מחפש המלצות לNAS
אני פותח שרשור חדש כדי לא להעמיס על השרשור שנדחפתי אליו...
אני רוצה לבנות שרת NAS לבית ואילו הנתונים שלי:
1. לא מחפש את החיסכון הכספי כקו מנחה (גם לא רוצה להוציא 4,000 ש"ח על משהו מוכן)
2. שימוש ביתי - מוצב בחדר עבודה לכן מעדיף כמה שניתן שקט.
3. שימושים: 3 קליינטים (כרגע) לכל היותר שיימשכו מדיה (בעיקר ריפים של בלו ריי)
4. גיבוי! עוד לפני הכל - לגבות את כל התמונות שיש בבית (יש לי גם גבוי לענן כמובן) ולכן כמובן שרידות חשובה לי
5. שרת להורדות
6. קלות הפעלה - להתקין ולשכוח שהוא קיים, כלומר מערכת שרצה בלי הרבה בעיות
7. מהירות גישה
אשמח לשמוע מה ההצעות של המנוסים, ראיתי שחלק ממליצים על מערכת הפעלה אחת וחלק על מערכת שניה, יש לי 6 דיסקים של 1 טרה ו 2 טרה.
האם כרטיס רשת עם חיבור כפול נותן באמת יתרון גדול?
האם להעלות את מערכת ההפעלה על דיסק קשיח או SSD (הרי מרגע שהעלתה מערכת ההפעלה, כמה זה כבר משנה האם זה כונן SSD או כונן SATA רגיל?
תודה
גיא
אני רוצה לבנות שרת NAS לבית ואילו הנתונים שלי:
1. לא מחפש את החיסכון הכספי כקו מנחה (גם לא רוצה להוציא 4,000 ש"ח על משהו מוכן)
2. שימוש ביתי - מוצב בחדר עבודה לכן מעדיף כמה שניתן שקט.
3. שימושים: 3 קליינטים (כרגע) לכל היותר שיימשכו מדיה (בעיקר ריפים של בלו ריי)
4. גיבוי! עוד לפני הכל - לגבות את כל התמונות שיש בבית (יש לי גם גבוי לענן כמובן) ולכן כמובן שרידות חשובה לי
5. שרת להורדות
6. קלות הפעלה - להתקין ולשכוח שהוא קיים, כלומר מערכת שרצה בלי הרבה בעיות
7. מהירות גישה
אשמח לשמוע מה ההצעות של המנוסים, ראיתי שחלק ממליצים על מערכת הפעלה אחת וחלק על מערכת שניה, יש לי 6 דיסקים של 1 טרה ו 2 טרה.
האם כרטיס רשת עם חיבור כפול נותן באמת יתרון גדול?
האם להעלות את מערכת ההפעלה על דיסק קשיח או SSD (הרי מרגע שהעלתה מערכת ההפעלה, כמה זה כבר משנה האם זה כונן SSD או כונן SATA רגיל?
תודה
גיא
גיא, אני ואתה ודי!
יש FREENAS, UNRAID, openmediavault.
תקרא קצת עם כל אחד ותבין את הישתרונות וחסרונות.
אני משתמש ב- UNRAID בעיקר בגלל יכולות הגידול שלו - קלות הוספת כוננים בגדלים שונים.
החסרון העיקרי שהוא יותר איטי מ- RAID5 רגיל אבל מספיק בשביל הדרישות שלך.
2 חיבורי רשת יכול להיות יתרון אבל אתה צריך שכל החומרה שלך בדרך תתמוך גם (SWITCH).
תקרא קצת עם כל אחד ותבין את הישתרונות וחסרונות.
אני משתמש ב- UNRAID בעיקר בגלל יכולות הגידול שלו - קלות הוספת כוננים בגדלים שונים.
החסרון העיקרי שהוא יותר איטי מ- RAID5 רגיל אבל מספיק בשביל הדרישות שלך.
2 חיבורי רשת יכול להיות יתרון אבל אתה צריך שכל החומרה שלך בדרך תתמוך גם (SWITCH).
קראתי על המערכות ועל הדיונים מי טובה יותר, אחד הדיונים כלל בין היתר אותך אופניק ומשתמש נוסף.
בשורה התחתונה, אני מגדיר את עצמי כמשתמש פשוט שלא מבין יותר מדי בשורות קוד, לא רוצה להתעסק כל הזמן בעידכונים שיפצורים וכו' ולכן מחפש מערכת ידידותית ככל הניתן.
אפשרות שניה שעומדת על הפרק היא רכישת מוצר מדף - ההבדל שכדי להגיע לרמה גבוהה של מוצר - ההשקעה כמעט מכפילה (אפילו יותר) את עצמה ואני מנסה להבין את האיזונים, היכן להשקיע יותר:
האם ללמוד מערכת הפעלה (ברמה הפרקטית אין לי בעיה, אני חיי אנגלית כל הזמן, מתעסק בטכנולוגיה ואוכל להסתדר) דבר שייגזול ממני משאב מאוד יקר - זמן למידה (ככל שעקומת הלמידה שלי נמוכה, עדיין יש עקומת למידה)
והאפשרות השנייה - ללכת ולרכוש מוצר מוכן סוג של P&P ולשלם כמעט 4,000 ש"ח על התענוג הזה
ובסוף - תמיד יש את חדוות היצירה על משהו שאתה עשית לבד...שעונה למעשה על הסיבה למה אני מקשקש כאן בפורום ומנסה להבין כמה עמוק אני צריך ללמוד.
תודה
גיא
בשורה התחתונה, אני מגדיר את עצמי כמשתמש פשוט שלא מבין יותר מדי בשורות קוד, לא רוצה להתעסק כל הזמן בעידכונים שיפצורים וכו' ולכן מחפש מערכת ידידותית ככל הניתן.
אפשרות שניה שעומדת על הפרק היא רכישת מוצר מדף - ההבדל שכדי להגיע לרמה גבוהה של מוצר - ההשקעה כמעט מכפילה (אפילו יותר) את עצמה ואני מנסה להבין את האיזונים, היכן להשקיע יותר:
האם ללמוד מערכת הפעלה (ברמה הפרקטית אין לי בעיה, אני חיי אנגלית כל הזמן, מתעסק בטכנולוגיה ואוכל להסתדר) דבר שייגזול ממני משאב מאוד יקר - זמן למידה (ככל שעקומת הלמידה שלי נמוכה, עדיין יש עקומת למידה)
והאפשרות השנייה - ללכת ולרכוש מוצר מוכן סוג של P&P ולשלם כמעט 4,000 ש"ח על התענוג הזה
ובסוף - תמיד יש את חדוות היצירה על משהו שאתה עשית לבד...שעונה למעשה על הסיבה למה אני מקשקש כאן בפורום ומנסה להבין כמה עמוק אני צריך ללמוד.
תודה
גיא
גיא, אני ואתה ודי!
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15946
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
@guy_k
אם אתה מעוניין רק בצורך של איחסון מידע ללא כל הפי'צרים הנוספים,
OpenMediaVault יכולה לעבוד לך מעולה.
אני התקנתי אותה ולא הגעתי לשלב של ה command line
אבל כשהתחלתי להשתמש בפי'צרים אז הייתה התעסקות בשורות לינוקס.
אם אתה מעוניין רק בצורך של איחסון מידע ללא כל הפי'צרים הנוספים,
OpenMediaVault יכולה לעבוד לך מעולה.
אני התקנתי אותה ולא הגעתי לשלב של ה command line
אבל כשהתחלתי להשתמש בפי'צרים אז הייתה התעסקות בשורות לינוקס.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
לא הייתי מתעסק עם בקרי RAID משתי סיבות:
1. התעסקות מיותרת והוצאה כספית.
2. אם מת לך הבקר בעוד X שנים, תצטרך למצוא בקר תואם/זהה כדי להגיע למידע שלך.
ד"א - זה עוד דבר שצריך לחשוב עליו. אם אתה עובד עם מוצר קנוי כלשהו, נניח והמכשיר עצמו (לא הדיסקים) מת, אתה צריך למצוא פתרון כדי להגיע למידע שלך. אם אתה בונה NAS על מחשב רגיל ושם מערכת הפעלה (איזו שתבחר), אם משהו במחשב הולך, כל מה שצריך זה להחליף את חלק החומרה שמת, להכניס את הUSB/SSD ותאורטית הכל עובד.
ועוד משהו לגבי מערכות הפעלה - אני עובד עם FreeNAS, שהיא אחלה מערכת, יש המון תוספים לניוז, טורנטים ומה שלא תרצה. החסרון שלה שלא ניתן להגדיל או לשנות את המערך בקלות אחרי שהוא נבנה. מאחר והגדלה כרוכה גם בהוצאה כספית (דיסקים), זה לא נורא מפריע לי, אבל אם זה משהו שאתה שוקל אז כדאי לבדוק את OMV או Unraid
1. התעסקות מיותרת והוצאה כספית.
2. אם מת לך הבקר בעוד X שנים, תצטרך למצוא בקר תואם/זהה כדי להגיע למידע שלך.
ד"א - זה עוד דבר שצריך לחשוב עליו. אם אתה עובד עם מוצר קנוי כלשהו, נניח והמכשיר עצמו (לא הדיסקים) מת, אתה צריך למצוא פתרון כדי להגיע למידע שלך. אם אתה בונה NAS על מחשב רגיל ושם מערכת הפעלה (איזו שתבחר), אם משהו במחשב הולך, כל מה שצריך זה להחליף את חלק החומרה שמת, להכניס את הUSB/SSD ותאורטית הכל עובד.
ועוד משהו לגבי מערכות הפעלה - אני עובד עם FreeNAS, שהיא אחלה מערכת, יש המון תוספים לניוז, טורנטים ומה שלא תרצה. החסרון שלה שלא ניתן להגדיל או לשנות את המערך בקלות אחרי שהוא נבנה. מאחר והגדלה כרוכה גם בהוצאה כספית (דיסקים), זה לא נורא מפריע לי, אבל אם זה משהו שאתה שוקל אז כדאי לבדוק את OMV או Unraid