רשמים לאחר שבועים במחיצת הJBL l100 - והגברה חדשה
ה"אוסף" שלי בימנו מורכב מהL100 שקניתי לפני שבועיים והבוס 601 שאצלי חצי שנה בערך ולכן בחרתי לנסח את הרשמים בצורת השוואה בין השניים.
הבוס 601 סדרה 3 , נמצא בחדר חצי יעוד , מלבני 3X4.5 עם שטיח ,מעט רהיטים ותקרה 2.5 ,מחובר לרסיבר קולנוע בייתי דנון 3805 וDVD
הL100 יושבים בחלל של 4X5 ללא שטיחים ותקרה של 3.5 מטר, מחוברים לפישר 514 (שאני מאוד אוהב) וCD של מרנץ.
שני הרמקולים דומים ושונים – שניהם אמריקאים עם עיצוב משנות ה70 , תיבות פתוחות והרבה נוכחות ודינאמיות. שניהם מאוד חזקים ברוק וסגנונות מוזיקה קצת יותר התקפיים , לשניהם תפוקת באס מרשימה וביחד עם זה צליל מעוגל ולא מעייף.
הBOSE 601 הוא רמקול קצת משוגע , הוא נראה כמו המפלצת המיתולוגית מדוזה ויש לו צליל שמתפזר בחדר כמו רימון רסס , הוא תופס אותך מהאוזן ומושיב אותך להקשיב לו , יש לו ווקאלי שגורם לזמר להישמע ענק ובאס פאנצ'י שיכול ממש להביא למחושים בצלעות..
אומרים שהוא קצת מעייף , הוא בהחלט לא הכי מתחשב באוזן אבל הוא רחוק מלהיות מעייף בשביל האזנה של שעה שעתיים.
למרות היכולות האגרסיביות הבוס מאוד מאוד וורסטילים , הכל נשמע טוב איתם והם לא בררנים במיוחד בהגברה , נשמעים טוב בכל ווליום , נמוך ועד גבוה. מפונקים בנוגע למיקום מהקירות.
הJBL הוא רמקול הרבה פחות וורסאטילי , הוא מאוד מאוד מתאים לרוק , אפילו פופ ואלקטרוני.
בשבועות האחרונים אני מאכיל אותם בהרבה רוק קלאסי בהנאה רבה , אבל בג'אז הוא נשמע טיפה לא בcomfort zone שלו , בהשוואה למדפי מורדנט שורט לא פאר היצירה שיש לי בנוסף - הווקאלי נשמע קצת יבש ומשעם וכנראה שבדירה הבאה אני אחבר את המורדנט באופן קבוע כזוג שני במיוחד בשביל ג'אז.
למרות הבררנות הזאת זה רמקול שקל להתאהב בו , אני התאהבתי. זה הרמקול שרציתי מאז גיל 16 , הוא כאילו אומר "עזוב אותך ממנדולינות וקונטרה באס , שים ACDC ותגביר עד הסוף.. בשבועיים האחרונים אני דבוק אליהם כל יום אחרי העבודה ולפעמים קצת בבוקר כשהשכנים הולכים בודק את גבולות הטעם הטוב. עם זאת........... במידה והייתי נאלץ להחזיק בזוג רמקולים אחד בלבד כנראה שהייתי מעדיף את הבוס 601
הבוס 601 סדרה 3 , נמצא בחדר חצי יעוד , מלבני 3X4.5 עם שטיח ,מעט רהיטים ותקרה 2.5 ,מחובר לרסיבר קולנוע בייתי דנון 3805 וDVD
הL100 יושבים בחלל של 4X5 ללא שטיחים ותקרה של 3.5 מטר, מחוברים לפישר 514 (שאני מאוד אוהב) וCD של מרנץ.
שני הרמקולים דומים ושונים – שניהם אמריקאים עם עיצוב משנות ה70 , תיבות פתוחות והרבה נוכחות ודינאמיות. שניהם מאוד חזקים ברוק וסגנונות מוזיקה קצת יותר התקפיים , לשניהם תפוקת באס מרשימה וביחד עם זה צליל מעוגל ולא מעייף.
הBOSE 601 הוא רמקול קצת משוגע , הוא נראה כמו המפלצת המיתולוגית מדוזה ויש לו צליל שמתפזר בחדר כמו רימון רסס , הוא תופס אותך מהאוזן ומושיב אותך להקשיב לו , יש לו ווקאלי שגורם לזמר להישמע ענק ובאס פאנצ'י שיכול ממש להביא למחושים בצלעות..
אומרים שהוא קצת מעייף , הוא בהחלט לא הכי מתחשב באוזן אבל הוא רחוק מלהיות מעייף בשביל האזנה של שעה שעתיים.
למרות היכולות האגרסיביות הבוס מאוד מאוד וורסטילים , הכל נשמע טוב איתם והם לא בררנים במיוחד בהגברה , נשמעים טוב בכל ווליום , נמוך ועד גבוה. מפונקים בנוגע למיקום מהקירות.
הJBL הוא רמקול הרבה פחות וורסאטילי , הוא מאוד מאוד מתאים לרוק , אפילו פופ ואלקטרוני.
בשבועות האחרונים אני מאכיל אותם בהרבה רוק קלאסי בהנאה רבה , אבל בג'אז הוא נשמע טיפה לא בcomfort zone שלו , בהשוואה למדפי מורדנט שורט לא פאר היצירה שיש לי בנוסף - הווקאלי נשמע קצת יבש ומשעם וכנראה שבדירה הבאה אני אחבר את המורדנט באופן קבוע כזוג שני במיוחד בשביל ג'אז.
למרות הבררנות הזאת זה רמקול שקל להתאהב בו , אני התאהבתי. זה הרמקול שרציתי מאז גיל 16 , הוא כאילו אומר "עזוב אותך ממנדולינות וקונטרה באס , שים ACDC ותגביר עד הסוף.. בשבועיים האחרונים אני דבוק אליהם כל יום אחרי העבודה ולפעמים קצת בבוקר כשהשכנים הולכים בודק את גבולות הטעם הטוב. עם זאת........... במידה והייתי נאלץ להחזיק בזוג רמקולים אחד בלבד כנראה שהייתי מעדיף את הבוס 601
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 03/02/2015 22:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הכי חשוב שתהנה ויפה שאתה משתף אותנו 
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
@RAMIRAMI68
·שום דבר שנכתב לא מצדיק את הטקסט הזה.
אני עורך אותך ויש לך התראה לפני הקפאה.
·שום דבר שנכתב לא מצדיק את הטקסט הזה.
אני עורך אותך ויש לך התראה לפני הקפאה.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
ומדוע לא מצדיק,עפר?
בהחלט מותר לי להגיב לגבי מי שמלכלך עלי ועל חבריי,לא רק שמותר אלא זכות,לא רק שלי אלא של כל חבריי הפורום,חבריי הפורום אשר הינם הגיעו הנה כדי לקדם את הפורום,כדי לעזור לפורום,ומה שגרוע שאתה ,כמנהל,במקום לחסום את המתחזים אשר מבקשים פה עצות ורצים ללכלך עלינו,עוזר להם באיומיי ההקפאה שלך כנגד חברים שבאמת משקיעים כאן,כך עשית עם טומי וכעת איתי.
אין בעיה עפר,תקפיא אם זה מה שאתה מוצא לנכון,איומים מעולם לא עבדו עלי,לא מפני האדם ולא מפני האל.
בהחלט מותר לי להגיב לגבי מי שמלכלך עלי ועל חבריי,לא רק שמותר אלא זכות,לא רק שלי אלא של כל חבריי הפורום,חבריי הפורום אשר הינם הגיעו הנה כדי לקדם את הפורום,כדי לעזור לפורום,ומה שגרוע שאתה ,כמנהל,במקום לחסום את המתחזים אשר מבקשים פה עצות ורצים ללכלך עלינו,עוזר להם באיומיי ההקפאה שלך כנגד חברים שבאמת משקיעים כאן,כך עשית עם טומי וכעת איתי.
אין בעיה עפר,תקפיא אם זה מה שאתה מוצא לנכון,איומים מעולם לא עבדו עלי,לא מפני האדם ולא מפני האל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
רמי רמי... relax. מאיפה זה בא?! עפר לא נהג עמי מעולם שלא כשורה ובראייה לאחור ההנהלה לא טעתה כאן אפילו פעם אחת. יש לי רק שבחים לעבודה שלהם. הרגע! בצורה הזו אתה רק מתגמל את אלה שאתה לא מעוניין בתגמולם. הפורום הזה מוביל - ולא נגרר וסיפורים מהכיתות הטיפוליות של האינטרנט לא עושים שירות לאף אחד מאתנו. סבתי היתה אומרת 'יודעים המסובין על משום מה באה כלה בחופתה - אך הפוצה פיו יורש גיהינום'. עשה לכולנו טובה ותדאג שזה לא תהיה אתה.
ותודה ל-eliad2 על העדכון. חייב להודות שעשית לי חשק לבדוק שנית. המשך כך.
ותודה ל-eliad2 על העדכון. חייב להודות שעשית לי חשק לבדוק שנית. המשך כך.
אין כאן אף אחד שיכול להשאיל לו מגבר נורמאלי?(n) אם היה לי הייתי נותן לך,אבל תדע לך שנראה לי שאתה מפספס את הרמקולים.דיברנו בטלפון בזמנו והייתי לחוץ קצת נפשית וכלכלית היום קצת יותר טוב,תודה לאל(Y) .הרסיבר הזה מצויין אין לי ספק בכלל אבל תנסה להחליף אולי הדנון לjbl ?אין לו finesse no fine details ניסיתי אני לחבר מאחור דרך היציאות של ה pre אקולייזר והתייאשתי.כרגע שומע עם סנסוי 771 ויכול לאמר בוודאות שהפישר שלך חזק משלי אבל הסנסוי נכון יותר שוב וואט מול וואט.לעזאזל הפישר שלך יפייפה.סיפרת קצת על ה601 דווקא,צריך להיות רמקול בן אלף:lol: לצערי בגלל פוסט כמו שלך המחיר שלהם ירקיע שחקים:x .כשאסדר את klh model five שלי נהרוך השוואה אם תרצה.טומי ברוך השב למרות שלא עזב.שבת שלום
חוצמזה, אני חורש את הלוחות שנתיים והצלחתי למצוא רק זוג אחד למכירה (שהפסדתי רכישתו בזמן שמיצמצתי...) היכן מצאת שכיית חמדה כזו ?
ה JBL שלך נראים מדהים ! לאור תלונותיך אודות הווקאליות שלהם, בדקת מה מצב ה XO ? יש מצב שהוא זקוק לרענון קבלים..
ה JBL שלך נראים מדהים ! לאור תלונותיך אודות הווקאליות שלהם, בדקת מה מצב ה XO ? יש מצב שהוא זקוק לרענון קבלים..
SHMUELM כתב:אין כאן אף אחד שיכול להשאיל לו מגבר נורמאלי?(n)...
·כמה אני מקווה שבעוד כמה חודשים שאני אעבור דירה אני אגלה שהאקוסטיקה הייתה החוליה החלשה.. ואם זה לא יתגלה אולי אנסה לשדך אותם עם איזה מרנץ גדול, בינתיים אעשה את הבדיקה עם הדנון. עשיתי כבר בדיקה עם nad 7020 שהוא רסיבר פצפון של 20 וואט אבל הוא הצליח "להזיז" אותם , פשוט היה מחסור חמור בבאס לעומת הפישר , והוא לא הוציא מהם משהו שהפישר לא הצליח.
אני אשמח להשוואה מול הKLH , עדיין לא שכחתי אותם שמואל , אם ימאס לך מהם דבר איתי
yosiaz - הJBL לא היו מפורסמים בלוחות , הגעתי אליהם בעזרת חבר פורום יקר.
אני בטוח שעבודה על הקרוס תשפר אבל אני לא בטוח שזה גורם ה"בעיה" , הקול של מרק נופלר נשמע יותר טוב בJBL מאשר במורדנט , דיאנה קראל נשמעה יותר טוב במורדנט.. קשה להסביר.
מרוב סקרנות אני מוכן להגיע אליך עם הרפליקת NAIM NAP 140 וה NAC 42.5 שלי לבדיקת "שרירים" על ה JBL שלך,
לא יודע איך השידוך הזה של בריטי ואמריקאים עובד אבל לאור הניסיון של המגבר שלי עם ה DIRE STRAITS נראה שיהיה מעניין לנסות..
תעדכן מהיכן אתה בפרטי וננסה לתאם משהו..
לא יודע איך השידוך הזה של בריטי ואמריקאים עובד אבל לאור הניסיון של המגבר שלי עם ה DIRE STRAITS נראה שיהיה מעניין לנסות..
תעדכן מהיכן אתה בפרטי וננסה לתאם משהו..
אחרי שהשלמתי עם זה שהפישר צריך ללכת החלטתי השבוע לפרסם אותו ולחפש מרנץ או סנסוי בינוני ומעלה.
פנה אליי איש נחמד עם עניין בהחלפות והפישר מצא בית חדש , ואני קיבלתי מרנץ 2238B !
לא פסגת החיפושים (אם הייתי מוצא 2285 זה היה הפסגה) אבל לפחות בינתיים ובמקום הפישר זה הייתה החלפה טובה מבחינתי.
הJBL נשמעים אחרים , כמעט רמקול אחר. החסרון הראשוני שבולט הוא שאין את הכוח הברוטלי של הפישר , בכל זאת 90 וואט זה לא 42..
יש בערך כמעט פחות או יותר מספיק כוח... לבינתיים..... אבל פתאום יצא מהם הfiness כמו ששמוליק רשם, הם הרבה יותר all rounder ,
עוד 20 וואט היה נחמד , אבל אני בכל זאת מרוצה. מהעסקה לפחות.
