עדכון THORENS TD145MK2ֱ!! הפטיפון תוקן
-
ronbzalen
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
- שם מלא: Ron Zalen
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
בזמן האחרון התחלתי להתעניין בעולם הסאונד האנלוגי ובמקרה לאחד מחבריי היה פטיפון שהוא לא צריך ולכן מסר לי אותו.
יש לי כמה שאלות לגביו:
1) לפטיפון כרגע אין רצועה, היכן ניתן להשיג? האם המוצר הזה זה מה שאני צריך? http://www.ebay.com/itm/Turntable-Belt- ... 0524092023
2) אשמח לכל מידע על הדגם הנ"ל (הבנתי שהוא חצי אוטומטי, מה זה אומר?)
3) מה השווי שלו?
סליחה מראש אם התמונות גדולות מדי, יצאתי מנקודת הנחה שהאתר מכווץ אותן לבד.
עדכון!!
לקחתי את הפטיפון לתיקון באדר שיווק בתל אביב ברחוב החשמונאים והחליפו לי רצועה. בנוסף הראש והמחט היו על הפנים אז הומלץ לי להחליף ראש. קניתי בחנות ראש יפני (אין לי מושג מה הדגם, לא כתוב עליו כלום, אצלם בהמשך) ומחט ב-250. קיבלתי מחבר רסיבר SANYO ישן עם כניסת PHONO והפלא ופלא הפטיפון החל לעבוד (: אכן רגע קסום במיוחד לבן אדם שאף פעם לא שמע צליל אנלוגיץ
עכשיו יש לי כמה שאלות חדשות:
1) איך אני מכוון זרוע של thorens למשקל המתאים? ה- COUNTER WHEIGHT ניתנת להזזה וככל שאני מרחיק אותה אז מן הסתם היא מפעילה יותר כוח וזה יוצר משקל שונה על המחטץ
2) אשמח למדריך ניקוי לחלקי הפטיפון השונים
יש לי כמה שאלות לגביו:
1) לפטיפון כרגע אין רצועה, היכן ניתן להשיג? האם המוצר הזה זה מה שאני צריך? http://www.ebay.com/itm/Turntable-Belt- ... 0524092023
2) אשמח לכל מידע על הדגם הנ"ל (הבנתי שהוא חצי אוטומטי, מה זה אומר?)
3) מה השווי שלו?
סליחה מראש אם התמונות גדולות מדי, יצאתי מנקודת הנחה שהאתר מכווץ אותן לבד.
עדכון!!
לקחתי את הפטיפון לתיקון באדר שיווק בתל אביב ברחוב החשמונאים והחליפו לי רצועה. בנוסף הראש והמחט היו על הפנים אז הומלץ לי להחליף ראש. קניתי בחנות ראש יפני (אין לי מושג מה הדגם, לא כתוב עליו כלום, אצלם בהמשך) ומחט ב-250. קיבלתי מחבר רסיבר SANYO ישן עם כניסת PHONO והפלא ופלא הפטיפון החל לעבוד (: אכן רגע קסום במיוחד לבן אדם שאף פעם לא שמע צליל אנלוגיץ
עכשיו יש לי כמה שאלות חדשות:
1) איך אני מכוון זרוע של thorens למשקל המתאים? ה- COUNTER WHEIGHT ניתנת להזזה וככל שאני מרחיק אותה אז מן הסתם היא מפעילה יותר כוח וזה יוצר משקל שונה על המחטץ
2) אשמח למדריך ניקוי לחלקי הפטיפון השונים
נערך לאחרונה על ידי ronbzalen ב 17/02/2015 22:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
תתחדש
אחלה מסירה
לגבי הרצועה אני מצטט את tnsilver
המנגנון ה''רבע אוטומטי'' , במידה והוא מכוון ופועל כראוי , אמור בסוף התקליט להרים את הזרוע ולהפסיק את סיבוב המנוע וזהו
לגבי הרצועה אני מצטט את tnsilver
באופן כללי יש כאן הרבה חומר על טורנסים , השתמש ב''חיפוש בפורומים'' אתה יכול לקרוא על דגמים שהם דומים מאוד כמו ה160 165הכי טוב - גם מבחינת מחיר וגם מבחינת התאמה כאן ב-eBay. כבר דובר בנושא הזה כאן (תבדוק להרחבה בנושא בפורום אנלוגי).
