האם נחסמה האפשרות להרשם לאתר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
רישום דרך פייסבוק הלבד כרגע בשל מתקפת טרולים על האתר. בכל פעם שאנחנו משחררים את המגבלה הם חוזרים.
1. "גם ניסיון הרשמה דרך פייסבוק נכשל (המערכת לא מצליחה לקשר את המשתמש)"
האם מישהו יכול לנסות כעת ולאשר שהרשמה דרך הפייסבוק עובדת?
ניסינו ממספר מחשבים שונים בזמנים שונים וללא הצלחה.
2. האם אין שום אפשרות להרשם גם ללא פייסבוק ע"מ לשמור על אנונימיות, כמקובל בכל הפורומים?
האם מישהו יכול לנסות כעת ולאשר שהרשמה דרך הפייסבוק עובדת?
ניסינו ממספר מחשבים שונים בזמנים שונים וללא הצלחה.
2. האם אין שום אפשרות להרשם גם ללא פייסבוק ע"מ לשמור על אנונימיות, כמקובל בכל הפורומים?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. מה הכוונה "לאמת את חשבון הפייסבוק"? אני לוחץ על הרשמה דרך פייסבוק, מאשר, אבל אז מופיע דף אצלכם שבו צריך להזין שם משתמש וקוד אבטחה,
ובלחיצה על הכפתור מתקבלת שגיבה שהקישור לא הצליח - מה המשמעות?
2. תעודה מזהה? אולי גם חשבון בנק?
כלומר, אי אפשר להרשם ללא חשיפת פרטים אישיים?
ובלחיצה על הכפתור מתקבלת שגיבה שהקישור לא הצליח - מה המשמעות?
2. תעודה מזהה? אולי גם חשבון בנק?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. שלח לי קישור בהודעה פרטית לפרופיל הפייסבוק שאתה מנסה לקשר ואבדוק.
2. הפרטים יישארו חסויים אצלנו ולא נשתף אותם בשום צורה, אבל לא, לא ניתן להירשם בצורה אנונימית לאתר יותר.
אנחנו לא מחפשים כמות משתמשים.....רק לא מעוניינים בטרולים.
אם יש לכם רעיון אחר איך למנוע מטרולים להירשם, נשמח לשמוע....
2. הפרטים יישארו חסויים אצלנו ולא נשתף אותם בשום צורה, אבל לא, לא ניתן להירשם בצורה אנונימית לאתר יותר.
אנחנו לא מחפשים כמות משתמשים.....רק לא מעוניינים בטרולים.
אם יש לכם רעיון אחר איך למנוע מטרולים להירשם, נשמח לשמוע....
1. זו לא בעיה אישית של הפרופיל שלי, למיטב ידיעתי ההרשמה פשוט לא עובדת, אשמח אם מישהו ינסה לבצע הרשמה חדשה עם קישור לפייסבוק ויעדכן אם הוא הצליח או לא.
2. אתם אולי לא תשתפו באופן אקטיבי, אבל הפרטים אצלכם ואתם חשופים לפגיעות, פריצות ודליפת מידע וחבל,
לעניות דעתי לא צריך להמציא את הגלגל מחדש אלא לעבוד כפי שעובדים ברוב הפורומים בעולם, לאפשר הרשמה ולהרחיק מפגעים,
אבל זה כבר שיקול שלכם ששללתם אותו, זכותכם כמובן.
2. אתם אולי לא תשתפו באופן אקטיבי, אבל הפרטים אצלכם ואתם חשופים לפגיעות, פריצות ודליפת מידע וחבל,
לעניות דעתי לא צריך להמציא את הגלגל מחדש אלא לעבוד כפי שעובדים ברוב הפורומים בעולם, לאפשר הרשמה ולהרחיק מפגעים,
אבל זה כבר שיקול שלכם ששללתם אותו, זכותכם כמובן.
אתם האתר הראשון שאני מכיר שמבקשים תעודת זהות כדי להרשם אליו...אני מקווה שאחרים לא יאמצו את זה...
טרולים היו וטרולים יהיו. זה מהיום הראשון באינטרנט.
אם טרולים נרשמים לאתר ויש התקפה:
בצעו את הדברים הבאים:
1. חסמו כתובת ip של טרול אחרי שזוהה כטרול. כדי שלא יוכל להרשם מכתובת זאת שוב.
2. הגבילו כתיבה של משתמש חדש. ל 4 ימים. אחרי 4 ימים שלחו לו הודעת אמייל שהוא יכול לכתוב באתר. וגם אז 3 הודעות ביום ובהפרש של 30 דקות מהודעה להודעה, למשך שבועיים.
