Subwoofer לאולפן בייתי
שלום לכולם:)
אני יוצר מוזיקה ויש ברשותי ציוד לאולפן שכולל בתוכו מספר דברים.
הדברים העיקריים שקשורים לנושא הם כרטיס קול - Komplete Audio 6 של Native Instruments ומוניטורים - Eris E5 של PreSonus..
לאחר שאני משתמש כמה חודשים במוניטורים, החלטתי שאני רוצה לקנות גם Subwoofer למערכת, כי הבאס שהמוניטורים מספקים הוא לא מספיק. חשבתי על הבאס PreSonus Temblor T8 שהוא מהסידרה החדשה שלהם וגם המוניטורים שלי הם חלק מהסדרה החדשה.. חשבתי על לקנות אותו כי הוא של אותה חברה וגם כי הוא בטוח נתמך ע"י המוניטורים ורציתי לדעת מה דעתכם על הSubwoofer (מידע טכני פה - http://www.presonus.com/products/Temblo ... /techspecs), האם כדאי לקנות Subwoofer של אותה החברה? (PreSonus לדעתי חברה מעולה ויש לה מוצרי אולפן מעולים) והאם בכלל כדאי לקנות Subwoofer..? אני צריך Subwoofer שיש לו יציאות כי לכרטיס הקול שלי אין יציאה מתאימה לסאב ולמוניטורים בנפרד והסאב הזה עונה על הדרישות..
תודה לעוזרים:)
אני יוצר מוזיקה ויש ברשותי ציוד לאולפן שכולל בתוכו מספר דברים.
הדברים העיקריים שקשורים לנושא הם כרטיס קול - Komplete Audio 6 של Native Instruments ומוניטורים - Eris E5 של PreSonus..
לאחר שאני משתמש כמה חודשים במוניטורים, החלטתי שאני רוצה לקנות גם Subwoofer למערכת, כי הבאס שהמוניטורים מספקים הוא לא מספיק. חשבתי על הבאס PreSonus Temblor T8 שהוא מהסידרה החדשה שלהם וגם המוניטורים שלי הם חלק מהסדרה החדשה.. חשבתי על לקנות אותו כי הוא של אותה חברה וגם כי הוא בטוח נתמך ע"י המוניטורים ורציתי לדעת מה דעתכם על הSubwoofer (מידע טכני פה - http://www.presonus.com/products/Temblo ... /techspecs), האם כדאי לקנות Subwoofer של אותה החברה? (PreSonus לדעתי חברה מעולה ויש לה מוצרי אולפן מעולים) והאם בכלל כדאי לקנות Subwoofer..? אני צריך Subwoofer שיש לו יציאות כי לכרטיס הקול שלי אין יציאה מתאימה לסאב ולמוניטורים בנפרד והסאב הזה עונה על הדרישות..
תודה לעוזרים:)
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כטכנאי סאונד לשעבר לדעתי אתה עושה טעות.
אני מניח שאתה לא הולך למקסס לסרטים אלא לפורמט 2.0.
ברוב המקרים מי ששומע סטריאו לא משתמש בסאב. תחשוב על הדודה מחדרה, תחשוב על האזנה לרדיו. תחשוב על מערכת ברכב ליסינג.
מה שיקרה זה שבמהלך המיקס אתה תקבל המון נמוכים בחדר בגלל הסאב מה שבסופו של דבר יגרום לכך שבמיקס הסופי שלך יהיו מעט מדי נמוכים.
ממליץ לך להתיעץ עם מומחים בנושא. אני היתי משקיע במוניטורים טובים ולומד אותם כך שלבסוף המיקסים שלך יהיו מאוזנים.
בהצלחה
ברוב המקרים מי ששומע סטריאו לא משתמש בסאב. תחשוב על הדודה מחדרה, תחשוב על האזנה לרדיו. תחשוב על מערכת ברכב ליסינג.
מה שיקרה זה שבמהלך המיקס אתה תקבל המון נמוכים בחדר בגלל הסאב מה שבסופו של דבר יגרום לכך שבמיקס הסופי שלך יהיו מעט מדי נמוכים.
ממליץ לך להתיעץ עם מומחים בנושא. אני היתי משקיע במוניטורים טובים ולומד אותם כך שלבסוף המיקסים שלך יהיו מאוזנים.
בהצלחה
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
תודה על התגובה:)Lior_M כתב:כטכנאי סאונד לשעבר לדעתי אתה עושה טעות.
בהצלחה...
חשבתי לקנות סאב בגלל שאני מרגיש מחסור גדול בבאס.. בכל מיני ז'אנרים.. נכון שהמוניטורים צריכים לתת תוצאה מדויקת ולא תוצאה נעימה לאוזן, אך אנשים מקצועים ברמה שהם בטופ של היוצרים בעולם, אני בטוח שהם היו צריכים לכוון לקהל היעד של היוצרים שגם הם יהנו מבאס למשל..
·
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
זה לא בהכרח מחסור. אתה צריך להכיר את הרמקול ולהבין מה הוא מסוגל לתת לך בחדר נתון.
קח דיסק שאתה מכיר טוב מהבית או משמיעה ברכב ותנגן אותו על המוניטור האולפני. חסרים נמוכים ? ממממ לא בטוח.
מכיוון שהמיקס שלך הוא 2.0, ככל שיהיו לך יותר נמוכים בחדר באופן מלאכותי המיקס הסופי שלך ישמע רזה יותר.
הנמוכים צריכים להגיע מסיגנל אמיתי ולא מרמקול שמבליט משהו שלא קיים במיקס.
אני לא אומר שאי אפשר למקסס עם סאב , הטענה שלי היא שזה עלול לבלבל אותך ולגרום לכך שהמיקסים שלך יהיו ״רזים״.
קח דיסק שאתה מכיר טוב מהבית או משמיעה ברכב ותנגן אותו על המוניטור האולפני. חסרים נמוכים ? ממממ לא בטוח.
מכיוון שהמיקס שלך הוא 2.0, ככל שיהיו לך יותר נמוכים בחדר באופן מלאכותי המיקס הסופי שלך ישמע רזה יותר.
אני לא אומר שאי אפשר למקסס עם סאב , הטענה שלי היא שזה עלול לבלבל אותך ולגרום לכך שהמיקסים שלך יהיו ״רזים״.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ברור לי לגמרי לגבי הסאב,והמטרנה של המוניטור (להיות כמה שיותר נאמן למקור) אך הוא נאמן למקור לא בכל התדרים..Lior_M כתב:זה לא בהכרח מחסור. אתה צריך להכיר את הרמקול ולהבין מה הוא מסוגל לתת לך בחדר נתון.
אני לא אומר שאי אפשר למקסס עם סאב , הטענה שלי היא שזה עלול לבלבל אותך ולגרום לכך שהמיקסים שלך יהיו ״רזים״....
אך אתה צודק, ואני חושב שכרגע אני אעזוב את זה.. גם כל עוד אין לי חדר עם אקוסטיקה מקצועית והכל, אין מה לדבר על יותר ממה שכבר יש..
אגב, יצא לי לראות את פרויקט הקולנוע הביתי שלך ורציתי להגיד שמאוד נהנתי! נראת תוצאה מקצועית מאוד ויפה.. אשמח לראות עוד עדכונים שאולי אין באתר..
נערך לאחרונה על ידי Ezer ב 09/02/2015 19:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
זאת כנראה הסיבה הכי טובה להימנע מהשקעה בסאב בשלב זה.Ezer כתב:כל עוד אין לי חדר עם אקוסטיקה מקצועית והכל, אין מה לדבר על יותר ממה שכבר יש.....