כתבה נחמדה מהארץ על "חזרת" הקסטות (כן, ממש)

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

שומרי הגלקסיה "אשמים" בזה.
אצלי הבן הקטן צמוד לווקמן ואוזניות עם ספוג מאז הסרט
העם דורש..... כל מיני דברים

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

עם כל הכבוד לנוסטלגיה, לי יש רק זכרונות רעים מקסטות.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #4 

שוב מדובר כאן בתופעה חולפת, בה ההתעניינות היא בצורה\נראות ולא באיכות השמע.
(אני מוכן לחתום על כך שאין לאף אחד מאנשי הטרנד הנ"ל ידע בסיס על סוגי סרטים מגנטיים וכו').

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #5 

לא שאפשר להשיג היום את מגוון סוגי הסרטים שהיו בהצע, ולא שאי פעם היה מודבר בפורמט שהציע איכות צליל מהממת.
אני מבין תקליטים (טוב יש לי כאלפיים :wink: ), ולא תשמעו ממני מילה על "צליל אנלוגי חם" :? אבל צליל של תקליט בטח לא נחות מצליל של פורמטים דיגיטאליים.

קסטות?!

ודרך אגב, אני מבין להסתובב בגלאקסיה עם ווקמן של סוני, אבל מאיפה הבטריות?!
:D

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #6 

הדרך הכי ''מעניינת '' לשמוע נגינת פסנתר :roll:
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #7 

אני לא שולל את זה אבל יש קבוצות שמציעות גם טייפים למכירה שזה גם טרנד חדש
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

HazooM כתב:עם כל הכבוד לנוסטלגיה, לי יש רק זכרונות רעים מקסטות.
...
כנ"ל. יש לי שפשופים באצבע המורה עד היום מסיבוב קילומטרים של הסליל בעזרת עפרון וגם פיתחתי מומחיות של פורץ כספות כדי לחלץ סרט מגנטי שנתקע במעמקי ה-Roadstar באוטו בעזרת פינצטה ומקל של ארטיק. זה, בלי להזכיר עשרות בקבוקונים של מסיר לק שהייתי 'משאיל' מחברות (שרובן לא ממש ראו בעין יפה את החיבה המוזרה הזו לממיס הממכר) כדי להדביק סרטים מגנטיים שנתפסו ונקרעו. זו לדוגמה, אחת הטכנולוגיות שאני ממש לא מתגעגע אליהן.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

HazooM כתב:עם כל הכבוד לנוסטלגיה, לי יש רק זכרונות רעים מקסטות.
...
·
לא היו לך הקסטות הנכונות. או הטייפ הנכון. או שניהם. כנ"ל לגבי כל יתר הטוענים לנחיתות הפורמט הזה, אבל קשה להאשים אותם כי 95% מהאנשים שהסתובבו כאן בתקופת הקסטות (אי שם בין תקופת היורה לקרטיקון) לא זכו להיחשף למלוא הפוטנציאל שלו, וגם לא קרוב לזה. עם הציוד הנכון והמדיום הנכון, קסטה לא נופלת במאום מתקליט - פרט להעדר הגישה האקראית. וברור מאליו שהיא עדיפה פי מיליון על כל פורמט דיגיטלי. אבל לך תלמד הסטוריה את דור האינסטוש והפייסוש...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

היה לי Naka שקרוי על שמך עם קסטות של Maxell ו-TDK מטאל באופן בלעדי. זה הציוד הנכון. לא היתה לי הסבלנות הנכונה. הטכנולוגיה צולעת! טוב שהיא הלכה לעולמה.

* ועכשיו... מנסים לעשות לה החייאה בכוח.

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #11 

"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #12 

הזיכרון הכי טוב שיש לי מהילדות עם קלטות,

זה הרדיו ROADSTAR שהיה לאבא שלי ברנו אקספרס מודל 90 עם רמקולים של סוני 2 WAY בדלתות,

באחת הנסיעות שמענו קלטת של מדונה... איזו נוסטלגיה, אני זוכר שהסאוונד היה ממש טוב זה היה בכל זאת לפני 25 שנה...

ובמלחמת המפרץ הראשונה גנבו את הרדיו הזה... :) כמה יקר זה היה אז...

