איפה לדעתכם נגמרת "האחריות" על מכירת מוצר יד 2?
השבוע ביצעתי מכירה ביד 2 והנושא קצת מציק לי אשמח לשמוע את דעתכם.
מכרתי מכונת קפה שעובדת אצלי יום יום וגם הפעלתי אותה מול הבן אדם שקנה את המכונה, בנוסף זאת מכונה שנבדקה ע"י טכנאי לפני חודשיים שלוש ונמצאה תקינה לגמרה.
לאחר יום מקבל הודעה שהמכונה לא עובדת תקין.
מציק שהקונה חושב שאני איזה רמאי.
מכרתי מכונת קפה שעובדת אצלי יום יום וגם הפעלתי אותה מול הבן אדם שקנה את המכונה, בנוסף זאת מכונה שנבדקה ע"י טכנאי לפני חודשיים שלוש ונמצאה תקינה לגמרה.
לאחר יום מקבל הודעה שהמכונה לא עובדת תקין.
מציק שהקונה חושב שאני איזה רמאי.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אין אחריות.
הפעלת את המכונה מול הקונה והיא פעלה. מכרת לו אותה בידיעה שהיא תקינה.
בעקרון - על הקונה להוכיח שהמכונה הייתה מקולקלת למרות שהוצגה לו כתקינה. חסר סיכוי לאור מה שכתבת.
הפעלת את המכונה מול הקונה והיא פעלה. מכרת לו אותה בידיעה שהיא תקינה.
בעקרון - על הקונה להוכיח שהמכונה הייתה מקולקלת למרות שהוצגה לו כתקינה. חסר סיכוי לאור מה שכתבת.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
שאני מוכר לפעמים משהו ואני מראה לאותו אדם שזה פועל וגם אומר לו שיבדוק
כי אחרי זה אני לא אחראי על זה ככה אני תמיד אומר
כלומר ככה יוצאים מידי חובה
ואתה עוד הראתה לו שזה עובד כמו שצריך ואתה לא צריך להרגיש רמאיי כלל
ושהקונה יחפש את החברים שלו ומספיק שהראתה לו שהיא עובדת
אז שורה תחתונה אל תתרגש
כי אחרי זה אני לא אחראי על זה ככה אני תמיד אומר
כלומר ככה יוצאים מידי חובה
ואתה עוד הראתה לו שזה עובד כמו שצריך ואתה לא צריך להרגיש רמאיי כלל
ושהקונה יחפש את החברים שלו ומספיק שהראתה לו שהיא עובדת
אז שורה תחתונה אל תתרגש
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
אמנם בד"כ אנשים לא נותנים אחריות על יד שנייה מהרגע שזה יצא מהבית.
לי זה קצת צורם.
אמנם אף אחד עדיין לא החזיר לי שום דבר, ומכרתי די הרבה דברים יד שנייה, אך כל מה שאני מוכר אפשר להחזיר לי תוך זמן סביר (נניח שבוע) - בתנאי כמובן שלא נגרם נזק פיזי, טבע במים או משהו כזה.
לי זה קצת צורם.
אמנם אף אחד עדיין לא החזיר לי שום דבר, ומכרתי די הרבה דברים יד שנייה, אך כל מה שאני מוכר אפשר להחזיר לי תוך זמן סביר (נניח שבוע) - בתנאי כמובן שלא נגרם נזק פיזי, טבע במים או משהו כזה.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
להתעקש להפעיל אם אפשר ולהראות לקונה שעובד.
היו מקרים שלא יכולתי להפעיל וממש בררתי את הקונה לכזה שאני סומך עליו בדיוק כמו שהוא סומך עלי.
העדפתי לא למכור מאשר להצטייר כרמאי
היו מקרים שלא יכולתי להפעיל וממש בררתי את הקונה לכזה שאני סומך עליו בדיוק כמו שהוא סומך עלי.
העדפתי לא למכור מאשר להצטייר כרמאי
העם דורש..... כל מיני דברים
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
קודם כל יפה לראות שיש אנשים שיש להם מצפון.
לדעתי פעלת כשורה, הייתי מנסה להבין מהקונה מה לא עובד ומנסה לעזור במידת האפשר.
אבל בשורה תחתונה ברגע שהמוצר נלקח הסתיימה האחריות שלך.
כמובן שמכאן זה המצפון שלך מולך האם היה כאן תום לב.
לדעתי פעלת כשורה, הייתי מנסה להבין מהקונה מה לא עובד ומנסה לעזור במידת האפשר.
אבל בשורה תחתונה ברגע שהמוצר נלקח הסתיימה האחריות שלך.
כמובן שמכאן זה המצפון שלך מולך האם היה כאן תום לב.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
גם לדעתי האחריות נגמרת בדלת, אלא אם כן מוכח שהמוכר הסתיר מהקונה פרט חשוב לגבי המוצר הנמכר, שהיה ידוע לו ועלול היה להשפיע על החלטת הקונה.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
איזה תשובה אתה מחפש? מבחינה חוקית או מבחינה חברתית?
מבחינה חוקית נראה שאתה צודק לחלוטין עשית הכל בסדר, גם מבחינה חברתית לפי דעתי היית הוגן מאוד. מכיוון שזה קרה יום אחרי המכירה הייתי מנסה לברר מה הבעיה בדיוק ואם הוא לא מרוצה הייתי לוקח ומחזיר לו את הכסף. הבעיה היותר גדולה היא מה יהיה אם המכונה לא תעבוד אצלך בבית אבל די לצרה בשעתה.
אם תענה לו ולא תתחמק הוא לא יחשוב שאתה רמאי.
מבחינה חוקית נראה שאתה צודק לחלוטין עשית הכל בסדר, גם מבחינה חברתית לפי דעתי היית הוגן מאוד. מכיוון שזה קרה יום אחרי המכירה הייתי מנסה לברר מה הבעיה בדיוק ואם הוא לא מרוצה הייתי לוקח ומחזיר לו את הכסף. הבעיה היותר גדולה היא מה יהיה אם המכונה לא תעבוד אצלך בבית אבל די לצרה בשעתה.
אם תענה לו ולא תתחמק הוא לא יחשוב שאתה רמאי.
@avilavi
·המכונה לא נדלקה.
שלחתי אותו לאנדרי (אספרסימו) כנראה שהייתה בעיה במפסק הראשי חוץ מזה אמר שעובדת מעולה.
סתם צרוף מקרים (ביש מזל)... כמו שכתבתי המכונה עבדה אצלי יום יום.
ולזה ששאל איזה תשובה אני מחפש.. לא חפשתי תשובה. חיפשתי את מגוון הדעות באתר.
·המכונה לא נדלקה.
שלחתי אותו לאנדרי (אספרסימו) כנראה שהייתה בעיה במפסק הראשי חוץ מזה אמר שעובדת מעולה.
סתם צרוף מקרים (ביש מזל)... כמו שכתבתי המכונה עבדה אצלי יום יום.
ולזה ששאל איזה תשובה אני מחפש.. לא חפשתי תשובה. חיפשתי את מגוון הדעות באתר.
·satih כתב:בגלל זה אומרים לא למכור לחברים )...
יש שאומרים כך, אך לדעתי ההיפך נכון, הרבה יותר קל עם חברים ומשפחה בגלל האמון.
לשואל המקורי הייתי מציע דווקא להתנהג כאילו הוא מכר את זה לחבר ולקחת את המוצר חזרה למרות שהוא כמובן לא חייב חוקית. תישאר אצלו הרגשה טובה יותר (לא יצטרך לעלות פוסטים כמו שהעלה פה בגלל שמציק לו) ולא קרה שום דבר.
הרי בהנחה ששני הצדדים פעלו פה בתום לב מי שבאמת נדפק זה קונה שמשלם עבור מוצר שבגלל חוסר מזל בדיוק מפסיק לעבוד ולא מוכר שנתקע עם מוצר לא עובד שקיווה למכור. בשביל המוכר זה רק מוצר משומש שהיה אצלו זמן מה ושקיווה לקבל עליו כסף. בשביל הקונה זה בעצם מוצר חדש מבחינת זה שלפני זה לא היה אצלו כלל.
אם מדובר במכשיר בעל ערך משמעותי, אז המוכר יכול לתקנו ולמכור שוב. לחילופין, יכול לתקן עבור הקונה.
דעתי לעיל היא לגבי מוצרים לא יקרים מידי. אני לא טוען אותו דבר לגבי מכוניות. מכירת מכוניות היא יותר מוסדרת - בודקים, חותמים על חוזה מכר והכל הוא יותר "עסקי" מאשר חברי.
משה
אני חושב שאם מדובר על בעיה שמוכחת כפגם שאמור להיות מכוסה במסגרת אחריות סטנדרטית (כלומר לא נזק פיזי) וזה אשכרה יום עד שבוע לאחר המכירה, הפתרון ההוגן הוא שהמוכר והקונה יתחלקו בהוצאות תיקון. אם לא ניתן לתקן, צריך להחליט על החזרה חלקית של הסכום מצד המוכר, תלוי בסדר גודל של הבעיה.