גלריית הרמקולים שלנו

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
nshabtay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

tannoy revolution r3 (על גבול הוינטאג' )

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #2 

nshabtay כתב:tannoy revolution r3 (על גבול הוינטאג' )
...
·

זה כבר עובר את הגבול
האמת כל גבול
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

אחד מהאוסף The Legendary Amp Killer- GALE 401

שליחה #3 

זהו זוג "גייל" (GALE) דגם 401C כנראה היחיד בארץ – רמקול משנות השבעים מיוחד מאוד ונשמע מעולה

ה GALE הגיע בשני פורמטים:

פורמט "הוריזונטלי"-שהוא אולי המוכר יותר והנפוץ יותר אל אף "מוזרותו העיצובית", בעל תיבות מצופות (עטופות!!) בד שחור עם שני מכסאות כרום מהצדדים (ימין ושמאל) על גבי סטנד ניקל – ברוח התקופה תמונות כאן:
http://0339436.netsolhost.com/WordPress ... t-copy.jpg

*יש לי זוג כזה שניצל מציפורני סוחרי מתכות!! את הכרום הם מכרו – אני הצלתי את השאר.

עד היום לא ברורה לי "כוונת המשורר" להציב רמקול כל כך כבד (תכף תבינו למה) על סטנד דקיק כל כך?? הרמקול הזה "מעיף לך את הראש" בבאס שהוא מייצר... וכך- על גבי סטנד כזה הוא לא בדיוק "נשאר במקומו" ועשוי ל"ווברץ" וכיו"ב... העיצוב רבותי כנראה היה חלק מג'ורי מהעניין.. טוב...
הדגם זכה ב - Winner of the 1978 CES Design and Engineering Excellence Award
בזכות אותו עיצוב לגבי התועלת הסונית – לGALE פתרונים ... או בעצם כבר לא...
אם העיצוב ,מוכפל הוופרים" נראה לכם מוכר זה לא בגלל משהו ששתיתם...:-). הרבה חברות באותה תקופה, עבדו בפורמט "Double Woofer" – חלקם עם יחידה אקטיבית +פאסיבית, כמו פיליפס ו B&O, וחלקם עם שני וופרים אקטיביים – טאנדברג, בראון ADS KEF ועוד אחרים... הרציונאל אליבה ד'GALE היה מהלך קצר, שהוא מהיר ומדוייק, בשטח מוכפל באמצעות שתי יחידות. (אגב - רווקס ו BOZAK אגב עשו 4 ו – 8 יחידות בכוורות שלהם אבל זה באמת סיפור אחר...)

פורמט "ביתי רגיל" – התיבות מצופות פורניר יפיפה.. עם "גרילים" חומים ברוח אותה תקופה - לאילו שהיו יותר שמרנים ואולי רצו גרסת "מוניטור" / "מדף" רגועה... :o
כל אחד מהדגמים ניתן להניח לאורך ולרוחב לפי ה"סט- אף" בחדר... ו "Wife Factors" כאלה ואחרים.

הסטוריה: GALE היתה חברת בוטיק בריטית עם הרבה מעוף, לא ארחיב כאן.. אלו שרוצים BRIEF יואילו לראות כאן http://0339436.netsolhost.com/WordPress/gs401-speaker/ ובגוגל.. (יש הרבה)

קומפוננטות / דרייברים:

טוויטר HF2000 של סלסשיון (CELESTION) – דום טוויטר מעולה שהיה חלק מה DITTON66 האלמותי – המוניטור הגדול של סלסשיון. עובד מעל 5KHZ

מיד – KO40 של פירלס – PEERLESS – דברנו עליו לא מעט בפורום. המיד סגור בקופסה שלו מאלוניום, מופיע בהרבה רמקולים יוקרתיים עד סוף שנות השמונים ואולי אף אח"כ.. עובד מ-500HZ עד 5000HZ.

וופרים CTS-8"– (Chicago Telephone Supply) שניים בתיבה – 8 אינטש האחד, אלו וופרים של CTS האמריקאית שייצרה עבור אינפיניטי, AR והרבה חברות אחרות בארה"ב.. לוופרים מגנטים רבועיים ענקיים כ 4.5*1.5 אינטש האחד ומהלך ממברנה ארוך..

התיבה: תיבה אטומה – SEALD עשוייה מסיבית איכותית (כן יש דבר כזה...:-) ) ומחוזקת באופן מטורף (BRACED) – כל צלע פנימית של התיבה מחוזקת וכך נוצרת חגורת חיזוק פנימית באמצע התיבה מבפנוכו. (למעוניינים – תמונות וכיו,ב).

קרוס אוברס: נעשתה השקעה יפה בסלילים עבים מאוד, כל הקרוס ע"ג מעגל מודפס ולשני הגבוהים (MID TWIITER) ווסתי עוצמה אינדיבידואליים באמצעות LPADS (ווסתים) עם בסיס חרס... אלו נחלשים במהלך השנים וראוי לבדוק אותם.
הקבלים בקרוס סבירים – אני החלפתי חלק שנראו חשודים וכך גם נגדי הספק שהיו חשודים בחוסר אמינות...

*בכל קרוס, לכל רמקול, שני פיוזים (לא זוכר דבר כזה חוץ מי טנדברג...) אחד לטוויטר הסלסשיון – (יקר בטירוף ולפי דעתי נושא מגנט אלניקו).. ואחד לכל שאר הרמקול. הפיוזים האלה כבר הצילו את הרמקול מ,מגברים סוררים" אשר בטעות הפכו ל – ספק כח של 40-100 וולט ביציאה...:-(

*ממליץ לעבוד עם מעגלי הגנה לרמקולים אם אתה עובד עם מגבר SS ישן / וונטאג'.. זה עשוי לחסוך הרבה כאב-לב..(בקטנה – המעגל מזהה DC, מנתק הרמקול ומדליק מנורת אזהרה).

The Legendary Amp Killer: ה 401 תוכנן למגבר חזק. הוא נחשב "הורג מגברים" כוון שעכבת התחום הנמוך (שנבעה ממקבילותם של הוופרים), היתה "קשה לעיכול" לחלק מגברי התקופה.. לכן "מגברי ביניים ביתיים" מאותה תקופה כמו ה LEAK AMSTARD (SS – אני יודע שאני מושך אש כאן ) והרבה אחרים - התחממו והתפגרו אחרי שעות עבודה..
אלו שלא (התפגרו), כמו ה QUAD 405 – שהיה חם ממילא :oops:, והאמריקאים הכבדים SOUNDCRAFTSMAN – ו SAE למשל, פשוט עשו נפלאות עם הרמקול!

היום אין בעייה כזו - כל מגבר טוב 60 וואט ויותר עושה את הקסם...

הרמקול נשמע נהדר.. הוא פתוח ואוורירי ולמרות התיבה הקטנה (כן קטנה – 60*30*35 ס"מ!!) יש לו באס אדיר... יצא לי להשוות אותו ליצירות אחרות של התקופה וכן.. אני יודע שאיש איש וטעמו עמו – הוא לא נופל מכל ADS, JBL או KEF מאותם זמנים.

אשמח לשמוע אם למישהו יש משהו דומה מהתקופה.
גרסת הכרום בעיצוב זוכה הפרסים
 גרסת הכרום בעיצוב זוכה הפרסים
גרסת תיבת העץ
 גרסת תיבת העץ
סט - אף עם פאואר של הפלר (2*145W)
 סט - אף עם פאואר של הפלר (2*145W)
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”