AUDEZE EL-8 חדש מהתנור
-
photohtbar
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 250
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 21 פעמים
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
700$ באמת "זול" במונחים שלהם -
ניראה שהבינו כי משתלם להם להיכנס לפלח השוק הזה.
גם הדרייבר יהיה נציל יותר, יופי.
אבל האוזניות עצמן כבדות,
ולחץ על האוזניים בעוצמה של 4 ליברות ?!
זה קילו ושמונה מאות לכל אוזן.. בעע
ניראה שהבינו כי משתלם להם להיכנס לפלח השוק הזה.
גם הדרייבר יהיה נציל יותר, יופי.
אבל האוזניות עצמן כבדות,
ולחץ על האוזניים בעוצמה של 4 ליברות ?!
זה קילו ושמונה מאות לכל אוזן.. בעע
-
photohtbar
-
- חבר פעיל מאוד

800 גרם לכלאוזן זה גם לא מעטזה קילו ושמונה מאות לכל אוזן.. בעע...
1.8KG זה לכל הראש (הלחץ נובע בראשיתו מרצועת הראש). יחידת הלחץ המקובלת באוזניות היא Newton, כאשר 1N=0.22lbF=0.10kgF
שכל אחד יעשה את החשבון... רק לשם השוואה, לפי המפרט של סנהייזר HD6x0 (על פניו נראות דומה בצורה ובגודל לEL8) הן מפעילות לחץ של 2.5N. ולא מעט מדווחים על אי נוחות ניכרת לפחות בהתחלת השימוש.
אם להמשיך להיצמד רק לנתונים הטכניים, מעניין אותי איך הנתון של כמות הכוח האופיטימלית, 200mW – 4W, שזה נתון ייחודי לאודיזי אני מאמין, איך זה מסתדר עם נתון הנצילות (או רגישות ליתר דיוק) של 102dB / 1mW?
שכל אחד יעשה את החשבון... רק לשם השוואה, לפי המפרט של סנהייזר HD6x0 (על פניו נראות דומה בצורה ובגודל לEL8) הן מפעילות לחץ של 2.5N. ולא מעט מדווחים על אי נוחות ניכרת לפחות בהתחלת השימוש.
אם להמשיך להיצמד רק לנתונים הטכניים, מעניין אותי איך הנתון של כמות הכוח האופיטימלית, 200mW – 4W, שזה נתון ייחודי לאודיזי אני מאמין, איך זה מסתדר עם נתון הנצילות (או רגישות ליתר דיוק) של 102dB / 1mW?
לי נראה שהם סתם מתייחסים לעוצמה המומלצת של המגבר, בדומה ליצרן רמקולים שטוען שלרמקול X מומלץ Y וואטים.
ברור שהכוונה להגברה, אבל עדיין איך זה מסתדר עם הנצילות? על הנייר עוד לפני שנגיע אפילו לסף המינימלי של 200mW, גם אם האוזניות יכולות לעמוד בזה בלי לעוות בצורה משמעותית, הרי זה יהיה חסר משמעות מבחינת עוצמת האזנה.HazooM כתב:לי נראה שהם סתם מתייחסים לעוצמה המומלצת של המגבר, בדומה ליצרן רמקולים שטוען שלרמקול X מומלץ Y וואטים....
-
photohtbar
-
- חבר פעיל מאוד

אני שואל את עצמי מאיפה ייצאו בידיוק 4 וואט מהטלפון ??
לדעתי0.1 וואט זה מספיק ....
לדעתי0.1 וואט זה מספיק ....
אל תשכח שחלק מאד גדול מההגברה מתפזר כחום. הרי אם רמקול מסויים מפיק נניח 90dB עם וואט אחד (שזה רועש למדי), אז בשביל מה צריכים רסיברים שנותנים 100-150 וואט?ברור שהכוונה להגברה, אבל עדיין איך זה מסתדר עם הנצילות? על הנייר עוד לפני שנגיע אפילו לסף המינימלי של 200mW, גם אם האוזניות יכולות לעמוד בזה בלי לעוות בצורה משמעותית, הרי זה יהיה חסר משמעות מבחינת עוצמת האזנה....
לא ברור לי מה הקשר, מגבר בקלאס A טהור יכולגם לפלוט כמויות אדירות של חום וגםלתת 100-150 וואט (נדיר אמנם), אם הוא מתוכנן היטב. לכל תכנון יש את הטווח power factor שלו נכון?
שיהיה ברור, אני ממש לא מתכוון לכך שצריך להתאים מגבר רק לפי חישוב ההספק של העומס המיועד, ממש לא. אני חושב שרזרבה של כוח לא מזיקה אף פעם. פשוט הסתירה הזו במפרט של הEL-8 מאוד מוזרה, זה נראה לי כמעט כמו שיצרן יגיד שצריך לעשות burn-in כדי להגיע לתוצאה אופטימלית...
שיהיה ברור, אני ממש לא מתכוון לכך שצריך להתאים מגבר רק לפי חישוב ההספק של העומס המיועד, ממש לא. אני חושב שרזרבה של כוח לא מזיקה אף פעם. פשוט הסתירה הזו במפרט של הEL-8 מאוד מוזרה, זה נראה לי כמעט כמו שיצרן יגיד שצריך לעשות burn-in כדי להגיע לתוצאה אופטימלית...
לא התייחסתי להגברה עצמה, אלא שהסליל בדרייברים שברמקול (או באוזניות) מפזרים חלק גדול מההגברה כחום. גם לרמקולים בעלי רגישות יחסית גבוהה עדיין יש נצילות (יענו efficiency) מאד נמוכה כי רוב העוצמה שמגיעה אליהם מתפזרת כחום. זה תופס גם על אוזניות, אבל ברמה הרבה יותר נמוכה כמובן.
במילים אחרות, אתה יכול לשדך מגבר עם X עוצמה לזוג רמקולים או אוזניות, אבל בגלל הנצילות הנמוכה שלהם, הם מנצלים רק חלק קטן מזה להפקה של סאונד.

במילים אחרות, אתה יכול לשדך מגבר עם X עוצמה לזוג רמקולים או אוזניות, אבל בגלל הנצילות הנמוכה שלהם, הם מנצלים רק חלק קטן מזה להפקה של סאונד.
שיהיה ברור, אני ממש לא מתכוון לכך שצריך להתאים מגבר רק לפי חישוב ההספק של העומס המיועד, ממש לא. אני חושב שרזרבה של כוח לא מזיקה אף פעם...
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- קיבל תודות: 18 פעמים
·Ilyan כתב:מגבר בקלאס A טהור יכולגם לפלוט כמויות אדירות של חום וגם לתת 100-150 וואט (נדיר אמנם), אם הוא מתוכנן היטב. לכל תכנון יש את הטווח power factor שלו נכון?...
לא ידע איך אחרים .. אבל אחד מאלה שיש לי צורך 60-70 וואט, ומוציא [בקושי] כמה עשרות מיליוואט. אבל בימים האלה אני דווקא שמח שהוא פולט חום
ה LCD-2 היו לא ממש נוחות, ולא ברור לי איך אפשר לשבת באוזניות כאלה זמן סביר כלשהו ..
מקווה שדורות הבאים פותרים את הבעיה המרכזית הזאת.
ולרי, נחמד לראות אותך פה
, אם אתה מתכוון לWoo W22 אז הןא מוציא קצת יותר מכמה עשרות mw אבל שיהיה.
איתי, אתה מעלה נק' מעניינת שנשמעת הגיוני על פניו אבהל עדיין אני מתקשה להבין איך מצב כזה לא סותר את נתוני הרגישות שהרי נובעים ממדידות של עוצמת הקול בoutput נתון. וגם משתמשים בVrms ביציאה של המגבר כדי למשל להשוות עוצמת קול בין רמקולים/אוזניות, כאשר מסתמכים על נתון הרגישות כדי להגיע לעוצמת הקול.
איתי, אתה מעלה נק' מעניינת שנשמעת הגיוני על פניו אבהל עדיין אני מתקשה להבין איך מצב כזה לא סותר את נתוני הרגישות שהרי נובעים ממדידות של עוצמת הקול בoutput נתון. וגם משתמשים בVrms ביציאה של המגבר כדי למשל להשוות עוצמת קול בין רמקולים/אוזניות, כאשר מסתמכים על נתון הרגישות כדי להגיע לעוצמת הקול.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- קיבל תודות: 18 פעמים
· אני חושב שהבנת למה אני מתכוון - הרי אם תעלה את הווליום ל - 2W (או כמה שהוא מסוגל) כבר לא תצטרך את המגבר יותר (כמו גם את שאר המערכת), בהתחשב שיש לך אוזניות קונוונציונאליות. אז איך שלא תסובב - רוב מגברי אוזניות נגזר עליהם להוציא במקרה הטוב עד 100 מילי, לא משנה מה הם באמת מסוגלים.Ilyan כתב:Woo W22 מוציא קצת יותר מכמה עשרות mw אבל שיהיה....
-
photohtbar
-
- חבר פעיל מאוד

מעניין שקונים גם מכוניות שמסוגלות להגיע ל300 קמ"ש אבל בפועל לא נוסעים יותר מ-150 העיקור שמסוגלים ...
דבר אחד בטוח אנו נהפוך לחרשים מושלמים לפני שהאוזניות האלה יגמרו
לדעתי רצוי להוסיף מנגנון בטיחות כמו ב- HD26
דבר אחד בטוח אנו נהפוך לחרשים מושלמים לפני שהאוזניות האלה יגמרו
לדעתי רצוי להוסיף מנגנון בטיחות כמו ב- HD26
^לשם שינוי אני חושב שיש לנו במקרה הזה השוואה לא רעה בכלל בין מכוניות ואודיו. ·
) אפילו לתפלץ שכזה. אבל ממה שקראתי בזמנו זה לא שילוב טוב בכל אופן. שיהיה x2
דווקא יש לי דווקא זוג "אוזניות" לא -קונוונציונאליות שאני חושב שאכן יגיעו הכי קרוב שאפשר ללסחוט את המיץ (valer_valer כתב:· אני חושב שהבנת למה אני מתכוון - הרי אם תעלה את הווליום ל - 2W (או כמה שהוא מסוגל) כבר לא תצטרך את המגבר יותר (כמו גם את שאר המערכת), בהתחשב שיש לך אוזניות קונוונציונאליות. אז איך שלא תסובב - רוב מגברי אוזניות נגזר עליהם להוציא במקרה הטוב עד 100 מילי, לא משנה מה הם באמת מסוגלים..........
) אפילו לתפלץ שכזה. אבל ממה שקראתי בזמנו זה לא שילוב טוב בכל אופן. שיהיה x2