בזמן ההגבלה של ה 4 ימים תוכלו לעבור על השמות של כל הנרשמים החדשים, לראות כתובת IP לראות שמות - זיהתם משהו חשוד... חסמתם עוד לפני שהספיקו להספים פה.
היה ומדובר בטרול - המקסימום שהוא יכול להספים בשם משתמש זה 3 הודעות ואז נחסם.
3. אתרו משתמשים שונים מאותה כתובת ip - והקפיאו החשבון עד שיתנו תשובה מספקת למה יש חשבונות נוספים מאותו IP. (כי ייתכן ומדובר בבני משפחה ולא טרול).
עריכה עוד משהו שיביא להרתעה של טרול:
4. הרשמה רק דרך אמייל של ספקית האינטרנט. ולא אימייל חינמי כגון גמייל וואלה וכו'
ל 99% מהילדודס יש אמייל אחד בלבד של הספקית שאם הוא נחסם אתה לא יכול להרשם לאתר שוב, מבלי להחליף שם משתמש אצל הספקית...כמובן שגם צריך לאשר את הרשמה באמייל הזה.
משתמש חדש שרוצה להיות משוחרר מהגבלות אלו שיזדהה כמו שביקשתם.
טרולים היו וטרולים יהיו. זה מהיום הראשון באינטרנט.
אם טרולים נרשמים לאתר ויש התקפה:
בצעו את הדברים הבאים:
1. חסמו כתובת ip של טרול אחרי שזוהה כטרול. כדי שלא יוכל להרשם מכתובת זאת שוב.
2. הגבילו כתיבה של משתמש חדש. ל 4 ימים. אחרי 4 ימים שלחו לו הודעת אמייל שהוא יכול לכתוב באתר. וגם אז 3 הודעות ביום ובהפרש של 30 דקות מהודעה להודעה, למשך שבועיים.
בזמן ההגבלה של ה 4 ימים תוכלו לעבור על השמות של כל הנרשמים החדשים, לראות כתובת IP לראות שמות - זיהתם משהו חשוד... חסמתם עוד לפני שהספיקו להספים פה.
היה ומדובר בטרול - המקסימום שהוא יכול להספים בשם משתמש זה 3 הודעות ואז נחסם.
3. אתרו משתמשים שונים מאותה כתובת ip - והקפיאו החשבון עד שיתנו תשובה מספקת למה יש חשבונות נוספים מאותו IP. (כי ייתכן ומדובר בבני משפחה ולא טרול).
עריכה עוד משהו שיביא להרתעה של טרול:
4. הרשמה רק דרך אמייל של ספקית האינטרנט. ולא אימייל חינמי כגון גמייל וואלה וכו'
ל 99% מהילדודס יש אמייל אחד בלבד של הספקית שאם הוא נחסם אתה לא יכול להרשם לאתר שוב, מבלי להחליף שם משתמש אצל הספקית...כמובן שגם צריך לאשר את הרשמה באמייל הזה.
משתמש חדש שרוצה להיות משוחרר מהגבלות אלו שיזדהה כמו שביקשתם.
נערך לאחרונה על ידי b2k ב 21/01/2015 11:41, נערך 4 פעמים בסך הכל.
עקב זה שערכת את ההודעה לפני, אני משנה גם את ההודעה שלי.
בנוסף מרטין ביקש תעודה כלשהיא, הוא לא ביקש מספר ת"ז.
נראה לי שאפילו "רב קו" הוא מקבל.
בנוסף מרטין ביקש תעודה כלשהיא, הוא לא ביקש מספר ת"ז.
נראה לי שאפילו "רב קו" הוא מקבל.
נערך לאחרונה על ידי HT-Assaf ב 21/01/2015 14:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
·HT-Assaf כתב:^^ כנראה אתה לא יודע שקיים דבר כזה כתובות IP דינאמיות....
כנראה שאתה לא קורא ומבין את כל מה שכתבתי.
כתבתי איך להגביל את הספאם שלהם, אפשרות לחסום אותם עוד לפני שכתבו, לחסום אותם אחרי מקסימום 3 הודעות ספאם, ועדיין האתר יהיה פתוח למשתמשים לגיטימיים מבלי לשלוח תעודות זהות שמרתיע אנשים חדשים מהלרשם לאתר.
נערך לאחרונה על ידי b2k ב 21/01/2015 11:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.
יש מנגנונים מתוחכמים יותר ופחות להגבלת ההרשמה ובמקביל מנגנונים להתגבר על כך,
כפי שאמרתי, לא צריך להמציא את הגלגל, אם בעלי האתר מוכנים לפתוח את ההרשמה ללא הזדהות אמיתית,
הם יכולים לעשות זאת בקלות, אבל לדעתי הם פשוט לא רוצים (לגיטימי).
