חיבור מכונת כביסה לשקע עם מפסק
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
האם מומלץ לחבר מכונת כביסה חדשה לשקע הכולל מפסק מובנה, כשהרציונל הוא לסגור את המפסק בכל זמן שאינה מופעלת כדי להגן עליה מפני קפיצות במתח וכו'? או שעדיף לחברה לשקע רגיל עם מתקן הגנה בין השקע לתקע? או שאין צורך אמיתי באף אחד מהם?
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
ברמת העיקרון שתי התשובות נכונות, ואני אסביר:
במכונת כביסה מודרנית הפיקוד הוא אלקטרוני, ולמעשה כל עוד המכונה מחוברת לחשמל,
קיימת רגישות לקפיצות מתח (כל עוד אין מפסק "קשיח" - מכאני).
אתה יכול להשאיר אותה מחוברת קבוע עם שקע הגנה (כזה שבאמת עושה משהו, יש כאלו שלא), ואז הוא אמור להגן אם תהיה קפיצת מתח.
וגם לכבות אותה ע"י שקע עם מפסק זאת אופציה ולהפעיל רק לפני הפעלה.
עקרונית מה שתבחר יעשה את העבודה, כמה זה באמת קריטי... זו שאלה שקשה לענות עליה
(אין לי סטטיסטיקה כמה מכונות כביסה נהרסו מקפיצות מתח).
במכונת כביסה מודרנית הפיקוד הוא אלקטרוני, ולמעשה כל עוד המכונה מחוברת לחשמל,
קיימת רגישות לקפיצות מתח (כל עוד אין מפסק "קשיח" - מכאני).
אתה יכול להשאיר אותה מחוברת קבוע עם שקע הגנה (כזה שבאמת עושה משהו, יש כאלו שלא), ואז הוא אמור להגן אם תהיה קפיצת מתח.
וגם לכבות אותה ע"י שקע עם מפסק זאת אופציה ולהפעיל רק לפני הפעלה.
עקרונית מה שתבחר יעשה את העבודה, כמה זה באמת קריטי... זו שאלה שקשה לענות עליה
(אין לי סטטיסטיקה כמה מכונות כביסה נהרסו מקפיצות מתח).
- gechts
- חבר ותיק

יש הרבה שקעי הגנה שחלקם אפקטיבי וחלקם לא שווים כלום,
ממה שאני בדקתי:
1. ברק ורעם פלוס של וייסבורד טובים (קצת יקרים)
2. המגנים q-protect גם טובים.
3. Gpt אמורים להיות בסדר, לא בדקתי ואין לי ניסיון אמיתי.
המגנים של יונדאי (אלה שנמכרים במארזים) לא שווים יותר מדי.
ובכל מקרה קנה את אלו שיש להם השהיה.
לגבי תקע עם מפסק, פחות ממליץ על זה, אם כבר מפסק לך על שקע עם מפסק
ועד כמה שזה נשמע בלוף, דאג שההחלפה תתבצע על ידי חשמלאי ולא סתם בצורה פיראטית, לרוב שקעי שירות למכונת כביסה ומייבש עובדים קשה וחשובה איכות החיבור וההתקנה
ממה שאני בדקתי:
1. ברק ורעם פלוס של וייסבורד טובים (קצת יקרים)
2. המגנים q-protect גם טובים.
3. Gpt אמורים להיות בסדר, לא בדקתי ואין לי ניסיון אמיתי.
המגנים של יונדאי (אלה שנמכרים במארזים) לא שווים יותר מדי.
ובכל מקרה קנה את אלו שיש להם השהיה.
לגבי תקע עם מפסק, פחות ממליץ על זה, אם כבר מפסק לך על שקע עם מפסק
ועד כמה שזה נשמע בלוף, דאג שההחלפה תתבצע על ידי חשמלאי ולא סתם בצורה פיראטית, לרוב שקעי שירות למכונת כביסה ומייבש עובדים קשה וחשובה איכות החיבור וההתקנה
בדקתי חשמלית וטכנית את היונדאי והGPT עם ההשהייה.
לגבי היונדאי, הוא מכיל כמה וריסטורים. זה נחמד, אבל לא יותר מזה.
לגבי הGPT, הוא פשוט מסוכן לשימוש. הוא ישב אצלי בבית על קו המקרר, ויום אחד שמעתי ממנו רעשים חזקים של חיבור וניתוק ממסר, ומיד אח"כ הייתה הפסקת חשמל (לא קשורה).
בדקתי אותו בצורה יסודית, ומתברר שהוא אמור לנתק כשהמתח בכניסה יורד מתחת ל180V. בפועל, יש תחום אפור שבין 180 ל170V, שבו הממסר נמצא במצב של ריטוט מגעים. דבר כזה יכול לגרום יותר נזק למכשיר מאשר הפסקת חשמל. דיברתי עם כמה אנשים נוספים, וגם אצלם המכשיר הנ"ל פעל כך.
לגבי הGPT, הוא פשוט מסוכן לשימוש. הוא ישב אצלי בבית על קו המקרר, ויום אחד שמעתי ממנו רעשים חזקים של חיבור וניתוק ממסר, ומיד אח"כ הייתה הפסקת חשמל (לא קשורה).
בדקתי אותו בצורה יסודית, ומתברר שהוא אמור לנתק כשהמתח בכניסה יורד מתחת ל180V. בפועל, יש תחום אפור שבין 180 ל170V, שבו הממסר נמצא במצב של ריטוט מגעים. דבר כזה יכול לגרום יותר נזק למכשיר מאשר הפסקת חשמל. דיברתי עם כמה אנשים נוספים, וגם אצלם המכשיר הנ"ל פעל כך.
..
- gechts
- חבר ותיק

יכול להיות שהיתה סידרה פגומה, כי בגדול יש לי כמה בבית שעובדים...ZiggyMan כתב:בדקתי חשמלית וטכנית את היונדאי והGPT עם ההשהייה.
בדקתי אותו בצורה יסודית, ומתברר שהוא אמור לנתק כשהמתח בכניסה יורד מתחת ל180V. בפועל, יש תחום אפור שבין 180 ל170V, שבו הממסר נמצא במצב של ריטוט מגעים. דבר כזה יכול לגרום יותר נזק למכשיר מאשר הפסקת חשמל. דיברתי עם כמה אנשים נוספים, וגם אצלם המכשיר הנ"ל פעל כך....
קרה לי משהו דומה עם הוייסבורד (ברק ורעם פלוס), אבל היתה סידרה פגומה ב2013, והחליפו לי לחדש