התלבטות Minix-8 או Minix-7 או Cubox-i4Pro, מה לעשות ?
שלום לכולם,
התחלתי את הההודעה בשאלה הבא:
"אני מעוניין לרכוש סטרימר dongle לאבא שלי, כלומר ידידותי למשתמש.
כל שנדרש מהמכשיר הינו התכונות הבאות:
1. גלישה באינטרנט
2. XBMC - הרצת סרטי FHD
3. משחקים פשוטים מבוססי אנדרואיד
ראיתי כל מיני דגמים כגון: mk809iv או cx-919 וכדומה - לא ברור לי מה ההבדל."
לבסוף, תומר הצליח לשכנע אותי לקחת מכשיר טוב יותר, השאלה שלי כעת איזה מהשלושה:
1. מכשיר Minix-8 אבל לא הדגם עם H
2. מכשיר Minix-7 - בגלל שגם הוא מעבד Qoud וגם בגלל שהוא מכיל 16GB
3. מכשיר Cubox-i4Pro
אשמח לקבל עצה, איזה מכשיר כדאי ?
תודה,
אלירן
התחלתי את הההודעה בשאלה הבא:
"אני מעוניין לרכוש סטרימר dongle לאבא שלי, כלומר ידידותי למשתמש.
כל שנדרש מהמכשיר הינו התכונות הבאות:
1. גלישה באינטרנט
2. XBMC - הרצת סרטי FHD
3. משחקים פשוטים מבוססי אנדרואיד
ראיתי כל מיני דגמים כגון: mk809iv או cx-919 וכדומה - לא ברור לי מה ההבדל."
לבסוף, תומר הצליח לשכנע אותי לקחת מכשיר טוב יותר, השאלה שלי כעת איזה מהשלושה:
1. מכשיר Minix-8 אבל לא הדגם עם H
2. מכשיר Minix-7 - בגלל שגם הוא מעבד Qoud וגם בגלל שהוא מכיל 16GB
3. מכשיר Cubox-i4Pro
אשמח לקבל עצה, איזה מכשיר כדאי ?
תודה,
אלירן
נערך לאחרונה על ידי matrix23 ב 12/01/2015 15:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
היי
לא מומלץ להריץ KODI (לשעבר XBMC), על אנדרואיד...
מה התקציב שלך?
לצרכי גלישה הייתי ממליץ על מחשב שמריץ WINDOWS, קרי MINI PC - למשל INTEL NUC הפופלרי, דגם הסלרון
אם ניתן לוותר על הגלישה (יוזיל המון), ניתן להריץ על CUBOX-I2 את קודי בצורה מעולה (ויציבה הרבה יותר מסטיק אנדרואיד).
מזמין אותך לבקר בשרשור בחתימה שלי "התחל כאן" שם יש לך קטגוריה של פלטפורמות להרצת KODI
לא מומלץ להריץ KODI (לשעבר XBMC), על אנדרואיד...
מה התקציב שלך?
לצרכי גלישה הייתי ממליץ על מחשב שמריץ WINDOWS, קרי MINI PC - למשל INTEL NUC הפופלרי, דגם הסלרון
אם ניתן לוותר על הגלישה (יוזיל המון), ניתן להריץ על CUBOX-I2 את קודי בצורה מעולה (ויציבה הרבה יותר מסטיק אנדרואיד).
מזמין אותך לבקר בשרשור בחתימה שלי "התחל כאן" שם יש לך קטגוריה של פלטפורמות להרצת KODI
- tomer953
- חבר מכור קשה

לצערי לא קיים מוצר אמין שב300 שקלים מריץ ווינדוס,
כן קיימים שמריצים אנדרואיד - אבל התמיכה בKODI לא תהיה טובה.
במחיר הזה אתה יכול להזמין Raspberry Pi מאיביי במחיר של 250-300 ש"ח כולל הכל, אבל הוא ללא גלישה והוא איטי בהרבה מהCubox-i2
שעם הנחת הפורום עולה בערך 450
כן קיימים שמריצים אנדרואיד - אבל התמיכה בKODI לא תהיה טובה.
