מה דעתכם על סמסונג UE75F6300
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
דגם מ 2013.
שאלה של מחיר ומרחק צפייה.
שאלה של מחיר ומרחק צפייה.
- טלHD
- גורו

·ExtraSi כתב:המחיר פחות רלוונטי מכיוון שמעניין אותי האם המסך איכותי ולא האם קניתי במחיר טוב.
מבחינת מרחק הצפייה, תניח שמדובר במרחק אופטימלי.
האם המסך איכותי?...
רלוונטי כי תמיד משווים איזה מסך אחר תוכל לרכוש באותו תקציב.
איכותי זו שאלה כללית מידי. בהשווה למה? למסך היי אנד? לא. בהשווה למסך מדבקה? כן.
מרחק אופטימאלי? למי? ממרחק 3 מטר תראה פיקסלים ושחורים אפורים כי אין לוקל דימינג (שיש לדוגמא ב 6400) ולכן לא מומלץ למרחק הזה.
ממרחק 5 מטר הגודל משחק תפקיד חשוב יותר מאיכות המסך ולכן כן מומלץ למרחק הזה.
לפי מה שאני מבין, אין באמת "local dimming" ב-H6400, וגם בדגמים שיש, כשזה לא FALD זה לא שווה הרבה.
למשל ההתייחסות כאן ל-"micro dimming":
http://www.cnet.com/products/samsung-un55h6400/
http://www.rtings.com/info/what-is-local-dimming
או באופן כללי:Micro Dimming on the UNH6400 isn't true local dimming -- it's software-based only -- and in our tests showed little to no discernible benefit. The same goes for CMR, Samsung's inflated stand-in number for refresh rate . Both sets have 120Hz panels and show very similar picture quality,...
http://www.rtings.com/info/what-is-local-dimming
- טלHD
- גורו

·jtk כתב:לפי מה שאני מבין, אין באמת "local dimming" ב-H6400, וגם בדגמים שיש, כשזה לא FALD זה לא שווה הרבה.
או באופן כללי:......
http://www.rtings.com/info/what-is-local-dimming...
אתה מבין נכון. זה לוקל דימינג (או פריים דימינג בסוני) שמבוסס תוכנה ולא חומרה.
ועדיין זה יותר טוב מכלום...
- טלHD
- גורו

שמע...
היה לי מסך סוני 70" עם פריים דימינג ועכשיו סוני 65" עם לוקל דימינג אמיתי.
נכון שההבדל די גדול אפילו ענק לטובת הלוקל דימינג ה"אמיתי", אבל אני אפילו לא רוצה לחשוב על מסך גדול מ 65 ללא לוקל דימינג אפילו מבוסס תוכנה כי זה יהיה ממש קטסטרופה.
כאמור, ל 6300 אין כלום ושום דבר....ועוד בגודל 75 זה מבשר רעות בנושא איכות השחורים עד למצב שזה ממש מציק בצפייה...אלה אם כן, הצפייה היא תמיד בחדר מאוד מואר.
היה לי מסך סוני 70" עם פריים דימינג ועכשיו סוני 65" עם לוקל דימינג אמיתי.
נכון שההבדל די גדול אפילו ענק לטובת הלוקל דימינג ה"אמיתי", אבל אני אפילו לא רוצה לחשוב על מסך גדול מ 65 ללא לוקל דימינג אפילו מבוסס תוכנה כי זה יהיה ממש קטסטרופה.
כאמור, ל 6300 אין כלום ושום דבר....ועוד בגודל 75 זה מבשר רעות בנושא איכות השחורים עד למצב שזה ממש מציק בצפייה...אלה אם כן, הצפייה היא תמיד בחדר מאוד מואר.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אבל, לוקל דימינג תכנתי (היינו - כלל לא לוקל דימינג בפועל) הוא סה"כ סוג של (או בן דוד של) ניגודיות דינאמית, לא?
הרי אי אפשר להפוך את השחור שהפאנל מנסה לבצע (חסימה מוחלטת למעבר אור, עד כמה שהפאנל יודע לחסום) לעוד יותר שחור. אז מה בעצם עושים? מגבירים את האזורים הלא שחורים, לבהירים יותר. ומאחר ואין לפאנל שליטה נפרדת על אזורי תאורה (יש לו סה"כ שליטה על כל הלדים כמקבץ אחד) הוא סה"כ מסוגל לשנות סף בהירות וסף ניגודיות לאזורים שהם לא שחורים.
זה יכול להיות מעט אפקטיבי אם לא נסחפים עם המנגנון ורק במידה והסצינות בהן צופים הן בעיקר בהירות או מעורבות עם קיצונים - כמו פאטרן סינטטי של המשבצות שחורות ולבנות. אך אני לא מבין איך תכנתית אפשר לשפר שחורים באמת. כלומר בסצינות חשוכות בחדר חשוך אתה עדיין תקוע עם פחות או יותר אותן בעיות.
אשמח אם מישהו יסביר לי ויעמיד אותי על טעותי, אולי אני באמת מפספס פה משהו שאני לא מכיר..
הרי אי אפשר להפוך את השחור שהפאנל מנסה לבצע (חסימה מוחלטת למעבר אור, עד כמה שהפאנל יודע לחסום) לעוד יותר שחור. אז מה בעצם עושים? מגבירים את האזורים הלא שחורים, לבהירים יותר. ומאחר ואין לפאנל שליטה נפרדת על אזורי תאורה (יש לו סה"כ שליטה על כל הלדים כמקבץ אחד) הוא סה"כ מסוגל לשנות סף בהירות וסף ניגודיות לאזורים שהם לא שחורים.
זה יכול להיות מעט אפקטיבי אם לא נסחפים עם המנגנון ורק במידה והסצינות בהן צופים הן בעיקר בהירות או מעורבות עם קיצונים - כמו פאטרן סינטטי של המשבצות שחורות ולבנות. אך אני לא מבין איך תכנתית אפשר לשפר שחורים באמת. כלומר בסצינות חשוכות בחדר חשוך אתה עדיין תקוע עם פחות או יותר אותן בעיות.
אשמח אם מישהו יסביר לי ויעמיד אותי על טעותי, אולי אני באמת מפספס פה משהו שאני לא מכיר..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
סתם שינוי קונטרסט/גמה בנתוני התמונה. אני משער שזה לא מחובר לשינוי backlight דינמי, ואם כן, זה עוד פחות שימושי.
אגב, נראה שבמקרים מסוימים כן יש שליטה בחלק מהתאורה האחורית, ראה את הקישור ב-rtings לעיל. אבל היא גסה, נראה שזה אולי 2 איזורים, או אולי קצת יותר.
אגב, נראה שבמקרים מסוימים כן יש שליטה בחלק מהתאורה האחורית, ראה את הקישור ב-rtings לעיל. אבל היא גסה, נראה שזה אולי 2 איזורים, או אולי קצת יותר.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כן, אני מכיר מסכים עם שליטה על מספר אזורים קטן - לטעמי זה לא לוקל דימינג ואני מניח שאתה מסכים איתי..
בשביל לקבל לוקל דימינג אפקטיבי שגם נותן משהו בפועל בנוסף לאפשרות שיווקית לרשום על הקרטון של המסך "LOCAL DIMMING", צריך במינימום כמה עשרות טובים של אזורי תאורה. רצוי אפילו מאות. ולא רק זה, גם חשוב ביותר להשתמש בלדים עם יכולת הצתה וכיבוי סופר מהירים, אחרת נשארים עם כל מיני שובלים מוזרים כאשר יש גוף בהיר שזז על רקע מוחשך, שזו בדיוק הדוגמא שהוא נותן שם עם שני מסכים של VISIO באתר Rtings.
רציתי לבוא ולומר שסוף סוף סמסונג בדגמים הבאים הולכים ליישם לוקל דימינג אמיתי כי הייתי משוכנע שקראתי כאן באחד הסיקורים מ- CES שזה מה שהם הכריזו עכשיו, אבל אני לא מצליח למצוא. אז או שהתבלבלתי או שהיתה טעות במאמר והיא נערכה.
באופן אירוני, כנראה שבעתיד יתהפכו היוצרות ומי שבאמת חשוב לו אחידות ועומק שחור ימצא אותם אצל LG (במסכי ה- OLED)
בשביל לקבל לוקל דימינג אפקטיבי שגם נותן משהו בפועל בנוסף לאפשרות שיווקית לרשום על הקרטון של המסך "LOCAL DIMMING", צריך במינימום כמה עשרות טובים של אזורי תאורה. רצוי אפילו מאות. ולא רק זה, גם חשוב ביותר להשתמש בלדים עם יכולת הצתה וכיבוי סופר מהירים, אחרת נשארים עם כל מיני שובלים מוזרים כאשר יש גוף בהיר שזז על רקע מוחשך, שזו בדיוק הדוגמא שהוא נותן שם עם שני מסכים של VISIO באתר Rtings.
רציתי לבוא ולומר שסוף סוף סמסונג בדגמים הבאים הולכים ליישם לוקל דימינג אמיתי כי הייתי משוכנע שקראתי כאן באחד הסיקורים מ- CES שזה מה שהם הכריזו עכשיו, אבל אני לא מצליח למצוא. אז או שהתבלבלתי או שהיתה טעות במאמר והיא נערכה.
באופן אירוני, כנראה שבעתיד יתהפכו היוצרות ומי שבאמת חשוב לו אחידות ועומק שחור ימצא אותם אצל LG (במסכי ה- OLED)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".