זליגת אור מעצבנת במסך LG 50La613y

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

רכשתי את המסך הנל לפני שבועיים. הכול טוב ויפה, מאוד מרוצה מהמסך. אחלה תמונה, אחלה תלת מימד.
מדובר על דגם זהה ל50la621 ללא הסמארט.

רק בעיה אחת, זליגת אור מעצבנת.
הזליגה נמצאת בעיקר בפינות של המסך,
כמוכן שמתי לב שבפינות ובכולן, הפינה של הפאנל שקועה ויש רווח בינה לבין למסגרת. לעומת שאר היקף המסך ששם הפאנל צמוד למסגרת.

פתחתי קריאה בח.י ויגיע טכנאי במסגרת האחריות. האם לדעתכם מדובר על תיקון קל בבית \ לקיחה למעבדה \ החלפת מסך?
יש טעם לשלוח להם מראש את התמונות או לחכות להגעת הטכנאי?
מישהו עוד נתקל בתופעה של רווח בפינות בין הפאנל למסגרת שגורם לזליגה?
מצורפות תמונות.

תודה
זליגה
 זליגה
הרווח מסומן באדום
 הרווח מסומן באדום

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

רווח:
http://www.hometheater.co.il/vt225644.html

זליגה בפינות, LG:
http://www.hometheater.co.il/vp2053476#2053476
ועוד תמונות בהמשך הדיון שם.

חכה לשאר העונים, אבל יכול להיות שאצלך המצב גרוע מהממוצע. אני משער שהיבואן יחליף, אבל אולי יהיה צריך להתעקש.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

גם אצלי, כפי שניתן לראות בדיון ש jtk קישר אליי, היה מצב דומה. גם בהירות מוגזמת בפינות וגם מרווחים בין הפאנל המסגרת. לי ח.י הסכימו להחליף כדי שאהיה מרוצה מהקניה אבל לצערי התופעה הייתה קיימת בכל המסכים שהם הביאו.
מה שלמדתי זה שאפשר לצמצם משמעותית את הבעיה עם קצת התעסקות והרבה סבלנות ולהביא את המסך ממצב קטסטרופה (דומה לתמונה שהעלאת) למצב די סביל/סביר. אבל לא ניתן לתקן דבר כזה, זה תמיד יהיה שם ברמה כזו או אחרת.
ממליץ לך לשלוח לנציגת השירות אימייל עם תמונות של הבעיה ולדרוש החלפה למסך סביר. אין טעם שטכנאים יגיעו אליך בשביל לראות את זה, זו תופעה מוכרת וידועה להם. מנסיון.
אגב, חבר טוב קנה לא מזמן את ה 50LB659Y ולא ראיתי אצלו זכר אפילו לתופעה הזו. (בדקתי בחדר עם מעט תאורה אבל לא בחושך מוחלט). כנראה שזה משהו שהם שמו עליו יותר דגש בדגמים הנוכחיים..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

דיברתי עם נציגה, שלחתי לה במייל את התמונות והסבר.
דרשתי החלפת מסך במיוחד שמדובר על מסך חדש.
לא נראה שיש טעם להגעת טכנאי בשביל לראות את התקלה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

נסה לקחת כמה שיותר מידע מהדיון שלי בנושא, עברתי עם הסיפור הזה לא מעט.
ייקח לך כמה דקות קריאה, תעבור מעמוד 6 בערך והלאה, אני גם מתאר פחות או יותר איך למזער את זה עם מטלית מיקרופייבר למסכי LCD. אם אתה לא מבין מה אתה עושה - אל תעשה את זה. או שתשאל כאן כל שאלה שיש לך ואנסה לעזור.
בנוסף, מעניין אותי לשמוע - על כמה הגדרת את עצמת התאורה האחורית? אצלי בניתי שני סטאפים שונים, אחד עם "מומחה 1" ליום והשני עם "מומחה 2" לצפייה בלילה. ההבדל העיקרי בינהם הוא עצמת התאורה האחורית. על הגדרות יום שמתי אצלי על 50 (אפשרי בהחלט יותר, כמו 60-70) ולצפייה בלילה על 35 (אפשרי גם לשים על 40-50). זה נשמע מאד נמוך, אבל לא רק שזה עוזר משמעותית לצמצם את העניין של העננות והבהירות, זו העדפה אישית שלי גם בלי קשר. עצמה גבוהה מידי גורמת לי לתחושה לא נוחה בצפייה לאורך זמן, במיוחד בחושך.
דבר נוסף - עד כמה התמונה שהעלאת מייצגת בנאמנות את המצב אצלך בפועל? מהנסיון שלי, מצלמות נוטות להגזים מאד באיך שהתופעה הזו נראית. כל פעם שרציתי להעלות תמונה המסך יצא סופר בהיר והכל היה מוגזם וגרם לדברים לצאת קצת מפרופורציה.. אחרי קצת משחק עם ההגדרות במצלמה הצלחתי להוציא תמונות קצת יותר הגיוניות שגם מייצגות פחות או יותר את המציאות.

