AUDEZE EL-8 חדש מהתנור

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
photohtbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #2 

700$ באמת "זול" במונחים שלהם -
ניראה שהבינו כי משתלם להם להיכנס לפלח השוק הזה.
גם הדרייבר יהיה נציל יותר, יופי.

אבל האוזניות עצמן כבדות,
ולחץ על האוזניים בעוצמה של 4 ליברות ?!
זה קילו ושמונה מאות לכל אוזן.. בעע

photohtbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

זה קילו ושמונה מאות לכל אוזן.. בעע
...
800 גרם לכלאוזן זה גם לא מעט

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

1.8KG זה לכל הראש (הלחץ נובע בראשיתו מרצועת הראש). יחידת הלחץ המקובלת באוזניות היא Newton, כאשר 1N=0.22lbF=0.10kgF

שכל אחד יעשה את החשבון... רק לשם השוואה, לפי המפרט של סנהייזר HD6x0 (על פניו נראות דומה בצורה ובגודל לEL8) הן מפעילות לחץ של 2.5N. ולא מעט מדווחים על אי נוחות ניכרת לפחות בהתחלת השימוש.

אם להמשיך להיצמד רק לנתונים הטכניים, מעניין אותי איך הנתון של כמות הכוח האופיטימלית, 200mW – 4W, שזה נתון ייחודי לאודיזי אני מאמין, איך זה מסתדר עם נתון הנצילות (או רגישות ליתר דיוק) של 102dB / 1mW?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #5 

אוזניות מעניינות (Y)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

איתי, אתה טענת בסקירה של הLCD-2 שהן קלות להנעה, מה שבאמת לכאורה נראה הגיוני ע"ס המפרט. למה לדעתך (המלומדת:)) החברה בכל זאת חושבת ש4W (מקס.) וציאו מהן יותר?

HazooM
כתב
כתב

שליחה #7 

לי נראה שהם סתם מתייחסים לעוצמה המומלצת של המגבר, בדומה ליצרן רמקולים שטוען שלרמקול X מומלץ Y וואטים.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #8 

אם היצרן של הייפיימן אומר שצריך 2W בשביל HE-500 ו- HE-6, אז קצת תמוה שאודיזי יחליטו שצריך 4W בשביל הדרייברים שלהם...

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

HazooM כתב:לי נראה שהם סתם מתייחסים לעוצמה המומלצת של המגבר, בדומה ליצרן רמקולים שטוען שלרמקול X מומלץ Y וואטים.
...
ברור שהכוונה להגברה, אבל עדיין איך זה מסתדר עם הנצילות? על הנייר עוד לפני שנגיע אפילו לסף המינימלי של 200mW, גם אם האוזניות יכולות לעמוד בזה בלי לעוות בצורה משמעותית, הרי זה יהיה חסר משמעות מבחינת עוצמת האזנה.

photohtbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אני שואל את עצמי מאיפה ייצאו בידיוק 4 וואט מהטלפון ??
לדעתי0.1 וואט זה מספיק ....

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אבל לא עפ"י אודיזי...

HazooM
כתב
כתב

שליחה #12 

ברור שהכוונה להגברה, אבל עדיין איך זה מסתדר עם הנצילות? על הנייר עוד לפני שנגיע אפילו לסף המינימלי של 200mW, גם אם האוזניות יכולות לעמוד בזה בלי לעוות בצורה משמעותית, הרי זה יהיה חסר משמעות מבחינת עוצמת האזנה.
...
אל תשכח שחלק מאד גדול מההגברה מתפזר כחום. הרי אם רמקול מסויים מפיק נניח 90dB עם וואט אחד (שזה רועש למדי), אז בשביל מה צריכים רסיברים שנותנים 100-150 וואט?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לא ברור לי מה הקשר, מגבר בקלאס A טהור יכולגם לפלוט כמויות אדירות של חום וגםלתת 100-150 וואט (נדיר אמנם), אם הוא מתוכנן היטב. לכל תכנון יש את הטווח power factor שלו נכון?

שיהיה ברור, אני ממש לא מתכוון לכך שצריך להתאים מגבר רק לפי חישוב ההספק של העומס המיועד, ממש לא. אני חושב שרזרבה של כוח לא מזיקה אף פעם. פשוט הסתירה הזו במפרט של הEL-8 מאוד מוזרה, זה נראה לי כמעט כמו שיצרן יגיד שצריך לעשות burn-in כדי להגיע לתוצאה אופטימלית...

