קצת סדר בבלגאן...
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- שם מלא: jackob_sh
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם, לא בטוח שהשאלה שלי תקבל מימד מעשי אבל קצת איבדתי את הכיוון בנוגע למכונות קפה...
איך שאני רואה את זה יש כמה קטגוריות של מכונות קפה, במחיר של נניח עשיריה פלוס מינוס עומד בפני פלוני מבחר די רחב של מכונות והשאלה היא מי לוקחת? נכון שצריך להתחבר ולנסות וכו וכו, אבל בסופו של דבר, האם ישנם 3-4 מכונות שהן בגדר קונצנזוס?
1. ה E-61, סוג של סטנדרט, כולם מכירים, די אותו הדבר, וריאציות- PID, DOUBLE BOILER, וכיוב'.
יכול להיות דרך אגב שהתוספות הנ"ל משנות מהותית את פני הדברים ומכונה עם DB ו PID כל כך מצוינת (דוגמת ה R58) שצריכה להיכלל בקטגוריה משל עצמה.
2. המכונות התעשיתיות שהוקטנו לצרכים ביתיים (יכול להיות שאני טועה בהגדרה, אבל ככה קיבלתי את הרושם). דוגמה: לה צ'ימבלי ג'וניור או הלה ספציאלה ויוואלדי שיתרונותם הם הבנייה התעשייתית שלהם.
3. מכונות מנוף: לונדוניום וכו' (בעלות הראש התעשייתי, לא כולל סטרגה שהיא יצור כלאיים)
4. לה מרזוקו (לא רלוונטי בגלל המחיר אבל ראויה לאזכור
5. אחר: סטרגה, אין לי עוד דוגמאות.
לסיכומו של עיניין 10-12K, מה לוקחים, הדרישות: אספרסו, הקצפה, חזרתיות. כל השאר לא משנה, שלושת התנאים שווים באותה המידה.
ערב מוצלח...
איך שאני רואה את זה יש כמה קטגוריות של מכונות קפה, במחיר של נניח עשיריה פלוס מינוס עומד בפני פלוני מבחר די רחב של מכונות והשאלה היא מי לוקחת? נכון שצריך להתחבר ולנסות וכו וכו, אבל בסופו של דבר, האם ישנם 3-4 מכונות שהן בגדר קונצנזוס?
1. ה E-61, סוג של סטנדרט, כולם מכירים, די אותו הדבר, וריאציות- PID, DOUBLE BOILER, וכיוב'.
יכול להיות דרך אגב שהתוספות הנ"ל משנות מהותית את פני הדברים ומכונה עם DB ו PID כל כך מצוינת (דוגמת ה R58) שצריכה להיכלל בקטגוריה משל עצמה.
2. המכונות התעשיתיות שהוקטנו לצרכים ביתיים (יכול להיות שאני טועה בהגדרה, אבל ככה קיבלתי את הרושם). דוגמה: לה צ'ימבלי ג'וניור או הלה ספציאלה ויוואלדי שיתרונותם הם הבנייה התעשייתית שלהם.
3. מכונות מנוף: לונדוניום וכו' (בעלות הראש התעשייתי, לא כולל סטרגה שהיא יצור כלאיים)
4. לה מרזוקו (לא רלוונטי בגלל המחיר אבל ראויה לאזכור
5. אחר: סטרגה, אין לי עוד דוגמאות.
לסיכומו של עיניין 10-12K, מה לוקחים, הדרישות: אספרסו, הקצפה, חזרתיות. כל השאר לא משנה, שלושת התנאים שווים באותה המידה.
ערב מוצלח...
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
מה אתה שותה בדרך כלל?
כמה כוסות ביום בממוצע?
האם גם "הדיוטים" (למשל האישה) תצטרך להפעיל את המכונה ולהכין קפה?
תחתוך כ3-4 אלף שח מהתקציב עבור מטחנה (אלא, אם לזו יש תקציב משלה).
כמה כוסות ביום בממוצע?
האם גם "הדיוטים" (למשל האישה) תצטרך להפעיל את המכונה ולהכין קפה?
תחתוך כ3-4 אלף שח מהתקציב עבור מטחנה (אלא, אם לזו יש תקציב משלה).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
אני מאוד ממליץ על מנוף מסחרית שבאמת מהווה שידרוג מ- E61.
כפי שאמרו אם התקציב הוא רק למכונה אז הייתי הולך על לונדיניום אחרת סטרגה + K10.