פנה אליי איש נחמד עם עניין בהחלפות והפישר מצא בית חדש , ואני קיבלתי מרנץ 2238B !
לא פסגת החיפושים (אם הייתי מוצא 2285 זה היה הפסגה) אבל לפחות בינתיים ובמקום הפישר זה הייתה החלפה טובה מבחינתי.
הJBL נשמעים אחרים , כמעט רמקול אחר. החסרון הראשוני שבולט הוא שאין את הכוח הברוטלי של הפישר , בכל זאת 90 וואט זה לא 42..
יש בערך כמעט פחות או יותר מספיק כוח... לבינתיים..... אבל פתאום יצא מהם הfiness כמו ששמוליק רשם, הם הרבה יותר all rounder ,
עוד 20 וואט היה נחמד , אבל אני בכל זאת מרוצה. מהעסקה לפחות.
אהלן אליעד מה קורה?עלית לליגה של הגדולים ואתה מספר לי על nad
קטן וחלש טוב...תתחדש כיף לראות שאתה נהנה עם הרמקולים,אל תשכח לעלות ליגה גם בהגברה.לא יודע לגבי הדגם הספציפי הזה יחד עם הרמקולים האלו:oops: חלש מידי בס נפוח מידי,שוב,לא שמעתי כן?תמיד יש הפתעות.אם הקרוס עבר שיפוץ או הטבעות הם צריכים ברייק אין.יהיה נחמד אם שוקו555 יקפוץ אליך עם הפישר ותחברו הכול ביחד לא?(Y) ערב טוב
היי שמואל,
הקרוס לא עבר שיפוץ מעולם להערכתי , המסגרת מסביב לוופר (ובכלל כל התיבות והאלמטנים) במצב מושלם וברור לי שאם היו מוציאים את הוופר היה נשאר סימן כלשהו בגלל שהוא שקוע בתיבה. אני יודע את זה כי הוצאתי את הוופרים והחלפתי טרמינלים , המקוריים היה עייפים שבורים ומעצבנים לתפעול, רק ההחלפה של הטרמינלים עשתה הבדל מורגש.
אני אחכה עם העבודה על הקרוס כמה שיותר , גם כי הרמקולים כמעט במצב תצוגה וכואב לשלוח אותם למעבדה שיחזרו עם פגעים
וגם כי כל הגברה שאני נותן להם אני מקבל רמקול מאוד שונה , ככה שאני מרגיש שאני צריך להמשיך לנסות.
הקרוס לא עבר שיפוץ מעולם להערכתי , המסגרת מסביב לוופר (ובכלל כל התיבות והאלמטנים) במצב מושלם וברור לי שאם היו מוציאים את הוופר היה נשאר סימן כלשהו בגלל שהוא שקוע בתיבה. אני יודע את זה כי הוצאתי את הוופרים והחלפתי טרמינלים , המקוריים היה עייפים שבורים ומעצבנים לתפעול, רק ההחלפה של הטרמינלים עשתה הבדל מורגש.
אני אחכה עם העבודה על הקרוס כמה שיותר , גם כי הרמקולים כמעט במצב תצוגה וכואב לשלוח אותם למעבדה שיחזרו עם פגעים
וגם כי כל הגברה שאני נותן להם אני מקבל רמקול מאוד שונה , ככה שאני מרגיש שאני צריך להמשיך לנסות.
אהלן אליעד ערב טוב(Y).שמח לקרוא ולראות שאתה נהנה עם הרמקולים המאוד מיוחדים האלו.ממה שאני מבין וזוכר(מקריאה:lol:) לl100 יש אופי משלו,בס מודגש.אני לא יכול לחוות דיעה כי לא שמעתי אותם מעולם אבל הl50 שכן היו לי היו על הכיפאק אפילו עם טוויטרים חלופיים ואולי אפילו שונים le25 יכול להיות:oops: .מה שכן אני יודע בוודאות זה שהקרוס ענקי,כבד ואם אני לא טועה גם בl100 וגם בl50 הקבלים מודבקים על הלוח בדבק חם\סיליקון וזה נופל מתי שהוא ויוצר בעיות,סביר להניח שראית אותם בעין כשהחלפת את הטרמינלים.שווה לפנות לאתר של טרולס גרוהבלס בקטע של שיפצורים שיפורים ומה לא?תיזכור שהבן אדם יודע ים ברמקולים,דרייברים ומה שבינהם.עכשיו לעיניין שרציתי להגיד ספציפית לך למרות שאל לי לקבוע עבורך פשוט לי אין את היכולת כרגע,יש סט הגברה של מרנץ למכירה יחסוך לך חיפושים,קניותו\או החלפות,תיהנה.