שאלה לגבי כיבוי והדלקה של HTPC באמצעות שלט
הבנתי שה- INTEL NUC מסוגלים לכיבוי והדלקה באמצעות שלט (כיבוי קצת מוזר לי כי אם זה WINDOWS אז צריך כיבוי מסודר דרך התוכנה, לא?!).
אם אני בונה מפרט HTPC מאפס ורוצה לסגור את הפינה הזו, על מה עליי להסתכל? האם זה אפשרי בכלל?
הבנתי שיש לוחות עם CIR HEADER שמאפשר חיבור פנימי ל-IR RECIEVER שמתחבר שתי רגליים ל- HEADER ושתי רגלים ל-POWER במקום החיבור של המארז. האם זו באמת התשובה? אם כן איך מלמדים שלט את הקוד הזה של ה- IR? לא ראיתי איזה משהו סטנדרטי בעניין הזה...
בקיצור, אני קצת מבולבל ואודה לכם אם תוכלו לעשות לי סדר בבאלגאן.
אם אני בונה מפרט HTPC מאפס ורוצה לסגור את הפינה הזו, על מה עליי להסתכל? האם זה אפשרי בכלל?
הבנתי שיש לוחות עם CIR HEADER שמאפשר חיבור פנימי ל-IR RECIEVER שמתחבר שתי רגליים ל- HEADER ושתי רגלים ל-POWER במקום החיבור של המארז. האם זו באמת התשובה? אם כן איך מלמדים שלט את הקוד הזה של ה- IR? לא ראיתי איזה משהו סטנדרטי בעניין הזה...
בקיצור, אני קצת מבולבל ואודה לכם אם תוכלו לעשות לי סדר בבאלגאן.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3547
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
יש אפשרות לכבות ולהדליק מחשב נייח דרך האינטרנט, ז"א אפליקציה במכשיר הסלולרי.
מה שצריך לוודא כשרוכשים מחשב שיש בביוס אפשרות שנקראת wake-on-Lan (מופיע כ WOL), נסה לחפש על זה קצת מידע באינטרנט.
לגבי שלט, אני לא מכיר ולא משתמש נחכה לתשובה נוספת של החבר'ה.
בהצלחה
מה שצריך לוודא כשרוכשים מחשב שיש בביוס אפשרות שנקראת wake-on-Lan (מופיע כ WOL), נסה לחפש על זה קצת מידע באינטרנט.
לגבי שלט, אני לא מכיר ולא משתמש נחכה לתשובה נוספת של החבר'ה.
בהצלחה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
כיבוי כמובן כל מחשב יוכל, כי הוא פעיל ומקבל את הסיגנל של כפתור הכיבוי בלי בעייה.
הדלקה זה משהו שאין לכל מחשב/לוח אם. ל-NUC, למשל, יש את היכולת הזו.
הדלקה זה משהו שאין לכל מחשב/לוח אם. ל-NUC, למשל, יש את היכולת הזו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
ברירת המחדל של כפתור Power של השלט היא להוציא למצב שינה.
ב-Windows ניתן לקבוע בלוח הבקרה מה תהיה ברירת המחדל של כפתור Power. זה רלוונטי גם לכפתור השלט וגם לכפתור הרגיל של המחשב.
לא יודע לגבי OpenELEC, מקווה שמישהו כאן מכיר.
לחיצה נוספת על אותו כפתור תוציא אותו ממצב שינה כלשהו שהמחשב נמצא בו - Sleep, Hibernate או כיבוי מלא (לפי מה שהמחשב/לוח האם תומך).
ב-Windows ניתן לקבוע בלוח הבקרה מה תהיה ברירת המחדל של כפתור Power. זה רלוונטי גם לכפתור השלט וגם לכפתור הרגיל של המחשב.
לחיצה נוספת על אותו כפתור תוציא אותו ממצב שינה כלשהו שהמחשב נמצא בו - Sleep, Hibernate או כיבוי מלא (לפי מה שהמחשב/לוח האם תומך).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
זה ידוע לי. הדבר שאני תוהה לגביו הוא מה לחפש וכיצד מחברים IR RECIEVER. להבנתי, IR RECIEVER שמחובר ל- USB לא יעבוד בהדלקה מכיוון שלא מוזרם כוח ל USB וגם אם כן אין שום מערכת הפעלה שמאזינה לפקודה.pixies כתב:ברירת המחדל של כפתור Power של השלט היא להוציא למצב שינה.
לחיצה נוספת על אותו כפתור תוציא אותו ממצב שינה כלשהו שהמחשב נמצא בו - Sleep, Hibernate או כיבוי מלא (לפי מה שהמחשב/לוח האם תומך)....
זה מוביל אותי למסקנה שאמור להיות חיבור ישיר ל- POWER של הלוח שה-IR מתחבר אליו באופן דומה למה שהמארז עושה בנוסף ל - IR HEADER. קיוויתי שיש כאן אנשים שהתמודדו עם הסוגייה הזו ומימשו פתרון שכזה.
לא בדיוק, זה תלוי לוח אם, תחפש wake on USB בגוגל. בנוסף אתה לא צריך לכבות, מספיק שתכניס אותו לsleep.shkop כתב:
זה ידוע לי. הדבר שאני תוהה לגביו הוא מה לחפש וכיצד מחברים IR RECIEVER. להבנתי, IR RECIEVER שמחובר ל- USB לא יעבוד בהדלקה מכיוון שלא מוזרם כוח ל USB וגם אם כן אין שום מערכת הפעלה שמאזינה לפקודה.......
זה מוביל אותי למסקנה שאמור להיות חיבור ישיר ל- POWER של הלוח שה-IR מתחבר אליו באופן דומה למה שהמארז עושה בנוסף ל - IR HEADER. קיוויתי שיש כאן אנשים שהתמודדו עם הסוגייה הזו ומימשו פתרון שכזה....