הגעתי הביתה היום לגלות שהטלוויזיה בסלון (LG LCD 37LD460) הפסיקה לעבוד. כשאני מדליק אותה, המנורת LED מהבהבת והמסך נשאר חשוך. פעם ב - 15 נסיונות היא נדלקת, אז אני מניח שמדובר על בעיית זרם כולשהי.
בדקתי את האחריות של ח.י ומסתבר שהשלוש שנים אחריות נגמרו בדיוק לפני חודשיים ושבוע
אני מניח שהיום כמעט אין חנויות שמתחמחות בתיקון טלווזיות כמו שהיו פעם? האם כדי לדבר עם ח.י ולהזמין טכנאי שלהם? או שכדאי ללכת על טכנאי פרטי? בהנחה שזה לא הלוח ורק בעיית חשמל פשוטה, מה היא עלות התיקון פחות או יותר? האם בכלל כדאי לתקן אותה? קצת חבל לי לקנות טלוויזיה חדשה אחרי שלוש שנים.
תודה.
עריכה: בבדיקה שניה מצאתי פורום בנושאים טכנים. לצערי כבר אי אפשר למחוק את ההודעה הזאת.
@Tg
·
לפני כשבוע תיקנתי תקלה זהה במסך LG של חבר.
פתחתי את המסך ומצאתי ארבעה קבלים (של 2200uF 10V) נפוחים בלוח של ספק הכח. ירדתי לחנות האלקטרוניקה בשכונה, קניתי את הקבלים (4 ש"ח ליח' שזה מחיר מופקע) והחלפתי. לקח לי כשעה במצטבר כל התיקון. סופר פשוט אם יודעים לעבוד עם מלחם..
jacko-il כתב:@Tg
·
לפני כשבוע תיקנתי תקלה זהה במסך LG של חבר.
פתחתי את המסך ומצאתי ארבעה קבלים (של 2200uF 10V) נפוחים בלוח של ספק הכח. ירדתי לחנות האלקטרוניקה בשכונה, קניתי את הקבלים (4 ש"ח ליח' שזה מחיר מופקע) והחלפתי. לקח לי כשעה במצטבר כל התיקון. סופר פשוט אם יודעים לעבוד עם מלחם..
...
·
גם סופר פשוט להתחשמל אם אתה לא יודע מה אתה עושה...
אז זהו, שלא יצא לי לשחק הרבה עם מלחם. בעיקר בתיקוני אוזניות. גם קראתי כל מני סיפורים פה על אנשים שניסו להחליף קבלים ועל הדרך הרסו דברים אחרים בטלוויזיה. אני מניח שאני יכול לברר עם חברים מסביב אם מישהו מסוגל לעשות את זה, השאלה היא אם כדאי?
אם טכנאי יקח על זה 150 שקל, אני מעדיף לא להתסכן בלהרוס טלוויזיה שעולה 150 ש"ח. אם מדובר על 700 שקל ביקור והחלפת קבלים בלבד, זה כנראה מצדיק נסיון תיקון ידני עם אחד החברים...
טכנאי הוגן ישקח על תיקון ספק 250-300 ש"ח.
בספק כוח יש קבל שנטען 308 וולט, נגיעה לא זהירה כשהקבל טעון מאוד מכאיבה.
מצד שני אמצעי זהירות פשוטים וקצת הגיון בריא והחלפת הקבלים די פשוטה (יש לשים לב לקוטביות של ה +/-)
מלחם עם בקרת טמרטורה שלא תרים את ה PRINT סרט שאיבת בדיל קצת בדיל קטר וקבלים ואכן זהירות להפוך קוטיביות וקבלים רצוי לקנות של 105 מעלות ולא 85 כדי שיחזיקו יותר זמן עם אותו מתח וקיבוליות כמו המקוריים
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
בקיצור, נשמע משהו שאני אישית לא כדאי שאגע בו
הטלוויזיה היתה מנותקת כל הלילה מהחשמל, והיום בבוקר שהגעתי והדלקתי אותה, אומנם לקח לה קצת יותר מהרגיל אבל היא נדלקה. אני מניח שזה רק פירפורי גסיסה.
זה עדין מצביע על בעיית קבל? אם זה היה קבל זה לא היה תמיד לא נדלק? אולי איזה הלחמה שמהקור חום כבר לא מחוברת כמו שצריך?
זה בדיוק מה שהיה במסך שתיקנתי, לפעמים נדלק אם מנסים הרבה פעמים או שמחכים הרבה זמן. הדגם אגב היה 43LC41, מאד ישן. אבל, לא קבעתי שזו הבעיה אצלך. סה"כ ניסיתי לתת לך טיפ מה זה יכול להיות על סמך מה שתיארת. אם אין לך את הידע הטכני לבדוק בעצמך אז קח אותה לטכנאי שיעשה את זה עבורך.
זה סביר להניח הבעיה. האינטרנט מלא בבעיות כאלה למסכי LG. אני אדבר עם ח.י בבוקר יום ראשון. נראה מה התמכור שלהם. אני גר בתל-אביב ללא רכב צמוד ומעדיף שטכנאי יגיע אלי מאחר ואני לא יכול להסתובב עם טלוויזיה 47 אינץ
לדעתי בעיות קבלים הן בדיוק כך, לפחות בהתחלה. מכשירים שפועלים לסירוגין, או בעיות שנעלמות אחרי שהמכשיר דולק כמה זמן.
לכל מחליפי הקבלים: מה עם התאמה מדויקת יותר של הספסיפיקציות של הקבלים? בספקי כוח לדעתי משתמשים בקבלים עם ESR נמוך. אולי זה פועל בכל מקרה, אבל אני לא בטוח מה ההשפעות לטווח קצת יותר ארוך.
אם אני מחכה 20-30 שניות בסוף הטלוויזיה נדלקת. שוב, אני מניח שזה פירפורי גסיסה, אבל אפשר לנסות למשוך איתה ככה עד שהיא לא תדלק יותר ואז למצוא טכנאי? או שהשימוש בה בצורה הזאת עלול להחמיר את הבעיה ואף ליצור אחרות רצניות יותר?
לפי מה שאתה מתאר כרגע עוד ניתן להחליף רק את הקבלים אם תמשיך להשתמש במצב הזה יגרם נזק למייצבי המתח ולשאר הרכיבים בספק. במקומך הייתי ממהר להחליף את הקבלים במקום לחקות לנזק הרבה יותר קשה לתיקון.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
ניסיון רב של 25 שנה באלקטרוניקה שהתחיל באורט טכנאים הנדסאים והמשיך בחל האויר דרג ד וכן הלאה
רב סרן-רועי קליין.