רכשתי מקרן + מסך
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
רכשתי מקרן + מסך בגודל 120 לפני שבועיים , המתנתי עם פתיחת שרשור כי רציתי לצבור קצת שעות צפייה - סרטים/ הופעות /שידורי ספורט לפני שאחלוק אתכם התרשמות קלה , חשוב להבהיר שגם אם הכתוב סותר חלק מהמלצות החברים כאן אלו הן העדפותי וזה טעמי
אז נתחיל מהגודל
אם אני זוכר נכונה נטען שלמרחק צפייה של בערך 4.5 מטר מסך של 120 ביחס של 16X9 הוא גבולי , המסקנה שלי - לא ממש , וגם ממרחק ישיבה קצר יותר המסך "קטן" , מנקודת הצפייה הרחוקה שזה בערך 4.70 אחרי קיזוזים {של מרחק המקרן מהקיר האחורי והמסך מהקיר מלפנים} המסך בפירוש קטן , מנקודת הישיבה הקרובה יותר זה בסדר , משמע יכולתי לרכוש מסך גדול יותר אבל זה היה מאלץ אותי להמתין חודש וחצי בערך {ניחא} , ואילוץ נוסף הוא לחפש מזנון חדש, נמוך, ועם זה ממש לא רציתי להתעסק
גובה
גובה המסך מתחיל 67 ס''מ ושטח הצפיה / תמונה מ 77 ס''מ מהרצפה והעלו טענות שזה מאוד גבוה , אני יכול לומר בבטחה שזה לא מרגיש לי וליושבי הבית גבוה בכלל , וגם עבור חברים שצפו אצלי במשחק כדורגל / סרט ולא ישבו בזווית קהה אלא ישיבה סטנדרטית
פורמט 16X9
זה נראה שפסים שחורים אופקיים יפריעו בעין יותר מאשר פסים אנכיים בצדדים כך חשבתי לפחות , את האמת שכשתמונה נפתחת לגודל כזה אני פשוט לא שם לב אליהם, החלק השחור התחתון משמש אצלי לתרגום , החלק העליון פשוט "לא" קיים זה שטח מת , אז הוא לא מפריע בדיוק כמו שהפס השחור של הדרופ לא מפריע, במקום שאין תמונה העין גם כך לא צופה / מתרכזת , ברור שבאופן כללי עדיף כיסוי מלא מבחינת הגודל / הפסד אינצ'ים ...... אבל בין זה לבין הפרעה לצפייה יש מרחק רב , לי זה לא מפריע כלל , ועדיין בחלק התחתון אני מעדיף פס שחור לטובת התרגום גם במחיר הפסד אינצ'ים
לא יודע להסביר למה אבל התחושה שלי שאפקט גודל המסך במשחקי ספורט חזק יותר מאשר צפייה בסרטים גם כשהסרט נפתח על מסך מלא
תאורה
כיוון שאצלי זה בסלון שפתוח למטבח ולא בחדר יעודי , היו לי חששות לגבי אור שיפריע במהלך הצפיה אם וכאשר ....... , חייב לציין שגם באור מלא מהמטבח{לא ישיר על המסך} עדיין התמונה טובה ואין הפרעה וניתן בכיף להמשיך לצפות , וזו ממש הפתעה עבורי .
כיוונים
האמת שביומיים הראשונים לא הייתי מרוצה מאיכות התמונה החלשה החלבית / "הקולנועית" הורדתי מהרשת סטאפ מומלץ שאולי נחשב מקצועי אך לא ממש לטעמי , עליו שיחקתי עוד קצת עד שהגעתי לתמונה משביעת רצון , המנורה במוד - HIGH, בהמלצה של איציק , ולא LOW כמו שמומלץ ברשת וזה יותר לטעמי , כן אני יודע שזה גומר את חיי הנורה וכו'....אבל זה לא מעניין , אני רוצה להנות מתמונה יותר מוארת ופאנצ'ית ולא לחסוך חיי נורה ולא להנות מהצפייה
הוצע לי כיול מקצועי ב 300 יורו עם שני סטאפים לשמירה בזכרון, אחד למצב לילה -חושך מוחלט, ואחד למצב שיש יותר אור בחדר , בינתיים ויתרתי על הרעיון אולי בהמשך ......
זה מקרן ראשון שלי והוא לא המקרן הכי טוב בשכונה אבל על פניו זה צעצוע נחמד . אם היו תכנים של 4K אין ספק שהייתי רוכש מקרן תואם ,כל עוד אין הצדקה ואין תכנים לא ראיתי לנכון ללכת לכיוון הזה , טוב יש למה לחכות ........
