החלקת תנועה sony kdl40r470.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
elior174 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן חברים,
לאחרונה רכשתי טלויזיה מסוג sony kdl40r470 .
בTV הזאת יש מנגנון החלקת תנועה של 100HZ.
מניסיון שלי עם טלויזיות אחרות עם החלקת תנועה זה מובחן הרבה יותר לעומת זה שלא מבדילים אצלי במסך.
כשבדקתי סוגים אחרים לדוגמא של פיליפס עם מנגנון 100HZ אז שמתי לב לשיפור.
הטלויזיה מחוברת מהמחשב עם כרטיס מסך 6790 readeon למגבר pioneer vsx 521 .
כשאני מפעיל לדוגמא סרטון מהיוטיוב של 60 HZ אז רואים חלק . אבל כאשר מפעיל סרט BR עם כל מיני תוכנות המנגנון לא משפר כלום. כנל גם בחיבור לממיר HOT.
אז רציתי לדעת האם יש דרך להפעיל את המנגנון ? או שהוא פועל תמיד ובפועל הוא לא באמת עובד ?
האופציה היחידה שראיתי שקשורה מההגדרות היא : LED מצב תנועה שפשוט מחשיכה את המסך לגמרי.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

אני לא חושב שיש החלקת תנועה בדגם הזה, או אם יש, זה משהו שדולק במצבים מסוימים בלי שום אפשרות כיוון.

http://www.digitalversus.com/tv-televis ... /test.html
Sorry to let you down, folks, but the 100 Hz mode is a marketing ploy. The R470A has no motion interpolation function, so there's no way to smooth out the images in movies. So much for that.
...
ראה גם דיון על הנושא לגבי דגם W6 שנחשב למשוכלל יותר:
http://community.sony.co.uk/t5/televisi ... -p/1314740
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 21/01/2015 22:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

המסך מחשיך את עצמו בגלל מנגנון ה scanning backlight אשר משאיר כל פריים של תמונה פחות זמן בתצוגה בפועל ועובר בין פריים לפריים הבא דרך שטיפה עם פריים שחור. (אולי בפועל זה עובד מעט שונה, אבל זה העיקרון).
מעבר בין פריימים דרך פריים שחור עוזר בצמצום המריחות בתנועה ומשפר זמן תגובה של הפאנל. תנועה נראית יותר חלקה לעין אך זה בא על חשבון עוצמת ההארה, שכן חלק מהזמן המסך מציג למעשה פריים שחור.
במסך הקודם שהיה לי, סמסונג 50ES5600 היה מנגנון דומה ולטעמי הוא היה לא שמיש. סתם גימיק פשוט כדי לרשום על המסך שיש לו מנגנון 100Hz. בהרבה מסכים פשוטים, כמו הסוני הנ"ל, מיישמים גימיקים שיווקיים כמו זה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

elior174 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

הבנתי...
אז אם אין מנגנון כזה בטלוייזיה האם אפשר ליצור כזה מהמחשב ?
בגירסא הישנה של XBMC היה איזשהי אופציה כזו. היום אני כבר לא מוצא.
האם יש תוכנה שמעלה קצב פריימים ? או האם המחשב יכול לבצע לבד ?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

אני לא בטוח איך זה פועל ב-XBMC/Kodi, אבל אולי אפשר לשלב בו את MadVR או SVP.

אגב, אני לא חושב שמעבר דרך שחור משפר זמן תגובה. זה מפחית מריחות כנראה בגלל הפיזיולוגיה של הראיה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

קראתי איפשהו שזה אמור לשפר זמן תגובה (לא INPUL LAG) של פאנל מפני שהמעבר בין צבע לצבע של כל פיקסל הוא כבר לא מגוון לגוון קרוב (GTG) אלא מעבר לשחור ומהשחור לצבע החדש. פיקסלים נעים הרבה יותר מהר בין שני קיצונים מאשר בין שני גוונים קרובים יותר. זה ההסבר לפחות שאני קראתי וזה גם נשמע לי הגיוני ומתיישב לי עם ההגיון..
אבל, אולי אני טועה..

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

אני חושב שהעניין עם שחור/לבן הוא שאפשר להשתמש במתח גבוה יותר כדי שהמעבר יהיה מהיר יותר, ולא צריך לדאוג מ-overshoot לצבע מעבר לצבע המטרה כי אין עוד טווח מעבר. אבל משחור לצבע ביניים אתה חוזר לאותה בעיה מקורית. אבל גם לצבעי ביניים התחילו להשתמש במתח גבוה בזמן המעבר (overdrive/RTC), אם כי לפעמים עם תוצאות לוואי.

במסכי CRT כנראה הפיקסלים הגיבו מהר יותר, אבל הם גם דעכו עוד במהלך ההצגה של הפריים, וזה ההבהוב לשחור שמסכי LCD מסוימים מנסים לחקות:

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

ההסבר שלך נשמע בהחלט הגיוני. אז יכול להיות באמת שלא הבנתי נכון את מה שקראתי בעבר או שהזכרון שלי מטעה אותי ועשיתי קצת בלבול..
לסיכום - זה עוזר בנושא של המריחות. כנראה באמת שזה עניין של איך זה נראה לעין שלנו ולא שייך לנושא של מעבר בין גוונים. בכל אופן, זה בא על חשבון עוצמת ההארה ואין כאן שום קשר להשלמת ביניים של פריימים מלאכותיים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”