זליגת אור מעצבנת במסך LG 50La613y

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #41 

שמח לשמוע,

מקווה שאצלי גם הסיפור יסגר עם ה50la621 ושהסאגה תסתיים ..

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #42 

יום ראשון מגיע אלי מתקין עם מסך 50la621y חדש. תואם עוד ביום שלישי.
ג׳קו - ח.י השאירו אצלך המשקפיים שבאו עם המסך הראשון? כי נאמר לי שהם לא יקחו את המשקפיים, רק את המסך.
לגבי השלט כי לא היו ברורים.את השלט הם גם יקחו?
בדגם שלי זה שלט רגיל (טוב למאותגרים) וב621 זה שלט עם רולר.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #43 

לי החליפו מסך במסך זהה. לא היה צורך להחליף כלום חוץ ממנו. המשקפיים והשלט שהגיעו בקופסא החדשה הושארו בה ואני נשארתי עם השלט והמשקפיים שהוצאתי מהקופסא של המסך הקודם. לא היה צורך להחליף אותם בחדשים כי הם היו חדשים ותקינים בעצמם.
אצלך המצב שונה - אתה מחליף דגם אחד בדגם אחר. עם המסך שלך הגיעו כבר משקפיים, אני לא רואה סיבה להחליף אותם, אלו אותם משקפיים. נראה לי שהשלט שונה מפני שה 621 מגיע עם שלט ה- MAGIC של הסמארט, אז תיקח אותו ותחזיר את הקודם של ה- 613.
בקיצור, למעט המשקפיים שהם אמורים להיות זהים - תחליף את כל השאר. זה גם שהמתקינים יעשו בעצמם אני משער.
והכי חשוב - בדוק איתם את המסך בחדר מוחשך עם רקע שחור או תמונה כהה כדי שתראה כבר במקום אם אתה מרוצה או לא. הטכנאים שבאו אליי היו מאד נחמדים אבל כשכיביתי את האור בסלון והפעלתי את המסך עם רקע שחור הם הסתכלו עליי קצת כאילו נפלתי מהירח ואיבדו די מהר את הסבלנות לזמן שלקח לי לבדוק. בקיצור - קח את הזמן שלך עם המסך ותבדוק.

אגב - טוב לשמוע שבאופן כללי שח.י עוד כן מנסים לבוא כמה שניתן לשביעות רצון של הלקוחות שלהם. הם מקבלים אצלי לאט לאט נקודות זכות. אני מקווה שהם ימשיכו עם הגישה הזו ויבינו ששביעות רצון של לקוחות זה הבסיס של כל העסק. לפעמים צריך לא להרוויח על מכירה נקודתית מסויימת (או להרוויח פחות) אבל להרוויח לקוח לטווח הארוך. כזה שיחזור לקנות שוב בעתיד וכזה שימליץ לאחרים על קניה מהם. בדיוק ההיפך מהתחושה שיש לי כרגע לגבי סמליין, למשל. בקיצור, מאחל לך בהצלחה ושתצליח לקבל מסך שעונה על הציפיות שלך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #44 

שאלתי לגבי המשקפיים כי ממש לא אכפת לי שיהיו 8 זוגות.
המנהלת שדיברה איתי אמרה שאני אקבל מסך חדש מקופסא חדשה עם כל מה שבא איתו יחד. לגבי המשקפיים נאמר לי בפירוש שאני יכול לשמור לי את ה4 זוגות הישנים.

לגבי השלט לא היו ברורים ואיך שהוא אני מעדיף שהשלט ישאר בנוסף לשלט מג׳יק, במיוחד בשביל אנשים שלא רגילים.

הדבר הראשון שתיכננתי לבדוק במסך זה את הנושא של האחידות תאורה בתנאי חושך עם תמונה שחורה, והשני זה לבדוק שהפינות של המסך צמודות למסגרת ולא שקועות, כמובן שאבדוק את זה בלי לחץ ואאשר רק אחרי כמה בדיקות.
מקווה שפה תיגמר הסאגה הזאת ולא תתארך.

חייב להגיד לך שאני מאוד מרוצה מהשירות שלהם, למעט המנהל ההוא עם היציאה "סביר לדגם".
יש להם אחלה של שירות, אכפתי, שקוף ,מהיר וזמין.
כיף לדעת שיש יבואן שאכפת לו מהלקוחות שלו וגם עומד מאחורי המוצרים שלו.
המינוס היחיד זה השעות הגעה שלהם שגורם לי להיעדר מהעבודה.

אגב, איך הסמארט של המסך? הוא טוב? או שעדיף לעבוד עם Chromecast? (לא בתור סטרימר [ניגון סרטים מדיסק] כי את זה יש במסך עצמו ויש לי גם פופקורן A200)
נערך לאחרונה על ידי Meishar84 ב 29/01/2015 16:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #45 

אם יתנו לך להישאר עם שני השלטים וכל זוגות המשקפיים אז בכיף. מאברוק.
אני לא הייתי לוקח קשה מידי את הקטע הזה של המרווח בפינות בין הפאנל למסגרת אם לא מדובר במרווחים ממש רציניים וברורים לעין. אלא אם כן זה באמת ממש מפריע לך, אז זה עניין אחר. לפי דעתי מדובר בתכנון לא הכי מוצלח של המסגרת ולא מדובר בפגם במסך ספציפי. אבל, א- יכול להיות שאני טועה וזה באמת פגם במסכים מסויימים. ב- אם זה באמת מפריע לך, אז תכנון לא הכי מוצלח או פגם נקודתי לא אמור לעניין אותך כלקוח, שניהם פסולים.

לגבי הסמארט - לדעתי הוא על הפנים. הסמארט במסך הזה הוא דוגמא טובה לאיך עושים חצי עבודה בסמארט ומוציאים לשוק משהו מעאפן שלא עובד טוב ולא מבצע באופן סביר אפילו את הדברים הבסיסיים אותם הוא אמור לבצע. אין לי מה להוסיף יותר מזה.

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #46 

הבנתי, מזל שקרוב יהיה לי ChromeCast שמביאים לי מחול, למרות שהסמארט בעיניי מראש דיי מיותר.
ושאר הפונקציות ? נגיד הMiracast נראה מגניב אבל לא שימושי במיוחד.

יצא לך להתנסות בתפריט טכנאי ? למשל להפעיל THX ?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #47 

Miracast יכול להיות שימושי, השאלה אם זה יפעל כמו שצריך עם המכשירים שתנסה להתחבר איתם.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #48 

לא יצא לי לבדוק תפריט טכנאים ואני גם לא מתכוון לנסות, זה לא מעניין אותי. (לא יודע גם איך בכלל)
מיראקאסט לא בדקתי אצלי כי אין לי מכשיר סלולר תומך והאמת היא שזה לא מעניין אותי גם כן. לחבר שלי יש את ה 659Y ועובד לו פיקס עם HTC ONE M8.

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #49 

בשעה טובה הוחלף המסך ל50la621y בשעה טובה והסאגה הסתיימה.
זליגה ועננות מינימלית בתמונה שחורה וחדר חשוך (מצורפת תמונה).
פינות המסך וכל המסך מיושרים וצמודים למסגרת כמו שצריך.

התמונה עצמה הרבה יותר טובה והצבעים יותר חדים ועשירים ( גם בכיול זהה למסך שהוחלף).
בנוסף הרבה יותר יציאות usb וhdmi , 3 יציאות לכל חיבור.

באדיבות ח.י המשקפיים הישנים הושארו אצלי, ככה שיש לי 8 זוגות ובנוסף השלט הישן (תלת מימד רגיל) הושאר בנוסף לשלט מג׳יק. מהתרשמות ראשונית השלט מג׳יק נוח בטירוף לדעתי.
יותר.מאוחר אדבר עם המנהלת שטיפלה בי ואציין את השירות המעולה של ח.י וגם אבדוק לאן אפשר לשלו. מכתב תודה, השירות שלהם נהדר.

שאלה ששכחתי לשאול, ב621 התאורה היא אחורית או היקפית?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #50 

ב 621 התאורה היא אחורית.
שמח לשמוע שקבלת מסך שאתה מרוצה ממנו.
אגב, למה הצילומים שלך של מסך שחור יוצאים לך כחולים? או שצילמת באמת מסך כחול כהה?

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #51 

השחור יוצא כחול בגלל שאני מצלם במצב לילה עם ISO 3200 בשביל לראות את הזליגה בצורה מקסימלית.
חייב לציין שהTruemotion הוא אחד הדברים המעצבנים שיש , ביטלתי אותו אחרי דקה :)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #52 

הבדל של שמיים וארץ. יופי העיקר שתהנה מהמסך (Y)
סה"כ מסך סביר לגמרי. אם היה למסך שלי יותר אחידות בשחור ובכללי שחור עמוק יותר - לא הייתי מדמיין אפילו להחליף אותו בעתיד הקרוב.
מנגנון ההחלקה שלו - עניין של טעם. מצאתי שבתכנים עם תנועה איטית הוא עושה עבודה נפלאה והתוצאה מאד נעימה לעין. בתנועה מהירה הוא לא מספיק טוב ונוצרת מעין הילה שקופה כזו ליד הגופים שנעים - זה כבר לא נעים ובמקרים מסויימים זה בלתי נסבל.
הפשרה שמצאתי שאני הכי מסתדר איתה - בסרטים איכותיים בפורמט של 24p מספיק להפעיל את ה- True Cinema (קולנוע אמיתי) שזה פשוט הכפלה של הפריימים מבלי להמציא פריימים מלאכותיים (זה נעשה, בצורה קצת שונה ובקצב קצת שונה, גם בקולנוע). אם בכל זאת אני מפעיל את ההחלקת תמונה, אז מצאתי שבהגדרה ידנית ניתן להשיג תוצאות לא רעות, מבלי התחושה המוזרה של אופרת הסבון - De Judder על 3 ו- De Blur על 9.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #53 

יפה. נגמר טוב, למרות ההתחלה הקצת צולעת. ויפה שהשאירו את השלט הישן (חבל שלסוני שאצלי לא עשו את זה :)).

תאורה אחורית? חשבתי שכבר כמעט לא עושים דברים כאלה בימינו?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #54 

אכן כבר לא עושים מסכים עם תאורה אחורית ישירה בגלל עובי המסך.
אבל עד כמה שזכור לי ולפי מה שקראתי בזמנו המסך הזה הוא עם תאורה אחורית ישירה, זה גם מסביר את העובי היחסית מוגזם שלו ביחס למסכים מקבילים אחרים.
זה הדבר הכי קרוב שהצלחתי למצוא כרגע על דגם דומה:
http://www.lg.com/za/tvs/lg-60LA6210/te ... ifications

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #55 

חוץ מהרוחב שהאדג׳ בו עדיף,
מה היתרונות והחסרונות לכל טכנולוגיה?

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #56 

נהדר גם אצלך ח.י נתנו שרות מעולה
תתחדש
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #57 

Meishar84 כתב:חוץ מהרוחב שהאדג׳ בו עדיף,
מה היתרונות והחסרונות לכל טכנולוגיה?
...
·
היתרונות של תאורה בקצוות במקום תאורה אחורית - איפשר לעשות את הפאנל יותר דק. זהו.
אבל, אז באה LG וניפצה את התיאוריה והוכיחה לכל מי שפיקפק בה שגם עם תאורה אחורית ישירה אפשר להשיג חוסר אחידות, עננות וזליגות אור. "בפנים שלכם!" אמרו כל המהנדסים ב- LG.

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #58 

תודה רבה לכל העוזרים והמסייעים :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”