המון קסטות למכירה...
-
Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אדיר. במחיר של Maxell אחת היום - הייתי קונה פעם חפיסה של 10 שהיו מונחות ליד הבטריות ביציאה מהסופר.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

נלקח בחשבון - אבל ירד מהפרק. יש לי סטוקים של TDK איפשהו. סתם במקרה, ולא מתוך איזו תכנית גרנדיוזית מתוחכמת להתעשר. הבעיה בסכימת ה'קומבינה' הזו היא שלמוצר הזה יש חיי מדף מאוד מוגבלים, בייחוד אם על המדף שוכנים מגנטי אלניקו ענקיים או אם אחד הימים בשלושים השנים האחרונות היה קר או חם במיוחד.dragon כתב:היתה יכולה להיות השקעה אדירה......
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אמישים?dragon כתב:לאספנים, חובבי הפורמט וכיו"ב...
הוגנוטים?
אם משהו רוצה קסטה שתחזיק לנצח (כלומר לא תנחית בגבוהים לאחר כ-30-40 שנה ) אזי הדגם הטוב ביותר לדעתי הוא הכרום האמיתי. יש לי מספר קלטות כרום של Sony - BASF והם עדיין נשמעות חד וצלול למרות שיש בהם מעט Drop Outs .
קלטות ה-SA וה-UD-II הם קלטות ברזל עם חיזוק קובלט בעלות תכונות מגנטיות של כרום - הם די דועכות בגבוהים לאחר כמה עשרות שנים. נדמה לי שהיפנים הפסיקו בשלב מסויים ליצר קלטות כרום אמיתי בגלל מגבלות של איכות הסביבה.
קלטות ה-SA וה-UD-II הם קלטות ברזל עם חיזוק קובלט בעלות תכונות מגנטיות של כרום - הם די דועכות בגבוהים לאחר כמה עשרות שנים. נדמה לי שהיפנים הפסיקו בשלב מסויים ליצר קלטות כרום אמיתי בגלל מגבלות של איכות הסביבה.
·dragon כתב:·
אז זה מסביר... אני לא בטוח שאפילו כרום היה ב-74'....
לכלכת קשות על האלמנט ה-24 בטבלה המחזורית + תעשיית הטייפים העולמית לדורותיה, לדעתי הטייפים הראשונים עם קסטות כרום יצאו בשנת 1971, בכל מקרה הנקמיצ'י 1000 הראשון "נולד" בשנת 1973 והוא תמך בקסטות כרום....לא להאמין 42 שנה, איך אני פינטזתי על הטייפ הזה....
ובהמשך לנושא הפנטסיות, לא מפליא נושא המחירים הגבוהים ב- eBay עבור ציוד וינטאז'..... תאוריה שלי, דמיינו לעצמכם מיליונר יפני/אמריקאי שהגיע לעושרו מתוך עוני ומחסור....וגם הוא בילדותו פינטז על ציוד כדוגמת הנקמיצ'י....הוא לא יפצה את עצמו כיום על "ימים עברו" בכל מחיר, דגש בכל מחיר ? ויקנה לעצמו כל מכשיר שיחפוץ ? ...רק כדי להיסתכל עליו ולסמן לעצמו V ? אני מסוגל להבין אותו.....
Re: הקטלוג לקסטות
·avile7 כתב:http://www.c-90.org/catalogue/tapes...
מישהו עשה כאן עבודת תיעוד מ-ד-ה-י-מ-ה !!!, יש לזה ממש ערך היסטורי, איזה נחישות....
-
Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
·roberts כתב:·......
מישהו עשה כאן עבודת תיעוד מ-ד-ה-י-מ-ה !!!, יש לזה ממש ערך היסטורי, איזה נחישות.......
בהחלט.
קרא את ה About
·...
די התבאסתי מקריאת ה-About, הם מדגישים שהם לא טכניים ולא מתכוונים להכניס שום אינפורמציה טכנית על הקסטות, אז מה הקטע שלהם? רק תמונות דגמי הקלטות בלי שום הסבר נוסף ? לדעתי אפילו הוספת "שנות מכירת הקסטה" היה יכולה להוסיף המון לתיעוד ההיסטורי.
....אבל בואו נהנה ממה שיש.......איזה נוסטלגיה, איזה כייף, ראיתי בתצוגה עשרות דגמים של קלטות שליוו אותי בשנות האודיו הראשונות שלי, משנת 1972 לערך עד לפני כ-2 עשורים.