אז נתחיל מהגודל
אם אני זוכר נכונה נטען שלמרחק צפייה של בערך 4.5 מטר מסך של 120 ביחס של 16X9 הוא גבולי , המסקנה שלי - לא ממש , וגם ממרחק ישיבה קצר יותר המסך "קטן" , מנקודת הצפייה הרחוקה שזה בערך 4.70 אחרי קיזוזים {של מרחק המקרן מהקיר האחורי והמסך מהקיר מלפנים} המסך בפירוש קטן , מנקודת הישיבה הקרובה יותר זה בסדר , משמע יכולתי לרכוש מסך גדול יותר אבל זה היה מאלץ אותי להמתין חודש וחצי בערך {ניחא} , ואילוץ נוסף הוא לחפש מזנון חדש, נמוך, ועם זה ממש לא רציתי להתעסק
גובה
גובה המסך מתחיל 67 ס''מ ושטח הצפיה / תמונה מ 77 ס''מ מהרצפה והעלו טענות שזה מאוד גבוה , אני יכול לומר בבטחה שזה לא מרגיש לי וליושבי הבית גבוה בכלל , וגם עבור חברים שצפו אצלי במשחק כדורגל / סרט ולא ישבו בזווית קהה אלא ישיבה סטנדרטית
פורמט 16X9
זה נראה שפסים שחורים אופקיים יפריעו בעין יותר מאשר פסים אנכיים בצדדים כך חשבתי לפחות , את האמת שכשתמונה נפתחת לגודל כזה אני פשוט לא שם לב אליהם, החלק השחור התחתון משמש אצלי לתרגום , החלק העליון פשוט "לא" קיים זה שטח מת , אז הוא לא מפריע בדיוק כמו שהפס השחור של הדרופ לא מפריע, במקום שאין תמונה העין גם כך לא צופה / מתרכזת , ברור שבאופן כללי עדיף כיסוי מלא מבחינת הגודל / הפסד אינצ'ים ...... אבל בין זה לבין הפרעה לצפייה יש מרחק רב , לי זה לא מפריע כלל , ועדיין בחלק התחתון אני מעדיף פס שחור לטובת התרגום גם במחיר הפסד אינצ'ים
לא יודע להסביר למה אבל התחושה שלי שאפקט גודל המסך במשחקי ספורט חזק יותר מאשר צפייה בסרטים גם כשהסרט נפתח על מסך מלא
תאורה
כיוון שאצלי זה בסלון שפתוח למטבח ולא בחדר יעודי , היו לי חששות לגבי אור שיפריע במהלך הצפיה אם וכאשר ....... , חייב לציין שגם באור מלא מהמטבח{לא ישיר על המסך} עדיין התמונה טובה ואין הפרעה וניתן בכיף להמשיך לצפות , וזו ממש הפתעה עבורי .
כיוונים
האמת שביומיים הראשונים לא הייתי מרוצה מאיכות התמונה החלשה החלבית / "הקולנועית" הורדתי מהרשת סטאפ מומלץ שאולי נחשב מקצועי אך לא ממש לטעמי , עליו שיחקתי עוד קצת עד שהגעתי לתמונה משביעת רצון , המנורה במוד - HIGH, בהמלצה של איציק , ולא LOW כמו שמומלץ ברשת וזה יותר לטעמי , כן אני יודע שזה גומר את חיי הנורה וכו'....אבל זה לא מעניין , אני רוצה להנות מתמונה יותר מוארת ופאנצ'ית ולא לחסוך חיי נורה ולא להנות מהצפייה
הוצע לי כיול מקצועי ב 300 יורו עם שני סטאפים לשמירה בזכרון, אחד למצב לילה -חושך מוחלט, ואחד למצב שיש יותר אור בחדר , בינתיים ויתרתי על הרעיון אולי בהמשך ......
זה מקרן ראשון שלי והוא לא המקרן הכי טוב בשכונה אבל על פניו זה צעצוע נחמד . אם היו תכנים של 4K אין ספק שהייתי רוכש מקרן תואם ,כל עוד אין הצדקה ואין תכנים לא ראיתי לנכון ללכת לכיוון הזה , טוב יש למה לחכות ........
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
תתחדש
וברוך הבא למועדון בעלי המקרנים.
אולי כדאי שתציין איזה מסך ומקרן רכשת
אולי כדאי שתציין איזה מסך ומקרן רכשת
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

·תודה רבה טלטלHD כתב:תתחדשוברוך הבא למועדון בעלי המקרנים.
אולי כדאי שתציין איזה מסך ומקרן רכשת...
וואלה צודק ....
מסך - ''120 grandview flat series tab-tensioned
מקרן - Sony VPL-HW55ES
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
תתחדש ותהנה ברוך הבא למועדון 
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
תתחדש בוסי, כל הכבוד!
וואלה אפשר רק לקנא באנשים שהמגבלה היחידה שלהם היא התקציב, ואין להם שום בעיה מבחינת מימדי הדירה, להכניס גם
מסכים גדולים יותר...
וואלה אפשר רק לקנא באנשים שהמגבלה היחידה שלהם היא התקציב, ואין להם שום בעיה מבחינת מימדי הדירה, להכניס גם
מסכים גדולים יותר...
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
bossgt6,
יפה מאוד, הלכת על ה best של ה best
עכשיו אתה יודע מה צריך לעשות...
קדימה, תמונות
יפה מאוד, הלכת על ה best של ה best
עכשיו אתה יודע מה צריך לעשות...
קדימה, תמונות
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
bossgt6,
תתחדש ותהנה.
ברשותך כמה הערות:
1. אני מאוד שמח שבסופו של דבר לא התפשרת על המקרן והלכת על הסוני 55. ברמת המחיר שלו אצלך זו היתה טעות להתפשר על מקרן פחות טוב.
2. ממרחק של 4.7 מ' 120" של 16:9 זה גודל מצוין ואם זה עדיין מרגיש לך קטן אני די בטוח שעם הזמן (קצת מוזר לי שזה לא מיידי) צפייה במסך זה של תוכן 21:9 ירגיש לך הרבה יותר קטן.
יכול להיות שאצלך (בניגוד למה שקורה אצלנו) תכני ה-16:9 (שידורי ספורט וכדומה) באיכות הרבה יותר גבוהה מאצלנו (YES/HOTׂ) ולכן הגודל מרגיש קטן.
3. תמונה 16:9 מגובה של 67 ס"מ זה אמנם קצת גבוה לטעמי אבל לא בצורה חריגה (אם אני זוכר נכון דיברת בהתחלה על גובה של 90 ס"מ). אני עדיין טוען שכשתראה תמונה שמתחילה בגובה 50 ס"מ תהנה יותר.
4. הטענה שיש יתרון בצפייה בפורמט 21:9 על מסך 16:9 בגלל שהתרגום נמצא על החלק השחור נראית לי מוזרה כי אני לא שמעתי שיש לך בעיה בצפייה של תכני 16:9 כאשר התרגום על שטח הצפייה.
תתחדש ותהנה.
ברשותך כמה הערות:
1. אני מאוד שמח שבסופו של דבר לא התפשרת על המקרן והלכת על הסוני 55. ברמת המחיר שלו אצלך זו היתה טעות להתפשר על מקרן פחות טוב.
2. ממרחק של 4.7 מ' 120" של 16:9 זה גודל מצוין ואם זה עדיין מרגיש לך קטן אני די בטוח שעם הזמן (קצת מוזר לי שזה לא מיידי) צפייה במסך זה של תוכן 21:9 ירגיש לך הרבה יותר קטן.
יכול להיות שאצלך (בניגוד למה שקורה אצלנו) תכני ה-16:9 (שידורי ספורט וכדומה) באיכות הרבה יותר גבוהה מאצלנו (YES/HOTׂ) ולכן הגודל מרגיש קטן.
3. תמונה 16:9 מגובה של 67 ס"מ זה אמנם קצת גבוה לטעמי אבל לא בצורה חריגה (אם אני זוכר נכון דיברת בהתחלה על גובה של 90 ס"מ). אני עדיין טוען שכשתראה תמונה שמתחילה בגובה 50 ס"מ תהנה יותר.
4. הטענה שיש יתרון בצפייה בפורמט 21:9 על מסך 16:9 בגלל שהתרגום נמצא על החלק השחור נראית לי מוזרה כי אני לא שמעתי שיש לך בעיה בצפייה של תכני 16:9 כאשר התרגום על שטח הצפייה.
- ronen61
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4655
אני גם קרוב ל5 מטר עם מסך בגודל 120.
גם לפי דעתי זה קטן מידי, ולפעמים אני מקרב את הספה
גם לפי דעתי זה קטן מידי, ולפעמים אני מקרב את הספה
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע
- IGAL4d
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
תתחדש ותהנה,תמונות..בחירות מעולות
גם אני התרשמתי שהסוני 55 חי טוב גם בתאורה חלקית.
גם אני התרשמתי שהסוני 55 חי טוב גם בתאורה חלקית.
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
תתחדש
תענוג
תמונות!!!!
לא חייב של המקרן, אפשר תמונות של שלג
לגבי הhigh, אם אתה לא בחדר מואר, לדעתי זה חבל
אתה מאבד פרטים ושחורים
באיזה מצב הצמצם?
תענוג
תמונות!!!!
לא חייב של המקרן, אפשר תמונות של שלג
אתה מאבד פרטים ושחורים
באיזה מצב הצמצם?
העם דורש..... כל מיני דברים
- new-guy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1802
חיכיתי שיגיע
תתחדש בוס
תמונות?
תתחדש בוס
תמונות?
40 שנה לך תיזכור..
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3055
תתחדש ותהנה

- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3744
- שם מלא: חיים
bossgt6 תתחדש ותהנה .
אין כמו מקרן לחווית צפייה כמו בקולנוע וגם יותר טוב !!!
ועדיין הכי טוב להחשיך את החדר וסביבתו כדי לקבל תמונה ראויה לצפיה
(סרטים בקולנוע רואים בחושך)
בקיצור מחכה לך שעות של הנאה
(חסר פופקורן במחוות)
תמונות תמונות תמונות....
אין כמו מקרן לחווית צפייה כמו בקולנוע וגם יותר טוב !!!
ועדיין הכי טוב להחשיך את החדר וסביבתו כדי לקבל תמונה ראויה לצפיה
(סרטים בקולנוע רואים בחושך)
בקיצור מחכה לך שעות של הנאה
תמונות תמונות תמונות....
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
תתחדש ותהנה מהסוני 55 והמסך המצוין
סחטיין על הפוסט
שמחתי לעזור

סחטיין על הפוסט
שמחתי לעזור
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

עידן תודה רבה , אכן היית שותף פעיל לשיחות המקדימות וללבטים טרם הקנייה ..idan309 כתב:bossgt6,
תתחדש ותהנה.
ברשותך כמה הערות:
4. הטענה שיש יתרון בצפייה בפורמט 21:9 על מסך 16:9 בגלל שהתרגום נמצא על החלק השחור נראית לי מוזרה כי אני לא שמעתי שיש לך בעיה בצפייה של תכני 16:9 כאשר התרגום על שטח הצפייה....
1 - תודה רבה
2 - אתה צודק אבל כמו שכתבתי אני לא יושב בנקודה הרחוקה, אלא קרוב יותר
3 - אתה זוכר נכון מאוד , דיברתי על תמונה שמתחילה גבוה יותר כי לא חשבתי להוריד את הסנטר , ואז עדיין התכנון היה ללכת על מסך שיותקן בגג , אבל כשהחלטתי לרדת מהנושא ולהצקין מסך סטנדרטי על קיר ניפטרתי מהסנטר והתמונה ירדה נמוך יותר
4 - לא אמרתי שיש בעיה , אמרתי שאני מעדיף פס שחור תחתון לטובת התרגום גם במחיר של הפסד אינצ'ים
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

· תודה סמיsam22 כתב:תתחדש
תענוג
תמונות!!!!
לא חייב של המקרן, אפשר תמונות של שלג![]()
אתה מאבד פרטים ושחורים
באיזה מצב הצמצם?...
במצב OFF
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

תמונות
תמונות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
מרשים ביותר !!
אין על המקרנים של סוני !!!
אין על המקרנים של סוני !!!
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

המשך
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

עוד