רמקולים WESTRA
שבת נפלאה
ברשותי רמקולים ווסטרה רצפתים תוצרת מערב גרמניה (בני 24 שנים לפחות),
טבעות הספוג התפוררו, ואני מתלבטת האם שווה להחליף את הטבעות לצורך מכירה,
האם יש להם ביקוש.
מפרט
RMS - 240
רגישות - 92db
עוצמה/הספק - 400W
התנגדות - 4 אוהם
טווח תדרים - 35-24000
מצאתי באינטרנט מודעה מכירה משנת 2010 לאותם רמקולים, והמוכר מציין
"דגם נדיר, הכי גדול G-2, כל יחידה מכילה שתי יחידות בס שיורדים נמוך נמוך
+מיד 5.25 + טוויטר שופר".
אז מה אומרים המומחים? שווה לשפץ לצורך מכירה?
תודה למתייחסים
ברשותי רמקולים ווסטרה רצפתים תוצרת מערב גרמניה (בני 24 שנים לפחות),
טבעות הספוג התפוררו, ואני מתלבטת האם שווה להחליף את הטבעות לצורך מכירה,
האם יש להם ביקוש.
מפרט
RMS - 240
רגישות - 92db
עוצמה/הספק - 400W
התנגדות - 4 אוהם
טווח תדרים - 35-24000
מצאתי באינטרנט מודעה מכירה משנת 2010 לאותם רמקולים, והמוכר מציין
"דגם נדיר, הכי גדול G-2, כל יחידה מכילה שתי יחידות בס שיורדים נמוך נמוך
+מיד 5.25 + טוויטר שופר".
אז מה אומרים המומחים? שווה לשפץ לצורך מכירה?
תודה למתייחסים
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
יש פה בפורום מומחה לרמקולים של WESTRA בשם RAMIRAMI,עוד מעט הוא בוודאי יענה לך.
וכדי גם שתצרפי תמונה שלהם,אם אפשר.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
היי לילית
תגידי אלו תמונות מקוריות שאת צלמת ?
תגידי אלו תמונות מקוריות שאת צלמת ?
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
בוקר טוב
לא מצאתי G2 ורמי בטח ידע יותר אבל...
האם זה לא במקרה הדגם הזה?
בין אם כן, ובין אם לא אלו כנראה WESTRA שהורכבו בארץ, עם יחידות פיליפס מקוריות.
עד כמה שאני יודע WESTRA יצר / שיווק / מכר רמקולים עם יחידות של פיליפס ובס"ה עשו עבודה לא רעה.
השיקול הכלכלי היה בד"כ לא ליבא את הקופסאות / הארגזים של הרמקולים מחו"ל בגלל עליות הובלה ומיסים. ולכן רובן ייוצרו בישראל.
כאמור, היחידות (ולפעמים אפילו ה"קרוסים"-מסננות התדרים), יובאו מחברות שמכרו יחידות כמו פיליפס סיז קף ואחרות.
לדגם הזה אמורות להיות שתי יחידות באס: אקטיבי (וופר רגיל) ופאסיבית (PASSIVE RADIATOR)
וכן מיד בן 4.5 אינטש וטויטר "שופרי".
אם פרט לטבעות הוופר אין להם בעיות נוספות, אני רואה ערך בלשפץ אותם אבל לא רק לשם המכירה ... אלא כדי לשמוע..
לא מצאתי G2 ורמי בטח ידע יותר אבל...
האם זה לא במקרה הדגם הזה?
בין אם כן, ובין אם לא אלו כנראה WESTRA שהורכבו בארץ, עם יחידות פיליפס מקוריות.
עד כמה שאני יודע WESTRA יצר / שיווק / מכר רמקולים עם יחידות של פיליפס ובס"ה עשו עבודה לא רעה.
השיקול הכלכלי היה בד"כ לא ליבא את הקופסאות / הארגזים של הרמקולים מחו"ל בגלל עליות הובלה ומיסים. ולכן רובן ייוצרו בישראל.
כאמור, היחידות (ולפעמים אפילו ה"קרוסים"-מסננות התדרים), יובאו מחברות שמכרו יחידות כמו פיליפס סיז קף ואחרות.
לדגם הזה אמורות להיות שתי יחידות באס: אקטיבי (וופר רגיל) ופאסיבית (PASSIVE RADIATOR)
וכן מיד בן 4.5 אינטש וטויטר "שופרי".
אם פרט לטבעות הוופר אין להם בעיות נוספות, אני רואה ערך בלשפץ אותם אבל לא רק לשם המכירה ... אלא כדי לשמוע..
