עזרה בשדרוג
שלום לכולם,
לאחרונה אני חושב קצת על שדרוג עולם הקפה שלי.
בהתחלה חשבתי על רכישת קולה ויתכן שאעשה את זה אבל לא עכשיו.
רציתי את עזרתכם בכיוון למכונה חדשה. חיפשתי בפורומים אבל יש כל כך הרבה מידע שהלכתי לאיבוד.
יש לי כרגע ECM צ'ליני כבר 5 שנים ואני מאוד מרוצה ממנה אבל כאמור אני חושב אולי לעלות ברמה או שתיים למעלה.
יש לי גם קומפק K3 ואותה כנראה אשאיר.
עיקר השימוש שלי הוא לאספרסו אבל כשאני מארח אז יש גם צורך בהקצפה ללא מעט אנשים..
הייתי רוצה לדעת מה המכונות הרלוונטיות לשדרוג מכונה כמו צ'ליני ואם אפשר להפנות אותי לשרשורים רלבנטיים זה יהיה מעולה.
תקציב כרגע יחסית גמיש אז זה לא צריך להגביל..
אשמח לשמוע..
לאחרונה אני חושב קצת על שדרוג עולם הקפה שלי.
בהתחלה חשבתי על רכישת קולה ויתכן שאעשה את זה אבל לא עכשיו.
רציתי את עזרתכם בכיוון למכונה חדשה. חיפשתי בפורומים אבל יש כל כך הרבה מידע שהלכתי לאיבוד.
יש לי כרגע ECM צ'ליני כבר 5 שנים ואני מאוד מרוצה ממנה אבל כאמור אני חושב אולי לעלות ברמה או שתיים למעלה.
יש לי גם קומפק K3 ואותה כנראה אשאיר.
עיקר השימוש שלי הוא לאספרסו אבל כשאני מארח אז יש גם צורך בהקצפה ללא מעט אנשים..
הייתי רוצה לדעת מה המכונות הרלוונטיות לשדרוג מכונה כמו צ'ליני ואם אפשר להפנות אותי לשרשורים רלבנטיים זה יהיה מעולה.
תקציב כרגע יחסית גמיש אז זה לא צריך להגביל..
אשמח לשמוע..
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
אם אין בעית תקציב אז ספיידסטר או סלייר
אם לרדת לקרקע ולהשאר עם משאבות אז GS3 או La Cimbali בתקציב גבוה ו Expobar/Quickmill Double boiler בתקציב נמוך (לא בטוח כמה שידרוג יהיה כאן). אפשר גם לנסות את האלקטרה סמיאוטומטיקה שגם יפה וגם מפיקה קפה מיוחד.
אחרת יש לך מנופים מסחריים לבית אז שוב לונדיניום בתקציב גבוה ובאזרה סטרגה בתקציב נמוך.
בהצלחה
אם לרדת לקרקע ולהשאר עם משאבות אז GS3 או La Cimbali בתקציב גבוה ו Expobar/Quickmill Double boiler בתקציב נמוך (לא בטוח כמה שידרוג יהיה כאן). אפשר גם לנסות את האלקטרה סמיאוטומטיקה שגם יפה וגם מפיקה קפה מיוחד.
אחרת יש לך מנופים מסחריים לבית אז שוב לונדיניום בתקציב גבוה ובאזרה סטרגה בתקציב נמוך.
בהצלחה
מרמת מכונה כזו, השדרוג למכונה אחרת הוא בעיקר קוסמטי, נוחות או סגנון (למשל, מכונה יפה יותר, שני דודים או מנוף בהתאמה). המכונה שלך היא בליגה הגבוהה ביותר ואני מניח שאתה מסתדר איתה טוב ומחבב אותה בסך הכל. לכן, באף אחד מהמקרים הללו השדרוג לא יהיה משמעותי (לדעתי) באיכות הקפה ביחס לשדרוג של קלייה עצמית. קלייה עצמית, על כל ההתעסקות שבה פותחת פתח להתנסות מסוג שונה וחוויה של יצירה. כמו כן, אני מאמין ששדרוג של המטחנה יהיה משמעותי יותר אבל ידרוש השקעה כספית גדולה יותר מאשר רכישה של קולה. על הבדלים בין מטחנות אנו קוראים לאחרונה ובטח נשמע דיווח מחכים תוך כמה ימים.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אתחיל מהסוף (ואצטרף למיץ פטל)- המכונה שיש לך כיום היא ברמה גבוהה והשדרוג יהיה מזערי עד כדי קוסמטי בלבד.
שדרוג של המכונה, בלי להשתגע בתקציב, יתן לך בעיקר נוחות אם זה DB בהקצפה ויציבות טיפה גבוהה יותר כאשר תדרש להכין 4-5 כוסות הפוך בבת אחת. לדעתי, אם אתה מקציף פעם פעמיים בשבוע הפוך לכמה חברים שמגיעים, לא בטוח שהיתי משדרג רק בגלל זה.
אם אתה מקציף 3-4 כוסות הפוך בתדירות גבוהה, נניח 4 ימים בשבוע, אזי אולי שווה השדרוג.
אך אל תצפה להבדל מהותי בטעם. המכונה שיש לך כיום, מעולה.
בקשר להמלצה לסמי אוטומטיקה, זו מכונה מעולה לאספרסו. להכין איתה הפוך לכמות גדולה של אנשים זה לא נוח ואפילו פחות נוח ממה שיש לך היום.
ההבדל בין מנוף לE61 הוא הבדל בטעם, זה לא שדרוג. אלא, לשנות את פרופיל הקפה שאתה מייצר. יש כאלה שאוהבים את הטעם, ויש כאלה שהטעם משעמם להם.
לדעתי, השדרוג המשעותי יהיה דווקא המטחנה. אך כרגע לא אוכל להמליץ לך על מטחנה. וזאת כי אנחנו במסע של השוואות בבתים של חברים בפורום בין מטחנות שעולות 1600 שח ועד למטחנות שעולות 6-8 אלף שח. כך, שאולי כדאי ושווה לחכות טיפה עד שנסיים עם ההשוואות (בעיקר רועי ועפר רצים בין בתים של חברי פורום עם הK3 של רועי).
שדרוג של המכונה, בלי להשתגע בתקציב, יתן לך בעיקר נוחות אם זה DB בהקצפה ויציבות טיפה גבוהה יותר כאשר תדרש להכין 4-5 כוסות הפוך בבת אחת. לדעתי, אם אתה מקציף פעם פעמיים בשבוע הפוך לכמה חברים שמגיעים, לא בטוח שהיתי משדרג רק בגלל זה.
אם אתה מקציף 3-4 כוסות הפוך בתדירות גבוהה, נניח 4 ימים בשבוע, אזי אולי שווה השדרוג.
אך אל תצפה להבדל מהותי בטעם. המכונה שיש לך כיום, מעולה.
בקשר להמלצה לסמי אוטומטיקה, זו מכונה מעולה לאספרסו. להכין איתה הפוך לכמות גדולה של אנשים זה לא נוח ואפילו פחות נוח ממה שיש לך היום.
ההבדל בין מנוף לE61 הוא הבדל בטעם, זה לא שדרוג. אלא, לשנות את פרופיל הקפה שאתה מייצר. יש כאלה שאוהבים את הטעם, ויש כאלה שהטעם משעמם להם.
לדעתי, השדרוג המשעותי יהיה דווקא המטחנה. אך כרגע לא אוכל להמליץ לך על מטחנה. וזאת כי אנחנו במסע של השוואות בבתים של חברים בפורום בין מטחנות שעולות 1600 שח ועד למטחנות שעולות 6-8 אלף שח. כך, שאולי כדאי ושווה לחכות טיפה עד שנסיים עם ההשוואות (בעיקר רועי ועפר רצים בין בתים של חברי פורום עם הK3 של רועי).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
יש לך ECM, לשדרג את רמת הבניה יהיה לך קשה מאוד.
ECM מייצרים את המכונות הטובות בשוק.
השאלה מה אתה מחפש.
לדעתי שידרוג בטעם תמצא רק במכונות אקזוטיות שאין בארץ.
השם החם היום הוא Vesuvius
ECM מייצרים את המכונות הטובות בשוק.
השאלה מה אתה מחפש.
לדעתי שידרוג בטעם תמצא רק במכונות אקזוטיות שאין בארץ.
השם החם היום הוא Vesuvius
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
תודה רבה לכולם על התשובות.
נתחיל מהסוף - שלא תבינו לא נכון.. אני חולה על המכונה שלי. לא יכול לחיות בלעדיה.
אבל אני בטוח שאתם מבינים שלפעמים רוצים שינוי ריענון וכיו"ב..
אלא שממה שאני מבין מהתשובות, בסדרי הגודל שבהם אני נמצא, באמת קולה יביא לידי ביטוי את השדרוג והשינוי שאני מעוניין בו.
אז באמת אחכה לראות מה מעלה ההשוואה בין הקולים שרועי ועופר מבצעים.
מה שאני הולך להגיד יישמע אולי רדוד כי מדובר בהיבט של חיצונית המכונה ולא של איכות הקפה.. אבל לפני כמה זמן מישהו באתר רכש מכונת אלקטרה יפיפיה.. הוא העלה שרשור שמראה מהרגע שהגיעה מחו"ל בקרטון, ועד הוצאת האספרסו הראשונה... על המכונה הזו חשבתי בהתחלה..
יש לכם מושג באיזו מכונה מדובר?
אלא שממה שאני מבין מהתשובות, בסדרי הגודל שבהם אני נמצא, באמת קולה יביא לידי ביטוי את השדרוג והשינוי שאני מעוניין בו.
מה שאני הולך להגיד יישמע אולי רדוד כי מדובר בהיבט של חיצונית המכונה ולא של איכות הקפה.. אבל לפני כמה זמן מישהו באתר רכש מכונת אלקטרה יפיפיה.. הוא העלה שרשור שמראה מהרגע שהגיעה מחו"ל בקרטון, ועד הוצאת האספרסו הראשונה... על המכונה הזו חשבתי בהתחלה..
יש לכם מושג באיזו מכונה מדובר?
- ZoharKantor
- חבר פעיל

- תגובות: 72
- שם מלא: Zohar Kantor
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- TsurTriger
- כתב צילום

לאלקטרה יש מכונות מדהימות, אולי הכי יפות בשוק לדעתי.
אבל, חלקן "סובל" מתכנון מוזר עד כדי הזוי שכדאי לחשוב פעמיים לפני שבוחרים אחת כזו.
אני לא בטוח שהיתי הולך על קולה, אלא אם יש לך את הכוח והזמן להתעסק עם זה. אני היתי דווקא כן הולך על מטחנה קודם.
אבל, חלקן "סובל" מתכנון מוזר עד כדי הזוי שכדאי לחשוב פעמיים לפני שבוחרים אחת כזו.
אני לא בטוח שהיתי הולך על קולה, אלא אם יש לך את הכוח והזמן להתעסק עם זה. אני היתי דווקא כן הולך על מטחנה קודם.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
דווקא חשבתי שה K3 ברמה..TsurTriger כתב:.. אני היתי דווקא כן הולך על מטחנה קודם....
לגבי הקולה - אני באמת שוקל את העניין לאור ההשקעה הכרוכה בקליה, אבל אני מעריך שבסופו של דבר אקנה כי אני מעוניין בחידוש ושינוי בקפה שלי.. (:
על אף ההמלצה שלא לקנות מכונה, אשמח עדיין לקבל כמה שמות של מכונות ברמה אחת מעל הצ'ליני כדי לראות מה האופציות, ובכמה כסף זה כרוך..
תודה
·
אני לא יודע איזה קפה אתה קונה.
אבל, במעבר לקלייה עצמית אתה פותח את עצמך לאפשרויות חדשות, אבל קח בחשבון שאתה עלול לרדת ברמת הקפה. תלוי כמובן בקפה, בקולה וברמת המקצועיות.
לגבי מטחנה, שווה לך לחכות לקצת תוצאות השוואה בין מטחנות שאנחנו מבצעים, ואז אולי גם להתנסות בעצמך.
במכונות עצמן - למספיק חברי פורום יש מכונת מנוף, עם ראש מסחרי וביתי, אתה יכול להתארח, לטעום ולראות אם פרופיל הטעם מתאים לך. אתה כמובן מוזמן לטעום מהלונדיניום אצלי אם תרצה.
אבל, במעבר לקלייה עצמית אתה פותח את עצמך לאפשרויות חדשות, אבל קח בחשבון שאתה עלול לרדת ברמת הקפה. תלוי כמובן בקפה, בקולה וברמת המקצועיות.
לגבי מטחנה, שווה לך לחכות לקצת תוצאות השוואה בין מטחנות שאנחנו מבצעים, ואז אולי גם להתנסות בעצמך.
במכונות עצמן - למספיק חברי פורום יש מכונת מנוף, עם ראש מסחרי וביתי, אתה יכול להתארח, לטעום ולראות אם פרופיל הטעם מתאים לך. אתה כמובן מוזמן לטעום מהלונדיניום אצלי אם תרצה.
- TsurTriger
- כתב צילום

הK3 טובה לדעתי ומעולה בקטגוריית המחיר שלה.
אבל יש טוב מזה.
הבעיה העיקרית שלי עם המטחנות שנותנות יותר זה נושא האגירה. אני שותה כ1-3 כוסות אספרסו ביום. כך שאני פוסל את רוב המכונות כגון E37S וכדו בגלל שהן אוגרות כמה גרמים של קפה בין טחינה לטחינה.
זו הסיבה, לדוגמה, שאני פוזל ברצינות לHG ONE. גם אגירה אפסית, כ0.5 גרם, וגם סכינים 83ממ קוניות (כמו שיש במטחנות מסחריות). זו בין היתר הסיבה לדילוגים שכמה חבר'ה פורום עושים לאחרונה בין חברי הפורום (עפר, רועי ואני). כדי למצוא את המטחנה שנותנת גם שדרוג לK3 (גם רועי וגם אני עם K3) וגם מענה הולם למחיר לצד אגירה.
כמה שאני אוהב לייצר דברים מאפס, קולה דורש זמן והתייחסות. מה שלי, כרגע, אין. כך, שלדעתי ה"שלבים" כרגע זה מטחנה ולאחר מכן קולה.
אבל יש טוב מזה.
הבעיה העיקרית שלי עם המטחנות שנותנות יותר זה נושא האגירה. אני שותה כ1-3 כוסות אספרסו ביום. כך שאני פוסל את רוב המכונות כגון E37S וכדו בגלל שהן אוגרות כמה גרמים של קפה בין טחינה לטחינה.
זו הסיבה, לדוגמה, שאני פוזל ברצינות לHG ONE. גם אגירה אפסית, כ0.5 גרם, וגם סכינים 83ממ קוניות (כמו שיש במטחנות מסחריות). זו בין היתר הסיבה לדילוגים שכמה חבר'ה פורום עושים לאחרונה בין חברי הפורום (עפר, רועי ואני). כדי למצוא את המטחנה שנותנת גם שדרוג לK3 (גם רועי וגם אני עם K3) וגם מענה הולם למחיר לצד אגירה.
כמה שאני אוהב לייצר דברים מאפס, קולה דורש זמן והתייחסות. מה שלי, כרגע, אין. כך, שלדעתי ה"שלבים" כרגע זה מטחנה ולאחר מכן קולה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- Chura
- חבר מביא חבר

·מדובר בElektra T1 שכפיר קנה בזמנו, היה מהראשונים שייבאו אישית מכונות בסדר גודל כזה.alogobi כתב:תודה רבה לכולם על התשובות.
יש לכם מושג באיזו מכונה מדובר?...
לצערי לא עקבתי להיכן היא התגלגלה.
ויותר גרוע, איכשהוא הכתבה שהוא הכין על המכונה נדרסה ע"י כתבה אחרת ואין אותה יותר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
·Chura כתב:יש לך ECM, לשדרג את רמת הבניה יהיה לך קשה מאוד.
ECM מייצרים את המכונות הטובות בשוק....
יש עוד כמה בשוק קצת יותר טובים. לה מרצוקו, ויואלדי, סינסו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- Chura
- חבר מביא חבר

ECM מייצרים מכונות בקלאס של כל מה שציינת עופר. לא אמרתי שיותר טוב.
למשל, הם מייצרים הרי את כל מה שרוקט עושים (אותה צורה אפילו) אבל החלקים בפנים יותר "תעשייתים"
למשל, הם מייצרים הרי את כל מה שרוקט עושים (אותה צורה אפילו) אבל החלקים בפנים יותר "תעשייתים"
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שאלתי חנות במינכן על זה הוא אמר לי שהכל מיוצר במילאנו גם ככה רק מורכב במקומות שונים. הבחור שם מוכר גם רוקט וגם ECM והוא אמר לי שבפנים זה אותו דבר בדיוק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)