כשאספרסו הופך להיות מלאכת מחשבת?!
-
TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
הבחור בסרטון לקח את המכשור הכי מכני ונטול אלקטרוניקה שקיים, ופשוט הפך את כל התהליך לתהליך הנדסי מדוד ורווי אלקטרוניקה.
ואני חשבתי שאני מגזים לפעמים בכל המדידות מסביב...
ואני חשבתי שאני מגזים לפעמים בכל המדידות מסביב...
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
אכן קיצוני...
זה מודד צבע מכויל שנועד לתהליכי קלייה.
http://my-tonino.com/details.html
לא ברור למה הוא בודק צבע של התערובת לפני חליטה, אני מניח שבמטרה לבודד כמה שיותר משתנים ולמנוע משפטים כמו "עשיתי הכל מושלם אבל כנראה הקפה השפיע" ואולי כדי להשוויץ בצעצועים שלו בסרטון.
זה מודד צבע מכויל שנועד לתהליכי קלייה.
http://my-tonino.com/details.html
לא ברור למה הוא בודק צבע של התערובת לפני חליטה, אני מניח שבמטרה לבודד כמה שיותר משתנים ולמנוע משפטים כמו "עשיתי הכל מושלם אבל כנראה הקפה השפיע" ואולי כדי להשוויץ בצעצועים שלו בסרטון.
-
TsurTriger
- כתב צילום

-
TsurTriger
- כתב צילום

בין היתר, לדעתי, כל הקסם של המטחנה הזו זה העיצוב בה. והעיצוב בה זה בין היתר היותה ידנית עם הגלגל הגדול.
מרגיש לי קצת חטא על פשע מה שהוא עשה ליצירת אמנות שכזו.
מרגיש לי קצת חטא על פשע מה שהוא עשה ליצירת אמנות שכזו.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
-
TsurTriger
- כתב צילום

אני חושב שכן.
רק אני לא בטוח שהמים המסתובבים שם מאחורה, עושים לי תאבון לשתות ממנו אספרסו...
מה שאני בטוח יכול להגיד, בתור אחד שגם יש לו "טקס" להכנת אספרסו, כל הטקס מסביב מוסיף לא מעט לחוויה עצמה.
[vimeo]112817598[/vimeo]
רק אני לא בטוח שהמים המסתובבים שם מאחורה, עושים לי תאבון לשתות ממנו אספרסו...
מה שאני בטוח יכול להגיד, בתור אחד שגם יש לו "טקס" להכנת אספרסו, כל הטקס מסביב מוסיף לא מעט לחוויה עצמה.
[vimeo]112817598[/vimeo]
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
דווקא הצלעות קרור זה הדבר היחיד שאהבתי שם...
נכון שזה לא יפה והכל אבל הוא תיקן פאק בתכנון שלהם בצורה זולה וטובה.
אין בעייה לעשות כזה מהמפעל שייצא גם יפה
נכון שזה לא יפה והכל אבל הוא תיקן פאק בתכנון שלהם בצורה זולה וטובה.
אין בעייה לעשות כזה מהמפעל שייצא גם יפה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
זה לא פאק בתיכנון, כל המכונות שבהן הראש מחובר לדוד סובלות מהתחממות יתר כזו או אחרת (אלקטרה מיקרוקאסה ואולמפיה קרמינה).
הפאבוני מיועדת ל 4-5 שוטים. יותר מזה ממילא נגמרים לך המים בדוד...
בשביל זה הם הגדילו את הראש בדגם המיליניום (פיזור חום טוב יותר) יחד עם בידוד טוב יותר של הפיסטון.
בתור אחד שהיה לו הרבה שנים את הדגם הקודם (Pre milienium ) ההבדל מורגש ואתה לא צריך לבצע כל מיני טריקים לקירור (כיבוי בין שוטים, סמרטוט מים קרים וכדומה).
על סמך מה שיש לו מסביב ואיך שהמים נראים בפלאש שלו (לא רוקדים) אני מהמר שהטמפ נמוכה מידי. כדי להעלות אותה הוא יצטרך לחמם אותה טוב טוב עם כמה שוטים ואז שוב יגמרו לו המים בדוד.
הפאבוני מיועדת ל 4-5 שוטים. יותר מזה ממילא נגמרים לך המים בדוד...
בשביל זה הם הגדילו את הראש בדגם המיליניום (פיזור חום טוב יותר) יחד עם בידוד טוב יותר של הפיסטון.
בתור אחד שהיה לו הרבה שנים את הדגם הקודם (Pre milienium ) ההבדל מורגש ואתה לא צריך לבצע כל מיני טריקים לקירור (כיבוי בין שוטים, סמרטוט מים קרים וכדומה).
על סמך מה שיש לו מסביב ואיך שהמים נראים בפלאש שלו (לא רוקדים) אני מהמר שהטמפ נמוכה מידי. כדי להעלות אותה הוא יצטרך לחמם אותה טוב טוב עם כמה שוטים ואז שוב יגמרו לו המים בדוד.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

