180וואט?מול פאוור 100 וואט?או אולי יותר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #1 

שאלה-יש לי אונקיו 818 שעל הנייר נותן 180וואט.בנוסף יש לי פאוור שנותן 100 וואט.
אם אני מבין נכון-האונקיו נהפך לפרה ואז בפועל אני מקבל ברמקולים הקדמיים "רק" 100 וואט, נכון?
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

royla כתב:שאלה-יש לי אונקיו 818 שעל הנייר נותן 180וואט.בנוסף יש לי פאוור שנותן 100 וואט.
אם אני מבין נכון-האונקיו נהפך לפרה ואז בפועל אני מקבל ברמקולים הקדמיים "רק" 100 וואט, נכון?
...
·

נכון .
לא צריך להטריד אותך.
רק לצורך הבהרה ,בערך 7-8w נקי ואתה בורח מהחדר.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

istarmini כתב:
...
...
·

נכון .
לא צריך להטריד אותך.
רק לצורך הבהרה ,בערך 7-8w נקי ואתה בורח מהחדר.
...
·
גורו שלי תודה!

מה זה w נקי?פאוור רגיל זה לא וואט נקי?לי יש פאוור אודיולאב שנותן כ100W.זה נקי?
כיף חיים.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

נקי זה אומר...
שבווליום שבו ההגברה תידרש לספק בערך רמה של 8 וואט (continuous, לא peak),
האוזניים שלך יגידו לך לברוח מהחדר, או להוריד ווליום.
זו עוצמה ברמה שכואב.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Amir64 כתב:נקי זה אומר...
שבווליום שבו ההגברה תידרש לספק בערך רמה של 8 וואט (continuous, לא peak),
האוזניים שלך יגידו לך לברוח מהחדר, או להוריד ווליום.
זו עוצמה ברמה שכואב.
...
·
זה מה שיש לי?
Audiolab 8000P Stereo Power Amplifier Specifications
Power Output: 100 watss per channel into 8 ohms
Input impedance : 47 kohms
Signal to noise: >95 dB
Frequency response: 20 Hz - 20 kHz (±0.3dB)
Total harmonic distortion: <0.05%
כיף חיים.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #6 

לא הבנתי את השאלה.
אם זה המפרט של מה שיש לך, אז זה מה שיש לך :lol:

בגדול:
נדרשת הגברה חזקה יותר מהתפוקה הנדרשת, כדי להמנע מהכנסת עיוותים, קליפינג וכו' לאודיו בדרך מהמקור המנגן לרמקולים.
הגברה של 100 וואט היא מעל ומעבר לדרוש כדי לקבל את האודיו ללא קליפינג ובמעט מאוד עיוותים.
(בחדר מגורים קטן עד בינוני, לא תמיד ובכל מקום.
כמובן שבהופעות בבימות יום העצמאות ברחוב זה לא מספיק)

מעבר לזה, היצרנים חייבים לספק מספרים גבוהים יותר ככל שעולים ברמת מיתוג המכשיר, וכהצגת התקדמות לעומת הדגם של שנה שעברה.
גם כאשר באמת ההגברה חזקה יותר, אין לה משמעות מעשית בחיי היום יום.

הרי גם מגבר סטריאו של 50 וואט עושה עבודה טובה.
אפילו יותר טובה מרוב הרסיברים בסטריאו, עם הגברה חזקה בהרבה.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@Amir64
·
אמיר-תודה!
כן זה הפאוור שיש לי-מה שאני שואל אם זה הW שהתכוונתם...אם 100W שבפאוור הזה הם בסדר?נחשב חזק למערכת בסיסית?

כמובן שאני ניסיתי הרבה פאוורים ובסוף הפאוור הזה הכי התאים לטעמי.ניסיתי גם 250W...חזק מידי לטעמי.
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

royla כתב:@Amir64
·
אמיר-תודה!
כן זה הפאוור שיש לי-מה שאני שואל אם זה הW שהתכוונתם...אם 100W שבפאוור הזה הם בסדר?נחשב חזק למערכת בסיסית?

כמובן שאני ניסיתי הרבה פאוורים ובסוף הפאוור הזה הכי התאים לטעמי.ניסיתי גם 250W...חזק מידי לטעמי.
...
·

אין קשר למספר הואטים ולמערכת יוקרתית או בסיסית.

יש מערכות עם תג מחיר של 6 ספרות וצפונה שההגברה שלהן כ 20 וואט.
בקיצור המגבר שלך מספיק בהחלט. מתחשק לך לבזבז ? תתמקד בשידרוג רמקולים תקבל שינוי גדול משמעותית מאשר תוספת של 100 וואט להגברה.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

istarmini כתב:
...
...
·

אין קשר למספר הואטים ולמערכת יוקרתית או בסיסית.

יש מערכות עם תג מחיר של 6 ספרות וצפונה שההגברה שלהן כ 20 וואט.
בקיצור המגבר שלך מספיק בהחלט. מתחשק לך לבזבז ? תתמקד בשידרוג רמקולים תקבל שינוי גדול משמעותית מאשר תוספת של 100 וואו להגברה.
...
·
הלכתי לשמוע רמקולים ממחיר 30-120 אלף והאמת היא שלא מצאתי משהו שיותר התחברתי ממה שיש לי עכשיו.
הרמקולים ברמות הללו מאוד מבליטים את הסאונד בכל מיני פרמטרים אם זה טוויטר קידמי או מיד קדמי ...בקיצור הייתי מגדיר אותם כמאוד "חיים"...מאוד קידמיים,זה לא מה שאני אוהב.
גם פאוורים בלוול הרבה יותר גבוה משלי ניסיתי..עד 20 אלף...הם חזקים מידי בשבילי,הגבירו לי יותר מידי את המיד או הטוויטר...
זה ממש עניין של טעם אישי .
השימוש היחיד שלי הוא הופעות-אני ממש נהנה מהאינטימיות שיש לי בסאונד,אני מרגיש שאני נמצא לבד עם הזמרים/ זמרות בחזרה לפני ההופעה.אני לא אוהב להרגיש שאני בהופעה גדולה ובומבסטית.
נתאר זאת בצורה יותר חביבה -כמעט כל לילה אחרי שכולם בבית הולכים לישון בערך ב22:00 אני מכבה את האורות בבית ויושב בספה במרכז הסלון.לוקח כוס בירה או יין,וכשאני מפעיל את ההופעה-אני מרגיש כאילו אני נמצא בשורה הראשונה של ההופעה,יושב על כסא בודד,לבד,ושנתנו לי להיות בחזרה הגנרלית לקראת ההופעה באמת,אני מרגיש כמעט אני יושב על הבמה שלהם בקצה,הכל חיי אבל לא דרך רמקולים,אלא ממש בקצה הבמה עם כל הלהקה והנגנים.לפעמים-תלוי בהופעה-הקלים מקיפים אותי בצליל שלהם מסביבי.

כל שינוי ב"במה" אם זה מיד ,באס,טוויטר ועוד...גבוה או נמוך מידיי-לפי טעמי-אני פוסל .
לכן,אני מנסה הרבה מאוד דברים כי יחסית אני ממש חדש בתחום ויש לי המון מה ללמוד.

אבל מה אני אוהב....אני יודע! כנראה....
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

royla כתב:
...
...
·
הלכתי לשמוע רמקולים ממחיר 30-120 אלף והאמת היא שלא מצאתי משהו שיותר התחברתי ממה שיש לי עכשיו.
הרמקולים ברמות הללו מאוד מבליטים את הסאונד בכל מיני פרמטרים אם זה טוויטר קידמי או מיד קדמי ...בקיצור הייתי מגדיר אותם כמאוד "חיים"...מאוד קידמיים,זה לא מה שאני אוהב.
גם פאוורים בלוול הרבה יותר גבוה משלי ניסיתי..עד 20 אלף...הם חזקים מידי בשבילי,הגבירו לי יותר מידי את המיד או הטוויטר...
זה ממש עניין של טעם אישי .
השימוש היחיד שלי הוא הופעות-אני ממש נהנה מהאינטימיות שיש לי בסאונד,אני מרגיש שאני נמצא לבד עם הזמרים/ זמרות בחזרה לפני ההופעה.אני לא אוהב להרגיש שאני בהופעה גדולה ובומבסטית.
נתאר זאת בצורה יותר חביבה -כמעט כל לילה אחרי שכולם בבית הולכים לישון בערך ב22:00 אני מכבה את האורות בבית ויושב בספה במרכז הסלון.לוקח כוס בירה או יין,וכשאני מפעיל את ההופעה-אני מרגיש כאילו אני נמצא בשורה הראשונה של ההופעה,יושב על כסא בודד,לבד,ושנתנו לי להיות בחזרה הגנרלית לקראת ההופעה באמת,אני מרגיש כמעט אני יושב על הבמה שלהם בקצה,הכל חיי אבל לא דרך רמקולים,אלא ממש בקצה הבמה עם כל הלהקה והנגנים.לפעמים-תלוי בהופעה-הקלים מקיפים אותי בצליל שלהם מסביבי.

