חיבור כבל עם טבעת בקצהו
-
EliShmueli
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום, החלפתי את כבל החשמל של הרדיאטור. לכבל המקורי הייתה לאחד החוטים טבעת קטנה בקצה (ירוק-צהוב), ולשני החוטים האחרים היו מעין צמידי נחושת קטנים. בדיעבד הבנתי שאפשר לקנות כאלו, אבל לא היו לי, ולכן פשוט חשפתי את הקצוות של חוטי הכבל החדש וחיברתי בלי טבעת. את החוט שהחליף את החוט שהייתה לו טבעת, ליפפתי היטב, סובבתי מסביב לבורג, וסגרתי את הבורג כשהטבעת של החוט הישן משמשת כמו שייבה. החוט מהודק היטב, אבל כמובן שהוא לא כולו מתחת לשייבה, כי הוא רחב יותר. את שני החוטים האחרים ליפפתי היטב, החדרתי לשקעים הקטנים והברגתי כדי לתפוס אותם. כאמור, לחוטים המקוריים היו מן צמידי נחושת קטנים שאיפשרו להשחיל אותם יותר בקלות לפתחים, אבל גם בחיבור המאולתר החוטים מחוברים חזק. סגרתי הכל, המכשיר פועל היטב. השאלה - האם החיבורים הישנים בטיחותיים יותר? זה מכשיר שאני רוצה להשאיר פועל במהלך הלילה, כשכולם ישנים. האם מוטב לקנות את הטבעת והצמידים, או שהאלתור שלי מספיק בטיחותי? מה הסכנה אם אין טבעת (על החוט הירוק-צהוב)? אכן, אני לא יודע הרבה על חשמל, מתייחס לזה כמו אל לגו, מתאים צבעים ומבריג... אבל החלפתי חוטים לכמה מכשירים בעבר ללא כל בעיה, פשוט אף פעם לא ראיתי טבעת כזאת ורציתי להיות בטוח... תודה!
בתיאוריה: מדובר במוצר הנקרא "נעלי כבל". והוא מופיע בצורות שונות לפי הצורך כמו שראית. המטרה העיקרית שלו זה לשמור על כל הגידים בכבל הגמיש בחתיכה אחת, וכך לאפשר מגע רציף עם כל שטח החתך של החוט לאורך שנים. במקרה שהוא לא קיים, והכבל נתוך ללחצים ומשיכות, המגע עלול להתרופף, גידים מתוך הכבל עלולים להקרע, ההתנגדות בנקודת החיבור תעלה, יווצר שם חום לא רצוי - והכבל עלול להתקשח, להשרף ולאבד את המגע.
לגבי פרקטיקה, לא יודע מה עשית שם, ואני גם לא אחווה דעה לכאן או לכאן מסיבות של כסת"ח. פנה לחשמלאי.
לגבי פרקטיקה, לא יודע מה עשית שם, ואני גם לא אחווה דעה לכאן או לכאן מסיבות של כסת"ח. פנה לחשמלאי.
..
-
EliShmueli
- חבר שרק התחיל

מעולה, תודה! אקנה נעלי כבל ואתקין כמו שצריך. בינתיים נשתמש במכשירי חימום אחרים שיש בבית. כל הכבוד על ההסבר ושוב תודה.
-
EliShmueli
- חבר שרק התחיל

תודה שטירליץ! זה המכשיר שסוגר אותם? (אפשר עם פלייר קטן, לא?)