·shlomima כתב:זה לא פאק בתיכנון, כל המכונות שבהן הראש מחובר לדוד סובלות מהתחממות יתר כזו או אחרת (אלקטרה מיקרוקאסה ואולמפיה קרמינה)....
זאת ההגדרה לפאק בתכנון...
אלה סוגי התכנון שיש - רובם לפחות.
https://comingsooncoffee.wordpress.com/ ... -feburary/
אצלי בקונטי גם יש חיבור ישיר בין הדוד לראש אבל הראש הוא חתיכת יציקת פליז ואם יהיה שם חמום זה אולי בתנאי בית קפה שהעבודה עובדת בלי הפסקה. אחרי 10 שוטים עדיין אין חמום יתר.
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
Ocd במיטבו 
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

אצלך בקונטי יש טרמוסיפון ששומר את הראש בטמפ קבוע. בשני המקרים (פאבוני וקונטי) חולטים בטמפ הדוד (סביב ה- 1 באר) ומסתמכים על העובדה שהמים יתקררו בראש וירדו לאזור 95 מעלות. בפאבוני שלו (עם הצלעות קירור) או לחלופין אם היו שמים שם ראש גדול כמו שלך פיזור החום היה גבוה יותר ולכן טמפ המים שתגיע לקפה תהיה נמוכה מידי. לחלופין אם הוא יחמם את הראש מאוד עם איזה 5 חליטות אז יתכן ויהיה בסדר אבל אז כמו שאמרתי הוא ישאר בלי מים בדוד וגם יקח לו חצי שעה לחמם אותה.
התיכנון בפאבוני החדשה הוא שיפור נוסף לתיכנון טוב* ששרד הרבה שנים.
*שוב אני מדגיש שזו מכונה ל 4-5 שוטים של בוקר: מתחממת ב- 10 דק מורידה את השוטים שלה והולכת לישון ... היא כמו **נה צרפתיה יכולה לתת רק מה שיש לה....
התיכנון בפאבוני החדשה הוא שיפור נוסף לתיכנון טוב* ששרד הרבה שנים.
*שוב אני מדגיש שזו מכונה ל 4-5 שוטים של בוקר: מתחממת ב- 10 דק מורידה את השוטים שלה והולכת לישון ... היא כמו **נה צרפתיה יכולה לתת רק מה שיש לה....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אין בקונטי תרמוסיפון, זה בנוי בדיוק כמו להפבוני אבל הרבה יותר גדול.
אם תסתכל על הלינק ששלחתי מתוארות שם 5 מכונות והקונטי בנויה כמו הראשונה = כמו להפבוני\אלקטרה וכו רק הרבה יותר גדולה.
אם תסתכל על הלינק ששלחתי מתוארות שם 5 מכונות והקונטי בנויה כמו הראשונה = כמו להפבוני\אלקטרה וכו רק הרבה יותר גדולה.
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

סליחה טעות שלי. חשבתי שהיא שייכת לקבוצה השנייה בלינק ששלחת. אבל לא משנה את העובדה שאם אתה מגדיל את הראש כמו בקונטי אתה צריך להגדיל את זמן החימום ואולי גם את הדוד בכדי לקבל אולי עוד 2-3 שוטים עד שהראש יהיה חם מידי.
שוב זה לא מה שהפאבוני תוכננה עבורו. זו מכונה ביתית למקס 2 אנשים שרוצים אספרסו מעולה בבוקר במינימום זמן.
שוב זה לא מה שהפאבוני תוכננה עבורו. זו מכונה ביתית למקס 2 אנשים שרוצים אספרסו מעולה בבוקר במינימום זמן.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תכלס לבית לה פבוני זה אחלה - מוציאה מהר קפה טוב ויש לה תכנון שמחזיק שנים
מה שטוב לג'יימס בונד טוב להרבה אחרים...
מה שטוב לג'יימס בונד טוב להרבה אחרים...