מקלט עידן+: Hyundai HADV-1617 (יונדאי)

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
*אשתדל לתת כמה שיותר מידע כפי שאתם יודעים מסיקורים עברו שלי לדוגמה זה: http://www.httv.co.il/modules.php?name= ... c&t=164289

בסיקור זה אביא לכם את כל המידע על הממיר DVB-T2 HADV-1617 Hyundai שעולה ברשתות השונות כ-150 שקלים בערך ומספק צפייה בערוצי עידן+ כולל תמיכה בתקן החדש ה-DVBT2.
הממיר מיובא ע"י היבואן סמיקום לקסיס לארץ.
הממיר מגיע באריזה מלאה עם שלט, אנטנה מתכווננת וספר הוראות בעברית.

[img2=2592x1936]http://www.semicom.co.il/images/Fitting ... nlarge.jpg[/img2]

בהדלקה הראשונה של הממיר יהיה צורך ללחוץ על OK כדי להמשיך בסריקה כל יתר ההגדרות כמו מיקום ושפה כבר מוגדרים מראש, הסריקה לוקחת כמה רגעים כאשר אתם יכולים לעצור אותה בכל עת ע"י לחיצה על כפתור ה-EXIT מה שישמור לכם את הערוצים שהממיר מצא ויביא אותכם לערוץ הראשון שנמצא בסריקה.

[img2=2592x1936]http://www.imageupload.co.uk/images/201 ... /1K7Ez.jpg[/img2]
עכשיו אתייחס לתפריטים השונים בממיר:

[img2=2592x1936]http://www.imageupload.co.uk/images/201 ... /2A5Ts.jpg[/img2]

במסך הראשון "תוכנית" יש את כל הנושא של סידור רשימת הערוצים, צפייה במדריך הערוצים ותזמון הקלטות/קפיצה לתוכנית מוזמנת, מיון על פי LCN שזה מספור הערוצים מ-801 או מ-CH1. (שימו לב שניתן להסיר ערוץ מהרשימה/לשנות לו גם את שמו ואת מיקומו

המסך השני "תמונה"
כל נושא הגדרות התמונה, יחס מימדים אפשר לבחור בין אוטומטי, pillarbox, או 4:3 מלא, או 4:3 סריקה , רזולוציה בין 1080i/1080p 50hz/576i/576p/720p ואחרון חביב באותו המסך הינו פורמט הטלוויזיה PAL/NTSC.

מסך שלישי "חיפוש ערוץ"
יש לכם אפשרות לבצע חיפוש אוטומטי (כמו שמופיע במסך הפתיחה הראשוני), חיפוש ידני לפי תדר מדוייק, בחירה באיזו מדינה והאם להפעיל מתח יוצא לאנטנה מצד הממיר - פעיל/כבוי

מסך רביעי "זמן"
אפשרות להגדרת אזור הזמן (מומלץ להשאיר אוטומטי)
אזור בארץ - מוגדר כבר כת"א פחות קריטי זה יותר בשביל מדריך הערוצים
המתנה אוטומטית (אצלי זה כבוי)

מסך חמישי "אופציה"
כל נושא הגדרות השפה ונגיעה באודיו מופיעים במסך זה
שפת תצוגה של הממשק לבחירה: עברית/אנגלית
שפת כתוביות: עברית/בולגרי/שוודי/פיני/סרבי/סלובני/רומני/רוסי'פורטוגזית/פולני/נורבגי/הולנדי'הונגרי/איטלקי/קרואטי/צרפתי/יווני/ספרדית/אנגלית/גרמני/דנית ונראה לי אחרון זה יוונית (אצלי זה כבוי)
שפת אודיו - מגוון שפות לבחירה כאשר זה מתייחס כמובן לפס השמע הרצוי בערוצים השונים וגם פה מגוון רחב
אודיו דיגיטלי - איזה קידוד שמע אתם רוצים שהממיר יוצא ב-HDMI הבחירה היא בין PCM/RAW/כבוי
אפשרות אחרונה זה מצב סטנדביי בלופ - לא ברור לי מה מטרתו אצלי זה כבוי

מסך שישי " מערכת"
הגדרת ליווי הורים - להגדיר חשיפה לתכנים מגיל מסויים
הגדרת סיסמה - ברירת מחדל היא אפסים אלא אם בא לכם לשנות
שחזור הגדרות - איפוס המוצר לכמו שיצא מהקופסה
מידע - מידע על הגרסה שיש במוצר (רלוונטי רק לעדכונים השוטפים)
עדכון תוכנה - עדכון גירסה לממיר דרך ה-USB (מדובר בקובץ BIN שזורקים אותו ל-ROOT של ה-USB ומחברים כאשר הממיר כבוי, ברגע שהממיר ידלק הוא יזהה את ההתקן ויבקש ממכם אישור לביצוע העדכון.

