שרשור תגובות: CES 2015: אז מה היה לנו שם? סיכום וידאו
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
המון המון תודה לזיו, מרטין ואלי שהביאו לכאן את התמצית והרוח של התערוכה בטוב טעם ומקצועיות מבלי לעייף ומבלי להגזים! אחד הסיכומים הטובים שראיתי עד עכשיו. אלי - אתה מראיין מאוד מסודר! יפה מאוד.
רובץ עלי איזה מטען קטן... ברשותכם אני אתפרק כאן קצת...
Internet of things מציק לי תפיסתית. יש לנו במטבח כיריים קרמיות חדשות (תוצרת צרפתית) שעד היום היה המכשיר היחיד במטבח, ואולי בבית כולו, שלא השמיע ביפים, לא צפצף, ועבד בשקט (עם חשמל טוב כזה, אמיתי, לוהט, שרואים בעין ואפשר להדליק ממנו סיגריה). היום, בבית שלי, במה שהיה פעם המבצר השקט שלי, הפכתי ל'עבריין' שכל הזמן גוערים בו.
אם אני לא ממלא נוזל הברקה במדיח, הוא מציק בסדרה ארוכה של ביפים חדים. אם הוא לא מקבל מלח כמו שהוא אוהב, הוא מטריד עד שניגשים אליו. אם הכביסה נשארת במכונה יותר מחמש דקות, היא מתחילה לצפצף - ולא מפסיקה. אם אני מבצע 'עבירה חמורה' ומניח מחבת בשולי הכיריים, אני חוטף סדרה של גערות חדות ונמרצות. זה כמובן גם מה שקורה אם אני לא ממרכז סיר ב'sweet spot' של הכיריים. איך לא הכניסו אותי לכלא עד היום?!
הפרקולטור מצפצף כשהקפה עומד להיגמר (לא חלילה כשהוא נגמר... רק כשעומד להיגמר), המייבש מצפצף כשבפילטר שלו נוגע איזה בד שמגרד לו, ומקרר היין משתולל כל פעם כשהטמפרטורה יורדת או עולה מעל איזה סף שאין לי מושג מהו.
לפעמים אנחנו חוזרים הביתה וכל הנבלות האלה מצפצפות ביחד. מהלחץ אני שוכח את הקוד של האזעקה ואחרי 30 שניות כל העסק הופך להיות גם בעיה של השכנים. מכיוון שבמקרה השכנים הם גיסי ואשתו ומכיוון שהם תמיד קונים את מה שאנחנו, יש להם את אותם בעיות, כך שכל הקומה תמיד בהמולה של צפצופים ואזעקות.
הרבה פעמים אני קם רעב בלילה, ופשוט מפחד להיכנס למטבח כדי לא לבצע 'עבירות' שיעירו את כל הבית. אם אשתי לא בבית, אני פשוט יורד לרחוב ואוכל בחוץ. הפכתי לפרנואיד בבית שלי! יש לי קומקום ישן במרתף וכבר למעלה משנה אני פותח את הבוקר שם. זה אמנם קצת כמו מילואימניק בשטח - אבל לפחות עם קפה שבא ממכשיר חשמלי שלא כועס עלי.
גיסי התחיל להצטרף אלי בבוקר לאחרונה. שנינו יורדים שלוש קומות בכפור של חמש בבוקר כדי לשתות קפה במרתף. פעם היו קוראים לי לפתוח סתימות בכיור. הייתי בא כמו גבר עם פומפה ופותח ת'אמא של הסתימה. היום אני עכבר מרתפים שקורא לאשתו לכבות את הצפצופים של מכונת הקפה...
בא לי לתפוס את המנכ"ל של LG, Scholtes של GE, של Whirlpool ושל Amana לקשור את כולם חזק אצלנו במטבח כדי שלא יוכלו לברוח, להפעיל את כל המכשירים שלהם ביחד, ולצאת מהבית. נראה אותם סובלים לפחות מחזור אחד של המדיח...
יש לי הרושם הקונספירטיבי שכל אלה הם חבורת פושרים של אבקות, מרככים, מלחים, דטרג'נטים, קפסולות, דפים ריחניים, מבשמים, כימיקלים ופוליסות ביטוח - כולם מיותרים לחלוטין, שמעסיקה דור חדש של מהנדסים שאין להם מושג איך נראה אור שמש מרוב שהם שהם יושבים בנאון ומנסים להגות את ההמצאה הבאה שאין לה שום שימוש למעט להרשים את הבוס. מרוב שהם במשרד, הם שכחו איך צריך להיות בית וכמה חשוב לפתוח את היום בשקט. בלי צפצופים...