במחיר הזה אתה יכול להזמין Raspberry Pi מאיביי במחיר של 250-300 ש"ח כולל הכל, אבל הוא ללא גלישה והוא איטי בהרבה מהCubox-i2
שעם הנחת הפורום עולה בערך 450
@tomer953
הבנתי, נראה לי שאלך על cubox.
עם זאת יש לי כמה שאלות?
1. ראיתי שיש גרסה ל cuboxTV וגרסה של I4PRO, מה ההבדל ?
2. האם הגילשה באינטרנט תהיה בסדר ?
3. אם כבר אשקיע, אז האם תהיינה אפשרות להריץ משחקים ?
הבנתי, נראה לי שאלך על cubox.
עם זאת יש לי כמה שאלות?
1. ראיתי שיש גרסה ל cuboxTV וגרסה של I4PRO, מה ההבדל ?
2. האם הגילשה באינטרנט תהיה בסדר ?
3. אם כבר אשקיע, אז האם תהיינה אפשרות להריץ משחקים ?
- tomer953
- חבר מכור קשה

1. תקרא את המפרטים ביניהם ותראה, בעיקרון לא הרבה.. לדעתי אין צורך בגירסאות האלו הן יקרות מידי לתמורה, אני משתמש בcubox-i2
2. כאשר מתקינים על הקוביה את Openelec שהיא המומלצת להרצת Kodi, אין דפדפן. וכתבתי זאת מקודם, שתיאלץ לוותר על הגלישה במידה ותרצה קודי.
עקרונית, הקוביה יכולה להריץ גם הפצת אנדרואיד ושם יש דפדפן, אבל אז Kodi תגמגם לך ואישית אני לא ממליץ
3. אתה קצת 'חצוף' בתחום המחירים (לא להעלב, אני מבין שאינך מהתחום), אך 300 שקלים זה מחיר של המכשיר המינימלי להרצת Kodi וגם זה בקושי (רספברי-פאי הישן והטוב)... בשביל להריץ משחקים אתה צריך תקציב פי 10 משלך
2. כאשר מתקינים על הקוביה את Openelec שהיא המומלצת להרצת Kodi, אין דפדפן. וכתבתי זאת מקודם, שתיאלץ לוותר על הגלישה במידה ותרצה קודי.
עקרונית, הקוביה יכולה להריץ גם הפצת אנדרואיד ושם יש דפדפן, אבל אז Kodi תגמגם לך ואישית אני לא ממליץ
3. אתה קצת 'חצוף' בתחום המחירים (לא להעלב, אני מבין שאינך מהתחום), אך 300 שקלים זה מחיר של המכשיר המינימלי להרצת Kodi וגם זה בקושי (רספברי-פאי הישן והטוב)... בשביל להריץ משחקים אתה צריך תקציב פי 10 משלך
@tomer953
כפי שכבר הבחנת העליתי את תג המחיר בכפלים...
לכן חשבתי שאולי אוכל למצוא תכנה נוספת כגון משחקים.
בנוגע למשחקים, כוונתי הייתה למשחקים פשוטים אשר נתמכים על פלטפורמת אנדרואיד, האם המכשיר I4PRO מסוגל ? או שעדיף את ה-minix-8 ?
כפי שכבר הבחנת העליתי את תג המחיר בכפלים...
בנוגע למשחקים, כוונתי הייתה למשחקים פשוטים אשר נתמכים על פלטפורמת אנדרואיד, האם המכשיר I4PRO מסוגל ? או שעדיף את ה-minix-8 ?
- tomer953
- חבר מכור קשה

קרא את סעיף 2 בתגובה האחרונה שלי, נראה שאתה מתעלם ממנו.
OPENELEC מריצה רק קודי, אך עושה זאת מצוין
אנדרואיד מריץ אנדרואיד (דפדפן משחקים הכל) - אך מריץ KODI באופן גרוע
תעשה לך את השיקולים שלך, מבחינתי זה גורף - OPENELEC.