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה על המענה.

את השרשור קראתי עוד אתמול.
שרשמת "לדרוש החלפה למסך סביר" למה בדיוק התכוונת ?
כמו כן, המסך היותר טוב שהוצע לך תמורת תשלום קטן, מה היה הסדר גודל של התשלום ואיזה מסך זה היה? או שאני מתבלבל עם מגיב אחר בשרשור.

המסאג' לא ממש יעזור מכיוון שהפינות שקועות ואם כבר צריך למשוך אותם החוצה (ליישר אותם) על מנת לסדר את הבעיה.
מבחינת כיול המסך בד"כ מצב על Cinema עם שינוי כמה הגדרות, כמו תמונה יותר ניטרלית ושינוי בהירות ל55 או על מצב מומחה.
מבחינת הצפיה החדר הד"כ מוחשך או מואר באמצעות מנורות, אין כמעט מצב של צפיה עם אור יום מבחוץ. אני בעצמי לא חסיד של תמונה מאוד מוארת (Vivid ממש לא עושה לי את זה).
התמונה עוד מחמיאה לדעתי לעומת המצב בפועל שמשפיע גם על התמונה שמוקרנת במהלך סרט או פלייסטיישן , התמונה צולמה במצב לילה ללא פלאש.

באופן אישי אני לא חושב שאני צריך לסבול ולהתמודד עם מוצר פגום ולהתגבר על הפגמים שלו, הזליגה הזאת פשוט מעצבנת אותי ומפריעה לי כל פעם מחדש.
שלא תבין לא נכון, אני מאוד מרוצה מהמסך עצמו ומהתמורה שהוא נותן, רק הזליגה \ עקמומיות הזאת מעיבה...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

לדרוש החלפה למסך סביר - הכוונה כמובן היא למסך שלא יהיה בו זליגות אור / בהירות / עננות מוגזמות, כמו אצלך. כמעט תמיד יש מעט, אבל לא ככה. אצלך המצב חריג לרעה. (במיוחד אם אתה אומר שהתמונה עוד מחמיאה למצב בפועל. המצב אצלך הוא כנראה קטסטרופה.)
אתה לא הראשון שמקבל מסך במצב כזה, הרשת מוצפת בתלונות כאלה במיוחד בשנתיים-שלוש בערך אחורה. LG מככבים לרעה בקטע הזה וגם פאנלים שלהם במסכים של יצרניות אחרות בדרך כלל נראים די גרוע. בחו"ל זה פשוט לא ביג דיל - הלקוח לא מרוצה מהמוצר אז הוא מחזיר אותו חזרה ומקבל את הכסף. לא צריך להתחיל לפרט הסברים ונימוקים. מוצר פגום, זהו.
וחלילה לא ניסיתי לרמוז או לומר לך שאתה צריך להסתדר עם זה וללמוד לחיות עם זה - אני חד משמעית בעד החלפה למסך תקין או לחלופין לבטל את העסקה ולהחזיר להם את המסך.

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

שכחתי לציין שאתמול גם שמתי לב שניתן לראות את הלדים בין המסגרת למסך בדופן התחתונה מתי שהם דולקים.
עם מעט עננות אפשר לחיות.
עדיין, מסך לד בגודל 50" לא יהיה חף מעננות וזליגה, אבל יש פגם שגורם לזה להיות מוגזם.

