היי חברים, אני מתלבט בין 2 טלוויזיות LED של סוני:
KDL50W805 או KDL50W705.
מישהו יכול לומר לי מה ההבדל ביניהן, אם בכלל יש.
והאם אתם ממליצים עליהן באופן כללי? (שימוש עיקרי - צפיה בקבצי MKV 1080p דרך סטרימר וצפייה בסרטי בלו-ריי מקוריים דרך נגן, אין צורך בשום דבר מעבר לאיכות תמונה כמה שיותר טובה, לא אפליקציות למיניהן ולא תלת מימד).
אם 3D לא משנה ואלה האפשרויות, כן, הייתי הולך על W70xB ולא W8xxB.
אם W8xxB, הייתי הולך על הזולה ביותר. אני לא בטוח שיש הבדל ממשי בין 805/815/828. אולי משהו שקשור להחלקת תנועה (מה שאני לא משתמש בכל מקרה), אבל גם ב-W70x זה קיים, כך שלא ברור לי איזה הבדל יכול להיות בין ה-800 למיניהן. אני די בטוח שבכולן הפנל הוא T500HVF04-0. אפשר לבדוק, אם למישהו יש את אחד מהדגמים.
ב-W70xB הפנל הוא T500HVF04-2. לא יודע למה דגם שונה מה-W8xxB, אבל אני לא חושב שיש הבדל באיכות.
לגבי איכות תמונה: זה פנל VA, עם זוויות צפיה מוגבלות. לא יודע אם יותר או פחות מדגמי סמסונג דומים, למשל. מעבר לזה זה סביר, לא יותר מזה. אבל זה הסטנדרט כל עוד לא עוברים ל-LCD עם אזורי תאורה נפרדים, או לפלזמה או OLED.
אגב, בעיה מטופשת בדגמי סוני מהשנה: הורידו מהשלט את הכפתור לשינוי יחס התמונה (4:3, 16:9...). כשהוא היה קיים, זה דרש 3 לחיצות. שתיים יותר מדי, אבל זה עוד היה סביל. עכשיו זה דורש 7 לחיצות, ועוד קצת לחכות לתפריטים האיטיים.
טוב, אני מסכם את השאלה שלי. הסיבה שרציתי לקנות את המסך הנ"ל היא כי בבית של ההורים שלי יש טלוויזית סוני מדגם KDL40EX521 ואני מאוד מרוצה מאיכות התמונה שלה אז רציתי טלוויזיה עם אותה איכות תמונה רק ב-50 אינץ'.
אז בחרתי את ה-KDL50W705.
בקיצור, ב-KDL50W705 אקבל לפחות את אותה איכות תמונה כמו ב-KDL40EX521?