H6400 - חוות דעת - תמונה נראת מלאכותית
רכשתי 50 ueH6400 עם עברית והכל..
לפי המלצות בפורום שיחקתי עם הגדרות התמונה וכו' ועשיתי שינויים בהתאם ( שמתי על מצב סרט ועוד')
אומנם את ההגדרות של הלבנים וכו' עוד לא עשיתי ( טרם מצאתי את זה בתפריט - אבל לא התעמקתי בזה גם יותר מידי)
אומנם לפני הטלויזיה הנוכחית היתה לי אחלה טלויזית פלאזמה של פנאסוניק והבנתי שהתמונה בפלאזמה הרבה יותר "אמיתית"
אבל בסמסונג התמונה ממש נראת לי מלאכותית - דווקא בסרטים של HD שהתמונה ברורה בצורה בלתי רגילה ובאמת רואים חלק ויפה- התחושה היא כאילו אני צופה בצילום של טלנובלה או בסרט דקומנטרי - מאוד מוזר לי..
אולי זה בגלל שאני רגיל לפלאזמה- אבל כמה אנשים שראו אצלי את התמונה אמרו שאכן רואים מדהים אבל גם הם מזהים את הבעיתיות שאני מדבר עלייה.
חבר שיש לו LED של פיליפס ראה אצלי וטען שאצלו אין את התחושה הזו ואצלו התמונה נראת כמו שרואים בסרט בקולנוע.
אולי זה התמונה של הסמסונג, אולי צריך להתרגל, אולי צריך להמשיך לכיל את הנושא של הצבעים.. - אבל כרגע מאוד מוזר לי.
כל הערה תתקבל בברכה.
לפי המלצות בפורום שיחקתי עם הגדרות התמונה וכו' ועשיתי שינויים בהתאם ( שמתי על מצב סרט ועוד')
אומנם את ההגדרות של הלבנים וכו' עוד לא עשיתי ( טרם מצאתי את זה בתפריט - אבל לא התעמקתי בזה גם יותר מידי)
אומנם לפני הטלויזיה הנוכחית היתה לי אחלה טלויזית פלאזמה של פנאסוניק והבנתי שהתמונה בפלאזמה הרבה יותר "אמיתית"
אבל בסמסונג התמונה ממש נראת לי מלאכותית - דווקא בסרטים של HD שהתמונה ברורה בצורה בלתי רגילה ובאמת רואים חלק ויפה- התחושה היא כאילו אני צופה בצילום של טלנובלה או בסרט דקומנטרי - מאוד מוזר לי..
אולי זה בגלל שאני רגיל לפלאזמה- אבל כמה אנשים שראו אצלי את התמונה אמרו שאכן רואים מדהים אבל גם הם מזהים את הבעיתיות שאני מדבר עלייה.
חבר שיש לו LED של פיליפס ראה אצלי וטען שאצלו אין את התחושה הזו ואצלו התמונה נראת כמו שרואים בסרט בקולנוע.
אולי זה התמונה של הסמסונג, אולי צריך להתרגל, אולי צריך להמשיך לכיל את הנושא של הצבעים.. - אבל כרגע מאוד מוזר לי.
כל הערה תתקבל בברכה.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
"התחושה היא כאילו אני צופה בצילום של טלנובלה או בסרט דקומנטרי "
לא להיבהל.
סה"כ זה מנגנון שנקרא החלקת תנועה, אתה יכול לבטל אותו ואתה תראה כרגיל...
חפש בהגדרות כיול התמונה משהו שנקרא החלקת תנועה או דומה לכך Motion משהו
עריכה:
זה נקרא Auto Motion Plus בסמסונג, תעביר ל OFF
http://support-us.samsung.com/cyber/pop ... N46C750R2F
לא להיבהל.
סה"כ זה מנגנון שנקרא החלקת תנועה, אתה יכול לבטל אותו ואתה תראה כרגיל...
חפש בהגדרות כיול התמונה משהו שנקרא החלקת תנועה או דומה לכך Motion משהו
עריכה:
זה נקרא Auto Motion Plus בסמסונג, תעביר ל OFF
http://support-us.samsung.com/cyber/pop ... N46C750R2F
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
חחחח האמת שזו תופעה מאוד מאוד מוכרת, ועכשיו בימים אלו כבר לא חוכמה לשלוף אותה מהמותן ולהגיד "החלקת תנועה - תבטל!"
לפני כמה שנים אנשים לא ידעו מה פשר התופעה, ונשבעו שהם רואים משהו מוזר בסרטים אבל לא ידעו מה....
ואז לך תבין שיש מנגנון שגורם לסצינה להיראות מלאכותית...
בגלל שעם הזמן רוב האנשים השתמשו בתיאור לבעיה כ"טלנובלה" ומונחים דומים\ המונח הזה תפס ונקרא לרוב "אפקט אופרת הסבון"
ולכן בשנייה שראיתי שכתבת את זה - הבנתי על מה אתה מדבר
אם כבר להרחיב, המנגנון הזה בעצם יוצר פריימים מלאכותיים בין כל שני פריימים קיימים, ובעצם גורם לתנועה להיראות 'חלקה' יותר על-ידי ההוספה הזאת.
הדרגות השונות בעצם יאפשרו לך לווסט כמה פריימים להוסיף ובכך לקבוע את רמת ההחלקה.
יש כאלו שמתרגלים למצב מסוים ונשבעים שהיום הם לא מבינים איך הם יכלו לראות בלי זה - ויש כאלו שלא סובלים את זה וכיבו את זה מהיום הראשון.
תחליט לבד.
לפני כמה שנים אנשים לא ידעו מה פשר התופעה, ונשבעו שהם רואים משהו מוזר בסרטים אבל לא ידעו מה....
ואז לך תבין שיש מנגנון שגורם לסצינה להיראות מלאכותית...
בגלל שעם הזמן רוב האנשים השתמשו בתיאור לבעיה כ"טלנובלה" ומונחים דומים\ המונח הזה תפס ונקרא לרוב "אפקט אופרת הסבון"
ולכן בשנייה שראיתי שכתבת את זה - הבנתי על מה אתה מדבר
אם כבר להרחיב, המנגנון הזה בעצם יוצר פריימים מלאכותיים בין כל שני פריימים קיימים, ובעצם גורם לתנועה להיראות 'חלקה' יותר על-ידי ההוספה הזאת.
הדרגות השונות בעצם יאפשרו לך לווסט כמה פריימים להוסיף ובכך לקבוע את רמת ההחלקה.
יש כאלו שמתרגלים למצב מסוים ונשבעים שהיום הם לא מבינים איך הם יכלו לראות בלי זה - ויש כאלו שלא סובלים את זה וכיבו את זה מהיום הראשון.
תחליט לבד.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
בגדול, קבלת כבר את התשובה מ- tomer953 , אבל אם אתה מעוניין גם להבין מה המנגנון עושה בדיוק לוידאו אתה מוזמן לקרוא כאן בקצרה והסרטון וידאו שם מאד עוזר להמחשה - השוואה של שני קטעי וידאו זהים, עם ובלי המנגנון, עם האטת הוידאו פי 12.
http://www.rtings.com/info/what-is-the- ... ect-on-tvs
*בכלל באתר הזה יש כל מיני הסברים קצרים וטובים לשלל מושגים.
http://www.rtings.com/info/what-is-the- ... ect-on-tvs
*בכלל באתר הזה יש כל מיני הסברים קצרים וטובים לשלל מושגים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים