שלום רב,
ברשותי מחשב עם מערכת הפעלה חלונות 8.1 ותוכנת perfectdisk pro 13
לאחר שמצאתי כיצד לוודא שהתוכנה לא תתעסק עם כונן SSD ,שעליו מותקנת מערכת ההפעלה, רציתי לאחות את הדיסקים האחרים.
להפתעתי, לאחר לחיצה על START מתבצע analyze ולאחריה optimized וזהו. אין שום פעולת איחוי.
פניתי לתמיכה של היצרנית. הנציגה ביצעה השתלטות מרחוק על המחשב שלי, בכדי לברר מה קורה.
לאחר מכן, היא כתבה לי את ההסבר הבא:
After reviewing your drives, there is no fragmentation. The log shows that StealthPatrol has been running in the background (when the machine is not busy). This allows the program to stay on top of fragmentation.
Due to the drives not being fragmented, the manual defrags that you are running are finishing quickly because there is nothing for the program to do.
My recommendation is to continue to let StealthPatrol handle the fragmentation.
האנגלית שלי די חלשה, אבל בגדול הצלחתי להבין שהתוכנה פועלת כל הזמן ברקע ומבצעת את האיחוי הדרוש. ואז כאשר אני מבקש לבצע איחוי יזום, הרי שאין בעצם מה לאחות.
בהנחה שהבנתי נכון, ההסבר לא נשמע הגיוני, כי אני לא מפעיל את PD כל הזמן.
שנית, אני משתמש בתוכנה זו כבר שנים רבות, ובגרסאות הקודמות, מעולם לא היה דבר כזה. כאשר רציתי לבצע איחוי לכונן מסוים, לא היה שום בעיה לבצע זאת.
כמובן שהפעולה עצמה נמשכה זמן ארוך (תלוי בנפח הדיסק)
השאלה היא, האם באמת כך צריך להיות, וזהו אכן אופן העבודה התקין של התוכנה?
תודה רבה
שאלה לגבי שיטת העבודה של perfectdisk
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, אולי בכל זאת מישהו יודע ומוכן לעזור?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
פעם התוכנות הללו היו "מטומטמות"
כל פעם שהיית מפעיל את האיחוי, התוכנה הייתה מזיזה את רוב הקבצים בדיסק, כדי לקבל שיפור מזערי.
הגרסאות האחרונות מבצעות חישוב של "מה החיסכון הצפוי מבחינת זמן קריאה\כתיבה של קובץ", ואם לא יושג שיפור משמעותי, התוכנה מחליטה שהכל בסדר.
בנוסף, המטרה הראשונה היא לבצע איחוי של השטחים הפנויים בדיסק לשטח יחיד גדול, במטרה שכתיבת כל קובץ חדש תהיה בפרגמנט יחיד.
רוב הסיכויים שאם יש כמה קבצים המפוזרים במספר מועט של חלקים, והמקום הפנוי מאוחה, התוכנה תודיע שהדיסק במצב טוב מבחינת פרגמנטציה כללית, ולא תנסה לשפר, כי התועלת בביצוע השיפור תהייה זניחה, לעומת הזמן הדרוש לבצע את האיחוי.
בקיצור, שלא כמו פעם, התוכנות הללו לא טוחנות את הדיסק במשך שעות, אם אין צורך בכך.
ההסבר שקיבלת נכון ומדוייק.
ה- StealthPatrol, שהיא מדברת עליו, הוא Service (תוכנת שירות).
זה סוג מיוחד תוכנות שעולות מיד לאחר עליית מערכת ההפעלה, ועובדות ברקע, גם אם לא הפעלת את התוכנה באופן יזום.
בדיוק כמו שאתה לא מפעיל תוכנה לבדיקת עדכוני תוכנה, ובכל זאת מקבל פתאום הודעה שיש עדכון לתוכנה.
יש תוכנית קטנה, שכל תפקידה הוא לבדוק אם הגיע הזמן לבדוק אם יש עדכון.
גם האנטיוירוס שסורק את הקבצים לחיפוש וירוסים, גם אם לא הפעלת אותו וביקשת סריקה יזומה, עובד באותה שיטה.
עוד דוגמה זו התוכנה שמזהה שהכנסת משהו למחבר USB, ומזהה מה חיברת ולפיכך איך להגיב:
הכנסת עכבר - מפעילה את תוכנת העכבר
הכנסת דיסק און קי - מפעילה את המנגנון שבודק את מערכת הקבצים עליו, מקצה לו אות כונן, וכו'.
ה- StealthPatrol, פועל תמיד כשהמחשב עובד.
בודק את מערכת הקבצים ומזהה מה רמת הפרגמנטציה.
עושה את החישובים הדרושים ו-:
1. אם רואה שהמצב לא דורש הפעלת איחוי, רושם לעצמו מתי הפעם הבאה לבדוק מה המצב.
מרגע זה הוא לא עושה כלום, למעט בדיקה מידי פעם, אם הגיע הזמן לבדיקה נוספת.
2. אם רואה שהמצב דורש הפעלת איחוי, נותן פקודה לבצע איחוי, והאיחוי מופעל בכל זמן שהמחשב לא בשימוש.
כלומר, לא נגעת במחשב כמה דקות, האיחוי מתחיל לעבוד.
באת ונגעת במחשב (פתחת דפדפן לדוגמה), האיחוי מושהה על להפסקה הבאה שתתרחש כשלא תיגע במחשב כמה דקות.
ושוב, בסיום, רושם לעצמו מתי הפעם הבאה לבדוק מה מצב הפרגמנטציה.
כל זה כמובן מבוצע בנפרד לכל אות כונן שיש לך במחשב, והיא של דיסק קשיח.
כל פעם שהיית מפעיל את האיחוי, התוכנה הייתה מזיזה את רוב הקבצים בדיסק, כדי לקבל שיפור מזערי.
הגרסאות האחרונות מבצעות חישוב של "מה החיסכון הצפוי מבחינת זמן קריאה\כתיבה של קובץ", ואם לא יושג שיפור משמעותי, התוכנה מחליטה שהכל בסדר.
בנוסף, המטרה הראשונה היא לבצע איחוי של השטחים הפנויים בדיסק לשטח יחיד גדול, במטרה שכתיבת כל קובץ חדש תהיה בפרגמנט יחיד.
רוב הסיכויים שאם יש כמה קבצים המפוזרים במספר מועט של חלקים, והמקום הפנוי מאוחה, התוכנה תודיע שהדיסק במצב טוב מבחינת פרגמנטציה כללית, ולא תנסה לשפר, כי התועלת בביצוע השיפור תהייה זניחה, לעומת הזמן הדרוש לבצע את האיחוי.
בקיצור, שלא כמו פעם, התוכנות הללו לא טוחנות את הדיסק במשך שעות, אם אין צורך בכך.
ההסבר שקיבלת נכון ומדוייק.
ה- StealthPatrol, שהיא מדברת עליו, הוא Service (תוכנת שירות).
זה סוג מיוחד תוכנות שעולות מיד לאחר עליית מערכת ההפעלה, ועובדות ברקע, גם אם לא הפעלת את התוכנה באופן יזום.
בדיוק כמו שאתה לא מפעיל תוכנה לבדיקת עדכוני תוכנה, ובכל זאת מקבל פתאום הודעה שיש עדכון לתוכנה.
יש תוכנית קטנה, שכל תפקידה הוא לבדוק אם הגיע הזמן לבדוק אם יש עדכון.
גם האנטיוירוס שסורק את הקבצים לחיפוש וירוסים, גם אם לא הפעלת אותו וביקשת סריקה יזומה, עובד באותה שיטה.
עוד דוגמה זו התוכנה שמזהה שהכנסת משהו למחבר USB, ומזהה מה חיברת ולפיכך איך להגיב:
הכנסת עכבר - מפעילה את תוכנת העכבר
הכנסת דיסק און קי - מפעילה את המנגנון שבודק את מערכת הקבצים עליו, מקצה לו אות כונן, וכו'.
ה- StealthPatrol, פועל תמיד כשהמחשב עובד.
בודק את מערכת הקבצים ומזהה מה רמת הפרגמנטציה.
עושה את החישובים הדרושים ו-:
1. אם רואה שהמצב לא דורש הפעלת איחוי, רושם לעצמו מתי הפעם הבאה לבדוק מה המצב.
מרגע זה הוא לא עושה כלום, למעט בדיקה מידי פעם, אם הגיע הזמן לבדיקה נוספת.
2. אם רואה שהמצב דורש הפעלת איחוי, נותן פקודה לבצע איחוי, והאיחוי מופעל בכל זמן שהמחשב לא בשימוש.
כלומר, לא נגעת במחשב כמה דקות, האיחוי מתחיל לעבוד.
באת ונגעת במחשב (פתחת דפדפן לדוגמה), האיחוי מושהה על להפסקה הבאה שתתרחש כשלא תיגע במחשב כמה דקות.
ושוב, בסיום, רושם לעצמו מתי הפעם הבאה לבדוק מה מצב הפרגמנטציה.
כל זה כמובן מבוצע בנפרד לכל אות כונן שיש לך במחשב, והיא של דיסק קשיח.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

יפה מאוד אמיר. כעת הכול ברור ומובן.
כל הכבוד על רמת הידע הגבוהה.
בהחלט שיטה עבודה כזו של התוכנה, עדיפה בהרבה על מה שהיה בעבר.
אני זוכר שפעם טכנאי מחשבים באחד הפורומים האחרים, הסביר לי בהרחבה, מדוע האיחוי עצמו לא תמיד מומלץ, בגלל הנזק המכאני שעלול להיגרם לדיסק כתוצאה משחיקה.
רק עוד שתי שאלות קצרות ברשותך:
1. בשרשור מקביל, שאלתי כיצד לוודא ש-PD לא תתעסק כלל עם כונן ה-SSD, שעליו מותקנת מערכת ההפעלה.
נציגת התמיכה ענתה לי במייל כך:
Just right click on the drive in PerfectDisk and exclude it
אז זה מה שעשיתי, וכעת באמת כונן C אינו מופיע כלל ברשימת הדיסקים:
[imgbig]http://i.imgur.com/juOUJgV.jpg[/imgbig]
אבל השאלה היא, אם גם פעולת ה-StealthPatrol שעובדת ברקע, מתעלמת לגמרי מהכונן הזה, ולא נוגעת כלל בקבצים שעליו?
במילים אחרות, האם אכן ה-exclude ,מבודד לגמרי את דיסק ה-SSD ומונע כל התעסקות איתו?
2. מה לגבי SMART? אני ביטלתי אותו בתפריט.
האם הפעילות שלו חיונית וכדאי להפעילו?
כל הכבוד על רמת הידע הגבוהה.
בהחלט שיטה עבודה כזו של התוכנה, עדיפה בהרבה על מה שהיה בעבר.
אני זוכר שפעם טכנאי מחשבים באחד הפורומים האחרים, הסביר לי בהרחבה, מדוע האיחוי עצמו לא תמיד מומלץ, בגלל הנזק המכאני שעלול להיגרם לדיסק כתוצאה משחיקה.
רק עוד שתי שאלות קצרות ברשותך:
1. בשרשור מקביל, שאלתי כיצד לוודא ש-PD לא תתעסק כלל עם כונן ה-SSD, שעליו מותקנת מערכת ההפעלה.
נציגת התמיכה ענתה לי במייל כך:
Just right click on the drive in PerfectDisk and exclude it
אז זה מה שעשיתי, וכעת באמת כונן C אינו מופיע כלל ברשימת הדיסקים:
[imgbig]http://i.imgur.com/juOUJgV.jpg[/imgbig]
אבל השאלה היא, אם גם פעולת ה-StealthPatrol שעובדת ברקע, מתעלמת לגמרי מהכונן הזה, ולא נוגעת כלל בקבצים שעליו?
במילים אחרות, האם אכן ה-exclude ,מבודד לגמרי את דיסק ה-SSD ומונע כל התעסקות איתו?
2. מה לגבי SMART? אני ביטלתי אותו בתפריט.
האם הפעילות שלו חיונית וכדאי להפעילו?