OPENELEC מריצה רק קודי, אך עושה זאת מצוין
אנדרואיד מריץ אנדרואיד (דפדפן משחקים הכל) - אך מריץ KODI באופן גרוע
תעשה לך את השיקולים שלך, מבחינתי זה גורף - OPENELEC.
- tomer953
- חבר מכור קשה

אפשר להתקין הפצת אנדרואיד על הקוביה.
אבל,
ממני לא תוציא המלצה להריץ אנדרואיד...
אבל,
ממני לא תוציא המלצה להריץ אנדרואיד...
אני לא מבין למה נטען שאנדרואיד לא מריץ XBMC כמו שצריך או לא מומלץ לצורך זה.
יש לי את המיניקס X8-H ואני מאוד נהנה ממנו. הוא מריץ היטב XBMC ויש לו גרסה מקומסטמת למכשיר שמסופקת ומתוחזקת ע"י החברה.
יש לי חברים שרכשו את FIRE TV של אמזון שגם הוא מריץ מאחורי הקלעים אנדרואיד והתקינו XBMC שעובד היטב.
דגם ה- H יודע לפענח DTS. אני דווקא ממליץ לך על H PLUS שתומך בפענוח H265 בחומרה. H265 עומד להיות מאוד פופולרי בשנים הקרובות שכן הוא מקטין מאוד את גודל הקובץ.
ה- X8 מריץ משחקים היטב. חסרונו הגדול בשלט שהוא מאוד מוגבל בטווח. זה ניתן לפתרון עם FLIRC או שלט כמו הרמוני או בשימוש ב- SMARTPHONE REMOTE. למעט האופציה האחרונה כולם כרוכים בהשקעה נוספת.
יתרונו של I-CUBOX הוא בכך שהמעבד תומך גם אנדרואיד וגם OPENELEC כך שניתן לזגז ביניהם (הכוונה להתקין IMAGE שונה כל פעם, לא DUAL BOOT). למיטב ידיעתי הוא לא תומך ב- 4K וגם לא ב- H265. בנוסף, הוא אינו מגיע עם שלט (לפי התמונה באתר) אלא עם תמיכה בשלט תומך LIRC. (כלומר, נדרשת השקעה נוספת).
גלישה דפדפן אולי תהיה מומלצת על מסכי 4K מספיק גדולים אבל לדעתי, כרגע, מאוד קשה לקרוא טקסטים מטלוויזיה ממרחק 3-4 מטר. ביחוד למישהו לא צעיר.
יש לי את המיניקס X8-H ואני מאוד נהנה ממנו. הוא מריץ היטב XBMC ויש לו גרסה מקומסטמת למכשיר שמסופקת ומתוחזקת ע"י החברה.
יש לי חברים שרכשו את FIRE TV של אמזון שגם הוא מריץ מאחורי הקלעים אנדרואיד והתקינו XBMC שעובד היטב.
דגם ה- H יודע לפענח DTS. אני דווקא ממליץ לך על H PLUS שתומך בפענוח H265 בחומרה. H265 עומד להיות מאוד פופולרי בשנים הקרובות שכן הוא מקטין מאוד את גודל הקובץ.
ה- X8 מריץ משחקים היטב. חסרונו הגדול בשלט שהוא מאוד מוגבל בטווח. זה ניתן לפתרון עם FLIRC או שלט כמו הרמוני או בשימוש ב- SMARTPHONE REMOTE. למעט האופציה האחרונה כולם כרוכים בהשקעה נוספת.
יתרונו של I-CUBOX הוא בכך שהמעבד תומך גם אנדרואיד וגם OPENELEC כך שניתן לזגז ביניהם (הכוונה להתקין IMAGE שונה כל פעם, לא DUAL BOOT). למיטב ידיעתי הוא לא תומך ב- 4K וגם לא ב- H265. בנוסף, הוא אינו מגיע עם שלט (לפי התמונה באתר) אלא עם תמיכה בשלט תומך LIRC. (כלומר, נדרשת השקעה נוספת).
גלישה דפדפן אולי תהיה מומלצת על מסכי 4K מספיק גדולים אבל לדעתי, כרגע, מאוד קשה לקרוא טקסטים מטלוויזיה ממרחק 3-4 מטר. ביחוד למישהו לא צעיר.
הבעיה היא שלכל משתמש יש דרישות משלו. זה שאני מרוצה לא אומר שאחרים יהיו מרוצים.
אם הייתי רוכש היום הייתי הולך על X8-H PLUS כדי להרוויח תמיכה בפענוח H265. (הפער מחירים מזערי, פחות מ- 50 ש"ח).
צריך לקחת בחשבון גם שיידרש פתרון לשלט, מכיוון שהשלט שמגיע עם המכשיר לא מספק את הסחורה.
אם יחליט לרכוש בוודאי שאשמח לסייע בכל שאלה.
אם הייתי רוכש היום הייתי הולך על X8-H PLUS כדי להרוויח תמיכה בפענוח H265. (הפער מחירים מזערי, פחות מ- 50 ש"ח).
צריך לקחת בחשבון גם שיידרש פתרון לשלט, מכיוון שהשלט שמגיע עם המכשיר לא מספק את הסחורה.
אם יחליט לרכוש בוודאי שאשמח לסייע בכל שאלה.
@shkop
העניין הוא שגם מבחינת עלויות ה-8H ירד, מה גם שאבא שלי לא צריך 4K, השאלה האם ה-7X מספיק עבורו ?
שאלות נוספות, האם הפורמט H.265 תקף רק על סרטי 4K או גם על FHD ?
האם אפליקציות(KODI) יידעו לפענח H.265 ? - מאחר וראיתי שהפענוח מתייחס לחומרה
העניין הוא שגם מבחינת עלויות ה-8H ירד, מה גם שאבא שלי לא צריך 4K, השאלה האם ה-7X מספיק עבורו ?
שאלות נוספות, האם הפורמט H.265 תקף רק על סרטי 4K או גם על FHD ?
האם אפליקציות(KODI) יידעו לפענח H.265 ? - מאחר וראיתי שהפענוח מתייחס לחומרה
- tomer953
- חבר מכור קשה

ירון כל עוד אין תמיכה רישמית במוצר אני לא אמליץ עליו, למרות שאתה מרוצה ממנו עד הגג כרגע - יכול להיות שבעדכון מסוים הוא יפסיק להיתמך וחבל.
הקיובוקס לעומת זאת נתמך רישמית ולכן כל עדכון יתחשב בו בהכרח.
חידוד קטן - הקיובוקס לא צריך שלט כי השלט של הטלויזיה שולט עליו בזכות פונקציה שנקראת hdmi-cec שמאפשרת לשלט המקורי של הטלויזיה שליטה מלאה על המכשיר.
הקיובוקס לעומת זאת נתמך רישמית ולכן כל עדכון יתחשב בו בהכרח.
חידוד קטן - הקיובוקס לא צריך שלט כי השלט של הטלויזיה שולט עליו בזכות פונקציה שנקראת hdmi-cec שמאפשרת לשלט המקורי של הטלויזיה שליטה מלאה על המכשיר.
מיניקס X7 מבוסס על צ'יפסט של ROCKCHIP שמקריאה ברשת נראה בעייתי. גם העובדה שמיניקס החליפו יצרן מעבד בדגמי ה- X8 מדברת בעד עצמה.
H265 תומך כל רזולוציה עד 8K.אפשר להתייחס אליו כאל אלגוריתם כיווץ ייעודי לוידאו.
KODI בגרסה 14 מגיע עם תמיכה בפענוח תוכנה של H265 (לא רלוונטי למרבית המכשירים שלא יעמדו בפענוח תוכנה) וכמובן שמעבד שמסוגל לפענוח חומרה יבצע זאת בחומרה. יש מעט מאוד מעבדים בשוק שכוללים תמיכה. אינטל עצמה תתמוך באופן חלקי עם BROADWELL ומלא עם SKYLAKE בסוף 2015.
גם מיניקס תומכת HDMI-CEC. זו בהחלט אפשרות ואתה צודק שאפשר להימנע כך מהוצאה נוספת על שלט. אני פשוט עובד עם LOGITECH HARMONY שהוא לטעמי השלט המגוון ביותר בשוק כך ששכחתי מזה לגמרי. בכל מקרה, ממליץ לשלב FLIRC לשליטה מלאה על הפונקציות של XBMC.
לא הבנתי את ההערה על תמיכה רשמית... תמיכה של מי במי? ל- KODI גרסה רשמית לאנדרואיד. לגבי מיניקס, אם החברה תפסיק להוציא גרסת KODI מקוסטמת, נתקין גרסאות נקיות כמו כל קופסת אנדרואיד אחרת.
לגבי קיובוקס. אני לא פוסל בכלל. עדיין צריך לזכור שזו חברה עם מעבד ייחודי שהיא היחידה שמשתמשת בו למיטב ידיעתי. כלומר אם החברה תיעלם, כנראה האופציה של OPENELEC תפסיק להיתמך בשלב כלשהו. סתם נקודה למחשבה.
אני לא חושב שיש ויכוח אמיתי ש- MINI PC אמיתי הוא מגוון יותר. זו שאלה של מה המשתמש צריך. בסופו של דבר, קופסת אנדרואיד איכותית עולה חצי מדגם הכניסה וזה שיקול של עלות-תועלת.
H265 תומך כל רזולוציה עד 8K.אפשר להתייחס אליו כאל אלגוריתם כיווץ ייעודי לוידאו.
KODI בגרסה 14 מגיע עם תמיכה בפענוח תוכנה של H265 (לא רלוונטי למרבית המכשירים שלא יעמדו בפענוח תוכנה) וכמובן שמעבד שמסוגל לפענוח חומרה יבצע זאת בחומרה. יש מעט מאוד מעבדים בשוק שכוללים תמיכה. אינטל עצמה תתמוך באופן חלקי עם BROADWELL ומלא עם SKYLAKE בסוף 2015.
גם מיניקס תומכת HDMI-CEC. זו בהחלט אפשרות ואתה צודק שאפשר להימנע כך מהוצאה נוספת על שלט. אני פשוט עובד עם LOGITECH HARMONY שהוא לטעמי השלט המגוון ביותר בשוק כך ששכחתי מזה לגמרי. בכל מקרה, ממליץ לשלב FLIRC לשליטה מלאה על הפונקציות של XBMC.
לא הבנתי את ההערה על תמיכה רשמית... תמיכה של מי במי? ל- KODI גרסה רשמית לאנדרואיד. לגבי מיניקס, אם החברה תפסיק להוציא גרסת KODI מקוסטמת, נתקין גרסאות נקיות כמו כל קופסת אנדרואיד אחרת.
לגבי קיובוקס. אני לא פוסל בכלל. עדיין צריך לזכור שזו חברה עם מעבד ייחודי שהיא היחידה שמשתמשת בו למיטב ידיעתי. כלומר אם החברה תיעלם, כנראה האופציה של OPENELEC תפסיק להיתמך בשלב כלשהו. סתם נקודה למחשבה.
אני לא חושב שיש ויכוח אמיתי ש- MINI PC אמיתי הוא מגוון יותר. זו שאלה של מה המשתמש צריך. בסופו של דבר, קופסת אנדרואיד איכותית עולה חצי מדגם הכניסה וזה שיקול של עלות-תועלת.
