מקרן מומלץ לסרטים ומשחקי מחשב בתקציב של עד 6000 ש"ח?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש מקרן למטרות הנ"ל לצפיה בחדר די חשוך. מרחק הצפיה הוא 4.20 והרוחב המקסימלי שעליו אני יכול להקרין 2.10.

כמו כן, האם יש בעיה להעביר כבל HDMI לאורך כל המרחק הזה (מרסיבר שנמצא מתחת למסך אל המקרן שנמצא מעל לספה)?

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

לא אמורה להיות בעיה להעביר כבל למרחק כזה, חשוב שיהיה איכותי.
האם התקציב כולל מסך או ללא מסך?

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

התקציב לא כולל מסך.

האם יש בעיה שהמקרן יהיה בגובה העיניים בערך ולא קרוב לתקרה? יש לי בדיוק מקום על מקרר היינות שנמצא מצד ימין של הספה. השאלה אם זה בעייתי מבחינה כלשהי?

לגבי כבלים, אלה נראים לי מתאימים:

10 מטר עגול, 47 ש"ח
10 מטר שטוח, 75 ש"ח
10 מטר, עגול מסוכך, 96 ש"ח
8 מטר, עגול מסוכך, 109 ש"ח

כולם HDMI 1.4. יש לך דיעה לגבי מי מהם עדיף?

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לגבי התקנת המקרן בגובה העיניים , ניתן, אבל הוא חייב להיות מול המסך אחרת התמונה תתעוות לך,
בקשר לכבל, הייתי ממליץ לך ללכת על כבל בטכנולוגיית redmere לי עלה כ 100$ מאמזון, היה לי כבל אחר וסבלתי מנפילות פריימים בעיקר בתלת מימד.
הכבל פתר לי את הבעיה.
בקשר למקרן עצמו, שווה לך לבדוק אפסון 3000 אם אין לך בעיה עם הזמנה מחו״ל, הוא עובד בטכנולוגית lcd ולכן חופשי מrbe.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

תלת מימד לא מאוד חשוב לי, אז אני חושב שאתחיל עם כבל יותר צנוע.

האפסון 3000 עובר את ה-6000 ש"ח עוד לפני שמוסיפים מע"מ ומכס / מס קניה. לפי zipy.co.il המחיר יהיה 8300 ש"ח אחרי מיסים. אני לא מעוניין לחרוג מהתקציב, בטח לא בסכום כזה ועם וויתור על האחריות.

לגבי RBE, יש דרך לדעת אם אני (או בת זוגי) רגישים לתופעה הזו לפני שאני מזמין מקרן?

מה דעתך על ה-BenQ W1070 והאם לדעתך יש מקרן טוב יותר עד 6000 ש"ח.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

האפסון בהזמנה מחול עולה כ 1200$ לפני משלוח ומיסים, בדקתי לך עכשיו באמזון ארה"ב, יוצא לך עד הבית 1500$ כולל הכל.

ה benq נחשב כמקרן מומלץ ובעל הצלחה פה בפורום. עד כמה שידוע לי הדגם שאתה מדבר עליו הוא דגם יוצא ויש דגם חדש יותר.
מכיוון שהצבת רף של 6000 ש"ח אתה יכול לעלות ברמת התקציב למקרן טוב יותר (ה benq נחשב כמקרן כניסה היום)
ההבדל בנתונים בין שתי רמות המקרנים הוא מהותי.

לגבי רגישות לrbe הדרך היחידה לדעת זה פשוט לראות סרט. לי אישית נכון להיום יש בבית מקרן שלישי כאשר השניים הראשונים היו בטכנולוגיית dlp, עם הראשון אחרי כל סרט הייתה לי מיגרנה ולחץ בעיניים ובשני ממש ראיתי את הrbe, בשלישי הלכתי על טכנולוגיית lcd וכל חוסר הנוחות נעלם.

כמובן לכל טכנולוגיה יש את הפלוסים והמינוסים שלה, אפשר לקרוא אינסוף ביקורות ברשת ואין משהו טוב אבסלוטית.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

יש פרמטר אחד שעד כה לא חשבתי עליו, ומסתבר שהוא מאוד משמעותי - מיקום המקרן. אני גר בדירה שכורה ומעדיף לא לחבר את המקרן לתקרה אלא להניח אותו על שולחן קטן. זה הופך מקרן עם short throw להרבה יותר מתאים, מה שמכוון אותי לכיוון של ה-Benq W1080ST (או הגירסה החדשה שלו עם הפלוס). הביקורות טובות מאוד ונראה שמלבד העדר Shift אנכי אין לו חסרונות בהשוואה ל-W1070 הפופולרי. אני כנראה אהמר בנושא של RBE. מקווה שלא אתחרט על הקניה הזו.

תודה רבה על כל העזרה.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תתחדש :)

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

עדכון: אמזון החזירו לי 680 ש"ח על גביה נמוכה מהצפוי של מיסים :)

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”