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46427
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
לילית,
סביר להניח שתיבות הרמקולים הורכבו בארץ אבל זה לא ממש משנה. מכיוון שהמטרה שלך לשפץ לטובת מכירה, לא הייתי ממליץ לעשות את זה. עדיף לך למכור אותם איך שהם ביד שנייה, מינימום טרחה מצידך ואולי תרוויחי כמה מאות ש"ח בודדים.
סביר להניח שתיבות הרמקולים הורכבו בארץ אבל זה לא ממש משנה. מכיוון שהמטרה שלך לשפץ לטובת מכירה, לא הייתי ממליץ לעשות את זה. עדיף לך למכור אותם איך שהם ביד שנייה, מינימום טרחה מצידך ואולי תרוויחי כמה מאות ש"ח בודדים.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
הרמקולים שברשותך אינם ה G-2
G-2 הוא דגם העל של החברה אשר יובא ארצה כולל התיבות שהינם מעץ מלא בציפוי פורניר.
ה G-2 הגיע מגרמניה בשנת 92-94 ...בשנת 92 שילמתי בעבורם 6,000 ש''ח והם עדיין ברשותי.
התמונות שהעלת מהרשת הינם ה G-2 שהוצעו למכירה לפני כ 5 שנים.
התיבה שלך נבנתה בארץ(ביבנה) מ MDF מצופה טפט דמוי פורניר על פי מידות ה G-2 אבל לא באותה רמת גימור,
לעומת זאת,הדרייברים אכן תוצרת גרמניה אבל כלל לא של דגם העל,המיד שונה וזקוק לטבעות וכך גם הוופרים שעל פי התמונה נרטבו או ספגו טחב וכמו כן זקוקים לטבעות.
החלפת טבעות ל 4 יחידות וופרים 12 אינץ' ו 2 מידים תעלה לך כ 1,200 ש''ח במקרה הטוב ואף יותר.
על הרמקולים האלה,כאשר הם תקינים,תקבלי כ 600-700 ש''ח...
נותרו לך שתי ברירות,למכור אותם תמורת סכום זעום או להשקיע בתיקון ולהנות מהם עוד שנים רבות.
נ.ב רמקולים שכאלה ובאותו המצב כשלך הוצעו למכירה תמורת 600 ש''ח...אני מקווה שלא את זו שמיהרה לרכוש אותם.
G-2 הוא דגם העל של החברה אשר יובא ארצה כולל התיבות שהינם מעץ מלא בציפוי פורניר.
ה G-2 הגיע מגרמניה בשנת 92-94 ...בשנת 92 שילמתי בעבורם 6,000 ש''ח והם עדיין ברשותי.
התמונות שהעלת מהרשת הינם ה G-2 שהוצעו למכירה לפני כ 5 שנים.
התיבה שלך נבנתה בארץ(ביבנה) מ MDF מצופה טפט דמוי פורניר על פי מידות ה G-2 אבל לא באותה רמת גימור,
לעומת זאת,הדרייברים אכן תוצרת גרמניה אבל כלל לא של דגם העל,המיד שונה וזקוק לטבעות וכך גם הוופרים שעל פי התמונה נרטבו או ספגו טחב וכמו כן זקוקים לטבעות.
החלפת טבעות ל 4 יחידות וופרים 12 אינץ' ו 2 מידים תעלה לך כ 1,200 ש''ח במקרה הטוב ואף יותר.
על הרמקולים האלה,כאשר הם תקינים,תקבלי כ 600-700 ש''ח...
נותרו לך שתי ברירות,למכור אותם תמורת סכום זעום או להשקיע בתיקון ולהנות מהם עוד שנים רבות.
נ.ב רמקולים שכאלה ובאותו המצב כשלך הוצעו למכירה תמורת 600 ש''ח...אני מקווה שלא את זו שמיהרה לרכוש אותם.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

העברת ניקוי וזה בסדר אבל...בכל זאת צריך טבעות חדשות ולקוות שהסליל בוופרים תקין.
לא עושה רושם שאת מעוניינת בתיקון לשם השארתם אז חבל על ההשקעה שבשיפוץ,מכרי אותם כפי שהם.
לא עושה רושם שאת מעוניינת בתיקון לשם השארתם אז חבל על ההשקעה שבשיפוץ,מכרי אותם כפי שהם.
·RAMIRAMI68 כתב: ה G-2 הגיע מגרמניה בשנת 92-94 ...בשנת 92 שילמתי בעבורם 6,000 ש''ח והם עדיין ברשותי....
שלום רמי,
האם יש אפשרות שתעלה תמונות של הרמקולים ?
אשמח לראות אותם.
קיבלתי גם רמקולים כאלה במצב דומה ומתלבט האם שווה לנסות לשפץ לבד
מה הסיכויים להצליח ע"י ניסיון לתיקון עצמאי ?
הטבעות הם מגומי או מספוג (foam) ? נראה לי ספוג
אצלי מאחור על המדבקה רשום G-2
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

אין לי מושג לגבי סיכויי הצלחתך שבתיקון עצמאי...את זה רק אתה יודע.אכן הטבעות הן ספוג.תמונות יועלו מחר.ואתה יכול להעלות תמונות שלך בנוסף.
בדקתי את אחד הרמקולים בעוצמה נמוכה ונשמע בסדר
חבל לי לשלם הרבה כסף על תיקון - אבל לנסות לתקן זה אפילו יכול להיות כיף
ולכאורה ערכת תיקון לזוג אלמנטים עולה 50 ש"ח ב EBAY
ננסה רמקול אחד (צריך 2 אלמנטים - אחד הפסיבי)
אם ישמע טוב לאחר מכן נראה מה עושים עם המראה החיצוני
תמונות מחר (כרגע במחסן)
חבל לי לשלם הרבה כסף על תיקון - אבל לנסות לתקן זה אפילו יכול להיות כיף
ולכאורה ערכת תיקון לזוג אלמנטים עולה 50 ש"ח ב EBAY
ננסה רמקול אחד (צריך 2 אלמנטים - אחד הפסיבי)
אם ישמע טוב לאחר מכן נראה מה עושים עם המראה החיצוני
תמונות מחר (כרגע במחסן)
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

ובכל זאת ה G2 שלך שונה משלי
שים לב למיד שאצלך הוא שחור מבריק ושייך לסדרות האחרונות של החברה אי שם בסוף שנות התשעים,אולי הוחלף?
הוופרים שאצלך ''ערומים'',ללא הכיסוי מסביב כפי שאצלי.
החלטת להחליף טבעות לבדך?החלטת למסור לתיקון מקצועי? תוודא שהטבעות מורכבות מאחורית לרמקול ולא מקדימה אחרת תאבד מהבס המרעיד של הרמקול!(ראה בתמונות שלי)
זכור לי שהיו ל G2 שני דגמים,השוני היה בקרוס,האחד היה עם הגנה של מעין פיוז נורה אשר מגן על הטוויטר,ואילו הקרוס השני היה ללא ההגנה הזו(כפי שאצלי).
שים לב למיד שאצלך הוא שחור מבריק ושייך לסדרות האחרונות של החברה אי שם בסוף שנות התשעים,אולי הוחלף?
הוופרים שאצלך ''ערומים'',ללא הכיסוי מסביב כפי שאצלי.
החלטת להחליף טבעות לבדך?החלטת למסור לתיקון מקצועי? תוודא שהטבעות מורכבות מאחורית לרמקול ולא מקדימה אחרת תאבד מהבס המרעיד של הרמקול!(ראה בתמונות שלי)
זכור לי שהיו ל G2 שני דגמים,השוני היה בקרוס,האחד היה עם הגנה של מעין פיוז נורה אשר מגן על הטוויטר,ואילו הקרוס השני היה ללא ההגנה הזו(כפי שאצלי).
@RAMIRAMI68
·
תודה על הצילומים
אכן נראה שונה
אבל אני לא מתלונן - קיבלתי אותם ללא תשלום
לגבי התיקון :
חידשת לי לגבי הרכבת הספוג מאחורי הרמקול.
בכל הסרטים שמראים איך להחליף מדביקים מבחוץ (הספוג על הקונוס)
למה זה משפיע על הבאס ?
בעיה נוספת שכל הקיטים לתיקון הזולים נראה שלא מתאימים לרמקול הזה לפי המידות שמדדתי
וקיטים שכן מתאימים העלות שלהם עם המשלוח גבוהה יחסית - אני אבדוק אופציות לתיקון בארץ.
·
תודה על הצילומים
אכן נראה שונה
אבל אני לא מתלונן - קיבלתי אותם ללא תשלום
לגבי התיקון :
חידשת לי לגבי הרכבת הספוג מאחורי הרמקול.
בכל הסרטים שמראים איך להחליף מדביקים מבחוץ (הספוג על הקונוס)
למה זה משפיע על הבאס ?
בעיה נוספת שכל הקיטים לתיקון הזולים נראה שלא מתאימים לרמקול הזה לפי המידות שמדדתי
וקיטים שכן מתאימים העלות שלהם עם המשלוח גבוהה יחסית - אני אבדוק אופציות לתיקון בארץ.