הנה כמה רעיונות חדשים ל-תערוכת CES ב-2016: אני עדיין משתין בעמידה! תמצאו דרך להכריח אותי לשבת. השפריצו עלי מים או שתחשמלו אותי. נראה אתכם! ל-51% מהאוכלוסייה בעולם זה יפתור גם את בעיית הקרש המורם ואני די בטוח שזה גם מאוד ימצא חן בעיני המעצבים העליזים של החבורה הזו. בהזדמנות הזו תדאגו שהאסלה תסמס לאשתי וגם לחברות שלה ותלשין עלי. כשזה קורה בפעם השלישית - תדאגו שהניאגרה תעלה תמונות של העבירות שלי לטיוב ולפייס ותדאגו שהמכל של המים הכחולים יצייץ אוטומטית 'חבר יקר חבר חביב השתן ישר ולא מסביב' כדי להזכיר לי ושיעלה לטוויטר 'טומי ילד רע! טומי ילד רע!' כדי להזכיר לכולם. רק לא צפצופים בבקשה!
הנה עוד אחד... אני מתיז קצף על המראה כשאני מתגלח. תכריחו אותי לנקות ולהבריק כל פעם! ראיתם כבר שאני איש קשה. צפצופים לא עוזרים כאן. הגיע הזמן להוריד כפפות. מה דעתכם על גאדג'ט כזה שישלוף מאמצע המראה (אפשר מראה קמורה שמתיישרת בלחיצת כפתור) כפפת בוקס על קפיץ שתכניס לי שמאלית טובה ישר לעין? רק ככה אני אלמד!
מה דעתכם על שולחן קפה שלשם שינוי לא יצפצף כשאני שם עליו רגליים? אולי כשאני אקום, השולחן ישים לי רגל? רגל עץ כזו טובה שדופקת ישר את האצבע הקטנה ברגל... אה? מה אומרים? זה בטוח ילמד אותי לקח.
יש לי הרגשה שאם חבורת המכשירים המטומטמים האלה גם תתחיל לדבר בינה לבין עצמה, הם ימצאו מהר מאוד דרכים חדשות לאמלל את כולנו. ביום שמכונת הכביסה תתחיל לשלוח לי SMS'ים, בנוסף לאלה של המשווק המזורגג של הכיריים, שחושב שאני גם צריך לבטח אותם בנוסף למה שהם עלו, אני אתעצבן על אמת.
ברצינות אנשים? מילא אתם מציקים לי בצפצופים כדי שאני ארכוש את אבקות הכביסה שלכם שמרעילות כל חלקה טובה באדמה - אבל SMS ממכונת הכביסה? מה - נגמרו 'הכלות' מאוקראינה? כמה בודד ואומלל צריך להיות בן אדם כדי לרצות לרכוש מכשיר חשמלי שיסמס לו? זה באמת מה שאתם חושבים עלינו?
רובץ עלי איזה מטען קטן... ברשותכם אני אתפרק כאן קצת...
Internet of things מציק לי תפיסתית. יש לנו במטבח כיריים קרמיות חדשות (תוצרת צרפתית) שעד היום היה המכשיר היחיד במטבח, ואולי בבית כולו, שלא השמיע ביפים, לא צפצף, ועבד בשקט (עם חשמל טוב כזה, אמיתי, לוהט, שרואים בעין ואפשר להדליק ממנו סיגריה). היום, בבית שלי, במה שהיה פעם המבצר השקט שלי, הפכתי ל'עבריין' שכל הזמן גוערים בו.
אם אני לא ממלא נוזל הברקה במדיח, הוא מציק בסדרה ארוכה של ביפים חדים. אם הוא לא מקבל מלח כמו שהוא אוהב, הוא מטריד עד שניגשים אליו. אם הכביסה נשארת במכונה יותר מחמש דקות, היא מתחילה לצפצף - ולא מפסיקה. אם אני מבצע 'עבירה חמורה' ומניח מחבת בשולי הכיריים, אני חוטף סדרה של גערות חדות ונמרצות. זה כמובן גם מה שקורה אם אני לא ממרכז סיר ב'sweet spot' של הכיריים. איך לא הכניסו אותי לכלא עד היום?!
