כרטיס מסך LP עם HDMI 2.0, יש חיה כזאת?
-
RahavRosenberg
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי חברים,
אני מתכנן HTPC חדש עם מחשבה קדימה ל 4K, האם קיים בשוק כרטיס מסך LOW PROFILE לסלוט PCIe בודד שיש לו HDMI 2.0?
תודה לעוזרים,
רהב.
אני מתכנן HTPC חדש עם מחשבה קדימה ל 4K, האם קיים בשוק כרטיס מסך LOW PROFILE לסלוט PCIe בודד שיש לו HDMI 2.0?
תודה לעוזרים,
רהב.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46423
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
לא מאמין שיש כאלו וגם אם כן, כנראה שהדור הראשון לא יתמוך ב- 4K@60Hz
רצוי לקנות כרטיס כזה בהמשך כאשר הנושא יהיה יותר רלוונטי, גם המחיר והמפרט יהיו טובים יותר. אגב, אין לך כרטיס מסך מספק בלוח אם עבור שימושי HTPC? אלא אם כן המטרה היא גם לגיימינג.
רצוי לקנות כרטיס כזה בהמשך כאשר הנושא יהיה יותר רלוונטי, גם המחיר והמפרט יהיו טובים יותר. אגב, אין לך כרטיס מסך מספק בלוח אם עבור שימושי HTPC? אלא אם כן המטרה היא גם לגיימינג.
-
RahavRosenberg
- חבר שרק התחיל

@ziv_r
·
זה כמובן שיש...
פשוט חשבתי מראש להיות מוכן... אז נכון להיום אין עוד פיתרון ל 4K על 60 הרץ דרך מחשב לטלויזיה?
או אני בכלל רץ קדימה והטלויזיות עצמן עוד לא עם 60 הרץ?
אני די NOOB בתחום ה 4K, אז סליחה אם אני שואל שאלות קצת דביליות
·
זה כמובן שיש...
פשוט חשבתי מראש להיות מוכן... אז נכון להיום אין עוד פיתרון ל 4K על 60 הרץ דרך מחשב לטלויזיה?
או אני בכלל רץ קדימה והטלויזיות עצמן עוד לא עם 60 הרץ?
אני די NOOB בתחום ה 4K, אז סליחה אם אני שואל שאלות קצת דביליות
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46423
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
דווקא יש פתרונות ל- 4K@60Hz, פשוט לא בפרופיל נמוך.
אני מציע כי תוריד את הדרישה הזו ותוסיף אותה כאשר באמת יהיה לך צורך בזה.
אני מציע כי תוריד את הדרישה הזו ותוסיף אותה כאשר באמת יהיה לך צורך בזה.
-
RahavRosenberg
- חבר שרק התחיל

@ziv_r
·
זה כנראה מה שאעשה, תודה רבה
·
זה כנראה מה שאעשה, תודה רבה
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
כרגע אין כרטיסי LP עם HDMI 2.0 - מה שכן יש זה כרטיסי GTX 970 \ 980 עם HDMI 2.0 ויכולת להעביר 4K60 בעומק צבע מלא, אך ללא HDCP 2.2.
רוב הבעיה מתרכזת ב-HDCP 2.2 ולא בסוגיית רוחב הפס שכן כיום גם ככה כל התוכן המסחרי ב-UHD הוא ב-8bit וקצב פריימים של 23.976fps.
כמו שזה נראה המצב כרגע, ולא רק בתחום המחשבים הוא שיש HDCP 2.2 עם 4k24 או 4K60 ללא HDCP 2.2/
בהמשך המצב צפוי להשתנות, וככל הנראה בשלב כלשהו כבר יהיו זמינים כרטיסי מסך ואף לוחות אם עם יציאות HDMI 2.0 ותמיכה ב-HDCP 2.2
רוב הבעיה מתרכזת ב-HDCP 2.2 ולא בסוגיית רוחב הפס שכן כיום גם ככה כל התוכן המסחרי ב-UHD הוא ב-8bit וקצב פריימים של 23.976fps.
כמו שזה נראה המצב כרגע, ולא רק בתחום המחשבים הוא שיש HDCP 2.2 עם 4k24 או 4K60 ללא HDCP 2.2/
בהמשך המצב צפוי להשתנות, וככל הנראה בשלב כלשהו כבר יהיו זמינים כרטיסי מסך ואף לוחות אם עם יציאות HDMI 2.0 ותמיכה ב-HDCP 2.2