חבל שבזבזת את הזמן... היום בזק כבר לא מציעה חיוב-זיכוי, שוכרים את הנתב בתשלום חודשי ללא זיכוי כל עוד אתה נשאר אצלהם. הנתב לא נשאר אצלך, הוא רכושם.
בזמנו התקלקל לי נתב אסוס ובאתי לבזק סטור כדי לתקן (הם לא מתקנים), הציעו נתב חדש מתקדם בחיוב-זיכוי או מחודש. בחרתי במחודש (הוא תקין כמו חדש). הציעו להצטרף לשירות התמיכה, סתם משלמים... מתישהו נבטל את זה, גם ככה הם לא תומכים בלינוקס (עד כמה שידוע לי).
את הנתב לא רצו לקחת (למזלי) - הוא נשאר אצלי והצלחתי להחיות אותו איכשהוא, אז יש לי שני נתבים. ואני משתמש כרגע באסוס הישן תקן אלחוטי g (אבל לרוב מחובר קווית) והוא עדיין סוחב את הטורנטים.

עבר זמן מאז, שניהם מיושנים. ASUS604g ו־DLink_DSL-2650U
אני על 15m אינטרנט, לא צריך יותר כרגע, ואין סיכוי שבזק תפתה אותי לעבור למהירות גבוהה מ־20 כדי להשחיל לי עסקת נתב שצריך להתחתן עם בזק לכל החיים ולשלם על זה (כי הם קרטל. בזק הם היחידים עם VDSL שעולה הון בחו"ל).
מחכה רק לאנלימיטד כדי לברוח מהם, ואולי להיפטר גם מהטלפון הקווי שלהם.
.
צריך להזהיר גם: ראיתי ברשת (נדמה לי שכאן אבל לא בטוח) שכשבאים טכנאיי בזק להתקין\לשדרג את האינטרנט (מי בכלל צריך את זה?), הם לוקחים לך את הנתב ששייך לך (בשל ההסכם הישן. סיימת לשלם עליו, הוא רכושך). אפילו הקקמייקה שיש לך (לא מכיר, סליחה שעלבתי אותו

) הוא משהו, אין יותר חינם (גם אם בהתחייבות) - צריך לשמור טוב טוב על מה שקיים.
בקשר לבחירת הנתב - לא חשוב איזו המלצה שתקבל, לא לקנות בבזק סטור (600-700 ש"ח לנתב? הצחקתם), רק בחנות פרטית. נתב לא אמור לעלות הון, כל עוד לא מדובר על מהירות גבוהה ב־VDSL.
זה כמו בסלולרי, לא קונים יותר פלאפון בחברות התשקורת (לא טעיתי) - אותו דבר כאן.