- tomer953
- חבר מכור קשה

קרא בבקשה את השרשור הבא
http://www.hometheater.co.il/vp1686677#1686677
הוא ירכז עבורך את היתרונות בהרצת kodi על לינוקס, ויסביר לך מהי ״תמיכה״ - כי העובדה שיש גירסת xbmc לאנדרואיד לא אומרת שהחומרה שהזמנת נתמכת (והיא לא)
באופן אישי ההמלצה שלי היא למי שאיין תקציב - קיובוקס, למי שיש - nuc
http://www.hometheater.co.il/vp1686677#1686677
הוא ירכז עבורך את היתרונות בהרצת kodi על לינוקס, ויסביר לך מהי ״תמיכה״ - כי העובדה שיש גירסת xbmc לאנדרואיד לא אומרת שהחומרה שהזמנת נתמכת (והיא לא)
באופן אישי ההמלצה שלי היא למי שאיין תקציב - קיובוקס, למי שיש - nuc
החומרה נתמכת. אם החומרה לא הייתה נתמכת התוכנה לא הייתה רצה.
לגבי תאימות לדרייברים וכיו"ב זה סיפור אחר. לא נתקלתי בבעיית תאימות.
הבנתי שיש מוצרים סיניים שמפרים רישוי GPL למרות שלא הייתה לי סבלנות לרדת לשורש העניין. לא ראיתי שם מילה או חצי מילה על מיניקס.
למיניקס X8-H PLUS יש היום יתרון על קיובוקס. הוא תומך H265 ו- 4K לעומת קיובוקס שלא תומך. בנוסף, בדומה לקיובוקס, יש למכשיר תמיכה וזה לא מכשיר מדבקה כפי שסיווגת אותו. יש עדכוני קושחה ותמיכה שוטפת.
אם תתנתק לרגע מנושאים טכניים ותסתכל מנקודת מבט של צרכן, הוא רוצה מכשיר עם תמיכה שמריץ באופן חלק XBMC. מיניקס עושה מצוין את כולם.
בוודאי ש- NUC הוא מכשיר פרימיום. אין ספק שאינטל היא חברת ענק עם בסיס משתמשים עצום. היכולת להריץ OPENELEC או הפצת לינוקס אחרת וכמובן WINDOWS עדיפה על אנדרואיד ולו בשל הסיבה שאנדרואיד בגרסת KIT KAT ומטה לא יועדה לטלוויזיות אלא לטלפונים. אם זה מאוד רלוונטי למשתמש הקצה? לא תמיד מספיק כדי להצדיק את פער המחיר.
לגבי תאימות לדרייברים וכיו"ב זה סיפור אחר. לא נתקלתי בבעיית תאימות.
הבנתי שיש מוצרים סיניים שמפרים רישוי GPL למרות שלא הייתה לי סבלנות לרדת לשורש העניין. לא ראיתי שם מילה או חצי מילה על מיניקס.
למיניקס X8-H PLUS יש היום יתרון על קיובוקס. הוא תומך H265 ו- 4K לעומת קיובוקס שלא תומך. בנוסף, בדומה לקיובוקס, יש למכשיר תמיכה וזה לא מכשיר מדבקה כפי שסיווגת אותו. יש עדכוני קושחה ותמיכה שוטפת.
אם תתנתק לרגע מנושאים טכניים ותסתכל מנקודת מבט של צרכן, הוא רוצה מכשיר עם תמיכה שמריץ באופן חלק XBMC. מיניקס עושה מצוין את כולם.
בוודאי ש- NUC הוא מכשיר פרימיום. אין ספק שאינטל היא חברת ענק עם בסיס משתמשים עצום. היכולת להריץ OPENELEC או הפצת לינוקס אחרת וכמובן WINDOWS עדיפה על אנדרואיד ולו בשל הסיבה שאנדרואיד בגרסת KIT KAT ומטה לא יועדה לטלוויזיות אלא לטלפונים. אם זה מאוד רלוונטי למשתמש הקצה? לא תמיד מספיק כדי להצדיק את פער המחיר.
http://www.minix.com.hk/Products/NEO-X8 ... id-TV.html
MINIX NEO X8-H Plus - 4K Media Hub for Android™
MINIX NEO X8-H Plus - 4K Media Hub for Android™