HazooM
כתב
כתב

שליחה #14 

לא התייחסתי להגברה עצמה, אלא שהסליל בדרייברים שברמקול (או באוזניות) מפזרים חלק גדול מההגברה כחום. גם לרמקולים בעלי רגישות יחסית גבוהה עדיין יש נצילות (יענו efficiency) מאד נמוכה כי רוב העוצמה שמגיעה אליהם מתפזרת כחום. זה תופס גם על אוזניות, אבל ברמה הרבה יותר נמוכה כמובן.

במילים אחרות, אתה יכול לשדך מגבר עם X עוצמה לזוג רמקולים או אוזניות, אבל בגלל הנצילות הנמוכה שלהם, הם מנצלים רק חלק קטן מזה להפקה של סאונד.
שיהיה ברור, אני ממש לא מתכוון לכך שצריך להתאים מגבר רק לפי חישוב ההספק של העומס המיועד, ממש לא. אני חושב שרזרבה של כוח לא מזיקה אף פעם
...
(Y)

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #15 

Ilyan כתב:מגבר בקלאס A טהור יכולגם לפלוט כמויות אדירות של חום וגם לתת 100-150 וואט (נדיר אמנם), אם הוא מתוכנן היטב. לכל תכנון יש את הטווח power factor שלו נכון?
...
·
לא ידע איך אחרים .. אבל אחד מאלה שיש לי צורך 60-70 וואט, ומוציא [בקושי] כמה עשרות מיליוואט. אבל בימים האלה אני דווקא שמח שהוא פולט חום :lol:

ה LCD-2 היו לא ממש נוחות, ולא ברור לי איך אפשר לשבת באוזניות כאלה זמן סביר כלשהו ..
מקווה שדורות הבאים פותרים את הבעיה המרכזית הזאת.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

ולרי, נחמד לראות אותך פה :), אם אתה מתכוון לWoo W22 אז הןא מוציא קצת יותר מכמה עשרות mw אבל שיהיה.

איתי, אתה מעלה נק' מעניינת שנשמעת הגיוני על פניו אבהל עדיין אני מתקשה להבין איך מצב כזה לא סותר את נתוני הרגישות שהרי נובעים ממדידות של עוצמת הקול בoutput נתון. וגם משתמשים בVrms ביציאה של המגבר כדי למשל להשוות עוצמת קול בין רמקולים/אוזניות, כאשר מסתמכים על נתון הרגישות כדי להגיע לעוצמת הקול.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #17 

Ilyan כתב:Woo W22 מוציא קצת יותר מכמה עשרות mw אבל שיהיה.
...
· אני חושב שהבנת למה אני מתכוון - הרי אם תעלה את הווליום ל - 2W (או כמה שהוא מסוגל) כבר לא תצטרך את המגבר יותר (כמו גם את שאר המערכת), בהתחשב שיש לך אוזניות קונוונציונאליות. אז איך שלא תסובב - רוב מגברי אוזניות נגזר עליהם להוציא במקרה הטוב עד 100 מילי, לא משנה מה הם באמת מסוגלים.

photohtbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

מעניין שקונים גם מכוניות שמסוגלות להגיע ל300 קמ"ש אבל בפועל לא נוסעים יותר מ-150 העיקור שמסוגלים ...
דבר אחד בטוח אנו נהפוך לחרשים מושלמים לפני שהאוזניות האלה יגמרו
לדעתי רצוי להוסיף מנגנון בטיחות כמו ב- HD26

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

^לשם שינוי אני חושב שיש לנו במקרה הזה השוואה לא רעה בכלל בין מכוניות ואודיו. · :lol:

valer_valer כתב:
...
...
· אני חושב שהבנת למה אני מתכוון - הרי אם תעלה את הווליום ל - 2W (או כמה שהוא מסוגל) כבר לא תצטרך את המגבר יותר (כמו גם את שאר המערכת), בהתחשב שיש לך אוזניות קונוונציונאליות. אז איך שלא תסובב - רוב מגברי אוזניות נגזר עליהם להוציא במקרה הטוב עד 100 מילי, לא משנה מה הם באמת מסוגלים.
...
דווקא יש לי דווקא זוג "אוזניות" לא -קונוונציונאליות שאני חושב שאכן יגיעו הכי קרוב שאפשר ללסחוט את המיץ (:wink:) אפילו לתפלץ שכזה. אבל ממה שקראתי בזמנו זה לא שילוב טוב בכל אופן. שיהיה x2

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #20 

אני בדרך להיפטר מהסט שלי ומשום מה לא להוט על החדשות...

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”