מתלבט אם לקנות PCH C-300

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1274
שם מלא: RoeyTNT
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים, אחרי 5 שנים מעולות עם PCH A-200 עזבתי את בית הוריי, השארתי להם את הסטרימר ועברתי לדירה משלי וכעת אני צריך לרכוש גם סטרימר חדש לעצמי.

אני מאוד מרוצה מהפופקורן ורוצה להשאר עם החברה הזו, בשבילי הוא הכי מתאים.
אז חשבתי לרכוש את הדגם C-300 מכיוון שאני רוצה לקנות גם סרטי בלו-ריי פיזיים בנוסף לקבצי ה-MKV.
סיבה נוספת היא כי אני מאוד מרוצה מאיכות התמונה של הA-200 שלי ולעומת זאת היו לי בעבר נגני בלו-ריי שנתנו תמונה פחות טובה מהסטרימר (אבסורד). לכן נראה לי שהפיתרון האולטימטיבי בשבילי הוא פופקורן שהוא גם נגן בלו-ריי וכך אני מקבל את איכות התמונה שנהניתי ממנה עד כה גם בדיסקי בלו-ריי.

מספר שאלות לפני רכישה:
1. אני יודע שהמכשיר יצא כבר לפני 3 שנים. האם עדיין כדאי לקנות אותו? האם הוא כבר מיושן? האם אמור לצאת דגם חדש בסדרה הזו בקרוב?
2. כאשר מחברים לנגן כונן בלו-ריי הוא הופך גם לנגן בלו-ריי. השאלה שלי מהם ההבדלים בין נגן בלו-ריי רגיל לבין שימוש ב-C-300 כנגן בלו-ריי? האם יש בכלל הבדלים? האם יש חסרונות ב-C-300 כנגן בלו-ריי לעומת נגן סטנדרטי?
3. איפה/איך העניין של האיזורים נכנס כאן?
4. האם יש אפשרות ב-C-300 לחבר אליו גם כונן בלו-ריי וגם הארדיסק פנימי בו-זמנית?

תודה מראש,
רועי :)

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #2 

1. המכשיר אכן מיושן, אך אם ה 200 נותן לך תשובה מספקת לצרכים שלך, אין סיבה שה 300 לא יתן. הם קוראים את כל הפורמטים הפופולרים היום, פרט לבלו-ריי מלא 3D.
2. מדובר במכשיר בעל רשיון BD. כך שאם אתה מוסיף לו כונן BD-ROM הוא הופך לנגן בלו-ריי לכל דבר.
3. לא ממש מכיר. יש איזה קובץ פריצה כמו ב 200.
4. יש אפשרות במקום לחבר אליו BD-ROM בגודל מלא 5.25", להוסיף כונן יעודי אשר תופס פחות נפח ומאפשר הכנסה גם של HDD 3.5" .

דבר אחד שאני לא יכול להבטיח, זה תמיכה של החברה במוצר לעוד שנים רבות.

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

שי, קודם כל המון תודה על התשובות, עזרת לי המון. :)
לגבי תמיכה של החברה - זה לא שעד היום הייתי צריך אותם במשך 5 השנים עם ה-A-200.
אבל באמת מעניין אותי - אין איזשהו דגם חדש בסדרה שאמור לצאת בקרוב? הפסיקו לייצר כבר Popcorn Hour?

ובכל זאת, אשמח אם מישהו כן יספק לי איזושהי תשובה לגבי העניין של האיזורים עם דיסקי בלו-ריי.

MCTLV
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

שלום רועי
לגבי הפופקורן C-300 מדובר באחד הסטורימרים המוצלחים של חברת פופקורן שיתרונותיו על הדגמים החדשים הם תמיכה בפורמטי BD מלאים כולל תפריטים!!! דבר שכבר לא קיים בסטרימרים החדשים וזו הסיבה העיקרית שאני שומר אותו כסרטירימר משני, יש לי גם את ה-A410 המצויין שתומך בסרטי 3D
חוזרים לC-300 , היתרון שלו שהיות והוא בגודל דק מלא, יש לו מקום להתקנת נגן BD דק ובנוסף באותה מגירה להכניס כונן פנימי בגודל מלא וללא חיבורי ברגים מיותרים... פשוט נח ונהדר, חסרונות שוב אין תמיכת 3D , יתרונות נוספים של ה-300 ומעלה היא הורדת תרגומים מהרשת ישר לסרט !! כולל עטיפות ומידע לסרטים, וכפתור הפעלה אחורי שכבר חסר בדגמים החדשים לריסט קל יותר, בקיצור ניתן להשיג כיום אחד כזה במחיר שפוי ואני ממליץ מאוד!!
נערך לאחרונה על ידי MCTLV ב 16/01/2015 15:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

gadi9 כתב:שלום רועי
לגבי הפופקורן C-300 מדובר באחד הסטורי מרים המוצלחים של חברת פופקורן שיתרונותיו על הדגמים החדשים הם תמיכה בפורמטי BD מלאים כולל תפריטים!!! דבר שכבר לא קיים בסרטי מרים החדשים וזו הסיבה העיקרית שאני שומר אותו כסרטי מר שני, יש לי גם את ה-A410 המצויין שתומך בסרטי 3D
חוזרים לC-300 , היתרון שלו שהיות והוא בגודל דק מלא, יש לו מקום להתקנת נגן BD דק ובנוסף באותה מגירה להכניס כונן פנימי בגודל מלא וללא חיבורי ברגים מיותרים... פשוט נח ונהדר, חסרונות שוב אין תמיכת 3D , יתרונות נוספים של ה-300 ומעלה היא הורדת תרגומים מהרשת ישר לסרט !! כולל עטיפות ומידע לסרטים, וכפתור הפעלה אחורי שכבר חסר בדגמים החדשים לריסט קל יותר, בקיצור ניתן להשיג כיום אחד כזה במחיר שפוי ואני ממליץ מאוד!! אעכעיעעד
...
·תודה גדי, אכן חיזקת את החלטתי בקניית הנגן.
אך עדיין אני שואל ומחפש תשובה איך הולך העניין עם האיזורים ברגע שאני קונה דיסקי בלו-ריי מקוריים.
תודה :)

MCTLV
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

C-300

שליחה #6 

רועי הפתרון פשוט, אמנם הסטורימר עצמו תומך רק באזור אחד כנגן BD אבל אם אתה מעתיק את הסרט לכונן חיצוני אז או שאתה מוריד את האזור בהעתקה באמצעות תוכנה כדוגמת AnyDvd או שאם הסרט כבר נמצא בכונן והוא מוגן מאזור שלא נתמך עי הפופקורן אתה פשוט נכנס להגדרות ומגדיר בשורת הגדרות הבלוריי במקום הצג תפריטים מלאים להצג תפריט בסיסי ואז אין בעיית אזורים. אתה מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי תודה ;)

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כל הפתרונות שהצגת מסורבלים מדי בשבילי.
אין איזה פיתרון קבוע כמו הפריצה ההיא ששי הציע?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

חיפשת בסקירה של זיו?

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #9 

שלום,

רכשתי בעבר שלוש יחידות של C-200 המצויין, אך דגם זה כבר לא זמין יותר לרכישה.
למיטב ידיעתי, נשאר רק ה-300 כסטרימר היחיד שיודע להציג בלוריי מלא עם תפריטים, כולל רשיון.

שמעתי על C-300 שיש בו באגים רבים.
למעשה, חוץ מ- gadi9 לא ראיתי שממליצים על הדגם הזה, ולכן אשמח לשמוע חוות דעת נוספות, לכאן או לכאן..

מקווה שזה ישרת גם את האינטרס של פותח השרשור, ואולי גם משתמשים אחרים שמתחבטים באותה סוגיה :)

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

שי-כ כתב:חיפשת בסקירה של זיו?
...
@שי-כ

זה מה שרשום בסקירה:

"מכיוון שעם סדרת ה- 300 הופסקה התמיכה ב- HTML, לא ניתן להריץ יותר את ה-Hack אשר אפשר לשנות Regionכאוות נפשנו מכיוון שהוא התבסס על קובץ HTML אשר מריץ סקריפט CGI. עם סדרת ה- 300, על מנת לאפשר שינוי ללא מגבלה של ה- Region, יש לעשות שימוש בפתרון דומה.
http://[ip]:8008/system?arg0=insert_key&arg1=/opt/sybhttpd/localhost.drives/[storage]/bdregion/bdregiona.cgi&arg2=4896
את [ip] יש להחליף בכתובת ה- IP של הסטרימר.
את [storage], יש להחליף בכתובת התקן הזכרון עליו נמצאסקריפט ה- bdregion.cgi
התהליך אומנם לא נוח, אך יש לשער כי משתמש זריז עם קצת ידע בתכנות יוכל להציע אפליקציה אשר תהפוך את התהליך לפשוט יותר. כמובן שיש לציין כי חברת Popcorn Hour לא מספקת אחריות לסקריפטים כאלו אשר מגיעים מצד שלישי."

זה די סינית בשבילי ואני לא מבין מה זה אומר, איך זה עובד או איך עושים את זה אבל זה נראה כמו פיתרון קבוע - תקן אותי אם אני טועה.

@bariko

שלום,

רכשתי בעבר שלוש יחידות של C-200 המצויין, אך דגם זה כבר לא זמין יותר לרכישה.
למיטב ידיעתי, נשאר רק ה-300 כסטרימר היחיד שיודע להציג בלוריי מלא עם תפריטים, כולל רשיון.

שמעתי על C-300 שיש בו באגים רבים.
למעשה, חוץ מ- gadi9 לא ראיתי שממליצים על הדגם הזה, ולכן אשמח לשמוע חוות דעת נוספות, לכאן או לכאן..

מקווה שזה ישרת גם את האינטרס של פותח השרשור, ואולי גם משתמשים אחרים שמתחבטים באותה סוגיה :)
...
מצד שני אתה הבנאדם הראשון שאני שומע שאומר שה-C-300 לא מומלץ. אילו מין באגים יש לו. גם אני אשמח לשמוע אם יש עליו המלצות נוספות.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

יואב (istarmini ) הזהיר לגבי הבאגים, ואני בד"כ מאוד סומך על המקורות שלו.

בכל זאת הייתי רוצה לשמוע חוות דעת נוספות, כי בינתיים לא נתקלתי במשתמשים נוספים (מלבד gadi9) הממליצים על המכשיר...

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@ziv_r @istarmini
תוכלו בבקשה לשפוך לנו קצת אור על כל העניינים? :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46355
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #13 

RoeyTNT,
אם יש כוונה להשתמש בכותרי BD מקוריים, עדיף שתקנה מכשיר BD ייעודי. אם המטרה להשתמש בריפים של BD, ה- C-300 יספק.
לגבי מוצרים חדשים מבית Cloud Media, אני לא יכול לחשוף הרבה, אך אני כן יכול לומר כי החברה לא שוקטת על השמרים.

אגב, לא לצפות לניגון כותרי BD עם תפריטים, אף חברה לא עושה מאמצים בכיוון.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #14 

RoeyTNT כתב:@ziv_r @istarmini
תוכלו בבקשה לשפוך לנו קצת אור על כל העניינים? :)
...
·

שמע
אני כבר מזמן לא עוקב אחרי הענין הזה אבל בזמנו היו אי אילו בעיות בנושא ,מעבר בין פורמטי סאונד
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15

יצאה קושחה לא רישמית שתיקנה אבל דפקה דברים אחרים.

תעבור על השרשור המצורף.

שמע
להשתמש בו כנגן בלוריי לכל דבר וענין תהיה טעות. קנה נגן חיצוני (עולה גרושים היום) ואתה מסודר. לי יש את ה C200/A210 . ל C מחובר כונן בלוריי של אסוס וחשבתי שהנה יש לי מכשיר מולטי . בפועל קדחת. העסק לא עובד כמו שצריך נתקע כל שני וחמישי ולכן רכשתי נגן בלוריי חיצוני והכל אחלה.

מבחינת יציבות סידרת ה 200 ,ממה שאני יודע (ואולי אני לא מעודכן), יציבה יותר מה 300 . הסטרימרים אוכלים כמעט הכל. נכון הם איטיים יותר אבל הכל שאלה מה אתה מתכנן לעשות איתו? אני משתמש בו להזרמת תכנים ברשת ולי הוא מספיק. אומנם סוס זקן אבל עושה עבודתו נאמנה(חוץ מתלת מלא)

תעקוב אחרי הלוחות.
מידי פעם צץ לו C200 או A210 . המחירים סביב ה 300-400 ש"ח. תחטוף.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

מצטרף לדעה שלא כדאי לרכוש C-300 ובעצם כל סטרימר אחר, בשביל להשתמש בו כנגן בלוריי.

בהחלט חבל שהחברות לא יוצאות עם דגמים חדשים, היודעים לנגן BD עם תפריטים. כנראה כדי לא להסתבך עם הרישוי.
למרבית המשתמשים התכונה הזו ממש לא חשובה, אך מה לעשות שאני שייך למיעוט, עם "שריטה" של התפריטים. :lol:

אגב, גם בתחום HTPC אין כיום שום נגן, שבאופן רשמי יודע להריץ BD עם תפריטים, כולל כתוביות חיצוניות.
כנראה שוב בגלל רישוי, כי טכנית, זה לא נראה כל כך מסובך...

RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

@ziv_r @istarmini @bariko

טוב, אז לא לקנות C-300. אז בתכלס אם לא אשתמש בו כנגן בלו-ריי אין לי מה לקנות מסדרת C, אז אקנה פשוט סטרימר מסדרת ה-A וזהו, לא צריך יותר מזה.

אך הבעיה שלי היא כמו שציינתי בהתחלה, הסיבה שמלכתחילה רציתי לקנות C-300 ולהשתמש בו כנגן בלו-ריי היא כי במשך 5 השנים שהיה לי A-200 היו לי גם 3 מכשירי בלו-ריי (2 מהם של LG) וכן, הם היו די זולים... ואיכות התמונה שלהם נפלה משמעותית מאיכות התמונה של ה-A-200. שזה נראה לי אבסורד לחלוטין. הייתי מוריד לצורך בדיקה סרט X בגודל 8-10 ג'יגה לסטרימר ומשווה אותו לעותק מקורי של אותו סרט בנגן בלו-ריי וקיבלתי איכות תמונה משמעותית פחות טובה בבלו-ריי מאשר בסטרימר.
לכן, חשבתי שהפיתרון לבעיה שלי היא סטרימר של PCH שהוא גם נגן בלו-ריי. אז אם גם זה לא פיתרון... אשמח להמלצה לנגן בלו-ריי שנותן איכות תמונה לא פחות טובה מהסטרימרים של PCH...
ובנוסף, מישהו מכם מכיר באמת את התופעה הזו של נגני בלו-ריי מסוימים שנותנים איכות תמונה פחות טובה מסטרימרים מסוימים?

http://www.hometheater.co.il/vt193039.html

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #17 

כמו שהוסבר לך בשרשור שצרפת במידה ואתה נותן לנגן לבצע עיבוד על אות הוידאו יתכן ותרגיש הבדלים במידה ולא אתה לא אמור להרגיש שום הבדל .

השאלה הנשאלת היא כמה? כמה כסף אתה מוכן להשקיע.

בעלויות הגיוניות ניתן לרכוש מאמזון אנגליה למשל נגני בלוריי של פנסוניק(תמיד נחשבו ליגה מבחינת איכות עוד מתקופת ה DVD ז"ל) או של סוני.

במידה ואתה רוצה להשתגע ניתן לרכוש נגן בלוריי של אופו דגם 103 שיש האומרים (וכנראה צודקים) נותן איכות תמונה מדהימה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46355
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #18 

RoeyTNT,
הוספתי עוד הודעה בשרשור ההשוואה שצירפת, אני מאמין שההשוואה לא נעשתה בצורה נכונה.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

RoeyTNT

אני סבור שההשוואה שלך לא מדויקת.
אתה מדבר על קבצים בנפח 8-10 ג'יגה שעברו דחיסה.
אם כבר, אז צריך להשוות בין BD מלא בנפח 30 ג'יגה צפונה, לבין דיסקים מקוריים שמופעלים בנגן בלוריי .
יש משתמשים רבים שיגידו שהם לא רואים שום הבדל בין קבצי ה-MKV האלה בנפח 8GB (שאני בכלל לא טורח להכניס לסטרימר ) לבין BD מלא.
אני לעומת זאת, שייך לקבוצה שכן רואה הבדלים, וכך גם יואב, אם יורשה לי לדבר בשמו...

אגב, בעבר כאשר רשת בלוקבסטר עדיין פעלה בארץ, הייתי משכיר שם בכמויות, והרצתי את הדיסקים על נגן הבלוריי של SONY . .
לא ראיתי הבדל באיכות מול ה-BD המלא שנוגן בפופקורן...

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

אני חושב שזה קשור לאיכות הנגן בלו-ריי. ראיתי נגני בלו-ריי של LG ב700-800 ₪ (היום בטח עולים פחות), ואיכות התמונה שם הייתה ירודה ביחס לסטרימר.
אם תשווה מול נגנים של פיוניר או אופו, לדעתי ההבדל לא יהיה באיכות התמונה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”