כל שינוי ב"במה" אם זה מיד ,באס,טוויטר ועוד...גבוה או נמוך מידיי-לפי טעמי-אני פוסל .
לכן,אני מנסה הרבה מאוד דברים כי יחסית אני ממש חדש בתחום ויש לי המון מה ללמוד.

אבל מה אני אוהב....אני יודע! כנראה....
...
·במידה וזה המצב כנראה הגעת לנחלה האודיופילית.
הרבה אודיופילים יקנאו בך בוודאות.

בכל מקרה מנסיוני האישי, במידה ויש שידרוג שעושה הבדל זה שידרוג הרמקולים, כל עוד שהמגבר מתאים להם מבחינה חשמלית.
במידה והוא מתאים אין שום טעם לשדרג ,כי לא ניתן לשמוע הבדלים אבל ללא ספק זה עושה כיף לשדרג.

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #11 

אפשר אז הסבר למה יש רמקולים שנחשבים קשים להנעה וכן דורשים מגבר עם הרבה וואטים ? (לדוגמא polk lsi שיש לי)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

ido22 כתב:אפשר אז הסבר למה יש רמקולים שנחשבים קשים להנעה וכן דורשים מגבר עם הרבה וואטים ? (לדוגמא polk lsi שיש לי)
...
http://www.hometheater.co.il/vp2110223#2110223

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #13 

הכל מתחיל ונגמר בנצילות של הרמקול.
מצורפת טבלה שממירה מ watt ל spl לפי נצילות.
לדוגמא : כדיי להביא רמקול עם נצילות של 91db ל 100db spl כלומר עוצמה שמעיפה לך את השיער מהראש כל מה שצריך זה 8watt
אם נצילות הרמקול היא 93db אתה תגיע ל 100db spl עם 4watt בלבד..

http://www.colomar.com/Shavano/spl.html
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #14 

ליאור, קראתי עוד קצת, ותקן אותי עם אני טועה, אבל המספרים שהצגת (מהטבלה) מדברים על עוצמת spl למרחק מטר ..

הנה מחשבון לחישוב ההספק הדרוש לפי תנאים.

http://www.crownaudio.com/elect-pwr-req.htm

עוד נתון חשוב, הוא שהספק של מגבר רסיבר תלוי מאוד במספר הרמקולים המחוברים אליו, למשל בסטאפ עם שני רמקולים, הוא יכול להוציא 135 וואט (ב 8 אוהם), וב 5.1 לתת רק 90 וואט לערוץ..

לפי המחשבון אגב, הרמקולים שלי, שהם 88db דורשים כ 250 וואט להגיע ל 100db spl במרחק 4 מטר (וזה מה שהפאוור שkh מסוגל לתת ב 4 אוהם), שהם היו מחוברים לרסיבר בתצורת 5.1,קראתי שהוא נותן בכל ערוץ כ 80 וואט ב 8 אוהם, ואני מנחש שהוא נתן 140 וואט ב4 אוהם), ואכן הרגשתי שהרמקולים מרוסנים (בעיקר בצלילים הנמוכים?).

אני לפעמים מגביר בסרטים די חזק, ומאמין שאני מגיע ל 90+db (למרות שמעולם לא מדדתי).
לעוצמת רפרנס (עם הד-רום) של סרטים, יחד עם הרמקולים שלי בכלל צריך מגבר 500+ וואט..

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

istarmini כתב:
...
...
·במידה וזה המצב כנראה הגעת לנחלה האודיופילית.
הרבה אודיופילים יקנאו בך בוודאות.

בכל מקרה מנסיוני האישי, במידה ויש שידרוג שעושה הבדל זה שידרוג הרמקולים, כל עוד שהמגבר מתאים להם מבחינה חשמלית.
במידה והוא מתאים אין שום טעם לשדרג ,כי לא ניתן לשמוע הבדלים אבל ללא ספק זה עושה כיף לשדרג.
...
·
אני ממש רוצה לשדרג-כי זה כיף לקנות צעצוע חדש!
מחפש יותר משנה וחצי!! ולא מוצא משהו לקנות,ומבין יותר ויותר כי הגעתי לנחלה שלי,כנראה:wink:

באמת לשמוע רמקולים זה השינוי הכי גדול שניתן לעשות-ניסיתי PROAC,את הדימונד של B &W, גם ELAC,JAMO,QUADRAL,SONUS FABER,POLK AUDIO,MONITOR AUDIO.....כולם ממש טובים! לכול אחד יש אופי שונה לגמרי! ואין ספק שהכל עניין של טעם אישי.
לסיכום-אני שייך לאלו שאוהבים את הB &W,לאט לאט אני מתחיל להבין ולהפנים שאין לי יותר מה לחפש...ניסיתי גם מגברי סטריאו..לא מעניין אותי...
כנראה שבאמת אני מתחיל להרגע.

כנראה:wink:

תודה!
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

royla כתב:
...
...
·
אני ממש רוצה לשדרג-כי זה כיף לקנות צעצוע חדש!
מחפש יותר משנה וחצי!! ולא מוצא משהו לקנות,ומבין יותר ויותר כי הגעתי לנחלה שלי,כנראה:wink:

באמת לשמוע רמקולים זה השינוי הכי גדול שניתן לעשות-ניסיתי PROAC,את הדימונד של B &W, גם ELAC,JAMO,QUADRAL,SONUS FABER,POLK AUDIO,MONITOR AUDIO.....כולם ממש טובים! לכול אחד יש אופי שונה לגמרי! ואין ספק שהכל עניין של טעם אישי.
לסיכום-אני שייך לאלו שאוהבים את הB &W,לאט לאט אני מתחיל להבין ולהפנים שאין לי יותר מה לחפש...ניסיתי גם מגברי סטריאו..לא מעניין אותי...
כנראה שבאמת אני מתחיל להרגע.

כנראה:wink:

תודה!
...
·

מה לגבי סדרות גבוהות יותר של B&W ? סידרת ה 800 למשל?

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

istarmini כתב:
...
...
·

מה לגבי סדרות גבוהות יותר של B&W ? סידרת ה 800 למשל?
...
·
זה מה שאמרתי-ניסיתי את ה800...דימונד.
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

royla כתב:
...
...
·
זה מה שאמרתי-ניסיתי את ה800...דימונד.
...
·

אופס לא שמתי לב.
ולא אהבת יותר ממה שיש לך היום???

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

istarmini כתב:
...
...
·

אופס לא שמתי לב.
ולא אהבת יותר ממה שיש לך היום???
...
·
הדימונד מדהימים!!!אבל, הטוויטר שלהם והמיד ממש ,אבל ממש! פתוחים ופרונטלים,כל הצלילים היו ממש מדויקים גדולים ואגב גם נעימים,הבאס היה הכי טוב ששמעתי-הרבה יותר טוב ממה שיש לי,המיד והטוויטר כנל,מיד מאוד פתוח אוורירי וקידמי,הטוויטר נותן צליל ראליסטי ומעודן...מה להגיד ממש הרמקול הכי טוב שאוכל למצוא,אבל-הוא קידמי מידי פרונטלי מידי,מבחינתי זה "תוקף אותי"-אני אוהב מסביבי ואינטימי.
לחדר יעודי כמו שלך-יש מצב שהייתי קונה,אבל אצלי בסלון ביחד עם הילדים,שאני אוהב אינטימיות ורוגע...זה לא מתאים,אני חייב להוסיף ולומר,מבחינתי,השיקול הוא לא כספי-תן לי כל רמקול בחינם! ואני לא מחליף.אני בא לכל שידרוג במחשבה נקיה-"אם יתנו לי בחינם-האם אני רוצה?" והתשובה כשנה וחצי-"גם בחינם לא רוצה".אני רואה את הרכישה לשנים רבות...
הדיאמונד עם טוויטר טיפה מעודן בשבילי מול הנאוטילוס אלומיניום שיש לי,והטוויטר והמיד,מאוד,אבל מאוד! גדולים וקדמיים,אין לי ספק שבסטריאו-הייתי חוטף אותם! שוב-אני רוצה אינטימיות ורוגע.אני שומע רק הופעות,הדיאמונד כנראה היו "גונבים את הבמה" יותר מידי.צליל גדול מידי.לטעמי ולצרכיי.
כיף חיים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”