לדעתי האישית אין שום הצדקה בפורום כזה לחייב הזדהות אמיתית ומלאה (ת.ז וכו'),
במיוחד לאור טופנציאת פריצה ודליפת מידע.
בלי קשר, אשמח אם מישהו ינסה להרשם כעת עם משתמש חדש דרך הפייסבוק ע"מ שאדע האם הבעיה היא נקודתית או גלובלית.
כפי שאמרתי, לא צריך להמציא את הגלגל, אם בעלי האתר מוכנים לפתוח את ההרשמה ללא הזדהות אמיתית,
הם יכולים לעשות זאת בקלות, אבל לדעתי הם פשוט לא רוצים (לגיטימי).
לדעתי האישית אין שום הצדקה בפורום כזה לחייב הזדהות אמיתית ומלאה (ת.ז וכו'),
במיוחד לאור טופנציאת פריצה ודליפת מידע.
בלי קשר, אשמח אם מישהו ינסה להרשם כעת עם משתמש חדש דרך הפייסבוק ע"מ שאדע האם הבעיה היא נקודתית או גלובלית.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ההרשמה עובדת ואני רואה שהיום נרשמו כבר מספר אנשים וכנ"ל גם אתמול.
לא ביקשתי תעודת זהות אלא כל תעודה שבה מופיע השם שלך. למה? כדי שאם אחרי זה נגלה שזה היה טרול וגרמת לנזק כשלהו, תהיה לנו הוכחה להתחזות במכוון.
לגבי ההצעות שהעלו פה:
1. חסימת IP בוצעה. הטרולים משתמשים ב-IP משתנה, גולשים מבתי קפה, גולשים מסלולר וכו'. בקיצור, לא עוזר.
2. אתה תמים, אני מדבר על טרולים שיוצרים מספר זהויות, מטפחים אותם במשך חודשים ואפילו שנים כדמויות לגיטימיות ואז משתמשים בהם כשהם רוצים. שים לב, אני לא מדבר על טרולים לקידום SEO או פירסום. את אלו אנחנו מזהים כבר בפוסט הראשון....
3. משתמשים מאותו IP - כשאתר הוא בן 10 שנים עם עשרות אלפי משתמשים ומיליוני סשנים, אין מישהו שאין לו גולשים נוספים מאותו IP. פשוט סטטיסטית זה לא יכול להיות אחרת ואני לא מדבר על מקרים של גולשים מאותו מקום עבודה שהם גופים עם אלפי עובדים שיוצאים מאותו PROXY.
4. הרשמה עם מייל של ספקית - לי אישית אין כזה מייל ואני בטוח שיש הרבה מאוד שאין להם יותר והמייל הראשי הוא GMAIL או שירות דומה. בקיצור, זו לדעתי, מגבלה שהרבה יותר קשה לעמוד בה מאשר לתת אמצעי מזהה ....
לא ביקשתי תעודת זהות אלא כל תעודה שבה מופיע השם שלך. למה? כדי שאם אחרי זה נגלה שזה היה טרול וגרמת לנזק כשלהו, תהיה לנו הוכחה להתחזות במכוון.
לגבי ההצעות שהעלו פה:
1. חסימת IP בוצעה. הטרולים משתמשים ב-IP משתנה, גולשים מבתי קפה, גולשים מסלולר וכו'. בקיצור, לא עוזר.
2. אתה תמים, אני מדבר על טרולים שיוצרים מספר זהויות, מטפחים אותם במשך חודשים ואפילו שנים כדמויות לגיטימיות ואז משתמשים בהם כשהם רוצים. שים לב, אני לא מדבר על טרולים לקידום SEO או פירסום. את אלו אנחנו מזהים כבר בפוסט הראשון....
3. משתמשים מאותו IP - כשאתר הוא בן 10 שנים עם עשרות אלפי משתמשים ומיליוני סשנים, אין מישהו שאין לו גולשים נוספים מאותו IP. פשוט סטטיסטית זה לא יכול להיות אחרת ואני לא מדבר על מקרים של גולשים מאותו מקום עבודה שהם גופים עם אלפי עובדים שיוצאים מאותו PROXY.
4. הרשמה עם מייל של ספקית - לי אישית אין כזה מייל ואני בטוח שיש הרבה מאוד שאין להם יותר והמייל הראשי הוא GMAIL או שירות דומה. בקיצור, זו לדעתי, מגבלה שהרבה יותר קשה לעמוד בה מאשר לתת אמצעי מזהה ....
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
אני בטוח שהביקורת הובנה.
