היי,
יש ברשותי אסקסו בייסיק בת מעט יותר משנה.
כאשר מסיימים לחלוט את הקפה בידית, יש רעש של יניקה (אמור להיות, זה תקין) ואז מוציאים את הידית.
קרה לי מספר פעמים בעבר שברגע שסיימתי להכין קפה וניסיתי לשחרר את הידית, הרגשתי לחץ וברגע שסיימתי לסובב את הידית כדי להוציא אותה - הלחץ פשוט העיף את הקפה לכל עבר ובמקום עוגיה נשארה סלסלה עם פירורי קפה בודדים (כל שאר הקפה היבש התפזר על השיש, הרצפה וכו'). לאחרונה זה קורה בתדירות גבוהה יותר (לא כל פעם כמובן, אבל בשבוע האחרון קרה פעמיים).
יש לציין כי אני משתמש במים מתמי 4, מחליף פילטר רזין כל פחות מ3 חודשים ועושה פעם בחודש טיפול אבנית למכונה (עם חומר ייעודי). לפני שבוע עשיתי גם ניקוי לראש (זה ששמים פילטר גומי אטום במקום הסלסלה בידית, מניחים טבליה שנמסה במים וזה אמור לנקות את הראש).
ההשערה שלי היא שהראש כנראה ממש מלוכלך עד כדי שהוא לא מצליח לבצע את פעולה היניקה כמו שצריך בסיום הכנת הקפה. הניקוי היחיד שלא עשיתי זה לפתוח את הבורג של הראש ולפרק אותו כי אני קצת חושש להתעסק עם זה.
האם לדעתכם הבעיה היא רק של ניקיון או שיש בעיה מכנית כלשהי שמצריכה בדיקה במעבדה?
תודה!
בעיה באסקסו בייסיק
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לפני שניתקת את הידית היית במצב הקצפה?
אם כן אז החום שלל הקצפה יצר קיטור בקפה שבידית.
פעם הבאה בסיום חליטה תנתק את הידית.
מעבר לזה באסקסו בייסיק אין שסתום תלת ראשי שישחרר לחץ ישר מהראש.
ניקוי אבנית מספיק לעשות פעם בחצי שנה או שנה אם מרככים - לא צריך פעם בחודש.
ניקוי אבנית מספיק לעשות פעם בחצי שנה או שנה אם מרככים - לא צריך פעם בחודש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לגבי השסתום, כן יש סוג של שסתום. הנה ציטוט מתוך הסקירה של המכונה פה בפורום:דבוטאנט כתב:לפני שניתקת את הידית היית במצב הקצפה?
ניקוי אבנית מספיק לעשות פעם בחצי שנה או שנה אם מרככים - לא צריך פעם בחודש....
"לצד שיפור האיכות, התווסף גם שסתום פריקת לחץ אחורי לדוד. זהו שסתום הפורק לחץ בסיום החליטה כדי שהקפה לא ישפריץ כשמשחררים את הידית מהראש. בדור החדש יותר קיים גם שסתום OPV לקביעת לחץ מקסימלי בחליטה. ברגע שהלחץ עולה מעל מה שנקבע (ניתן לשליטה 8-15 באר), השסתום פולט עודפי מים בחזרה למיכל"
Read more: http://www.htcafe.co.il/article01882.html#ixzz3QV6MpZIM
אני בד"כ מעביר למצב הקצפה בשניה שאני מסיים למזוג את האספרסו. אולי זו אכן הבעיה (אני עושה הכל באופן אוטומטי, אז אני לא זוכר אם אני מנתק את הידית לפני או אחרי שאני מעביר למצב הקצפה), אבל יכול להיות שגם השסתום פגום או שנאגר לכלוך בראש המכונה שמפריע לעבודה של השסתום?