אני כרגע מעדיף שלא לבטל עסקה,
סך הכול המסך עצמו מעולה לדעתי ואין סיבה אם אפשר למצוא פתרון בדמות החלפה למסך חדש ותקין.

אני מחכה לתשובה מח.י , ברגע שתהיה התקדמות אעדכן.
אגב, היצרן לא מודע לתלונות שיש ברשת ?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

כמובן שהם מודעים. כמו כל היצרנים האחרים. אבל אנשים קונים, אז כך זה ממשיך.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

קצת אירוני שהיצרן עם השחורים הכי גרועים בשוק שם דגש על פיתוח וייצור של OLED עם השחורים הכי טובים בשוק.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

למה אירוני? אם כבר, הגיוני לטפל בנקודה החלשה. :)

יש יצרני IPS עם שחורים טובים יותר?

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

עדכון בנוגע למסך עצמו ולא בטיפול מול היבואן (ח.י)
אתמול הזליגה בקצוות הייתה בולטת פחות , ומורגשת קצת במסך שחור מלא. בנוסף לזה העננות עדיין קיימת, ניתן לראות גם בתמונה פס אלכסוני מעונן.
לא שיניתי אתמול שום הגדרת תאורה וכו'

הגיוני שיש למסך קריזות ?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

כן. אתה לא מדמיין, כך זה גם במסך שלי. יום אחד יכול להיות קטסטרופה ויום אחר יכול להיות מעולה שחבל על הזמן. זה מאד תלוי (לפחות אצלי) בטמפ' החדר וכמה זמן המסך דלוק.
להגיד לך שזה תקין או שזה בסדר? לא. אבל ככה זה אצלי..

Meishar84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

דיברו איתי מקודם.
יום ראשון יגיע טכנאי.
הטכנאי יראה את הבעיה ובמקום תעשה החלטה מול המנהל לקוח אם להחליף (לאותו דגם או לדגם מקביל, תלוי במלאי) או לשלוח לתיקון.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #15 

גם אלי מגיע מחר טכנאי של ח.י לראות בעיה של חוסר אחידות בפלזמה LG חדשה בת שבוע 60 אינץ (לא צבירות ולא צריבות ואחרי שימוש בשטיפה) פשוט חוסר אחידות בגוון הצבע הירוק במסך (ניתן לראות בקלות על ידי DVD לבדיקת מסכים המכיל תמונות בגודל מסך מלא של כל סוגי הצבעים) שלחתי להם תמונות למייל והם רוצים שנציג מטעמם יראה בעצמו כדי להחליט אם מחליפים ( שוב ניראה לטובת מי יחליט הנציג לטובת הלקוח הוא למעסיק שמשלם לא את המשכורת), הבעיה היא האחידות בירוק ולא ההשתקפות מצד שמאל של חריצי התריס.
ניראה מה יחליטו מחר עידכון מובטח
במידה ולא אהיה שבע רצון יעלו תמונות, ועוד תיעודים של השלתלשלות העיניין
המיקרה הזה מתועד מ א. ועד ת. כולל DVR בבית למיקרה שלא אקבל שירות ראוי
רבותי שאתם קונים טלויזיה חדשה ב14 יום הראשונים תבדקו אותה במגדלת... ותשלמו בתשלומים כדי שתהיה לכם אפשרות למלא טופס לחברת האשראי על כשל תמורה כי המחיר כולל גם את השירות (בעצם בעיקר את השירות)
היום השירות לא פחות חשוב מהמוצר, היבואן נימדד בשירות ובהתמודדות שבו הוא נידרש לתת גיבוי למוצרים אותם הוא מוכר ולעמוד מאחורי המותג אותו הוא משווק.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

DVR?

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

DVR המתעד את כל מה שמתרחש
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

מה זה DVR?

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

מכשיר מצלמות אבטחה
רב סרן-רועי קליין.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

כל עוד הטכנאי לא ינסה לתקוף אותך או לגנוב את המסך, נראה לי שאין צורך. :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”