לגבי הסטרגה אני לא מסכים שהיא ייצור כלאיים. כל התפקיד של המשאבה בה זה להזרים מים לדוד ולראש ולשלוט בלחץ פרה אינפיוזן. אם גם זה מפריע לך אפשר בדגם עם החיבור ישיר והמיכל (נקרא TOP) לנתק את המשאבה ואז הזרמת המים לדוד לראש ולפרה אינפיוזן הם בלחץ הרשת (3-4 בר).
במצב הזה היא דומה ללונדיניום למעט העניין שהסטרגה משתמשת במחליף חום והלונדיניום בטרמוסיפון.
כפי שאמרו אם התקציב הוא רק למכונה אז הייתי הולך על לונדיניום אחרת סטרגה + K10.
לגבי הסטרגה אני לא מסכים שהיא ייצור כלאיים. כל התפקיד של המשאבה בה זה להזרים מים לדוד ולראש ולשלוט בלחץ פרה אינפיוזן. אם גם זה מפריע לך אפשר בדגם עם החיבור ישיר והמיכל (נקרא TOP) לנתק את המשאבה ואז הזרמת המים לדוד לראש ולפרה אינפיוזן הם בלחץ הרשת (3-4 בר).
במצב הזה היא דומה ללונדיניום למעט העניין שהסטרגה משתמשת במחליף חום והלונדיניום בטרמוסיפון.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
קפה ממכונת מנוף הוא שונה, לא דווקא יותר טוב או פחות טוב. שונה.
מציע לך לקפוץ לאחד החברים פה (או לנמסיס עם הלונדוניום) ולטעום.
הויואלדי, הג׳וניור, הR58, הAlex Duetto כולם יתנו תוצאה מאוד מאוד דומה בכוס עם ניאונסים לכאן או לכאן.
עיקר ההבדל יהיה מהביצועים שלך כבריסטה ומאיכות המטחנה.
מכולם, תוכל להוציא שוטים מעולים. זה נופל נטו לעיצוב ולפיצ׳רים. (דוד מבודד, בקרה אלקטרונית, צריכת חשמל, שטח מדף, מחיר ועוד ועוד.
מציע לך לקפוץ לאחד החברים פה (או לנמסיס עם הלונדוניום) ולטעום.
הויואלדי, הג׳וניור, הR58, הAlex Duetto כולם יתנו תוצאה מאוד מאוד דומה בכוס עם ניאונסים לכאן או לכאן.
עיקר ההבדל יהיה מהביצועים שלך כבריסטה ומאיכות המטחנה.
מכולם, תוכל להוציא שוטים מעולים. זה נופל נטו לעיצוב ולפיצ׳רים. (דוד מבודד, בקרה אלקטרונית, צריכת חשמל, שטח מדף, מחיר ועוד ועוד.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
DB יציב יותר בטמפ מעצם היותו 2 דודים נפרדים וחוסך התעסקות עם cooling flush אבל זה בא בתוספת מחיר ולעיתים גם גודל פיזי.
ראה את הסירטון הבא שמשווה "עיוור" בין כוס ממכונת DB ל- HX.
מסכים עם קודמי שמכונות מנוף מוציאות שוט שונה ממשאבה אבל במנוף מסחרי נפתרים חלק מחסרונות המנוף שהם גוף פחות נוכח וקרמה יחסית דלילה. במנוף אתה מרגיש קשת טעמים יותר עמוקה כנראה בגלל החליטה היותר עדינה ופרופיל הלחץ הספציפי.
כל זה כמובן טעמי האישי ואתה יותר ממוזמן לנסות בעצמך ולהחליט.
ראה את הסירטון הבא שמשווה "עיוור" בין כוס ממכונת DB ל- HX.
מסכים עם קודמי שמכונות מנוף מוציאות שוט שונה ממשאבה אבל במנוף מסחרי נפתרים חלק מחסרונות המנוף שהם גוף פחות נוכח וקרמה יחסית דלילה. במנוף אתה מרגיש קשת טעמים יותר עמוקה כנראה בגלל החליטה היותר עדינה ופרופיל הלחץ הספציפי.
כל זה כמובן טעמי האישי ואתה יותר ממוזמן לנסות בעצמך ולהחליט.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אגב, מנסים (ועושים אחלה עבודה) לחקות את המנוף עם פרופילי לחץ משתנים בכל מיני מכונות. הבולטת שבהן היום היא הVesuvius
והיא מגיעה עם תג מחיר בהתאם כמובן...
http://www.home-barista.com/reviews/ves ... 32474.html
והיא מגיעה עם תג מחיר בהתאם כמובן...
http://www.home-barista.com/reviews/ves ... 32474.html
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload