נתב / ראוטר הממזג שני קווי תקשורת (ישראלי ובינלאומי) - איך עושים את זה?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
TheWiz פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם!

יש לי שרת לינוקס ב-Netvision שמחובר לקו בנלאומי דרך סוויץ שמשמש מס' שרתים בחברה.

בגלל עומסים גדולים על השרת אני רוצה להוסיף עוד רוחב פס אבל רק ישראלי. כך שיהיה לי קו אחד בינלאומי (לתעבורה לחו"ל) וקו ישראלי (לתקשורת בארץ).

מה אני צריך לקנות בשביל לשים בחווה בשביל למזג את שני הקווים לאחד וכאשר הוא יודע להוציא תעבורה ישראלית לקו הישראלי ותעבורה חו"ל לקו חו"ל?
בהנחה שאני לא רוצה להתפרע במחיר וכן הצריך תצורת 1U או 2U מה מומלץ?

הסיבה שבגללה יש צורך להפריד את הקווים ב-Netvision הינה המחיר. תעבורה בארץ עולה 25% מהעלות של תעבורה לחו"ל.

לצערי אני מהנדס תוכנה ותקשורת אבל כבר 10 שנים שאני לא עוסק בתחום וכן אני נאלץ להעזר בכם. :lol:

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

אנחנו מדברים על קווי Data ב-TCP/IP נכון? לא טלפוניה או משהו כזה?

אין פתרון קל. אתה יכול לחבר את שני הקווים אבל המחשב שלך לא יידע מעצמו דרך איזה קו לצאת לכל כתובת. אתה יכול להגדיר לו את טבלת הניתוב באופן ידני אבל בשביל זה תצטרך להגדיר לו ידנית את כל טווחי ה-IP שמוקצים לישראל (רשום ב-DB של RIPE) ולעדכן אותם כל הזמן.
הצורה הנורמלית, דרך אגב, היא להשתמש בפרוטוקול ניתוב כלשהו (ה-Backbone של האינטרנט עובד ב-BGP) - אבל צריך שספק האינטרנט יעבוד מולך בפרוטוקול כזה וזה יקרה רק אם תהיה ספק אינטרנט בעצמך...

TheWiz פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #3 

אמממ... מה אני היחיד שיש לו בעיה כזאת?

אכן לא טלפוניה. הרי אני לא מאמין שיש שרת שמחובר רק לרשת הישראלית בלי שום גישה לחו"ל. ממש מוזר.

תודה על תשובתך

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #4 

TheWiz כתב:אמממ... מה אני היחיד שיש לו בעיה כזאת?

אכן לא טלפוניה. הרי אני לא מאמין שיש שרת שמחובר רק לרשת הישראלית בלי שום גישה לחו"ל. ממש מוזר.

תודה על תשובתך
...
·
רוב השרתים בחוות שרתים של הספקים מחוברים לרשת של הספק, שהיא כבר מחוברת לאחת או יותר צמתי אינטרנט בחו''ל או בארץ. אם יש צורך להפריד, לשלב או לווסת מספר חיבורים ניפרדים לכיוון האינטרנט וממנו ( כי בדרך כלל לשרת יוזמים תיקשורת מבחוץ ( מצד הלקוח ) ) משתמשים בפרוטוקול ניתוב BGP שעליו מושתת רשת אינטרנט כולה. לצורך זה נדרשים מספר דברים. אחד מהם, זה לרכוש חוזה שמכונה autonomous system number שהוא גם מזהה את נתב שלך מול הנתבים שכנים. במסגרת רכישה של ASN אתה גם קונה טווח כתובות IP , שהם שלך ואתה יכול לנדוד איתם מספק לספק ללא צורך בהחלפתם , הכמות המינימלית של הכתובות IP , היא 256 או בשם אחר cidr /24 . דבר שני אתה צריך הסכם עם ספק אחד או יותר ( במקרה שלך שניים ) שהם יהיו השכנים של הנתב שלך ודרכם אתה מתחבר לאינטרנט ומפרסם את טווח הכתובות שלך בשביל שהלקוחות יצליחו להגיע לשרת שלך . דבר נוסף אתה צריך נתב, שבמקרה שלך זה יכול להיות גם שרת Linux שלך שכבר קיים ויש רק צורך להתקין בו מערכת ( תוכנה בלבד ) ניתוב שיודעת לדבר בשפת BGP , המומלצת היא BIRD
http://bird.network.cz/
בקשר לחיבור פיזי , אפשר להגדיר שני VLANs גם בכרטיס רשת בשרת וגם בפורט של המתג שאיליו מחובר השרת, כך שגם אין צורך בחיווט נוסף ושני הרשתות ישתפו את אותו כבל .

MtK
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

TheWiz כתב:שלום לכולם!

יש לי שרת לינוקס ב-Netvision שמחובר לקו בנלאומי דרך סוויץ שמשמש מס' שרתים בחברה.

בגלל עומסים גדולים על השרת אני רוצה להוסיף עוד רוחב פס אבל רק ישראלי. כך שיהיה לי קו אחד בינלאומי (לתעבורה לחו"ל) וקו ישראלי (לתקשורת בארץ).

מה אני צריך לקנות בשביל לשים בחווה בשביל למזג את שני הקווים לאחד וכאשר הוא יודע להוציא תעבורה ישראלית לקו הישראלי ותעבורה חו"ל לקו חו"ל?
בהנחה שאני לא רוצה להתפרע במחיר וכן הצריך תצורת 1U או 2U מה מומלץ?

הסיבה שבגללה יש צורך להפריד את הקווים ב-Netvision הינה המחיר. תעבורה בארץ עולה 25% מהעלות של תעבורה לחו"ל.

לצערי אני מהנדס תוכנה ותקשורת אבל כבר 10 שנים שאני לא עוסק בתחום וכן אני נאלץ להעזר בכם. :lol:
...
בדקת עם לחווה עצמה יש פתרון בשבילך?
אולי עם פירוול/נתב שלהם...?
·
http://www.lighthost.co.il - אחסון אתרים

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #6 

אהלן,

על איזה רוחבי פס אנחנו מדברים ?
א. אני מופתע שחוות השרתים לא ידעו לספק לך פתרון.
ב. תלוי ברוחב הפס, נתב סיסקו או 3com זול יותר צריך לעבור בBGP ולקבל את כל הכתובות הישראליות ובהתאם לשלוח תעבור לקו הרלוונטי.
ג. אפשר גם להריץ bgp על השרת, אבל חבל על המשאבים.
ד. צור איתי קשר בפרטי אוכל לפרט יותר על הפתרונות (אני לא איש מכירות אל תדאג)
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”