אגב ערכתי את הפוסט כדי לומר את דעתי, אני דיי בטוח שהפורמט הזה לא יעשה COMEBACK, בדיוק כמו שקלטות הווידיאו לא יעשו.. :)
נערך לאחרונה על ידי gechts ב 10/01/2015 18:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #13 

עם כל הכבוד לכמה להקות אינדי/שוליים שאף אחד לא שמע עליהן וקהל ההיפסטרים(שמשום מה קופץ על טכנולוגיות ישנות בלי להבין בהן שום כלום),הקסטה,או יותר נכון,קלטת האודיו
לא צריכה לעשות קאמבק ולא תעשה קאמבק.לי אישית הוא בעיקר מזוהה עם הבוםבוקסים של פעם-היו לי כאלה כשהייתי ילד,בעיקר של סוני,ובעיקר מה שעשיתי איתם זה לסחוב מאחי הגדול את הקלטות שלו ולשפכל אותן בדאבל קסט :D
שלי..(אני זוכר שהיו שם אלבומים של הקיור ואיירון מיידן),ואפילו אז להזדעזע מהאיכות הגרועה של ההקלטה.אז נכון,דאבל קאסט מצ'וקמק זה לא deck של נקמיצ'י או אקאי GX,אבל זה גרם לי לא לסמפט את המדיה הזאת,ושלא לדבר על ההרצה המעצבנת של הסרט כשרוצים להגיע לשיר מסוים באלבום,ועוד יותר מרגיז שזה השיר הטוב היחיד שבאלבום.. :evil: :x
והשמשתי אז דווקא בקלטות סבירות- C60 של TDK ומקסל,ואפילו כרום ומטאל מידי פעם.היום יש לי deck אחד דאבל קאסט של סאנסוי ודק של נקמיצ'י,(עם ראשים גמורים) אבל רק בתור פסלים סביבתיים ולא בא לי בכלל להשתמש בהם.תקליטים בעיניי עדיפים בהרבה על קלטות.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #14 

קסטות שיש לי כיום-למעלה TDK מודרנית (יותר נכון תוצרת IMATION שקנתה את עסקי המדיה של TDK לפני כמה שנים),
באמצע קלטות וינטאג' יפניות-מקסל XLII,דנון מטאלית,וכרום של אגפא(יוצרה בגרמניה),
למטה-קלטת דרעק "של" סאנסוי,אוקיי,לא באמת סאנסוי אלא OEM טאייווני כלשהו עם הלוגו של סאנסוי עליו.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #15 

רואדסטאר
הייתי מתקן קלטות ברמזורים

אין כמו להגיע ליעד להוציא קלטת ולראות את הסרט תקוע בפנים.
העם דורש..... כל מיני דברים

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

הינה עוד זיכרון מעניין מקסטות: גיבוי תוכניות מחשב של Sinclair Spectrum 48K

שליחה #16 

@dragon
·
לכולם יש זכרונות על קלטות מעולם המוזיקה אבל לכמה אנשים יצא להקליט עליהן תוכנות מחשב ?

המחשב שנקרא גם ZX Spectrum יצא בתחילת שנות ה 80 והיה תחליף זול לקומודור 64 וכיוב'.
הוא היה מתחבר לטלויזיה הבייתית בתור מסך והיה קומפקטי בצורה יוצאת דופן, אולי 5 שימושים שונים לכל מקש.
אבל לטעמי הוא היה מוצלח מאוד ונתן תמורה טובה לכסף ששילמתי עבורו כנער בתיכון.
עוד לא ידעתי לכתוב באסמבלר באותם ימים ותיכנתתי עליו בבייסיק, שפת המתחילים.

בכל מקרה, אם רציתי לשמור את התוכנית שהשקעת בה שעות לפני שהרצתי תוכנית אחרת לא היה מנוס מגיבוי ואת זה היה ניתן לבצע ע"י חיבור רדיו-טייפ-מקליט למחשב והקלטה של סימפוניית צלילים ערבה של תוכנית המחשב לקסטה אנאלוגית רגילה.
הטעינה למחשב נעשתה באותה דרך: ניגון הצלילים מהקלטת לתוך המחשב בכניסת 3.5mm שהייתה לא.
למרבה הפלא השיטה עבדה והמחשב הצליח להמיר נכון את הצלילים האנלוגים לסימנים דיגיטליים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: הינה עוד זיכרון מעניין מקסטות: גיבוי תוכניות מחשב של Sinclair Spectrum 48K

שליחה #17 

gilg7 כתב: לכולם יש זכרונות על קלטות מעולם המוזיקה אבל לכמה אנשים יצא להקליט עליהן תוכנות מחשב ? המחשב שנקרא גם ZX Spectrum יצא בתחילת שנות ה 80 והיה תחליף זול לקומודור 64 וכיוב'
...
לי היה קומודור 64 ואנשים צחקו עלי שהתקמצנתי ולא קניתי אפל 2. גם לי היה טייפ והוא היה מוציא אותי מדעתי עם האטיות שלו. ב-81' קניתי את הדיסק דרייבר הראשון שלי ומהר מאוד גיליתי איך לחתוך מלבן בדופן הפלופי-דיסק ולהשמיש אותו לכתיבה וקריאה בשני הצדדים.

זה היה מאוד שימושי אח"כ להעתקת אלבומי 'ערומות' על פלופי-דיסקים לחבר'ה. על קסטה של 60 דקות היה אפשר לשמור כמה עשרות בודדות של תמונות 4 צבעים (CYMK) שנקראו 'ספרייט' ונתמכו ע"י המעבד הגרפי המתקדם של ה-C64. לקח דקות ארוכות לטעון כל תמונה מהטייפ באמצעות פקודות בייסיק. אפילו בשביל פורנו הקסטות האלה לא היו משהו... וזה גם נשמע כמו מכשיר פקסימיליה למי שבטעות ניסה לנגן את זה... :D

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

Re: הינה עוד זיכרון מעניין מקסטות: גיבוי תוכניות מחשב של Sinclair Spectrum 48K

שליחה #18 

@gilg7

יש ברשותי עדיין Spectrum 48K (מקלדת מקשים ולא גומי- הדגם המאוחר) יחד עם Interface ונגן קלטות ל-Data בלבד.
מדובר באחת ההמצאות המצליחות ביותר של סר. קלייב סינקלייר הבריטי (בין שלל כשלונותיו בתחום כלי התחבורה :) )

את המשחקים שע"ג כרטיסי ה-ROM החיצוניים ,מכרתי לפני כמה שנים בעבור סכומים נאים ביותר.
הקלטות - לא שוות היום דבר.
יחד איתו גם 80+ ירחונים מהתקופה - חלק בעברית.
אצלם בהמשך חלק ואעלה לכאן.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

גם לי יצא להשתמש בקסטות לשמירת קודי תוכנה של מחשב, אבל זה לא היה (רק) הסינקלייר הנ"ל אלא במקרה שלי מחשב אישי מדגם מוקדם ששמו היה כשם המשתמש שלי באתר. למעשה כל מחשב באותן שנים. השתמשתי בטייפ נייד ללא רדיו מהסוג שמופיע בתמונה המצורפת (לא הדגם הזה, אבל אותו סגנון; היו מאות אם לא אלפי דגמים של מכשירים כאלה, בעיקר תוצרת שנות ה-70) ואגב, זה לא היה ממש הקלטה של צלילים אלא פשוט שורות קוד של מחשב שהטייפ ידע "לתרגם" לאותות מגנטיים (בגדול אותו רעיון של דיסקים מגנטיים). לא ניתן היה לשמוע דבר אם שמת את הקסטות האלה בטייפ ולחצת Play. גם לא סתם צפצופים.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #20 

איזה נוסטלגיה באמת. כשהייתי ילד קטן אבא שלי חזר מאנגליה והביא איתו מחשב - הוא "הבריח" אותו בתוך gym bag כזה, ומאז במשך שנים המחשב היה מאוחסן בתיק הזה. את המחשב היו מחברים כמובן לטלוויזיה (גרונדיג אמיתית!). הוא הגיע עם כל מיני משחקים בcartridge כזה, קצת כמו של מגאסון, אבל השוס היה שאפשר היה לתכנת משחקים משלך בBASIC, ואז לשמור אותם על קלטות. אצלנו דווקא כן היה אפשר לשמוע משהו בקלטות, זה נשמע קצת כמו פקס למיטב זכרוני. לצערי הכל כבר הושלך לפני שנים...ההורים שלי לא היו בעניין של לשמר טכנולגיות ישנות.
המחשב המדובר הוא Texas Instruments TI99/4A
נערך לאחרונה על ידי mrunderhill ב 11/01/2015 9:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”