מחשב מדיה להורים - המלצות
היי
אני מחפש מחשב מדיה להתקנת KODI שישב אצל ההורים שלי. כנראה שיותקן עליו Windows 8.1 כדי שיכלו להריץ דברים אחרים בנוסף אך השימוש העיקרי הוא לצורך KODI ושות'.
נכנסתי לפלונטר כדי לברר על NUCים וקצת הלכתי לאיבוד מכל האופציות. נניח שהתקציב הוא בסביבות ה2,500 ש"ח, מה מומלץ כדי שיריץ KODI בצורה חלקה ואת חלונות בצורה סבירה + (אינטרנט וכו', לא משחקים...).
האם בכלל כדאי ללכת על NUC או לשקול מחשבים אחרים עם מארז מדיה מתאים?
הדרישות די סטנדרטיות., LAN, HDMI, USB, WiFi - רצוי גם IR כדי להשתמש בשלטים הקיימים אבל מקסימום מתקינים אפליקצית שליטה על הסמראטפון. בסופו של דבר הכל יחובר לרסיבר שמחובר למקרן. הרעיון הוא שאני אקבל שקט תעשייתי (לכן אני משתדל לא ללכת על משהו זול ובעייתי).
אשמח לחדד אם יש צורך. תודה.
אני מחפש מחשב מדיה להתקנת KODI שישב אצל ההורים שלי. כנראה שיותקן עליו Windows 8.1 כדי שיכלו להריץ דברים אחרים בנוסף אך השימוש העיקרי הוא לצורך KODI ושות'.
נכנסתי לפלונטר כדי לברר על NUCים וקצת הלכתי לאיבוד מכל האופציות. נניח שהתקציב הוא בסביבות ה2,500 ש"ח, מה מומלץ כדי שיריץ KODI בצורה חלקה ואת חלונות בצורה סבירה + (אינטרנט וכו', לא משחקים...).
האם בכלל כדאי ללכת על NUC או לשקול מחשבים אחרים עם מארז מדיה מתאים?
הדרישות די סטנדרטיות., LAN, HDMI, USB, WiFi - רצוי גם IR כדי להשתמש בשלטים הקיימים אבל מקסימום מתקינים אפליקצית שליטה על הסמראטפון. בסופו של דבר הכל יחובר לרסיבר שמחובר למקרן. הרעיון הוא שאני אקבל שקט תעשייתי (לכן אני משתדל לא ללכת על משהו זול ובעייתי).
אשמח לחדד אם יש צורך. תודה.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אני קניתי NUC CELERON ב750 שקל, שמתי לו 4GB זכרון, כונן SSD, שמתי WINDOWS 8.1 והכל רץ יפה.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אהלן.
אתה מקובע על WINDOWS ?
אחרת לאותם שימושים אפשר ב450 שקל לקנות Cubox-i שיריץ קודי בצורה פנטסטית.
בכל אופן הNUC זה מחשב מאוד חזק, התקציב שלך גדול מידי (כן כן יש כזה דבר)
לדעתי NUC i3 זה מעל ומעבר להריץ ווינדוס וKODI. (וגם הסלרון יעשה את העבודה באופן טוב מאוד)
אבל אם התקציב גבוה ובא לך i3 אז הנה
http://ksp.co.il/?uin=22401
יש המון המון המון שרשורים בפורום על הNUCים תקרא קצת
אתה מקובע על WINDOWS ?
אחרת לאותם שימושים אפשר ב450 שקל לקנות Cubox-i שיריץ קודי בצורה פנטסטית.
בכל אופן הNUC זה מחשב מאוד חזק, התקציב שלך גדול מידי (כן כן יש כזה דבר)
לדעתי NUC i3 זה מעל ומעבר להריץ ווינדוס וKODI. (וגם הסלרון יעשה את העבודה באופן טוב מאוד)
אבל אם התקציב גבוה ובא לך i3 אז הנה
http://ksp.co.il/?uin=22401
יש המון המון המון שרשורים בפורום על הNUCים תקרא קצת
תודה לכולם על התגובות המהירות - וואו.
mrunderhill - תודה על האינפוט.
Tomer953
בינתיים אני מתכוונן על ה NUC i3.
sBaB, תודה - אני אבדוק. הוא יוצא בערך 1,800 ש"ח. אחפש קצת ביקורות.
שוב תודה לכולם, ואם יש למישהו מה להוסיף אשמח לשמוע.
mrunderhill - תודה על האינפוט.
Tomer953
חוששני שכן - אני יודע שזה פוגע גם בתקציב אבל זה מה שהם מכירים וחשובה לי האפשרות שיפעילו תוכנות אחרות אם ירצו. אבל זה בהחלט שווה בירור נוסף.אתה מקובע על WINDOWS ?...
איך המחשב מגיב לתכני אינטרנט (ג'נסיס ושות') - אני יודע שאין מה להשוות אבל עם הPi שלי זה די סיוט וחשובה לי המהירות שיקבלו.אחרת לאותם שימושים אפשר ב450 שקל לקנות Cubox-i שיריץ קודי בצורה פנטסטית....
בינתיים אני מתכוונן על ה NUC i3.
כן, אני יודע שהתקציב לא קטן לצורך המטרה, אבל אם נקח לדוגמה את הi3 נוסיף לו דיסק קשיח של חצי טרה, 4GB זכרון ואת חלונות כבר הגענו למכסה שלי פחות או יותר... בכל מקרה, בלינק ששלחת אין IR - זה לא מהותי, אבל יש דגם דומה עם?בכל אופן הNUC זה מחשב מאוד חזק, התקציב שלך גדול מידי (כן כן יש כזה דבר)...
sBaB, תודה - אני אבדוק. הוא יוצא בערך 1,800 ש"ח. אחפש קצת ביקורות.
שוב תודה לכולם, ואם יש למישהו מה להוסיף אשמח לשמוע.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אם אין לך מגבלת תקציב בין הסלרון לi3, אז לך באמת על הi3. הסלרון עובד בלי בעיה ממה שראיתי אצל אמא שלי, אבל תמיד עדיף קצת יותר חזק מההיפך