לגבי רעיונות,
בהרבה פורומים שאני חבר בהם יש הגבלות על משתמשים חדשים כגון:
- אי יכולת כתיבת פוסטים בשבוע הראשון
- אי יכולת שליחת הודעות פרטיות עד לסף הודעות ומינימום זמן
- הגבלה יומית לפי וותק
לגבי רעיונות,
בהרבה פורומים שאני חבר בהם יש הגבלות על משתמשים חדשים כגון:
- אי יכולת כתיבת פוסטים בשבוע הראשון
- אי יכולת שליחת הודעות פרטיות עד לסף הודעות ומינימום זמן
- הגבלה יומית לפי וותק
72o
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
לא יעזור חברים...
חוץ מזה שאישית למדתי להתרגל אליהם והבעיה לא כזאת מציקה.
אז יש מישהו שכותב על הוט כדי שתקנו הוט... נו בסדר זה מה שישכנע אתכם?
מי שמספיק ותיק פה יודע "לסייג" את הנאמר.. ולדעת למה להתייחס
חוץ מזה שאישית למדתי להתרגל אליהם והבעיה לא כזאת מציקה.
אז יש מישהו שכותב על הוט כדי שתקנו הוט... נו בסדר זה מה שישכנע אתכם?
מי שמספיק ותיק פה יודע "לסייג" את הנאמר.. ולדעת למה להתייחס
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
·ExtraSi כתב:לי אישית זה נשמע כמו רצון ליצור מאגר פרופילים עם מידע אמיתי ומאומת, זה שווה לא מעט,
ולא באמת הרצון להמנע מטרולים, לזה יש פתרונות כפי שהוצעו ואחרים.
כמובן שזה לגיטימי, אבל לא צריך להסתתר מאחורי סיבות טכניות לכאורה....
אתה רשאי להחזיק בדעותייך.
אני חבר באתר שנים רבות, ראיתי לא מעט נסיונות התמודדות עם התופעה הזו.
מתחבאים או לא מתחבאים, אני לא רואה בעיה בלמסור תעודה כזו או אחרת או לנהל שיחה עם מרטין למי שאינו מעוניין לחבר את חשבון הפייסבוק שלו..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
נתחיל בחלק הפשוט:
את כל ההצעות שהוצעו כאן ביצענו בשלב כזה או אחר ולא עזר. הטרולים משתמשים בחשבונות מייל זמניים ומטפחים פרסונות חודשים.
זו לא היתה החלט פשוטה אבל האמת העצובה היא שבכל פעם שאנחנו פותחים את הרישום הם חוזרים כמו שעון. ולכן פשוט הפסקנו לטרוח.
אכן מעיק ולא משמח אף אחד אבל זה מה יש.
לגבי איסוף נתונים. יש חוק מאגרי המידע בישראל. איננו יכולים למכור את המאגר או לעשות בו שימוש כנגד מה שנכתב בהסכם השימוש של האתר.
הגבלות מבוססות ip חסרות ערך בהתחשב במספר המקומות בישראל שבהם אפשר לגלוש בחינם.
לגבי הרישום. קישור לחשבון זה לא רישום. נראה לי שלא קראת את ההוראות מכיוון שיש שתי אפשרויות בעמוד הזה: קישור לחשבון קיים (שמאפשר כניסה לחשבון בעזרת פייסבוק) ורישום חשבון חדש בהתבסס על פייסבוק.
נרשמים עשרות אנשים למערכת בכל יום כך שהיא עובדת. אם זה לא עובד לך, שלח צילום מסך של כל צעד למייל שלי (ofer ב Hometheater.co.il)
את כל ההצעות שהוצעו כאן ביצענו בשלב כזה או אחר ולא עזר. הטרולים משתמשים בחשבונות מייל זמניים ומטפחים פרסונות חודשים.
זו לא היתה החלט פשוטה אבל האמת העצובה היא שבכל פעם שאנחנו פותחים את הרישום הם חוזרים כמו שעון. ולכן פשוט הפסקנו לטרוח.
אכן מעיק ולא משמח אף אחד אבל זה מה יש.
לגבי איסוף נתונים. יש חוק מאגרי המידע בישראל. איננו יכולים למכור את המאגר או לעשות בו שימוש כנגד מה שנכתב בהסכם השימוש של האתר.
הגבלות מבוססות ip חסרות ערך בהתחשב במספר המקומות בישראל שבהם אפשר לגלוש בחינם.
לגבי הרישום. קישור לחשבון זה לא רישום. נראה לי שלא קראת את ההוראות מכיוון שיש שתי אפשרויות בעמוד הזה: קישור לחשבון קיים (שמאפשר כניסה לחשבון בעזרת פייסבוק) ורישום חשבון חדש בהתבסס על פייסבוק.
נרשמים עשרות אנשים למערכת בכל יום כך שהיא עובדת. אם זה לא עובד לך, שלח צילום מסך של כל צעד למייל שלי (ofer ב Hometheater.co.il)