אודיו 9.1 או בעצם איפה נגמר המירוץ?
http://www.amazon.com/LG-BH9431PW-Blu-R ... B00BEGS1RI
נתקלתי במוצר 9.1
האמת שזה לא בדיוק המספור שאנחנו רגילים אליו שהוא רמקולים מסביב כי מדובר במקרה הזה בסך הכל ב 5.1 כאשר ארבעה רמקולים זורקים צליל כלפי מעלה אבל זה מעלה שאלה, איפה עובר הגבול? מתי כשנוסיף עוד רמקולים לא באמת תהיה לזה משמעות? אם מדברים על קולנוע אז אולי בגלל גודל האולם אפשר להוסיף 7.1 ויותר ולהרגיש שהצליל מגיע ממקום אחר אבל כשמדובר על חדר בדירה שמוכוון מטרה להיות קולנוע בייתי מתי אנחנו מוסיפים רמקולים שלא באמת תורמים? זה די דומה לדיון מאיזה מרחק בגודל מסוים לא ייראו הבדל בי fhd ל 4k אבל בעוד יש דיונים על איזה מסך לקנות לא ראיתי כל כך דיונים על כמה רמקולים צריך עבורחדר בגודל מסויים.
מה דעתכם? 7.1 מיותר? מקסימום שצריך? יש דבר כזה בכלל מקסימום?
נתקלתי במוצר 9.1
האמת שזה לא בדיוק המספור שאנחנו רגילים אליו שהוא רמקולים מסביב כי מדובר במקרה הזה בסך הכל ב 5.1 כאשר ארבעה רמקולים זורקים צליל כלפי מעלה אבל זה מעלה שאלה, איפה עובר הגבול? מתי כשנוסיף עוד רמקולים לא באמת תהיה לזה משמעות? אם מדברים על קולנוע אז אולי בגלל גודל האולם אפשר להוסיף 7.1 ויותר ולהרגיש שהצליל מגיע ממקום אחר אבל כשמדובר על חדר בדירה שמוכוון מטרה להיות קולנוע בייתי מתי אנחנו מוסיפים רמקולים שלא באמת תורמים? זה די דומה לדיון מאיזה מרחק בגודל מסוים לא ייראו הבדל בי fhd ל 4k אבל בעוד יש דיונים על איזה מסך לקנות לא ראיתי כל כך דיונים על כמה רמקולים צריך עבורחדר בגודל מסויים.
מה דעתכם? 7.1 מיותר? מקסימום שצריך? יש דבר כזה בכלל מקסימום?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
רמקולים שיורים כלפי מעלה זו פשרה ושיטה של יצרנים של מוצרים זולים, ברמה של המוצר שקישרת אליו, להציג יכולת לתת חוויה של יותר ערוצים מכפי שקיימים רמקולים.
האמת, שאין מקסימום.
בהתאם למגבלות החדר ומקום הישיבה (צמוד לקיר אחורי או לא) ניתן להוסיף רמקולים להגדלת החוויה של צלילים שמגיעים מכל הכיוונים.
ראה לדוגמה כאן, תיאור של מערכות עד 11.1 ערוצים.
בנוסף, קיים כבר התקן החדש ATMOS, שמשלב ממש עוד רמקולים בתקרה.
כך שאתה יכול להגיע לדוגמה למערכת 7.1.4,
שהיא מערכת 7.1 + עוד 4 רמקולים המותקנים בתקרה.
האמת, שאין מקסימום.
בהתאם למגבלות החדר ומקום הישיבה (צמוד לקיר אחורי או לא) ניתן להוסיף רמקולים להגדלת החוויה של צלילים שמגיעים מכל הכיוונים.
ראה לדוגמה כאן, תיאור של מערכות עד 11.1 ערוצים.
בנוסף, קיים כבר התקן החדש ATMOS, שמשלב ממש עוד רמקולים בתקרה.
כך שאתה יכול להגיע לדוגמה למערכת 7.1.4,
שהיא מערכת 7.1 + עוד 4 רמקולים המותקנים בתקרה.
זה מזכיר לי את המערכון של הגשש המכונית המגויסת... אני יכול להבין קול מלמעלה אבל קשה לי עם האמירה שתמיד יהיה שיפור עם תוספת רמקולים.
דרך אגב, למה למעלה כן ולמטה לא?
ומה המקסימום שיש כפסקול בסרטים? סרטים הוליוודים, לא 10 דקות של טבע.
דרך אגב, למה למעלה כן ולמטה לא?
ומה המקסימום שיש כפסקול בסרטים? סרטים הוליוודים, לא 10 דקות של טבע.
- Amir64
-
- גורו

בחיים, גלי הקול מגיעים אליך מסביב, ולא מנקודות ספיציפיות וקבועות.offerbk1 כתב:זה מזכיר לי את המערכון של הגשש המכונית המגויסת... אני יכול להבין קול מלמעלה אבל קשה לי עם האמירה שתמיד יהיה שיפור עם תוספת רמקולים....
אתה יכול לשמוע ציוץ ציפור, ולהפנות מבטך בדיוק אליה.
כדי להגיע לדיוק כזה בשחזור פס קול, חייבים הרבה רמקולים.
מוסיף לחוויה - בטוח.
מבחינת יחס עלות מול תועלת - נחיה ונראה איפה יהיה הגבול.
מאוד יכול להיות שבעתיד הרמקול יהיה מובנה בקיר, בכל שטח הקיר, וזה ייתן את הדיוק המבוקש, במקום 20 רמקולים על הקירות.
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
DOLBY ATMOS לקולנוע מסחרי 64 ערוצים מוקלטים ומקודדים ל 128 OBJECTS בכל רגע נתון.
כבר קיים ביותר מ 200 סרטים הוליוודיים אשר מוקרנים בבתי קולנוע יעודיים ברחבי העולם. [כמובן לא בישראל]
כבר קיים ביותר מ 200 סרטים הוליוודיים אשר מוקרנים בבתי קולנוע יעודיים ברחבי העולם. [כמובן לא בישראל]
- Amir64
-
- גורו

1. המצב הרגיל זה שאנחנו על האדמה, ויש חצי כדור מעלינו, שממנו מגיע הרוב המכריע של הקולותofferbk1 כתב:דרך אגב, למה למעלה כן ולמטה לא?
ומה המקסימום שיש כפסקול בסרטים? סרטים הוליוודים, לא 10 דקות של טבע....
2. הסרט הראשון שיצא עם באמת הרבה ערוצים הוא הסרט Brave של Pixar משנת 2012
יצא בפורמט של Dolby ATMOS, עם 64 ערוצי אודיו.
http://gizmodo.com/5920573/you-can-hear ... xars-brave
מאמין שיצאו עוד מאז, לא בדקתי.
·Amir64 כתב:1. המצב הרגיל זה שאנחנו על האדמה, ויש חצי כדור מעלינו, שממנו מגיע הרוב המכריע של הקולות......
....
יש בזה משהו
·Amir64 כתב:בחיים, גלי הקול מגיעים אליך מסביב, ולא מנקודות ספיציפיות וקבועות.......
אתה יכול לשמוע ציוץ ציפור, ולהפנות מבטך בדיוק אליה.
....
אבל בחיים המראה הוא מסביבך בעוד בקולנוע המסך רק מקדימה. בחיים הציפור באמת יכולה להיות ב360 מעלות מסביבך ואז חשוב שתשמע את הקול מגיע מהכיוון של הציפור אבל כשהמסך הוא רק מקדימה, אם תשמע את הציפור מ90 מעלות או 80 אין לזה יותר מדי משמעות כי אתה לא רואה אותה אז אין מקרה שהוא לא נכון. גם אל תשכח שבקולנוע גם אם יש 1000 רמקולים אז כל אחד שומע מכיוון אחר כי הוא יושב בזווית אחרת לרמקולים.
- Amir64
-
- גורו

ציפור אחת זה לא חשוב באמת, אבל אם יש להקה שלמה, שעפה מאחוריך, לכיוון קדימה וימינה?
במקום לשמוע את הרעש הכללי עובר מאחורה לקדימה במעבר חד, הקולות עוברים בהדרגה, דרך מספר רמקולים, כך שהקולות מתחזקים ונחלשים בהתאם, ואתה מקבל את התחושה של התנועה?
או אם אתה רואה הופעה של להקה, ושומע את קולו של כל חבר בנפרד, ויכול עם עיניים סגורות לדמיין בדיוק איפה הוא על הבמה?
כיום עם 5 או 7 ערוצי שמע, כמעט בלתי אפשרי לביצוע. בטח לא בצורה משכנעת.
לגבי הקולנוע, תמיד יש אנשים שמקבלים פחות את האפקט המתוכנן.
וככל שיש פחות רמקולים, המצב יותר גרוע למי שיושב בצדדים, קרוב מידי, או רחוק מידי, בלי קשר למסך.
במקום לשמוע את הרעש הכללי עובר מאחורה לקדימה במעבר חד, הקולות עוברים בהדרגה, דרך מספר רמקולים, כך שהקולות מתחזקים ונחלשים בהתאם, ואתה מקבל את התחושה של התנועה?
או אם אתה רואה הופעה של להקה, ושומע את קולו של כל חבר בנפרד, ויכול עם עיניים סגורות לדמיין בדיוק איפה הוא על הבמה?
כיום עם 5 או 7 ערוצי שמע, כמעט בלתי אפשרי לביצוע. בטח לא בצורה משכנעת.
לגבי הקולנוע, תמיד יש אנשים שמקבלים פחות את האפקט המתוכנן.
וככל שיש פחות רמקולים, המצב יותר גרוע למי שיושב בצדדים, קרוב מידי, או רחוק מידי, בלי קשר למסך.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
איפה הגבול? איפה שלקוחות יפסיקו לרכוש ולא "יזרמו" עם חידוש כזה או אחר. אצל כל אחד ואחד הנקודה הזו שונה, בהתאם לתקציב ועד כמה אותו אחד חובב התחום. בהרבה מקומות גם דרוש להחתים את המפקדת על כל שינוי שהוא בקווי המתאר של הבית. במיוחד בתחום הסלון.)
לא יודע מה איתכם, אבל אני עצרתי ב 5.1 ולא רואה את עצמי משנה את זה בעתיד הקרוב..
לא יודע מה איתכם, אבל אני עצרתי ב 5.1 ולא רואה את עצמי משנה את זה בעתיד הקרוב..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·הכל תלוי בסביבת האזנה של כל אחד .jacko-il כתב:איפה הגבול? איפה שלקוחות יפסיקו לרכוש ולא "יזרמו" עם חידוש כזה או אחר. אצל כל אחד ואחד הנקודה הזו שונה, בהתאם לתקציב ועד כמה אותו אחד חובב התחום. בהרבה מקומות גם דרוש להחתים את המפקדת על כל שינוי שהוא בקווי המתאר של הבית. במיוחד בתחום הסלון.)
לא יודע מה איתכם, אבל אני עצרתי ב 5.1 ולא רואה את עצמי משנה את זה בעתיד הקרוב.....
במידה ויש אצלך אפשרות למקם 7.1 למה לעצור ? לטעמי אתה מפספס והמון.
7.1 ,שממוקם נכון ועם תוכן שמקודד ב 7.1 (ויש היום המוןןןן כאלו להבדיל ממה שהיה בעבר), זו חווית סאונד שונה בתכלית פשוט ליגה אחרת.
אותו הדין לגבי דולבי אטמוס החדש והמקביל לו של dts ,שאמור להצטרף לחגיגה. במידה וניתן למקם 4 רמקולים בתקרה ,מבלי ששמעתי, אני בטוח שבקידוד מתאים חווית הסאונד תהיה מדהימה.
למה צריך לשמוע גשם , מטוסים,ברקים מהצדדים, כשרוב הזמן הם מגיעים או עוברים מעלינו ??
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

כי זה פשוט לא מעניין אותי. שוב, אתה צודק. אבל זה לא רלוונטי עבור מישהו שזה לא מדבר אליו. בגלל זה רשמתי שזה משתנה בהתאם לעד כמה אותו אדם חובב את התחום ומוכן להשקיע בזה.
לי למשל מספיק 5:1 כרגע. לא רק זה, גם הסתפקתי ברסיבר כניסה פשוט של ימאהה וסט סטליטיים פשוטים (יחסית) של קנטון שאפילו לא מיקמתי אותם בצורה אידיאלית בכוונה כי זה מכער לדעתי את הסלון.
שוב, אני יודע שאני "טועה" ושאם אודיופיל (או אפילו סתם חובבן פלוס) יגיע אליי לצפייה בסרט, כנראה שאני אקבל ממנו נזיפות חמורות ואולי אפילו מכות.
לי למשל מספיק 5:1 כרגע. לא רק זה, גם הסתפקתי ברסיבר כניסה פשוט של ימאהה וסט סטליטיים פשוטים (יחסית) של קנטון שאפילו לא מיקמתי אותם בצורה אידיאלית בכוונה כי זה מכער לדעתי את הסלון.
שוב, אני יודע שאני "טועה" ושאם אודיופיל (או אפילו סתם חובבן פלוס) יגיע אליי לצפייה בסרט, כנראה שאני אקבל ממנו נזיפות חמורות ואולי אפילו מכות.
שחר, לדעתי אין כאן עניין של "טועה" או לא טועה- כפי שיואב אומר, זה עניין של טעם אישי, וגבול אישי איפה אתה עוצר. אפשר בהחלט להנות גם בצפיה בסרט עם 2 רמקולים קדמיים, זאת שאלה של רגישות וגם אילוצים. במקלחת אני שומע מוסיקה מטרנזיסטור על בטריות, וזה אחלה. בעבודה יש לי רדיו טייפ ישן (דבל-קסט..) ואפילו אני מאזין לקלטות (קסטות) ישנות וחבוטות וזה טוב. בסלון, יש לי מערכת קולנוע ביתי 7.1, וזה משמעותית הרבה יותר טוב...לדעתי חוויית הרגישות לצליל (להבדיל מרגישות לאיכות תמונה) די קיימת גם אצל כאלה שאינם אודיופילים. מהדגמות שעשיתי מצאתי שלמערכת סאונד טובה ומכויילת יש בהחלט רגישות גם לכגון ההנהלה ולאורחים כאלה ואחרים. להבנתי, יתרון נוסף של מערכת 7.1 זה פיזור צליל רחב יותר, גם לכאלה שלא בדיוק יושבים ב"סוויט פוינט".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אני מודע לכל זה, תימצטת את מה שרציתי לומר בערך בשני המשפטים הראשונים שלך.
תאמין לי שאני מאד אוהב סאונד ומעריך מאד איכות, אבל לצערי יש לי שלושה אילוצים עיקריים שבגללם אני נמנע מלהשקיע יותר במערכת אודיו אצלי:
1) מחיר. אין מה לעשות, ציוד טוב עולה מן הסתם כסף. בטח בישראל. וסדר העדיפויות שלי מכוון להשקעה בדברים אחרים.
2) פרקטיקה ואסטטיקה. עניין של טעם אני מניח, אבל אני מעדיף מראה נקי ומינימליסטי ושבעה רמקולים + סאב, במיוחד אם אנחנו מדברים על ריצפתיים/מדפיים, לא נראים טוב בסלון. אם יש חדר צפייה ייעודי אז כמובן שהטיעון הזה לא רלוונטי.
3) זה גם מתקשר לטיעונים הקודמים - בכל מקרה, בסופו של דבר אני גר בבניין דירות שקט בדירה די קטנה. אני לא יכול להגביר יותר מידי (גם כשאני צופה ב 5.1 היינו הך) ונאלץ לשמוע בגדר הסביר - שזה הרבה יותר נמוך ממה שהייתי רוצה, אבל זו המציאות שלי.
לכן אמרתי שלי, 5.1 עם סטליטיים צנועים ומגבר כניסה זה מעל ומעבר. אין לי איך ליישם משהו מתקדם וחזק יותר בכל מקרה.. כשאני רוצה לשמוע מוסיקה שאני אוהב (ואני אוהב לשמוע ממש חזק. אבדתי קצת מהשמיעה בגלל זה) אני מכסה את האזניים עם האזניות שלי ונאבד בתוך העולם הזה.. אם אני אנסה לשמוע בעצמה שאני אוהב דרך הרמקולים בסלון, יזמינו לי משטרה (ובצדק) תוך חמש דקות.
תאמין לי שאני מאד אוהב סאונד ומעריך מאד איכות, אבל לצערי יש לי שלושה אילוצים עיקריים שבגללם אני נמנע מלהשקיע יותר במערכת אודיו אצלי:
1) מחיר. אין מה לעשות, ציוד טוב עולה מן הסתם כסף. בטח בישראל. וסדר העדיפויות שלי מכוון להשקעה בדברים אחרים.
2) פרקטיקה ואסטטיקה. עניין של טעם אני מניח, אבל אני מעדיף מראה נקי ומינימליסטי ושבעה רמקולים + סאב, במיוחד אם אנחנו מדברים על ריצפתיים/מדפיים, לא נראים טוב בסלון. אם יש חדר צפייה ייעודי אז כמובן שהטיעון הזה לא רלוונטי.
3) זה גם מתקשר לטיעונים הקודמים - בכל מקרה, בסופו של דבר אני גר בבניין דירות שקט בדירה די קטנה. אני לא יכול להגביר יותר מידי (גם כשאני צופה ב 5.1 היינו הך) ונאלץ לשמוע בגדר הסביר - שזה הרבה יותר נמוך ממה שהייתי רוצה, אבל זו המציאות שלי.
לכן אמרתי שלי, 5.1 עם סטליטיים צנועים ומגבר כניסה זה מעל ומעבר. אין לי איך ליישם משהו מתקדם וחזק יותר בכל מקרה.. כשאני רוצה לשמוע מוסיקה שאני אוהב (ואני אוהב לשמוע ממש חזק. אבדתי קצת מהשמיעה בגלל זה) אני מכסה את האזניים עם האזניות שלי ונאבד בתוך העולם הזה.. אם אני אנסה לשמוע בעצמה שאני אוהב דרך הרמקולים בסלון, יזמינו לי משטרה (ובצדק) תוך חמש דקות.
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
גם לי יזמינו משטרה ובצדק, אבל! אם הייתי יכול הייתי עובר ל7.1 בלי למצמץ כי בסרטים יש הבדל גדול באווירה שזה נותן, מול 5.1
הגבול שלי יהיה(כנראה) 7.2 כי לא נראה לי שיהיה הבדל גדול אם 9.2 או יותר, גם ATMOS לדעתי מניסיון לא שווה את זה. ראיתי בקולנוע את לוסי(סרט מפגר) ובמיוחד נסעתי לקולנוע שתומך בATMOS וכן יש קצת הבדל, אבל ממש לא הבדל שנותן ערך מוסף.
הגבול שלי יהיה(כנראה) 7.2 כי לא נראה לי שיהיה הבדל גדול אם 9.2 או יותר, גם ATMOS לדעתי מניסיון לא שווה את זה. ראיתי בקולנוע את לוסי(סרט מפגר) ובמיוחד נסעתי לקולנוע שתומך בATMOS וכן יש קצת הבדל, אבל ממש לא הבדל שנותן ערך מוסף.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
בעניין הזה אני הולך על כל המרבה הרי זה משובח ולא על כל המוסיף גורע.
החוויה היא אחרת לחלוטין כשיש ריבוי רמקולים שמכויילים נכון ועובדים בהרמוניה מושלמת בינהם - הצליל היקפי, מלא, מדויק, עוטף ו... הבנתם כבר...
וכשיש סאב "שקוף" שתורם לחוויה - אז בכלל אנחנו על הגל.
אני רק מחכה להזדמנות הנכונה (ברמת המחיר) להחליף את הרסיבר שלי כך שיתמוך ב- 9.1 או ב- 7.1.2.
הרמקולים כבר ממוקמים היכן שצריך - נשאר רק הרסיבר להחלפה (ויפה שעה אחת קודם).
החוויה היא אחרת לחלוטין כשיש ריבוי רמקולים שמכויילים נכון ועובדים בהרמוניה מושלמת בינהם - הצליל היקפי, מלא, מדויק, עוטף ו... הבנתם כבר...
וכשיש סאב "שקוף" שתורם לחוויה - אז בכלל אנחנו על הגל.
אני רק מחכה להזדמנות הנכונה (ברמת המחיר) להחליף את הרסיבר שלי כך שיתמוך ב- 9.1 או ב- 7.1.2.
הרמקולים כבר ממוקמים היכן שצריך - נשאר רק הרסיבר להחלפה (ויפה שעה אחת קודם).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
·jacko-il כתב:אני מודע לכל זה, תימצטת את מה שרציתי לומר בערך בשני המשפטים הראשונים שלך.
לכן אמרתי שלי, 5.1 עם סטליטיים צנועים ומגבר כניסה זה מעל ומעבר. אין לי איך ליישם משהו מתקדם וחזק יותר בכל מקרה.. כשאני רוצה לשמוע מוסיקה שאני אוהב (ואני אוהב לשמוע ממש חזק. אבדתי קצת מהשמיעה בגלל זה) אני מכסה את האזניים עם האזניות שלי ונאבד בתוך העולם הזה.. אם אני אנסה לשמוע בעצמה שאני אוהב דרך הרמקולים בסלון, יזמינו לי משטרה (ובצדק) תוך חמש דקות....
שני הסעיפים הראשונים כמובן נכונים, אבל אני מזדהה בעיקר עם השלישי.
השכנים שנכנסו לדירה מתחתיי, חיסלו לי את המערכת.
סירסו אותה לגמרי, פשוטו כמשמעו!
מאז אני נאלץ להתמקד בסרטי דרמה וקומדיות, עשירים בדיאלוגים.
וגם אז, תמיד עם אצבע עצבנית על השלט, כדי להנמיך את הווליום בסצנות רועשות.
הטיפ היחידי שאוכל לתת- לפני שבוחרים ברמקולים ובמגבר, מומלץ לברר טוב טוב, מי השכנים שמסביבך.
כנראה שכדי ליהנות באמת מסאונד חזק ומשובח בסרטים עתירי אפקטים- עדיף לצפות בהם בקולנוע, או לגור בוילה, מבודד לגמרי משכנים טורדניים...
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
מסכים איתךngold7 כתב:גם לי יזמינו משטרה ובצדק, אבל! אם הייתי יכול הייתי עובר ל7.1 בלי למצמץ כי בסרטים יש הבדל גדול באווירה שזה נותן, מול 5.1
הגבול שלי יהיה(כנראה) 7.2 כי לא נראה לי שיהיה הבדל גדול אם 9.2 או יותר, גם ATMOS לדעתי מניסיון לא שווה את זה. ראיתי בקולנוע את לוסי(סרט מפגר) ובמיוחד נסעתי לקולנוע שתומך בATMOS וכן יש קצת הבדל, אבל ממש לא הבדל שנותן ערך מוסף....
אני הייתי בהדגמה של אטמוס ואאורה 3D , לא יצאתי משם בהרגשה של השתאות
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
כל זמן שמעורבים בנושא גברים - זה לא יגמר לעולם (תסביך הגודל..
)
מבחינת היצרנים - לפי קהל הקונים - הם בעצם יקבעו את המעצור.
אגב - מבחינתי - 5.1 זה המקסימום (סלון רגיל....)
איתן.
מבחינת היצרנים - לפי קהל הקונים - הם בעצם יקבעו את המעצור.
אגב - מבחינתי - 5.1 זה המקסימום (סלון רגיל....)
איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .