אוסקר-סטימר חלש
לאחרונה התחדשתי באוסקר מיד שניה (כמעט לא עבדה). המכונה עברה הסבה מחיבור ישיר למיכל מים הותקן לה opv והוקטנו גודל החרירים של הסטימר.
נראה שלחץ הסטימר תקין (1.1) שנמדד בצינורית ההקצפה,אין אבנית(מכונה כמעט חדשה) אך למרות זאת נראה שהסטימר מגמגם רטוב וחלש . לדברי הטכנאי גובה מדיד המים נמוך. כמובן מבוצע חימום ראשוני ופתיחת הסטימר והמשך חימום של המערכת.
האם יש עוד דברים שיכולים להשפיע על עוצמת ההקצפה?
לציין שמידי פעם העוצמה סבירה ומאפשרת לי הקצפה סבירה.
למכונה הקודמת שלי ascaso basic יש סטימר הרבה יותר חזק....
נראה שלחץ הסטימר תקין (1.1) שנמדד בצינורית ההקצפה,אין אבנית(מכונה כמעט חדשה) אך למרות זאת נראה שהסטימר מגמגם רטוב וחלש . לדברי הטכנאי גובה מדיד המים נמוך. כמובן מבוצע חימום ראשוני ופתיחת הסטימר והמשך חימום של המערכת.
האם יש עוד דברים שיכולים להשפיע על עוצמת ההקצפה?
לציין שמידי פעם העוצמה סבירה ומאפשרת לי הקצפה סבירה.
למכונה הקודמת שלי ascaso basic יש סטימר הרבה יותר חזק....
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
או שהחרירים קטנים מידי ואז הם חוסמים את לחץ הקיטור,
או שהחרירים מלוכלכים , תנסה לנקות אותם עם קיסם.
או שהחרירים מלוכלכים , תנסה לנקות אותם עם קיסם.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא להסיר אבנית מחליף חום לבד בלי שיודעים מה עושים. אין בעיה עם מלח לימון יש בעיה בלדעת להפריד את הדוד מהמחליף במילוי מים.
אם לא יודעים - עדיף מעבדה.
אם המכונה חדשה למה לא להפעיל אחריות?
אם לא יודעים - עדיף מעבדה.
אם המכונה חדשה למה לא להפעיל אחריות?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
יצא לי לדבר עם כמה טכנאים בנושא, הטכנאי של המכונות קפה שלנו בעבודה , הטכנאי של קרמה פלוס (היבואנים) ועוד טכנאי שהוא חבר של הבוס שלי ומתעסק הרבה עם אוסקר- כולם אמרו לי לא לנקות עם מלח לימון כי הוא יכול לפגוע במחליף החום, אבל שאפשר לבצע הסרת אבנית בבית (פעם בחצי שנה שמשתמשים במים רכים) עם חומר מתאים (כזה שהוא פשוט לא על בסיס של מלח לימון). לשים במיכל המים ולעשות פלאשים במרווחים של רבע שעה עד שנגמר המיכל ואז לעשות אותו דבר עם מים חדשים עד שכל החומר יוצא. ככה שזה מה שאני הייתי עושה, אבל כל אחד והניסיון והידע שלו
- zvibl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 648
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 80 פעמים
חליטות דרך ראש החליטה זה מעביר מים מהולים במלח לימון רק דרך בגרופ של החליטה .ומה בקשר לדוד ?לא צריך להעביר ניקוי ?
אז מעבירים חליטה אחת ,הפסקה,מרוקנים טיפה מים ,ופותחים ברז קיטור .
כל זה במחזוריות לאט לאט .
וטיפ נוסף ,כאשר ממלאים מלח לימון ,מפרקים את האלקטרודה של מדיד הגובה (לשניות מספר ) ומאפשרים מילוי יתר של הדוד .
יש שמבצעים טלטול המכונה ,ימינ ושמאלה בכדי למלא יותר מים בדוד מעבר לגובה המדיד.
אז מעבירים חליטה אחת ,הפסקה,מרוקנים טיפה מים ,ופותחים ברז קיטור .
כל זה במחזוריות לאט לאט .
וטיפ נוסף ,כאשר ממלאים מלח לימון ,מפרקים את האלקטרודה של מדיד הגובה (לשניות מספר ) ומאפשרים מילוי יתר של הדוד .
יש שמבצעים טלטול המכונה ,ימינ ושמאלה בכדי למלא יותר מים בדוד מעבר לגובה המדיד.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
·IlanEdri כתב:יצא לי לדבר עם כמה טכנאים בנושא, הטכנאי של המכונות קפה שלנו בעבודה , הטכנאי של קרמה פלוס (היבואנים) ועוד טכנאי שהוא חבר של הבוס שלי ומתעסק הרבה עם אוסקר- כולם אמרו לי לא לנקות עם מלח לימון כי הוא יכול לפגוע במחליף החום, אבל שאפשר לבצע הסרת אבנית בבית (פעם בחצי שנה שמשתמשים במים רכים) עם חומר מתאים (כזה שהוא פשוט לא על בסיס של מלח לימון). לשים במיכל המים ולעשות פלאשים במרווחים של רבע שעה עד שנגמר המיכל ואז לעשות אותו דבר עם מים חדשים עד שכל החומר יוצא. ככה שזה מה שאני הייתי עושה, אבל כל אחד והניסיון והידע שלו...
אוסקר לא בנויה אחרת מכל מכונת מחליף חום. אותם חומרים.
הבעיה באוסקר היא שאין לך ברז מים אז אין לך דרך לנקז מים מהדוד בצורה קלה.
אין לך גם דרך נורמלית להפריד את מילוי המים לדוד מהמחליף - ברגע שתשים מים עם מלח לימון או כל חומר מסיר אבנית במיכל אז ברגע שמד הגובה יחליט להזרים מים לדוד = יגיעו מים לדוד על מסיר אבנית. אין לך שליטה על הבקר בצורה קלה.
עכשיו אתה בבעיה כי אתה לא יודע מה נכנס לדוד ואין לך דרך נורמלית לרוקן אותו...
איך תשלוט על מילוי מים עם מלח לימון ואחר כך לרוקן ולמלא עם מים חדשים?
בקיצור - אם אתה יודע מה לעשות אז אתה תסתדר אחרת תן למעבדה וזה נכון להרבה מחליפי חום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
ניקוי האוסקר.
ממליץ על ניקוי במעבדה, כמו שהחברים הסבירו( מחליף חום וכו').
במידה ואתה מאדרם,אני יכול להמליץ על מעבדה טובה.
במידה ואתה מאדרם,אני יכול להמליץ על מעבדה טובה.