מסך אחרון - "USB"
מולטימדיה - ניגון מוזיקה/תמונות/סרטים/הקלטות
תצורת תמונה - אפשרות להגדרת זמן מעבר בין תמונות, אפשרות לשינוי הדרך בה התמונות יוצגו אם אקראי או אחרת ויחס מימדי התמונה
תצורת סרט - כתוביות שאותן ניתן לשנות בין קטן/נורמלי/גדול, צבע הכתוביות ורקע לכתוביות אם בא לכם גם.
תצורת הקלטה - הגדרת טיימשיפט מבחינת גודל ואפשרות נוספת לפרמוט ההתקן המחובר במידה ורוצים

דברים נחמדים בזמן הצפייה
לחיצה על OK בשלט למשל תביא לכם חלון עם כל הערוצים לקפיצה ביניהם במידה ורוצים

[img2=2592x1936]http://www.imageupload.co.uk/images/201 ... /3OBTP.jpg[/img2]

לחיצה כפולה על INFO תתן לכם מידע על התוכנית המשודרת, תקציר וכמובן גם מד עוצמה לחיווי הקליטה

[img2=2592x1936]http://www.imageupload.co.uk/images/201 ... 45UbZq.jpg[/img2]

לחיצה על כפתור ה-EPG תתן לכם מדריך תוכניות מפורט ולחיצה על ENTER כשאתם על תוכנית מסויימת איתם לכם אפשרות להקליט בצורה קבועה/חד פעמי או סתם לתזמן קפיצה לתוכנית מוזמנת

[img2=2592x1936]http://www.imageupload.co.uk/images/201 ... 5Zxupz.jpg[/img2]

יתרונות:
- יציאות רבות בממיר: קומפוננט/RCA, כניסת אנטנה ויציאת אנטנה לטובת שרשור וחיבור קואקסיאלי לאודיו.
- צג קדמי המשקף את מצב הממיר - ערוץ בו נמצאים/סריקה/שעון במצב המתנה ועוד
- פתחי איוורור מכל הצדדים (אידיאלי לחום הישראלי) לשמירה על תקינות החומרה (בתוך הממיר יש מעבד MSD חדיש)
- עברית מלאה ותמיכה בשידורי DVBT2 - אני יכול לומר בכיף שהצלחתי לראות את הערוץ 1HD בזמן שידורי ניסיון.
- דפדוף בטלוויזיה לחוד ובתחנות הרדיו לחוד ע"י כפתור ייעודי בשלט בשם TV/RADIO

חסרונות:
- קליטה מעט בעייתית צריך אנטנה חזקה וברוב המקרים הטלסקופית המגיעה עם הממיר לא תעזור
- אין כפתורים כלל על הממיר מה שאומר שאם השלט התקלקל/אבד אז יש בעיה (מומלץ לקודד לשלט אוניברסלי רק לגיבוי)
- כניסת USB קדמית ולא אחורית, אסתטיקה נכון?
- תרגום העברית אינו מושלם אבל עושה את העבודה כאשר המדריך ערוצים מופיע תקין ואפשר סך הכל לשלוט במסכים השונים

*הממיר לא מגיע עם גרסת תוכנה אחרונה ולכן אין שעון מקדימה במצב המתנה, פנייה לסמיקום לקסיס תפתור לכם את זה ע"י קבלת קובץ העדכון האחרון.
** היבואן מאוד קשוב לפניות ואני יכול לומר באופן אישי שקיבלתי מענה לכל מה ששאלתי ובכל מה שנתקלתי וזה לא מובן מאליו - תשובות מהירות ומענה טכני בטלפון ללא זמני המתנה (לא יודע כמה תשתמשו בזה אבל טוב לדעת שזה קיים).

*עוד ייתכנו שינויים בהמשך לסיקור זוהי רק טיוטה ראשונית ואתם מוזמנים להגיב/לשאול/לחקור, אשמח לענות על כל דבר במידת האפשר*

תתחדשו
נערך לאחרונה על ידי benny123 ב 12/05/2015 8:41, נערך 2 פעמים בסך הכל.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2798
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #2 

איכות אודיו נמוכה בהשוואה למתחרים. זה גרם לי להשיב את המכשיר כלעומת שבא.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

lasik אני לא חווה בעיה כזו, אצלי מוגדר RAW ביציאת שמע ואני מחובר עם HDMI, איך אצלך היה מחובר דאז אתה זוכר?

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

חיברתי עם כבל HDMI. יציאת השמע היתה מוגדרת לפי ברירת המחדל (לא בדקתי אז איזה) ולא התעסקתי עימה.
עם זאת, ניתן היה באמצעות השלט לבחור אחד מבין 2 ערוצי שמע. ברירת המחדל היתה פחות איכותית. השניה טובה יותר לטעמי, אולם עדיין פחות טובה בהשוואה לאינובה.

אגב,
מדוע ציינת בשירשור אחר שאינך מרוצה מהאינובה DVB-T2?
יש לו שעון שאתה מחפש, מקשים על המכשיר, עודכנה לו גרסת התוכנה על ידי היבואן ואני מוצא אותו יציב.

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

lasik דברתי על האינובה דור 1 שהיה לי אישית והוחזר תוך שבוע
לא שולל רכישת האינובה הדגם החדש יותר לבדיקה גם כן, אתה בטוח שיש לו שעון במצב המתנה?

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

היו לי 3 אינובה דור ראשון מחוברות לטלויזיות בבית במשך שנתיים. עבדו יפה אולם חוו תקיעות מכשיר לאחר השארתם דלוקים למשך זמן רב.
לאחרונה 2 הוחלפו לדור שני.
יש שעון ברור, התפריט שודרג בהשוואה לדור א', יש לחצנים על המכשיר ואני קיבלתי עם אנטנה פנימית (לא קלטתי עימה כלום) וכבל HDMI שהבנתי שלא כולם מקבלים בערכה.
לאחרונה הספק גטר אסף את המכשירים מהחנויות לצורך עידכון תוכנה להבנתי לצורך שיפור קליטה.
מנסיוני הסאונד טוב יותר בהשוואה ליונדאי. כפי שציינתי, לא זוכר האם הסאונד היה על RAW.
חסרונות שמצאתי:
- צריך לשחק עם ההגדרות שלו מבחינת איזור זמן על מנת שיציין זמן נכון על המסך וה- EPG.
- קיים לאג של כרבע שניה בין הסאונד לוידאו, בשידורי T2. האם גם אתה חווית זאת כשקלטת שידורי T2?
- הדלקת המכשיר אורכת זמן רב מידי לטעמי (לא מדדתי כמה במדויק)
- רגישות קליטה: ככל שאני מבין, קליטת DVB-T2 דורשת סיגנל איכותי וגבוה יותר מהשידור בתדרי DVB-T. אני לדוגמא נדרשתי לשים מגבר אימתני בדרך מגג הבניין לדירה על מנת לשמור על סיגנל מעל 90%. לכן להבנתי צריך לקחת זאת בחשבון כאשר סוקרים שידורי HD נסיוניים (שלהבנתי הופסקו כעת).

בכל הקשור לתמיכה (מופיעה בסיקור הנ"ל וגם בשירשור אחר) מכיוון שכל הממירים מיוצרים במזרח וחלקם אף מפותחים שם, אורך חיי המוצר קצר מכדי שתהיה תמיכה בפיתרון באגים תיהיה יותר ממוגבלת עד לא קיימת.
במוצרי מדף כאלה היבואן לרוב אינו בצוות הפיתוח.
מוצע לו להתאים לשפה העיברית והוא יכול מקס' לשלוח אימייל למפתחים להכניס באגים מסויימים לתוכנית העבודה, אולם פיתרונם לעיתים קרובות מתנגש עם רצונו של היצרן לפתח מכשיר נוסף, עם פיצ'רים קוסמים יותר שיניבו רווחים גדולים יותר.

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

lasik יש מצב תעלה סיקור לאתר של האינובה DVBT2? מעניין אותי אם הם החליפו את הטיונר MX הישן למשהו יותר חזק מסדרה אחרת.
כמו כן תמונה של ממשק בפוסט שתעלה תעזור לי לדעת אם מדובר במעבד NEC או ALI/MSD

בדבר הבאגים שחווית
בקשר לאזור זמן מוגדר אצלי ישראל, תל אביב והכל פיקס מבחינת תצוגת לוח השידורים
בזמנו בשידורי הניסיון הסאונד היה מסונכרן לגמרי
יש דיליי קטן מרגע הדלקת המכשיר צודק אבל לא משהו שישבור עסקה... אחרי הכל מוצר חשמלי זה נורמלי לחלוטין לדעתי
נושא הקליטה מעט בעייתי עם אנטנת יאגי הגעתי ל-100 אחוז במחוון אבל היו מריחות אחת ל.. משער שזה בעיה נקודתית אצלי מבחינת אזור גאוגרפי..

האם הממיר שלך היה בזמנו מעודכן לגרסה האחרונה שמכילה בין היתר תמיכה בשעון במצב המתנה? כי אם הממיר היה בגרסת תוכנה ישנה זה יותר מיכול להסביר את הבאגים שציינת.

תראה בנתיים לכל מוצר שנמכר על המדף מצאתי את אביו באליבאבא, זה לא סוד שמדובר במוצרי OEM, מעטפת התוכנה לצד החומרה היא שמכתיבה את תפקוד המוצר ימים ימימה.
אם תכנס לסיקור שלי על הגרמין (יובא בזמנו ע"י רדיו-אלקטריק אתה תראה שמדובר במוצר מהמעלה הראשונה, גם כשמצאתי באגים קטנוניים קטנים הבנתי מהיבואן שלא ישוחררו עדכונים בעתיד והנה חיש קל אחרי הסיקור.. לא עבר זמן מה והמוצר נכחד מהמדפים ויצאו לו העתקים בשמות אחרים כדי להשיג את ההצלחה תוך הבטחה שהם זהים לגרמין.
הגרמין היה בעל מעמד ALI, ממשק שקוף ויפה, משחקים בפנים למי שממש משעמם ועוד, בעוד הממירים מבוססי ה-MSD נוטים לממשק לא שקוף, יבש וללא גימיקים מסביב... האינובה הדור ראשון היה בעל מעבד NEC משובח שזה הוואו בחזית אבל סבל לצערי ולפחות בזמנו עם הגרסאות איתן עבדתי מחבלי לידה, תקיעות מרובות וקשיי קליטה.
נערך לאחרונה על ידי benny123 ב 13/01/2015 17:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

בממיר אינובה DVB-T2 שלי השעון מוצג בזמן standby.
ככל הידוע לי זוהי הגרסה העדכנית. בדקתי גם עם חנות נוספת וגם להן היבואן אסף היח' והחליף לגרסא עדכנית זהה לשלי.
אעלה בהמשך צילום מסך של הממיר שתוכל לזהות המעבד. בנוגע לסיקור, יתכן שיקח זמן רב יותר בשל אילוצי זמן.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

lasik תפתח פוסט משלך כדי שלא יתערבב כאן ואזדקק לצילום מסך של הממשק תוכנה של הממיר

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #10 

הממשק זהה לחלוטין לממשק AKAI בו אני משתמש כעת (לא חדש, ללא dvb-t2).

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

sathack המעבד אולי אותו מעבד לכן זה די מסביר את הממשק, כאשר הטיונר רק מוחלף לטובת קליטת ה-DVBT2

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #12 

זה לא מפתיע שאנחנו כל הזמן מקבלים בעצם את אותם ממירים, עם מארז שונה או שינויים מינוריים אחרים...:D

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

sathack נראה לי יש כמה יצרנים בודדים של קווי OEM בסין ופשוט היבואנים השונים מכל העולם מבקשים במארז את הטיונר בהתאם לשידורים, את הלוגו ואת ה-SDK המתורגם ובזה בערך כל העניין מסתכם.

אני די מתבאס שאין המשך לגרמין בתצורת ה-DVBT2 הוא היה מוצר מנצח ועדיין מנצח, האמת כאשר לא ברור מה העתיד מביא לגבי DVBT2 פה בארץ, הגרמין עדיין יתן מענה מלא לצפייה רק חבל שנגמר המלאי לכולם :)

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

מקפיץ לטובת מי שפספס :)

israelihero
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #15 

benny123 כתב:אני די מתבאס שאין המשך לגרמין בתצורת ה-DVBT2 הוא היה מוצר מנצח ועדיין מנצח, האמת כאשר לא ברור מה העתיד מביא לגבי DVBT2 פה בארץ, הגרמין עדיין יתן מענה מלא לצפייה רק חבל שנגמר המלאי לכולם :)
...
·גם ה-NOWCOM היה טוב יחסית לשאר, אם אתה זוכר. :)
[סיקור] ממיר עידן+ NOWCOM HD NC8362
http://www.httv.co.il/vt159981

[סיקור] ממיר עידן+ Konka 990
http://www.httv.co.il/vt167435

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

תומר בטח שזוכר, מה שלומך בימים אלה? עדיין עוקב אחרי תחום הממירים או שהממיר שלך עדיין חי? :)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”