צריך עזרה בבחירת סטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
nati086 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני חדש בכל עיניין הסטרימרים ולא כל כך מבין בזה הרבה אני רוצה סטרימר אנדרואיד שאני אוכל להוריד אליו את יס גו ואת אורנג' TV ואפשרות לגלוש ביוטיוב לראות סדרות וסרטים מהאינטרנט

במה לבחור בתקציב של עד 700 שקל?

מישהו יכול להגיד לי גם מזה XMBC וקודי לא הבנתי כל כך?
תודה לכולם!

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

XBMC הוא ממשק ניהול וניגון מדיה בקוד פתוח שיש לו המון תוספים (לדוגמה צפייה בטורנט תוך כדי הורדה, הורדת תקצירים לסרטים בעברית וכיו"ב) ואפשר לקסטם אותו מאוד לטעמך.
XBMC בגרסתה החדשה שינתה את שמה ונקראת KODI. היא תומכת בכל מערכות ההפעלה העיקריות - WINDOWS, LINUX, ANDROID.
בתקציב זה, אם ניגון 4K הוא לא שיקול, אתה יכול לקחת קיובוקס של SOLID RUN. זו חברה ישראלית כך שאין עלויות מכס. בנוסף, יש הנחה של 10% לחברי האתר. (יש כאן קופון להורדה).
היתרון של קופסה זו הוא שניתן להתקין עליה גם אנדרואיד וגם OPENELEC שזו הפצה של לינוקס עם אופטמיזציה ל- KODI.
אם ניגון 4K הוא שיקול הייתי קונה את מיניקס X8-H PLUS, שהוא אמנם נגן סיני אך עם חברה שמתחזקת אותו ותומכת בו. לי יש את X8-H שלהם ולמעט נושא השלט שהוא חלש מאוד והייתי צריך לפתור בנפרד אני מאוד מרוצה.

nati086 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

הקיובוקס יש כאן ביקורות באתר והם לא מומלצות והאם כל סטרי מר יריץ את האפליקציות של אורנג ויס.

AsafKuller
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
שם מלא: Asaf Kuller
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אפשר עוד טיפלה פרטים על הcubox

שליחה #4 

"היתרון של קופסה זו הוא שניתן להתקין עליה גם אנדרואיד וגם OPENELEC שזו הפצה של לינוקס עם אופטמיזציה ל- KODI."

האם הכוונה לדאבל בוטינג?
איך מזמינים כזה דבר?
האם הKODI לא יכול לרוץ כאפליקציה על אנדרואיד?

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: אפשר עוד טיפלה פרטים על הcubox

שליחה #5 

למיטב ידיעתי אין תמיכה ב- DUAL BOOT אלא רק אפשרות להתקין IMAGE של מערכת ההפעלה הרצויה. (אתה יכול לבדוק ישירות מול היצרן).
OPENELEC היא מערכת הפעלה (הפצה של לינוקס) ייעודית ל- KODI ולמרות ש- KODI היא רק אפליקציה היא מייד מריצה אותה עם העלייה של המערכת. זה אולי נותן אשליה שזה למעשה KODI כמערכת הפעלה אך זה לא.
באותו אופן, KODI הוא יישום שמתקינים באנדרואיד, רק ששם הוא לא מורץ אוטומטית.
עם זאת, חשוב להבין ש- KODI לאנדרואיד וללינוקס הן לא אותן גרסאות ועשויים גם לחול שנויי קוד מקור ביניהן. הן מקומפלות באופן נפרד לכל מערכת הפעלה.

נטי, דווקא פה בפורום יצא לקיובוקס שם מאוד טוב. מעבר לכך, כל קופסה שמסוגלת להריץ מערכת הפעלה אנדרואיד תומכת גם ביישומים שנכתבו לאנדרואיד. כמובן שאם תתקין הפצת לינוקס על המכשיר, תוכל להריץ רק יישומים שמסוגלים לרוץ על לינוקס.
סדר התמיכה הוא: חומרה -> מערכת הפעלה שמסוגלת לרוץ על החומרה -> תוכנה שמסוגלת לרוץ על מערכת ההפעלה
·

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #6 

ירון אומר דברים נכונים.

בנוסף נראה כי אתה לא בדיוק סגור על "מי נגד מי" ולכן הייתי ממליץ לך לעיין בשרשור שבחתימה שלי "התחל כאן" - אני סבור שהוא יענה לך על כמה משאלותיך, ואף יפנה אותך לחומרה מתאימה.

בנוסף, באופן אישי אני משתמש ב-Cubox (ולא אחד), הקוביה מעולה ומריצה KODI בצורה יציבה מאוד.
אישית יש לי נטייה להתרחק ממוצרי אנדרואיד על אף היתרון שלהם כמערכת הפעלה שיודעת להריץ אפליקציות אנדרואיד (דפדפן למשל) - בטווח הרחוק נמצא כי היא פחות יציבה מOPENELEC (לינוקס) להרצת KODI - ולכן ניתן לעשות את סדר העדיפות כל אחד לעצמו.
אם השימוש הוא 99% KODI אצלי - אין ספק שאריץ על OE, לעומת זאת למישהו שרוצה 40% גלישה 60% KODI הייתי ממליץ אולי אנדרואיד בתקציב נמוך,
וכמובן NUC מבוסס אינטל בתקציב גבוה.

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אגב, ידיעה מעניינת - http://www.solid-run.com/blog/linux-dis ... ra-debian/ .
יש אפשרות להריץ הפצות לינוקס אחרות על הקיובוקס. יש גם הגיון בהרגלי שימוש מסויימים להתקין הפצה אחרת ואז להנות גם מדפדפן וכיו"ב. המכשיר בהחלט מספיק חזק לזה. זה לא RASPBERRI PI שעושה טובה שהיא חיה :)
קופסת אנדרואיד הגיונית בעיקר למשתמש שרוצה לשחק משחקי אנדרואיד עליה או כזה שבוחר קופסה עם יכולות ניגון 4K, כאשר קיובוקס עדיין לא שם. (זה לא קשור למערכת הפעלה שאינה מגבלה אלא לחומרה עצמה).
אני קניתי קופסת אנדרואיד של מיניקס, החברה מצויינת אך במבט לאחור, למרות שאני נהנה ממנה מאוד לא נראה לי שהייתי בוחר בפתרון זה שוב.
כשאתה מריץ מזרים מדיה מבוסס לינוקס אתה מריץ גרסה נקייה של KODI ולא צריך לחכות ליצרן שיתאים אותה למכשיר. היות וקיובוקס גם מאפשר אנדרואיד אתה תמיד יכול להתנסות ולהחליט מה אתה מעדיף.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #8 

shkop כתב:אגב, ידיעה מעניינת - http://www.solid-run.com/blog/linux-dis ... ra-debian/ .
יש אפשרות להריץ הפצות לינוקס אחרות על הקיובוקס. יש גם הגיון בהרגלי שימוש מסויימים להתקין הפצה אחרת ואז להנות גם מדפדפן וכיו"ב. המכשיר בהחלט מספיק חזק לזה. זה לא RASPBERRI PI שעושה טובה שהיא חיה :)
קופסת אנדרואיד הגיונית בעיקר למשתמש שרוצה לשחק משחקי אנדרואיד עליה או כזה שבוחר קופסה עם יכולות ניגון 4K, כאשר קיובוקס עדיין לא שם. (זה לא קשור למערכת הפעלה שאינה מגבלה אלא לחומרה עצמה).
אני קניתי קופסת אנדרואיד של מיניקס, החברה מצויינת אך במבט לאחור, למרות שאני נהנה ממנה מאוד לא נראה לי שהייתי בוחר בפתרון זה שוב.
כשאתה מריץ מזרים מדיה מבוסס לינוקס אתה מריץ גרסה נקייה של KODI ולא צריך לחכות ליצרן שיתאים אותה למכשיר. היות וקיובוקס גם מאפשר אנדרואיד אתה תמיד יכול להתנסות ולהחליט מה אתה מעדיף.
...
·

תסתכל תחת הפצות ( Distributions )
http://www.solid-run.com/wiki/Main_Page

אפשר לנסות המון דברים...

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אם 4K זה לא שיקול זה באמת אידאלי מבחינת גמישות-מחיר.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”