מצבי צפייה בפנסוניק PWD8
שלום לכולם,
ראשית כמשתמש חדש, ברצוני להודות לחברים באתר על העצות השימושיות והמועילות בנושאי וידאו ואודיו שסייעו לי רבות.
ברשותי מסך פלסמה פנסוניק PWD8 המחובר לממיר YES 3100 בכבל SCART -
S-VIDEO איכותי (LEXUS SCXT7).
למסך מספר מצבי צפייה NORMAL שזה 4:3 עם פסים בצדדים, ZOOM שמגדיל את החלק המרכזי של המסך (רע מאוד), FULL, JUST, PANASONIC AUTO.
הטכנאי שהתקין לי את המסך המליץ לשים את המסך על JUST כל הזמן כי זה מתאים גם לשידורי 4:3 (מותח את התמונה בצדדים) וגם לשידורי WIDESCREEN ב YES כי זה מתאים את עצמו אוטומטית.
לצערי גיליתי כי במצב JUST גם בשידור WIDESCREEN בתקבל עיוות בצדי המסך. ניסיתי לצפות ב PANASONIC AUTO אבל גם פה היו מתיחות בצדדים. כשצופים בשידורי WIDESCREEN במצב FULL במסך, אין עיוותים בצדדים אולם התמונה נראית לי מעט "שמנמנה".
בחוברת הוראות ההפעלה של המסך ממליצים בשידורים משולבים (4:3, WIDESCREEN), להשתמש ב PANASONIC AUTO אולם כפי שציינתי זה לא מוצלח במיוחד.
האם יש למישהו נסיון בעניין ועצה מעבר למה שכתוב בחוברת ההפעלה?
בתודה מראש
ראשית כמשתמש חדש, ברצוני להודות לחברים באתר על העצות השימושיות והמועילות בנושאי וידאו ואודיו שסייעו לי רבות.
ברשותי מסך פלסמה פנסוניק PWD8 המחובר לממיר YES 3100 בכבל SCART -
S-VIDEO איכותי (LEXUS SCXT7).
למסך מספר מצבי צפייה NORMAL שזה 4:3 עם פסים בצדדים, ZOOM שמגדיל את החלק המרכזי של המסך (רע מאוד), FULL, JUST, PANASONIC AUTO.
הטכנאי שהתקין לי את המסך המליץ לשים את המסך על JUST כל הזמן כי זה מתאים גם לשידורי 4:3 (מותח את התמונה בצדדים) וגם לשידורי WIDESCREEN ב YES כי זה מתאים את עצמו אוטומטית.
לצערי גיליתי כי במצב JUST גם בשידור WIDESCREEN בתקבל עיוות בצדי המסך. ניסיתי לצפות ב PANASONIC AUTO אבל גם פה היו מתיחות בצדדים. כשצופים בשידורי WIDESCREEN במצב FULL במסך, אין עיוותים בצדדים אולם התמונה נראית לי מעט "שמנמנה".
בחוברת הוראות ההפעלה של המסך ממליצים בשידורים משולבים (4:3, WIDESCREEN), להשתמש ב PANASONIC AUTO אולם כפי שציינתי זה לא מוצלח במיוחד.
האם יש למישהו נסיון בעניין ועצה מעבר למה שכתוב בחוברת ההפעלה?
בתודה מראש
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הוא לא מזהה, אם אתה מחובר בממשק svideo של mini DIN 4 pin connector.lito כתב:PANASONIC AUTO מזהה שידודרים במסך רחב. לא יודע למה אתה רואה מתיכות .
הגדרת מסך WIDE בממיר?...
אם אתה מחובר עם SCART הנושא סיגנל svideo, אז יש אפשרות שהמסך יזהה (מתח מסוים על פין מסוים ב SCART מציין למסך שמדובר באספקט רחב).
אם תשאיר על JUST כאשר השידור הוא באספק רחב, ייראה עיוות.
בשידורי מסך רחב של יס, יש לעבור למצב FULL בפנסוניק.
בשידורי 4:3, שימו מה שנוח לכם:
4:3 ללא עיוות אבל עם פסים בצדדים (סכנת צריבה); JUST המבצע עיוות לא לינארי בצדדים; ZOOM אם מתחשק לכם לאבד את הכתוביות ולאבד פירוט; ו FULL אם כבר התרגלתם לראות אנשים רחבים.
בכל מיקרה אתה צריך להגדיר WIDE בהגדרות המסך שלך בממיר.
לפי מה ש US כתב אתה צריך לעבור ידני ל FULL או לרכוש כניסה SCART ואולי זה יאשפר זיהוי אוטומטי..
אם אני זוכר נכון, כאשר היתי מחובר ב SCART TO S VIDEO המסך כן היה מזהה, אבל זה היה לפני זמן. גם ב DVD כאשר היה מחובר ב SVIDEO.
תגדיר WIDE בממיר ותבדוק.
לפי מה ש US כתב אתה צריך לעבור ידני ל FULL או לרכוש כניסה SCART ואולי זה יאשפר זיהוי אוטומטי..
אם אני זוכר נכון, כאשר היתי מחובר ב SCART TO S VIDEO המסך כן היה מזהה, אבל זה היה לפני זמן. גם ב DVD כאשר היה מחובר ב SVIDEO.
תגדיר WIDE בממיר ותבדוק.