפני שקונים
תמיד יש הגברה טובה יותר, ותמיד מעורבת פשרה - כמה כסף תרצה/תוכל להשקיע, וכמה איכות הכסף יכול לרכוש.
לגבי הבעיה עצמה, החשד המיידי הוא קדם המגבר, שהוא, כפי שאמרת - מאולתר. אולי הוא לא עשוי באיכות מספקת? אולי הוא רק מגביר ובכלל לא מיישר (אפשרות מאוד סבירה)?
נסה לחבר קדם אחר (לא מאולתר) במקומו, וספר לנו מה התוצאה. שווה לנסות לפני שקונים