הפרקולטור מצפצף כשהקפה עומד להיגמר (לא חלילה כשהוא נגמר... רק כשעומד להיגמר), המייבש מצפצף כשבפילטר שלו נוגע איזה בד שמגרד לו, ומקרר היין משתולל כל פעם כשהטמפרטורה יורדת או עולה מעל איזה סף שאין לי מושג מהו.
לפעמים אנחנו חוזרים הביתה וכל הנבלות האלה מצפצפות ביחד. מהלחץ אני שוכח את הקוד של האזעקה ואחרי 30 שניות כל העסק הופך להיות גם בעיה של השכנים. מכיוון שבמקרה השכנים הם גיסי ואשתו ומכיוון שהם תמיד קונים את מה שאנחנו, יש להם את אותם בעיות, כך שכל הקומה תמיד בהמולה של צפצופים ואזעקות.
הרבה פעמים אני קם רעב בלילה, ופשוט מפחד להיכנס למטבח כדי לא לבצע 'עבירות' שיעירו את כל הבית. אם אשתי לא בבית, אני פשוט יורד לרחוב ואוכל בחוץ. הפכתי לפרנואיד בבית שלי! יש לי קומקום ישן במרתף וכבר למעלה משנה אני פותח את הבוקר שם. זה אמנם קצת כמו מילואימניק בשטח - אבל לפחות עם קפה שבא ממכשיר חשמלי שלא כועס עלי.
גיסי התחיל להצטרף אלי בבוקר לאחרונה. שנינו יורדים שלוש קומות בכפור של חמש בבוקר כדי לשתות קפה במרתף. פעם היו קוראים לי לפתוח סתימות בכיור. הייתי בא כמו גבר עם פומפה ופותח ת'אמא של הסתימה. היום אני עכבר מרתפים שקורא לאשתו לכבות את הצפצופים של מכונת הקפה...
בא לי לתפוס את המנכ"ל של LG, Scholtes של GE, של Whirlpool ושל Amana לקשור את כולם חזק אצלנו במטבח כדי שלא יוכלו לברוח, להפעיל את כל המכשירים שלהם ביחד, ולצאת מהבית. נראה אותם סובלים לפחות מחזור אחד של המדיח...
יש לי הרושם הקונספירטיבי שכל אלה הם חבורת פושרים של אבקות, מרככים, מלחים, דטרג'נטים, קפסולות, דפים ריחניים, מבשמים, כימיקלים ופוליסות ביטוח - כולם מיותרים לחלוטין, שמעסיקה דור חדש של מהנדסים שאין להם מושג איך נראה אור שמש מרוב שהם שהם יושבים בנאון ומנסים להגות את ההמצאה הבאה שאין לה שום שימוש למעט להרשים את הבוס. מרוב שהם במשרד, הם שכחו איך צריך להיות בית וכמה חשוב לפתוח את היום בשקט. בלי צפצופים...
הנה כמה רעיונות חדשים ל-תערוכת CES ב-2016: אני עדיין משתין בעמידה! תמצאו דרך להכריח אותי לשבת. השפריצו עלי מים או שתחשמלו אותי. נראה אתכם! ל-51% מהאוכלוסייה בעולם זה יפתור גם את בעיית הקרש המורם ואני די בטוח שזה גם מאוד ימצא חן בעיני המעצבים העליזים של החבורה הזו. בהזדמנות הזו תדאגו שהאסלה תסמס לאשתי וגם לחברות שלה ותלשין עלי. כשזה קורה בפעם השלישית - תדאגו שהניאגרה תעלה תמונות של העבירות שלי לטיוב ולפייס ותדאגו שהמכל של המים הכחולים יצייץ אוטומטית 'חבר יקר חבר חביב השתן ישר ולא מסביב' כדי להזכיר לי ושיעלה לטוויטר 'טומי ילד רע! טומי ילד רע!' כדי להזכיר לכולם. רק לא צפצופים בבקשה!
הנה עוד אחד... אני מתיז קצף על המראה כשאני מתגלח. תכריחו אותי לנקות ולהבריק כל פעם! ראיתם כבר שאני איש קשה. צפצופים לא עוזרים כאן. הגיע הזמן להוריד כפפות. מה דעתכם על גאדג'ט כזה שישלוף מאמצע המראה (אפשר מראה קמורה שמתיישרת בלחיצת כפתור) כפפת בוקס על קפיץ שתכניס לי שמאלית טובה ישר לעין? רק ככה אני אלמד!
מה דעתכם על שולחן קפה שלשם שינוי לא יצפצף כשאני שם עליו רגליים? אולי כשאני אקום, השולחן ישים לי רגל? רגל עץ כזו טובה שדופקת ישר את האצבע הקטנה ברגל... אה? מה אומרים? זה בטוח ילמד אותי לקח.
יש לי הרגשה שאם חבורת המכשירים המטומטמים האלה גם תתחיל לדבר בינה לבין עצמה, הם ימצאו מהר מאוד דרכים חדשות לאמלל את כולנו. ביום שמכונת הכביסה תתחיל לשלוח לי SMS'ים, בנוסף לאלה של המשווק המזורגג של הכיריים, שחושב שאני גם צריך לבטח אותם בנוסף למה שהם עלו, אני אתעצבן על אמת.
ברצינות אנשים? מילא אתם מציקים לי בצפצופים כדי שאני ארכוש את אבקות הכביסה שלכם שמרעילות כל חלקה טובה באדמה - אבל SMS ממכונת הכביסה? מה - נגמרו 'הכלות' מאוקראינה? כמה בודד ואומלל צריך להיות בן אדם כדי לרצות לרכוש מכשיר חשמלי שיסמס לו? זה באמת מה שאתם חושבים עלינו?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@tnsilver
·
חח קרעת אותי מצחוק..
·
חח קרעת אותי מצחוק..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
שמע אחלה כתיבה... צריך לתת לך טור באתר.tnsilver כתב:המון המון תודה לזיו, מרטין ואלי שהביאו לכאן את התמצית והרוח של התערוכה בטוב טעם ומקצועיות מבלי לעייף ומבלי ...........
·
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
@tnsilver
ולא דיברת על נייר הטואלט שמדבר עם האזיקים על האסלה שישחררו אותך אך ורק אם ניגבת כהלכה....
תודה רבה על המאמר השנון והמצחיק
·
ולא דיברת על נייר הטואלט שמדבר עם האזיקים על האסלה שישחררו אותך אך ורק אם ניגבת כהלכה....
תודה רבה על המאמר השנון והמצחיק
·
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
תודה חברים אבל לא התכוונתי לחטוף את השרשור הזה עם הטכנופוביה הממאירה שלי. נראה לי שאני אעביר את זה מכאן למקום אחר. מצד שני... אם זה מה שמוצא חן בעיני כולם אל מול כל ה-Consumer Electronics של העולם במהלך כל 2014 אולי זו באמת קריאת השכמה ליצרנים שקצת איבדו את דרכם. אולי שיציגו עוד הליקופטרים גם ב-2016? מי לא אוהב הליקופטרים? 
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה לא היחיד שלא מתחבר לכל הדברים האלה.
אני והרבה מהחברים שלי כבר לא יודעים אם להרגיש כמו דינוזאורים או שזה בכלל לא קשור לגיל אלא לאופי.
אני גם לא מתחבר לכל הקטע הזה של ללבוש מכשירים וטכנולוגיה או כל האקסטרא "חוכמה" הזו שאוהבים לדחוף לכל מכשיר. ובינינו, אם כל הכבוד לתערוכות, הדברים האלה כמעט אף פעם לא עובדים טוב במציאות. במציאות אתה מגלה פתאום דברים כמו שמכשיר של יצרן א' לא תואם לעבוד יחד עם מכשיר של יצרן ב' והם לא מסוגלים לדבר כמו שצריך כי כתבו אותם בפרוטוקולים אחרים או משהו כזה (בוא נודה, אף אחד מאיתנו לא קונה את כל מוצרי החשמל בבית מאותו היצרן. יש יצרנים שטובים יותר בנישה מסויימת ויש כאלה שטובים באחרת) או שמגלים פתאום שזה עובד פיקס, אבל לא כל כך מבין עברית או שהיצרן חסך במוצר הסופי ושם קצת פחות חיישנים וקצת פחות איכותיים ופתאום מגלים שהמכשיר לא כל כך מבין על מה הוא מדבר ויש סטיות מוגזמות וכן הלאה וכן הלאה..
אז לא רק שלא אוהבים את הרעיון מהבסיס שלו, הוא גם לא עובד טוב בפועל.
אני והרבה מהחברים שלי כבר לא יודעים אם להרגיש כמו דינוזאורים או שזה בכלל לא קשור לגיל אלא לאופי.
אני גם לא מתחבר לכל הקטע הזה של ללבוש מכשירים וטכנולוגיה או כל האקסטרא "חוכמה" הזו שאוהבים לדחוף לכל מכשיר. ובינינו, אם כל הכבוד לתערוכות, הדברים האלה כמעט אף פעם לא עובדים טוב במציאות. במציאות אתה מגלה פתאום דברים כמו שמכשיר של יצרן א' לא תואם לעבוד יחד עם מכשיר של יצרן ב' והם לא מסוגלים לדבר כמו שצריך כי כתבו אותם בפרוטוקולים אחרים או משהו כזה (בוא נודה, אף אחד מאיתנו לא קונה את כל מוצרי החשמל בבית מאותו היצרן. יש יצרנים שטובים יותר בנישה מסויימת ויש כאלה שטובים באחרת) או שמגלים פתאום שזה עובד פיקס, אבל לא כל כך מבין עברית או שהיצרן חסך במוצר הסופי ושם קצת פחות חיישנים וקצת פחות איכותיים ופתאום מגלים שהמכשיר לא כל כך מבין על מה הוא מדבר ויש סטיות מוגזמות וכן הלאה וכן הלאה..
אז לא רק שלא אוהבים את הרעיון מהבסיס שלו, הוא גם לא עובד טוב בפועל.
הכתבה מצויינת, אבל בינינו... למה שמכונת הכביסה לא תקרא לי כשהיא מסיימת את התכנית? הלוא הטיימר תמיד מזייף, ומשך הכביסה בפועל עולה תמיד על הזמן שהצג מבשר. וכשהקומקום רותח? אני כבר מזמן שכחתי ששמתי מים ונחמד שהוא מזכיר לי. לאחרונה הייתה בביתי טלוויזיה שעוררה אותי כך סתם, אחרי שחלפה שעה ממועד הכיבוי. רוח רפאים נכנסה בה, ופתאום היא צברה מספיק אנרגיה כדי לומר 2 מלים ואז להשתתק שוב. מפלאי סוני. ומר דאלג'יו הודיע לי,,,, שזה בגלל תכנה לקויה, אבל באותה נשימה גם טרח לומר שעדכון התכנה עלול לגרום נזק למכשיר ומוטב כי אזמין טכנאי בתשלום, שיעשה עבורי את העבודה. ולמה בתשלום? כי עידכוני תכנה אינם כלולים באחריות. אה. כן. ייאמר לזכותו, שהציע כי אביא את המכשיר לתחנת שירות ואז הטיפול יהיה בחינם. אבל הפירוק מהמתלה, ההובלה וההרכבה מחדש לא יעלו לי? מעניין! יחס מעולה של נותן השירות למותג סוני. בררררר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
tnsilver
ענק, תודה!
מרטין ואלי,
סיכום מעולה. שמתי אותו ברקע עם אזניות תוך כדי עבודה.
ה-IoT בעייתי מהמון סיבות ודווקא לא הסיבות שמנו אותם כאן. הבעיה שמטרידה אותי בעיקר זה הגנה. מה יגן עלינו מפורץ שידע בדיוק מתי יש מישהו בבית? מי יגן נגד מישהו שיפתח את הדלת מרחוק. מי יגן עלינו מפני כניסה למצלמות הביתיות או האקר שיגרום למכונית להתנגש בזו שלפניה...
לכל הדברים האלה יש צד אפל שעדיין לא נחקר או נוצל לרעה.
ענק, תודה!
מרטין ואלי,
סיכום מעולה. שמתי אותו ברקע עם אזניות תוך כדי עבודה.
ה-IoT בעייתי מהמון סיבות ודווקא לא הסיבות שמנו אותם כאן. הבעיה שמטרידה אותי בעיקר זה הגנה. מה יגן עלינו מפורץ שידע בדיוק מתי יש מישהו בבית? מי יגן נגד מישהו שיפתח את הדלת מרחוק. מי יגן עלינו מפני כניסה למצלמות הביתיות או האקר שיגרום למכונית להתנגש בזו שלפניה...
לכל הדברים האלה יש צד אפל שעדיין לא נחקר או נוצל לרעה.
- danielk
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 113 פעמים
- קיבל תודות: 35 פעמים
תודה רבה, מאוד נהנתי לשמוע את הסקירה.
tnsilver , אני חייב להודות שאני מזדהה איתך(בעיקר בכוס קפה של הבוקר:D ), וצחקתי בלי הפסקה.
מאוד קרץ לי דווקא הסלולאר של AZUS. האם הדגם הזה כבר בארץ? או ישנה סקירה שלו באתר?
200$ מחיר נחמד מאוד.
את הציפור/מסוק המעופף/פת, יצא לי לראות כבר בכמה תחרויות של רכבי שטח ואופניים בארץ. בהחלט דבר חביב מאוד.
אגב, במשחק כדורגל בין אלבניה לסרביה במוקדמות היורו הקרוב, עשו עם מכשיר כזה שימוש ציני, דבר שהוביל לכאוס לא
קטן במגרש ובאירופה בכלל.
תודה.
tnsilver , אני חייב להודות שאני מזדהה איתך(בעיקר בכוס קפה של הבוקר:D ), וצחקתי בלי הפסקה.
מאוד קרץ לי דווקא הסלולאר של AZUS. האם הדגם הזה כבר בארץ? או ישנה סקירה שלו באתר?
200$ מחיר נחמד מאוד.
את הציפור/מסוק המעופף/פת, יצא לי לראות כבר בכמה תחרויות של רכבי שטח ואופניים בארץ. בהחלט דבר חביב מאוד.
אגב, במשחק כדורגל בין אלבניה לסרביה במוקדמות היורו הקרוב, עשו עם מכשיר כזה שימוש ציני, דבר שהוביל לכאוס לא
קטן במגרש ובאירופה בכלל.
תודה.
אז אחרי הפוסט המצחיק של tnsilver
ועם כל הכבוד לנושאים כמו מחשוב לביש IOT או כל הגאג'טים האחרים
תסלחו לי אם אני מנסה להחזיר את הדיון לכיוון הקולנוע הבייתי.
אחרי כמה ימים שלא היה לי הרבה זמן לקרא (או לראות) את כל הכתבות בפורום על CES
ישבתי קראתי וראיתי את כל מה שהצלחתי למצוא בפורום על נושא קולנוע בייתי ב CES
אבל לצערי אחרי כל הכתבות והסיכומים שבאמת היו מצויינים
על אחת השאלות שלדעתי הולכות להיות הכי נפוצות בפורום
האם ב 2015 כבר יהיה כדאי כבר להתקדם ולהחליף מסך למסך 4K חדש ?
לא מצאתי תשובה או אפילו דיון בנושא.
ודרך אגב
גם על הפרסומים שב CES הגיעו מכיוון ה BDA על הנתונים של ה Ultra HD Blu-ray
קראתי רק באתרים אחרים.
ועם כל הכבוד לנושאים כמו מחשוב לביש IOT או כל הגאג'טים האחרים
תסלחו לי אם אני מנסה להחזיר את הדיון לכיוון הקולנוע הבייתי.
אחרי כמה ימים שלא היה לי הרבה זמן לקרא (או לראות) את כל הכתבות בפורום על CES
ישבתי קראתי וראיתי את כל מה שהצלחתי למצוא בפורום על נושא קולנוע בייתי ב CES
אבל לצערי אחרי כל הכתבות והסיכומים שבאמת היו מצויינים
על אחת השאלות שלדעתי הולכות להיות הכי נפוצות בפורום
האם ב 2015 כבר יהיה כדאי כבר להתקדם ולהחליף מסך למסך 4K חדש ?
לא מצאתי תשובה או אפילו דיון בנושא.
ודרך אגב
גם על הפרסומים שב CES הגיעו מכיוון ה BDA על הנתונים של ה Ultra HD Blu-ray
קראתי רק באתרים אחרים.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לדעתי בהחלט כדאי להתקדם למסך 4K, אך אולי רק לקראת סוף השנה. הדגמים המחליפים יתחילו להתגלגל לעולם (בשווקים מתקדמים כמו ארה"ב/אירופה) איפשהו סביב מאי-יוני. להערכתי (וזו סתם הערכה צנועה שלי ואני רחוק מלהיות מומחה) כל הסדרות הבינוניות ומעלה כבר יהיו מסכי UHD כאשר לסדרות הבכירות יותר יתווספו עוד פיצ'רים במקביל, כמו HDR ו/או LOCAL DIMMIND , מעבדים ומנגנונים כאלה ואחרים וכו'.
במקביל לכל זה, בטח ייכנסו לעולם כבר תכנים בפורמט הזה, מה שייתן לכל הסיפור הזה עוד דחיפה ועזרה לחדור לשוק.
במקביל לכל זה, בטח ייכנסו לעולם כבר תכנים בפורמט הזה, מה שייתן לכל הסיפור הזה עוד דחיפה ועזרה לחדור לשוק.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@משהפרפר
·
אף חובב קולנוע לא בונה על שידורים של יס, הוט או חברה אחרת. תכנים איכותיים זה על בלוריי או במינימום רימאקסים או ריפים איכותיים.. המצב גם לא שונה כל כך בחו"ל.
אין סיכוי שיהיו שידורי 4K בעשור הזה בארץ. אני פשוט לא רואה איך זה קורה, אלא אם יהיה פה איזה מהפך בתשתיות של החברות. במצב הנוכחי רוחב הפס כל כך חנוק שהם בקושי מעבירים HD רגיל עם ביט רייט נמוך.
·
אף חובב קולנוע לא בונה על שידורים של יס, הוט או חברה אחרת. תכנים איכותיים זה על בלוריי או במינימום רימאקסים או ריפים איכותיים.. המצב גם לא שונה כל כך בחו"ל.
אין סיכוי שיהיו שידורי 4K בעשור הזה בארץ. אני פשוט לא רואה איך זה קורה, אלא אם יהיה פה איזה מהפך בתשתיות של החברות. במצב הנוכחי רוחב הפס כל כך חנוק שהם בקושי מעבירים HD רגיל עם ביט רייט נמוך.
אז אני לא ממש בטוח שהשנה זו שנת הדגם שבה כדאי להתקדם למסך הבא.jacko-il כתב:לדעתי בהחלט כדאי להתקדם למסך 4K, אך אולי רק לקראת סוף השנה. הדגמים המחליפים יתחילו להתגלגל לעולם (בשווקים מתקדמים כמו ארה"ב/אירופה) איפשהו סביב מאי-יוני. להערכתי (וזו סתם הערכה צנועה שלי ואני רחוק מלהיות מומחה) כל הסדרות הבינוניות ומעלה כבר יהיו מסכי UHD כאשר לסדרות הבכירות יותר יתווספו עוד פיצ'רים במקביל, כמו HDR ו/או LOCAL DIMMIND , מעבדים ומנגנונים כאלה ואחרים וכו'.
במקביל לכל זה, בטח ייכנסו לעולם כבר תכנים בפורמט הזה, מה שייתן לכל הסיפור הזה עוד דחיפה ועזרה לחדור לשוק....
זה נכון שבCES השנה דיברו על כל הדברים הנכונים
אבל אני עוד לא ממש בטוח מה עומד מאחורי הדברים.
אני אתן דוגמא אחת (מתוך כמה שיש לי) על מה אני מדבר
אחד הדברים שאני ואחרים כתבנו בשנה האחרונה על מסכי ה 4K
שכל ההבדל בניהם למסכי ה FHD הוא רזולוציה ולא בטוח שזה הפרמטר הכי חשוב לשיפור משמעותי
של התמונה.
ובאמת השנה כבר לא דיברו רק על הרזולוציה
דיברו גם על שיפור בפרמטרים אחרים שלהם כתבנו שאנו מחכים
אחד מהשיפורים הכי משמעותיים יהיה HDR
שבתערוכה כמעט כל יצרן הציג מסך שיתמוך ב HDR
שזה דבר מצויין
העניין שעליו לא שמענו כל כך זה שבעצם אין צורה אחת ליישם HDR שמקובלת על כולם
ובעצם יש לפחות 4 (לפי הידוע לי) הצעות שונות ליישום HDR
הכי ידועה היא של דולבי אבל יש גם הצעה של פיליפס שנכללת למשל ביחד
עם ההצעה של דולבי בספסיפיקציות של הדור הבא של הבלו-ריי
אבל יש גם הצעה של ה BBC שיש לה יתרונות שלה ולפי מה שקראתי יש גם הצעה של technicolor
והבעיה היא שלא בטוח שההצעות תואמות אחת את השניה
ולא לגמרי בטוח באיזה צורה בחר כל יצרן מסכים ליישם את ה HDR במסך שלו
ואם מסך של יצרן מסויים יתאים לתקן הסופי שיקבע.
בעיות מהסוג הזה יש גם בתחומים אחרים
אבל לפחות השנה שמענו שהקימו עוד גוף בשם UHD Alliance שחברים בו
חלק גדול (לא כולם ) מיצרני החומרה וחלק גדול מיצרני התוכן
והוא יביא לסטנדרטיזציה בתחום
מה שנשמע לי כהמלצה לחכות לשנת הדגם הבאה בה באמת נוכל להתחיל ולהנות משינוי משמעותי
באיכות התמונה ומתוכן שמתאים לשינוי.
אז יכול להיות שאני טועה בהערכה שלי וכל הבעיות יפתרו עוד בדגמים של השנה הזו
אבל אני רוצה להזכיר שעוד בסוף שנת 2013 פירסמו
ש uhd phase 1 (שזה בעצם חלק גדול מהשינויים להם אנחנו מחכים ) יתחיל להגיע ב 2016
ולי זה שנשמע שהם יעמדו בלוח הזמנים הזה.
·
- molvy
- חבר מכור קשה

@rwg1
·
כל מה שכתבת נכון וכשוב אבל אני לא רואה התקדמות משמעותית בכמות התכנים האמתיים.
לא ראיתי התייחסות רצינית לנושא התכנים ולדעתי זה יהיה הסוס שימשוך את עגלת ה UHD או 4K קדימה.
בינתיים זה מזכיר את התלת ממד שכולם הוציאו טלוויזיות תלת ממד אבל העסק לא נסק.
לא ראיתי בשום דיווח אינפורמציה על מקרנים 4K
·
לא ראיתי התייחסות רצינית לנושא התכנים ולדעתי זה יהיה הסוס שימשוך את עגלת ה UHD או 4K קדימה.
בינתיים זה מזכיר את התלת ממד שכולם הוציאו טלוויזיות תלת ממד אבל העסק לא נסק.
לא ראיתי בשום דיווח אינפורמציה על מקרנים 4K
molvymolvy כתב:@rwg1
·
...
ב CES 2012 כשעוד רק הציגו מסכי 4K ועוד לא היה מסך כזה למכירה
דיברו על כך שלא צריכה להיות בעיה מבחינת תכנים שרובם מצולמים כבר ב 4K
וכשמסכים כאלה יגיעו לשוק כבר יהיו מספיק תכנים למסכים.
אני גם יכול להראות לך פוסט שלי מאותה תקופה שאומר שזה ניתוח לא נכון של המצב
והולכת להיות בעיית תכנים בשנים הבאות וגם הסבר למה אני חושב כך.
http://www.hometheater.co.il/vp1647732#1647732
הבעיות הגדולות שהיו אז השתפרו מעט בזמן שחלף
אבל בעיה אחת שעוד קיימת היא בעיה שקשורה מאוד במה שכתבתי בתגובה הקודמת שלי
והיא שאין הסכמה סופית על תקנים למסכים או לתכנים
כך שאין גם הסכמה לאיזה תקן יתאימו את התוכן
וזו אחת הסיבות העיקריות היום למחסור בתכנים.
·
- molvy
- חבר מכור קשה

@rwg1
·
השוק מוצף במסכי 4K ואף אחד לא רואה עליהם 4K?
לא מובן לי מה בא קודם התקנים או ההתקנים?
בכול אופן אני מסכים אתך שעד שלא יהיה סדר בבלגן ותקן שיוסכם על היצרנים אין טעם לרכוש את הפורמט הזה.
·
השוק מוצף במסכי 4K ואף אחד לא רואה עליהם 4K?
לא מובן לי מה בא קודם התקנים או ההתקנים?
בכול אופן אני מסכים אתך שעד שלא יהיה סדר בבלגן ותקן שיוסכם על היצרנים אין טעם לרכוש את הפורמט הזה.