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
החלפת טבעות "סראונד"
הי
ברמקולים רבים היצרן מיקם את שולי טבעות ההקף (ה"סראונד"-ההקף הגמיש), בין שהוא עשוי מספוג, מגומי או מבד-"אקורדיון מגופר",
כאשר הוא מתחת לממברנה.
הדבר כמובן משפיע ישירות על מיקום הסליל של אותה יחידה ביחס למגנט מולו הוא עובד, על גמישות הכוללת של ה"קונסטרוקציה" (ממברנה+ סראונד +ספיידר), ועל המהלך של היחידה (קדימה ואחורה).
בין היצרנים אשר מיקמו את הסראונד "מתחת לממברנה" ניתן למנות את טאנוי, סיז פירלס JBL ועוד רבים (כמובן בחלק מהדגמים).
ישנם עוד מספר פרמטרים שצריך לקחת בחשבון.
החומר שמימנו עשויות טבעות ההקף - צריך להיות דומה למקורי עד כמה שניתן בכדי להקנות את הגמישות המספקת (החלק הזה אינו קובע בלעדית את הגמישות ישנו חלק נוסף בבסיס הממברנה - ה"ספיידר" שתומך בגמישותה גם כן.
מידות הטבעת (פנימית וחיצונית, וכן הקף ה"קשת" וכיוונה)- צריך לשאוף למידות זהות עד כמה שניתן. טבעת "צרה" יותר תהיה "קשיחה מידי" (ביחס למקור), ותקשה על מהלך הממברנה. טבעת "רחבה מידי" תהיה "רפוייה", ותשפיע על הקשיחות המתוכננת מראש.
דברים אלו נכונים גם ביחס להקף הקשת: "עיגול" או "קימור" הקשת משפיע על קשיחות התנועה ואף כיוון הקשת משפיע על תנועת הממברנה וגמישות המבנה.
(יצרנים מסוימים עבדו עם קימור פנימי מסיבותיהם שלהם, כפי הנראה בכדי להשיג "קשיחות" ממברנה מסוימת, ביניהם פירלס ואדוונט)
בתהליך ההתקנה מחדש, יש לדאוג למרכוז הסליל מול המגנט. באופן שלאחר ההחלפה הסליל לא יתחכך במגנט שבתוכו הוא עובד.
ברמקולים רבים היצרן מיקם את שולי טבעות ההקף (ה"סראונד"-ההקף הגמיש), בין שהוא עשוי מספוג, מגומי או מבד-"אקורדיון מגופר",
כאשר הוא מתחת לממברנה.
הדבר כמובן משפיע ישירות על מיקום הסליל של אותה יחידה ביחס למגנט מולו הוא עובד, על גמישות הכוללת של ה"קונסטרוקציה" (ממברנה+ סראונד +ספיידר), ועל המהלך של היחידה (קדימה ואחורה).
בין היצרנים אשר מיקמו את הסראונד "מתחת לממברנה" ניתן למנות את טאנוי, סיז פירלס JBL ועוד רבים (כמובן בחלק מהדגמים).
ישנם עוד מספר פרמטרים שצריך לקחת בחשבון.
החומר שמימנו עשויות טבעות ההקף - צריך להיות דומה למקורי עד כמה שניתן בכדי להקנות את הגמישות המספקת (החלק הזה אינו קובע בלעדית את הגמישות ישנו חלק נוסף בבסיס הממברנה - ה"ספיידר" שתומך בגמישותה גם כן.
מידות הטבעת (פנימית וחיצונית, וכן הקף ה"קשת" וכיוונה)- צריך לשאוף למידות זהות עד כמה שניתן. טבעת "צרה" יותר תהיה "קשיחה מידי" (ביחס למקור), ותקשה על מהלך הממברנה. טבעת "רחבה מידי" תהיה "רפוייה", ותשפיע על הקשיחות המתוכננת מראש.
דברים אלו נכונים גם ביחס להקף הקשת: "עיגול" או "קימור" הקשת משפיע על קשיחות התנועה ואף כיוון הקשת משפיע על תנועת הממברנה וגמישות המבנה.
(יצרנים מסוימים עבדו עם קימור פנימי מסיבותיהם שלהם, כפי הנראה בכדי להשיג "קשיחות" ממברנה מסוימת, ביניהם פירלס ואדוונט)
בתהליך ההתקנה מחדש, יש לדאוג למרכוז הסליל מול המגנט. באופן שלאחר ההחלפה הסליל לא יתחכך במגנט שבתוכו הוא עובד.
נערך לאחרונה על ידי harel ב 30/06/2015 7:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק