רשת ביתית עם 4 Rasbperry Pi
שלום לכולם!
אני מעוניין להקים רשת ביתית קווית עם 4 מכשירי Rasberry Pi. אין לי כוונה להזרים סרטים מהאינטרנט אלא רק מהארד דיסק מקומי.
לצורך העניין יש לי מספר שאלות -
- אני מתכנן לחבר את ההארדיסק לראוטר כך שכל המכשירים יוכלו לראות אותו. האם זה אפשרי בכלל?
- האם זה שאפתני מדי להזרים במקביל סרט באיכות 720p ל-4 מכשירים?
- האם ניתן שספרית הסרטים תשב על ההארדיסק כך שהיא תהיה מסונכרת בין כל המחשבים?
תודה רבה על העזרה
אני מעוניין להקים רשת ביתית קווית עם 4 מכשירי Rasberry Pi. אין לי כוונה להזרים סרטים מהאינטרנט אלא רק מהארד דיסק מקומי.
לצורך העניין יש לי מספר שאלות -
- אני מתכנן לחבר את ההארדיסק לראוטר כך שכל המכשירים יוכלו לראות אותו. האם זה אפשרי בכלל?
- האם זה שאפתני מדי להזרים במקביל סרט באיכות 720p ל-4 מכשירים?
- האם ניתן שספרית הסרטים תשב על ההארדיסק כך שהיא תהיה מסונכרת בין כל המחשבים?
תודה רבה על העזרה
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
1) ברוב הראוטרים זה אפשרי
2) העומס הוא לא על הפאי אלא על הראוטר - שלא אמור להתרגש מתעבורה כזו
3) אישית הייתי מבצע את המדריך שלי בחתימה לשרת mysql כדי לסנכרן את כולם. לשם כך הייתי ממליץ לחבר את ההרד דיסק למחשס שמריץ ווינדוס, לשתף אותו, ולהקים על המחשב שרת mysql כמו במדריך, הסייג הוא שהמחשב יהיה חייב להיות זמין כדי לגשת לתכנים ולתוכנה, אז לשיקולך.
ולשאלתך - אין בעיה להשתמש באותו נתיב למכשירים מרובים.
2) העומס הוא לא על הפאי אלא על הראוטר - שלא אמור להתרגש מתעבורה כזו
3) אישית הייתי מבצע את המדריך שלי בחתימה לשרת mysql כדי לסנכרן את כולם. לשם כך הייתי ממליץ לחבר את ההרד דיסק למחשס שמריץ ווינדוס, לשתף אותו, ולהקים על המחשב שרת mysql כמו במדריך, הסייג הוא שהמחשב יהיה חייב להיות זמין כדי לגשת לתכנים ולתוכנה, אז לשיקולך.
ולשאלתך - אין בעיה להשתמש באותו נתיב למכשירים מרובים.
- tomer953
- חבר מכור קשה

הHDD שלי שמחובר למחשב HTPC המריץ ווינדוס מזרים גם ל10 מחשבים ביחד
לא אמורה להיות בעיה...
מקווה שהחיבור HDD לראוטר עובד טוב כי אישית לא התניסיתי בזה אף פעם - אך שוב - לא אמורה להיות בעיה.
לא אמורה להיות בעיה...
מקווה שהחיבור HDD לראוטר עובד טוב כי אישית לא התניסיתי בזה אף פעם - אך שוב - לא אמורה להיות בעיה.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
תבדוק טוב את הביצועים של הנתב שאתה מתכוון לעשות בו שימוש (לחפש מבחנים רלוונטים ברשת).
רק בדגמים עדכניים (שאת רובם לא תמצא בארץ) תמצא ביצועים סבירים, במקרה הטוב. ברוב המקרים הביצועים הם מסדר גודל של עד 10MB/Sec. אני לא בטוח שזה יעמוד במשימה שאתה רוצה.
רק בדגמים עדכניים (שאת רובם לא תמצא בארץ) תמצא ביצועים סבירים, במקרה הטוב. ברוב המקרים הביצועים הם מסדר גודל של עד 10MB/Sec. אני לא בטוח שזה יעמוד במשימה שאתה רוצה.
- tomer953
- חבר מכור קשה

אתה צריך מכשיר להתקין עליו את השרת MYSQL
(NAS\HTPC\שרת כלשהו..משהו...)
אני לא חושב שאפשר להריץ שרת MYSQL על הPI... (אולי אפשר.. צריך לעשות גוגל, לדעתי לא ילך)
בכל אופן - אם אין לך מכשיר שיריץ שרת MYSQL אז לא תוכל להגיע לרמת סנכרון כמו במדריך שלי -
אבל תוכל לעשות שיתוף תיקיות פשוט ולהגדיר לכולם את אותו המקור...
(NAS\HTPC\שרת כלשהו..משהו...)
אני לא חושב שאפשר להריץ שרת MYSQL על הPI... (אולי אפשר.. צריך לעשות גוגל, לדעתי לא ילך)
בכל אופן - אם אין לך מכשיר שיריץ שרת MYSQL אז לא תוכל להגיע לרמת סנכרון כמו במדריך שלי -
אבל תוכל לעשות שיתוף תיקיות פשוט ולהגדיר לכולם את אותו המקור...
לא יודע אם זה מעניין מישהו, אבל אחרי קצת בירורים החלטתי ללכת על תצורה של 4 מכשירי Pi, ראוטר והארד דיסק בסגנון Western Digital My Cloud. בחיבור קווי של 1 ג'יגה ביט, ההארד דיסק לא אמור להוות צוואר בקבוק במערכת. לגבי הסנכרון - אני מוכן פשוט להתפשר על שימוש באותו מקור מדיה בלי להחזיק את אותן רשימות השמעה.
תודה לכולכם על העזרה!
תודה לכולכם על העזרה!
היום התוכן הביתי שלי נמצא על המחשב הביתי הראשי, ממנו אני מזרים למחשב מדיה בסלון (NUC 2820) על גבי ראוטר מהירות קווית ג'יגה (hotbox2)
אם אני יחבר לראוטר ישירות הארד דיסק חיצוני, האם מהירות השיתוף וההזרמה ברשת הביתי תרד ? או שזה חסר משמעות ?
אם אני יחבר לראוטר ישירות הארד דיסק חיצוני, האם מהירות השיתוף וההזרמה ברשת הביתי תרד ? או שזה חסר משמעות ?
- tomer953
- חבר מכור קשה

עדיף כמו שעכשיו, שהתכנים ישבו על המחשב שמחובר קווית לראוטר.