יש המון רצועות בביי ל-TD-160, רובן רק 'בערך' מתאימות. זו, בלינק שסיפקתי 'בול' מתאימה. יש אצל 'אדר' בחשמונאים בת"א. אני בטוח שיש בעוד מקומות. הם בד"כ רוצים שתביא את הרצועה הישנה כדי להתאים חדשה. זו שגיאה. רצועה ישנה עלולה להיות מתוחה, או רפוייה והרבה פעמים בלוייה.
המידות הנכונות עבור רצועת מדגם Z6800574 המתאימה ל-TD-160 (למעשה עבור כל סדרת הדגמים 105-126MKIII/145-146V/147/160-166VI/316-325/280-280III/290/295) הן: אורך של 255 מ"מ, רוחב של 4 מ"מ, ועובי של 0.9 מ"מ. האורך יכול להשתנות בגבולות של עד 5 מ"מ....
המנגנון ה''רבע אוטומטי'' , במידה והוא מכוון ופועל כראוי , אמור בסוף התקליט להרים את הזרוע ולהפסיק את סיבוב המנוע וזהו
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
-
ronbzalen
- חבר שרק התחיל

@raniburg
קודם כל תודה רבה על המידע (:
מאיזה בחינה ה-145 דומה לשאר הדגמים שציינת?
לא הבנתי כל כך אם רצועה שמתאימה לאחד מהדגמים שציינת (160,165) במידות הנ"ל יתיאימו לדגם שנמצא ברשותי.
משיטוט קצר באיביי מצאתי את הרצועה שנמצאת בלינק בהודעה המקורית וכתוב שם שהמידות הן - 20.7X .185 (אין לי מושג אם זה בסנטימטרים או באינצ'ים ובכל מקרה לא נראה שזה דומה למידות שציינת) אשמח אם תוכל להסביר לי ממה נובע השוני.
קודם כל תודה רבה על המידע (:
מאיזה בחינה ה-145 דומה לשאר הדגמים שציינת?
לא הבנתי כל כך אם רצועה שמתאימה לאחד מהדגמים שציינת (160,165) במידות הנ"ל יתיאימו לדגם שנמצא ברשותי.
משיטוט קצר באיביי מצאתי את הרצועה שנמצאת בלינק בהודעה המקורית וכתוב שם שהמידות הן - 20.7X .185 (אין לי מושג אם זה בסנטימטרים או באינצ'ים ובכל מקרה לא נראה שזה דומה למידות שציינת) אשמח אם תוכל להסביר לי ממה נובע השוני.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
גש לכאן
http://www.adar-ltd.co.il/
תמורת 28 ש''ח בלבד תקבל רצועה לטורנס שברשותך.
תציין בפני ''איתן'',הבעלים, שאתה צריך רצועה לטורנס 145 ושיתן לך גודל ''173'' , זה מה ששמתי השבוע אצלי בטורנס 145 והתאים פיקס.
יש לציין שזה כלל לא התאים לטורנס 160 שיש לי...הרצועה קטנה ומשכה את הצלחת אל כיוון המנוע תוך כדי השמעת חריקות בסיבוב.
http://www.adar-ltd.co.il/
תמורת 28 ש''ח בלבד תקבל רצועה לטורנס שברשותך.
תציין בפני ''איתן'',הבעלים, שאתה צריך רצועה לטורנס 145 ושיתן לך גודל ''173'' , זה מה ששמתי השבוע אצלי בטורנס 145 והתאים פיקס.
יש לציין שזה כלל לא התאים לטורנס 160 שיש לי...הרצועה קטנה ומשכה את הצלחת אל כיוון המנוע תוך כדי השמעת חריקות בסיבוב.
אפשר להגיד שה145 הוא 160 בתוספת מנגנון ה''רבע אוטומט'' אותו פלטה,אותו מנוע , אותו גוף, אותה רצועה, אותו פרצוף -JOY!
רמי זה מוזר מה שאתה מספר על הבדל בהתאמת הרצועה - העברתי רצועות בין שני הדגמים ולא היו לי בעיות,יתכן שכיוון הקפיצים באחד המכשירים מרחיק \ מקרב את הפלטה למנוע
בעבר קניתי בארץ רצועה ב40 שקלים, לא אציין ממי - רחבה מידי ולכן ב33 מזייפת ב45 לא עובדת כי היא נתקעת במנגנון ההרמה שלה
המידות שכתבתי מתאימות בול, תבדוק עם המוכר מה המידות
רמי זה מוזר מה שאתה מספר על הבדל בהתאמת הרצועה - העברתי רצועות בין שני הדגמים ולא היו לי בעיות,יתכן שכיוון הקפיצים באחד המכשירים מרחיק \ מקרב את הפלטה למנוע
בעבר קניתי בארץ רצועה ב40 שקלים, לא אציין ממי - רחבה מידי ולכן ב33 מזייפת ב45 לא עובדת כי היא נתקעת במנגנון ההרמה שלה
המידות שכתבתי מתאימות בול, תבדוק עם המוכר מה המידות
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

כך גם אני הבנתי...145 ו 160 זהים בקוטר הרצועה,אבל כפי שאמרתי,הרצועה מתאימה בדיוק ל 145 ואילו ב 160 הצלחת מתקרבת אל כיוון המנוע כאשר הצד שלה הקרוב למנוע משתפשף בבסיס.
ואילו עם הרצועה המקורית שמותקנת ב 160 זה לא קורה,הכל תקין...סתם כך רציתי להחליף ברצועה חדשה יותר.
ואילו עם הרצועה המקורית שמותקנת ב 160 זה לא קורה,הכל תקין...סתם כך רציתי להחליף ברצועה חדשה יותר.
-
ronbzalen
- חבר שרק התחיל

תודה רבבה לשניכם, אמשיך לעדכן לאחר שאבקר בחנות הנ"ל.
דרך אגב, אין לי רסיבר עם יציאת PHONO לכן הבנתי אזדקק לפרי אמפ. יש לכם המלצה לפרי אמפ טוב למתחילים? נניח שבמחיר של עד 500 שקלים (אני יודע שהם מגיעים למחירים של אלפים רבים...)
דרך אגב, אין לי רסיבר עם יציאת PHONO לכן הבנתי אזדקק לפרי אמפ. יש לכם המלצה לפרי אמפ טוב למתחילים? נניח שבמחיר של עד 500 שקלים (אני יודע שהם מגיעים למחירים של אלפים רבים...)
-
ronbzalen
- חבר שרק התחיל

שלושת הרסיברים שברשותי הם:
1) JVC RX-5032V
2) PIONEER XR- P340
3) AUDIOSOURCE model EQ ten
הרמקולים שיש ברשותי הם:
1) PIONEER S-P340V
2)SONY SS-H991
אין לי מושג מה המצב של הראש והמחט כי אני לא יודע איך הם אמורים להוראות לכן אני מצרף תמונות
בנוסף כתוב על הפלסטיק שממנו יוצאת המחט grado כפי שניתן לראות בתמונות שפרסמתי בהתחלה
1) JVC RX-5032V
2) PIONEER XR- P340
3) AUDIOSOURCE model EQ ten
הרמקולים שיש ברשותי הם:
1) PIONEER S-P340V
2)SONY SS-H991
אין לי מושג מה המצב של הראש והמחט כי אני לא יודע איך הם אמורים להוראות לכן אני מצרף תמונות
בנוסף כתוב על הפלסטיק שממנו יוצאת המחט grado כפי שניתן לראות בתמונות שפרסמתי בהתחלה
-
-
- אשמח להבין מה מציינים המספרים על הדבר הכסוף (משקולת?) ומה מציינים המספרים על הגלגל שיניים השחור הקטן
-
- אפשר לראות פה את המחט
מעניין אך יש ב TD-160 MKII שלי אותה זרוע בדיוק:

גלגלת על זרוע - כיוון משקל הזרוע (כמה גרם "ינוחו" על התקליט דרך המחט
גלגלת כסופה בצד - "אנטיסקייטינג" מין משקולת מתוחכמת שאמורה לפצות על הסטייה של הזרוע באמצעות משקל נגד (תדמיין משהו בסגנון הזה:
[imgbig]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... anedan.jpg[/imgbig]
קרדיט לתמונה: "Catamaranedan" מאת Edank - ויקיפדיה)
לסיום הייתי ממליץ לך לבדוק את המשקל ה"אמיתי" של הזרוע ולאפס/לוודא את המשקל האמיתי ביחס לגלגלת שעל הזרוע.
-
ronbzalen
- חבר שרק התחיל

תוה רבה (:yosiaz כתב:זה רק אני או שהמחט נראית הפוכה ?
מעניין אך יש ב TD-160 MKII שלי אותה זרוע בדיוק:
גלגלת על זרוע - כיוון משקל הזרוע (כמה גרם "ינוחו" על התקליט דרך המחט
גלגלת כסופה בצד - "אנטיסקייטינג" מין משקולת מתוחכמת שאמורה לפצות על הסטייה של הזרוע באמצעות משקל נגד (תדמיין משהו בסגנון הזה:
[imgbig]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... anedan.jpg[/imgbig]
קרדיט לתמונה: "Catamaranedan" מאת Edank - ויקיפדיה)
לסיום הייתי ממליץ לך לבדוק את המשקל ה"אמיתי" של הזרוע ולאפס/לוודא את המשקל האמיתי ביחס לגלגלת שעל הזרוע....
הבן אדם הוא כאילו משקולת האנטיסקייטנג?
אפשר המלצה באיזה רמקולים ורסיבר להשתמש? אשמח להמלצות על דגמים טובים של פונוסטייג' עד 500 ש"ח( אפשר לחרוג במקרה הצורך ל-600)
כן, בצורה הומוריסטית השייט החביב הוא המשקולט ועושה סוג של "אנטיסקייטינג"...
לגבי רסיבר ורמקולים - אם כבר אתה מחפש, לך על וינטאג' משופץ או משהו מודרני יותר עם PHONO STAGE מובנה לשם ההתחלה
אחרי שתבין מה ואיך אתה אוהב בסאונד תתחיל לשדרג,
בהצלחה
לגבי רסיבר ורמקולים - אם כבר אתה מחפש, לך על וינטאג' משופץ או משהו מודרני יותר עם PHONO STAGE מובנה לשם ההתחלה
אחרי שתבין מה ואיך אתה אוהב בסאונד תתחיל לשדרג,
בהצלחה
גם לי שאלה לגבי 145!
בחור שמכר לי אותו ביטל לו אפשרות לנגן תקליטים 45 סל''ד. הוא אמר את זה אז ואז לא היה אכפת לי, אבל עכשיו התאספה לי כמה תקליטים כאלה. כשאני מעביר ידית הדלקה לכוון 45 סל'ד צלחת הפטפון מסתובבת במהירות 33.
האם יש אפשרות להחזיר לפטפון שלי יכולת לנגן 45 סל'ד? זה קשה?
בחור שמכר לי אותו ביטל לו אפשרות לנגן תקליטים 45 סל''ד. הוא אמר את זה אז ואז לא היה אכפת לי, אבל עכשיו התאספה לי כמה תקליטים כאלה. כשאני מעביר ידית הדלקה לכוון 45 סל'ד צלחת הפטפון מסתובבת במהירות 33.
האם יש אפשרות להחזיר לפטפון שלי יכולת לנגן 45 סל'ד? זה קשה?
·vectorM כתב:גם לי שאלה לגבי 145!
האם יש אפשרות להחזיר לפטפון שלי יכולת לנגן 45 סל'ד? זה קשה?...
הרם בזהירות את הפלטה החיצונית ,צלם את האזור של הפולי ובדוק האם המנוע פועל ב 45 והרצועה נתקעת? או שהמנוע לא מסתובב ב 45 בכלל?
המנוע מסתובב באותה מהירות ב33 וב 45 ,מה שמשנה את המהירות זה המנוף שמזיז את הרצועה לחלק הרחב יותר של הפולי ובכך משנה את המהירות, מניסיון חלק מהרצועות שנמכרות בארץ הם רחבות מידי ולעתים נתקעות במנוף ועוצרות את סיבוב הפולי
- natanzon24
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 255
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
·raniburg כתב:·......
הרם בזהירות את הפלטה החיצונית ,צלם את האזור של הפולי ובדוק האם המנוע פועל ב 45 והרצועה נתקעת? או שהמנוע לא מסתובב ב 45 בכלל?
המנוע מסתובב באותה מהירות ב33 וב 45 ,מה שמשנה את המהירות זה המנוף שמזיז את הרצועה לחלק הרחב יותר של הפולי ובכך משנה את המהירות, מניסיון חלק מהרצועות שנמכרות בארץ הם רחבות מידי ולעתים נתקעות במנוף ועוצרות את סיבוב הפולי...
- natanzon24
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 255
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
·raniburg כתב:·......
המנוע מסתובב באותה מהירות ב33 וב 45 ,מה שמשנה את המהירות זה המנוף שמזיז את הרצועה לחלק הרחב יותר של הפולי ובכך משנה את המהירות, מניסיון חלק מהרצועות שנמכרות בארץ הם רחבות מידי ולעתים נתקעות במנוף ועוצרות את סיבוב הפולי...
הבחור רשם שכשהוא מעביר ל-45 אז המנוע עדיין מסתובב באותה מהירות לכן כנראה הוא פשוט ביטל את החיבור מתחת לשאסי או הוריד את הקפיץ/ברזל...
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

או שהסירו את המנוף שמוריד ומעלה את הרצועה...או שביטלו מהתחתית את כפתור המהירות 45 כך שהוא לא גורם לתזוזת מנוף הרצועה.
סוף סוף צילמתי את הפטפון שלי.
בתמונה שניה רואים שבמהירות 33 המנוף למתה (אם הבנתי נכון וזה המנוף).
בתמונה ראשונה, במהירות 45 ראוים שהמנוף התרוממ, אבל הגומי לא עולה למעלה! צריך להיות עוד משהו שיעזור לעלות לגומי הזה?
ועוד שאלה. כרגע יש לי ראש ומחט הכי פשוטים בעולם. ואיזה ראש היתם ממליצים להתקין בתקציב 600 - 650 ש''ח? או כדאי להשקיע יותר?..
בתמונה שניה רואים שבמהירות 33 המנוף למתה (אם הבנתי נכון וזה המנוף).
בתמונה ראשונה, במהירות 45 ראוים שהמנוף התרוממ, אבל הגומי לא עולה למעלה! צריך להיות עוד משהו שיעזור לעלות לגומי הזה?
ועוד שאלה. כרגע יש לי ראש ומחט הכי פשוטים בעולם. ואיזה ראש היתם ממליצים להתקין בתקציב 600 - 650 ש''ח? או כדאי להשקיע יותר?..